icon

Ako riešiť svokru, ktorá chce obdarovať synovcov na oslave?

27. dec 2023

Ahojte, dopredu hovorím že mi nejde o hodnotu veci ale o princíp, dcéra má v sobotu oslavu 5 rokov, sú pozvaní starí rodičia a švagriná s rodinou. Darčeky pre dcéru som vyberala ja alebo teda ja a muž každý sa pýtal čo má kúpiť, žiadne drahé veci od mojich rodičov knihu a takú knihu omaľovánok čo chcela, od svokrovcov farbičky a stojan na farbičky a od švagriny výkresy, pečiatky je dosť kreatívna a nechcela som ju tesne po vianociach zahlcovat ďalšími darmi. Problém je že svokra chce u nás na oslave dať synovcom ich vianočné darčeky (bývajú ďaleko a prídu len na oslavu na sviatky doma neboli kvôli problémom čo mala švagriná) sú to elektricke autíčka, bojím sa aby dcéra nežiarlila, svokru sme prosili ja aj muž nech im to dá po oslave doma alebo pred nech ich pozve k nim ale nie u nás keď bude dcéra oslavovať. Jej odpoveď je len že ja mám môjmu dieťaťu vysvetliť že oni dostanú u nás darčeky od Ježiška a že ona dostala na Vianoce a aj teraz a chlapci len na Vianoce. No je mi blbé aby oni dostávali auta z ktorých sa budú tešiť a hneď skúšať keď ma dcéra oslavu a verím tomu že by bola sklamaná ak by sa celý tento pre ňu veľmi špeciálny deň točil okolo jej bratrancov. Ako reagovať na svokru? Je tvrdohlavá poznáme ju aj tak spravi po svojom. Čo urobiť ak tie autíčka donesie. Muž má v pláne nepustiť ju za bránu s nimi, rázne jej vysvetlil že u nás nech to nedáva ale ona si ide svoje že aspoň sa deti pohraju spolu na nich.

autor
27. dec 2023

@ibrunova bolo to navrhnuté zamietla
@lizatko1009 áno ešte pred vianocami a rozbalili si to doma tak isto oni nam

lulu8491
27. dec 2023

@aliaray1 mňa zaujíma, čo by si jej povedala ty

mamamasama
27. dec 2023

@tianna wow. Tak ty si mamina storočia. Takze podme deťom ubližovat, aby boli pripraveni do buducna? Čítaš, čo píšeš?

irusa
27. dec 2023

A??? A aký program má pre tých bratrancov???

liv1
27. dec 2023

Svokra sa chce asi ukazat, tak tie auta chce darovat “vo velkom” pred vsetkymi na oslave. Nerespektuje pravidla, ide si svoje, uz to by pre mna bolo v mojej hlave oukej, ked ma nerespektujes, prides nabuduce inokedy, alebo vobec. Bodka.
Nezda sa mi ok aby sa na oslave dievcatka co dostane drobnosti nosili inym detom velke dary. Ja by som uz ale nerobila dramu, dala by som vediet ako si to zelam, ak by ma nerespektovali, nabuduce by som sa zariadila inak. Fakt je, ze v zivote sa ludia naucia, ze nie su stredobod vesmiru. Ale preco to tej malej na narodeniny nedopriat. Nechaj to uz tak autorka. Nekazte si vztahy, neprezivaj to tak, bude ako bude. Mozno to svagrina vyriesi za teba a je pekne ako to pochopila a je na tvojej strane…

autor
27. dec 2023

@irusa nechápem čo riešiš aký má program
Všelijaké hry ktoré ich bavia a bežné ich spolu hrávajú

aliaray1
27. dec 2023

@denkatn sak jasne pisala na zaciatku, ze si svokra ide svoje. Taky rozhovor by nemal vyznam. Sama pise, ze to riesi so svagrinou ako jej tu jedna kocka navrhla a vzapati dodava ze aj tak tomu neveri.

mamamasama
27. dec 2023

@denkatn vieš prečo sú tu takto bezcitné ženy, ktoré neberú do úvahy pocity toho dievčatka? Lebo ich pocity a túžby nikto nerešpektoval. Sú to zranené deti v telách dospelých.

aliaray1
27. dec 2023

@lulu8491 to co som uviedla vyssie...nech sa ti paci. Dalsia jej navrhla dohodnut sa so svagrinou ohladom tych aut atd atd.

hipuska
27. dec 2023

A kto vlastne bude na tej oslave? To je asi dosť podstatné.. ak to je v zložení svokrovci a švagriná tak je to problém. Ak tam bude viacej ludi, to problém byť nemusí. Nebudem predsa stat vonku a pozerať sa na cudzie dieta ako sa vozi na aute

autor
27. dec 2023

@hipuska svokrovci, švagriná a moji rodičia ale prídu podstatne neskôr lebo bývajú v zahraničí a porušili im nejaké lety

denkatn
27. dec 2023

@aliaray1 podla mna prave komunikacia je zaklad. mne tiez robilo problem postavit sa za seba, ale treba to praktizovat vsade. oznamovat potrebujem to takto a takto. lebo ked teraz sa neobrani, coskoro vyskoci iny problem kde svokra zase bude mat svoju predstavu. tak treba pekne, slusne mat nachystane v sms: viete co, takto mi to nevyhovuje, predstavujem si to inak. budem rada ak pridete a bude to takto..." ako vzor pre komunikacie svokru🙂 to prehanam, len vtip

tianna
27. dec 2023

@denkatn vieš mám pocit že sa všetci tak strašne snažia aby boli deti spokojné, aby nikdy neboli sklamané atď až sa táto doba už úplne vymyká zpod kontroly.. no tak nedostal od babky toľko koľko najstarší. Teraz reálne čo také strašné sa stalo? Mám podľa teba prerušiť kontakty s babkovcami lebo si niečo tak otrasné dovolili? Alebo mám stredného syna polutovat aké je chudatko že brat toho dostal viac? Nie.. vysvetlilo sa mu že babka vedela že on dostane darčeky aj od nás, prvorodený nie tak nechcela aby nebol smutný. Bodka. Mne to celé pripadá tak že keď nemám problém tak si ho vyrobím.. 🙄

denkatn
27. dec 2023

@mamamasama ano ja viem ze to tak je. skoda ze to este nie je sirsie povedomie, lebo takto stale vychovavame deti k nerespektu, tym ze nerespektujem ich

denkatn
27. dec 2023

@tianna podla mna je problem a konflkt, ked niekto chce nieco ine ako ty. a riesi sa tu kto rozhoduje o tom ako to bude a na co sa prihliada.treba sa naucit riesit bez vycitiek, hnevu, to je to umenie. len oznamovat druhum svoje pocity a nastavovat svoje pravidla, tam kde mozes: " u nas na oslave to bude takto..."

tianna
27. dec 2023

@mamamasama kriste čo to trepeš za blbosti.. nikto jej dcére neubližuje. A prepáč ak dieťaťu ublíži to, že jej bratranci dostanú od Ježiška pod stromček autá a ona ,,len" narodeninove darčeky nakoľko predpokladám ona tie svoje vianočné už dostala, tak to nechcem vedieť ako zvládne reálne stresové situácie.. dieťa treba chrániť pred reálnym ublizovanim a ostatné veci ho treba naučiť zvládať.. ak toto rodič nedokáže potom sa niet čo čudovať že deti ešte na základnej páchajú samovraždy..

autor
27. dec 2023

@tianna nechápeš že nejde o darčeky???

tianna
27. dec 2023

@denkatn nuž ale oni to očividne nezvládli.. teda buď nech sa s tým zmieri a dcérke vysvetlí ako to bude alebo nech pozve len babičku..

mandzula
27. dec 2023

A nejde na oslave najma o zabavu a prijemnu spolocnost? Mne teda jednoznacne ano, a to bez ohladu na to, kto oslavuje - tomu sa zablahozela a potom je "volny" program, u nas to fakt nie je o x-hodinovom vzhliadani k oslavencovi. A, nie, ani na svojej svadbe som necakala, ze to bude len o mne, ale o vsetkych zucastnenych.

lizatko1009
27. dec 2023

@mamamasama ja ti budem v tomto oponovat, lebo si myslim, ze mozem. nemam surodencov, ale sesternice a bratrancov mam, vela x nam spolocne gratulovali, dostavali sme darceky kde sme boli spolu a nikto neriesil, neprezival, nezavidel. som dieta co malo vsetko a je to tak do dnesneho dna, ano pre teba mozno rozmananca, ale ano je to tak a vies co? ja nemam vobec v sebe tu nechutnu vlastnost a to je zavist, neviem to a je mi jedno kto co ma okolo mna a vies aku mam ja vlastnost? dam druhemu aj posledne ak mam a mozem dat, kto ma pozna, tak vie aka som ...som u rodicov a dnes mi mama hovori, preboha ved ty si dostala darcekov, ze budete mat plny kufor v combicku (vsetko moje( a nemam odvahu sa len tak niekomu s tym priznat....a nie nie som zranene dieta, cize za mna cisty blud.

tianna
27. dec 2023

Ja rozumiem, ale to že si to neviete vy dospelí vykomunikovat ešte neznamená že to dcérka nepochopí lepšie ako babka a nezoberie to v pohode.. 🙂

autor
27. dec 2023

@mandzula a chápeš že ona tu spoločnosť mať nebude?

denkatn
27. dec 2023

@tianna dcerka nema co chapat dospelych, nie je este zrela.

autor
27. dec 2023

@tianna a načo idú potom k nám ? Aby som nachystala pohostenie a tortu a všetko a pozerala sa na dve deti ako sa vozia po ulici

katkami123
27. dec 2023

Načo potom robíš oslavu so svokrou a bratrancami, keď píšeš, že sú to problémové povahy? Nechápem. Tak urob jednu s jej kamarátmi a stačí, ostatní môžu iba zagratulovať, bez oslavy. To koľko osláv narodenín treba robiť? Jedna poriadna, nestačí?
Ešte rodinná oslava neprebehla a už sú samé problémy, tak nechápem, načo s takymi ľudmi planuješ oslavy.

aliaray1
27. dec 2023

A ak by na oslavu z pozicovne doniesla ty take 1-2 auta a predbehla svokru a zaroven by ste spravili diskoteku, zavolali kuzelnika, sasa, neviem co bars aj lietajuceho jednorozca...ide o to predist dcerinmu sklamaniu tym, ze pouzijes "jej zbrane" a vyrazis jej esa z rukava?

autor
27. dec 2023

@katkami123 štyri roky nebol problém a takto oslavujeme každého narodeniny

autor
27. dec 2023

@katkami123 a kde som napísala že sú problémové povahy?

tianna
27. dec 2023

@denkatn nemusí chápať ich, stačí že celú tú situáciu dostane vysvetlenu, teda že bratranci bývajú ďaleko a že im Ježiško takto nechal darčeky.

tianna
27. dec 2023

A svokra býva v rovnakom meste?

kristina2412
27. dec 2023

Nech im babka darčeky kľudne dá , ale teda nech sa deti najprv spolu pohrajú a prebehne " program" oslavy ako ho máte prichystaný. Nemyslím si , že dieťa by porovnávalo hodnotu darov, skôr by ju mohlo mrzieť že chlapci sa venujú autám a nie spoločnej hre a zábave.