icon

Ako riešiť svokru, ktorá chce obdarovať synovcov na oslave?

27. dec 2023

Ahojte, dopredu hovorím že mi nejde o hodnotu veci ale o princíp, dcéra má v sobotu oslavu 5 rokov, sú pozvaní starí rodičia a švagriná s rodinou. Darčeky pre dcéru som vyberala ja alebo teda ja a muž každý sa pýtal čo má kúpiť, žiadne drahé veci od mojich rodičov knihu a takú knihu omaľovánok čo chcela, od svokrovcov farbičky a stojan na farbičky a od švagriny výkresy, pečiatky je dosť kreatívna a nechcela som ju tesne po vianociach zahlcovat ďalšími darmi. Problém je že svokra chce u nás na oslave dať synovcom ich vianočné darčeky (bývajú ďaleko a prídu len na oslavu na sviatky doma neboli kvôli problémom čo mala švagriná) sú to elektricke autíčka, bojím sa aby dcéra nežiarlila, svokru sme prosili ja aj muž nech im to dá po oslave doma alebo pred nech ich pozve k nim ale nie u nás keď bude dcéra oslavovať. Jej odpoveď je len že ja mám môjmu dieťaťu vysvetliť že oni dostanú u nás darčeky od Ježiška a že ona dostala na Vianoce a aj teraz a chlapci len na Vianoce. No je mi blbé aby oni dostávali auta z ktorých sa budú tešiť a hneď skúšať keď ma dcéra oslavu a verím tomu že by bola sklamaná ak by sa celý tento pre ňu veľmi špeciálny deň točil okolo jej bratrancov. Ako reagovať na svokru? Je tvrdohlavá poznáme ju aj tak spravi po svojom. Čo urobiť ak tie autíčka donesie. Muž má v pláne nepustiť ju za bránu s nimi, rázne jej vysvetlil že u nás nech to nedáva ale ona si ide svoje že aspoň sa deti pohraju spolu na nich.

denkatn
27. dec 2023

@titla tato situacia ma mozno viest k tomu, ze autorka sa musi zastat sama seba, aj ked na to nie je zvyknuta, a teda je to tazke, lebo inac bude prehliadana...samo sa to nevyriesi, bohuzial svet je taky, ze kazdy musime svoje potreby oznamovat.

klementinka58
27. dec 2023

no to su tie novodobe 20 rocne mamicky, vsetko sa kruti okolo ich dietata. My 40 rocne mamky 5 rocnych deti urobime oslavu , kde sa sfukne sviecka, pogratuluje, daju darceky a deti idu do izby sa hrat. Ziaden program, ani extra sutaze a pod. Vsetci spokojni, maly dokonca zahlasil ze dobra oslava lebo sa blaznil s bratrancami a hrali sa normalne sami v detskej s hrackami, keby mali auticka tak beha s nimi a neriesi, ze niekto mu pokazil oslavu. Zas ja ho nevychovavam stylom, rob si pozvanky na oslavu, vymyslaj sutaze ako v americkych filmoch. Ako vidim doba je uz ina 🙂 Snad som sa nedotkla mladych premotivovanych mamiciek. Radu asi ani nemam, len asi nech ukoncia oslavu hodinu skor a potom odovzdaju auticka

katkami123
27. dec 2023

@denkatn
Autorka priťahuje za vlasy. Najskôr príde tá švagriná iba na 3h ku nej, z toho sa chlapci budú hrať 4h s autami, ktoré určite jej dcera neznáša, a možno aj keby sa chcela pridať ku hre, tak mamičkin kyslý vyraz ju odradí. Všetko zlé a samé katastrofické scenáre už do predu. Premrštené časové údaje, aj emócie a z 20-30 min urobí 4h. Len nech jej to sedí do príbehu. Ja by som len poprosila tu postnúť to videjko toho doťahovania svokry a jej syna pred bráničkou.

denkatn
27. dec 2023

@katkami123 autorka si ma pravo uplatnovat svoju predstavu a dokonca je to dobre pre buducnost, ked to vykomunikuje

katkami123
27. dec 2023

@klementinka58
Som mladší ročník, ale tiež mi takto nepreskakuje, aby som deťom zakazovala byť deťmi a ešte im aj kázala ako sa majú hrať.

To bude autorka chodiť s programom pre dceriných spolužiakov do ZŠ, neskôr SŠ? Lebo predsa musí byt v strede diania.

klementinka58
27. dec 2023

@katkami123 mne niekedy staci pozriet tuto stenu a fotky z oslav, vianoc . No kazdy nech si robi oslavu aku chce, len potom ked to dieta vyrastie a zisti, ze sa svet netoci len okolo neho je dost sok.

autor
27. dec 2023

@abbey1 prosím ťa prečítaj si ešte raz čo píšem ďakujem

autor
27. dec 2023

@klementinka58 nemám 20 rokov a dcéra si to tak vymyslela sama

autor
27. dec 2023

@katkami123 uvedom sa prosím, ja nemám kysli výraz a hádam viem čo má moje dieťa rado a čo nie okolo nás má x ľudí tie auta a absolútne ju nezaujímajú

autor
27. dec 2023

@katkami123 nechápeš že tie deti sa na to tešia????????? Každý rok oslavujú s programom ktorý si sami vymyslia

denkatn
27. dec 2023

@klementinka58 ty mu radsej nedoprajes hned od detstva, nech vie tvoje dieta aky je svet zly? to ma super zazemie...

katkami123
27. dec 2023

@klementinka58
Veď to, že život prináša rôzne situácie, našou úlohou je učiť deti ako sa cez ne preniesť, ako sa k situácii postaviť a nevytvárať im ružovú bublinu a stáť pred braničkami ako policajti.

klementinka58
27. dec 2023

@denkatn na teba nejdem ani reagovat, par diskusii s tebou som uz zazila a skoda pismenok, ty mas uplne diametralne odlisny svet
My robime oslavy narodenin deti normalne dokonca kazdy rok, aj tortu maju aj ludia pridu a dokonca dieta si to aj uziva

katkami123
27. dec 2023

Moje deti sa zahrajú so všetkým, taktiež ich kamaráti, keď prídu na návštevu, alebo naše ku ním. Také niečo ako toto mám rada a tamtých sa hrať nebudem, hento neznášam, to vidím 1x tu v tejto diskusii a ešte v amerických filmoch s rozmaznanými deckami.

denkatn
27. dec 2023

@klementinka58 presne aj ja to tak citim. podla mna ulohou rodicov je naucit aj dieta sa za seba postavit, komunikovat ohladom svojich potrieb a nie ho klamat blbostami, ze inac to nejde. len aby potom nebolo prekvapene. podla mna to je uplne mylny nazor. respektovat to co citi dieta je zaklad, aj ked mu nie vzdy musis vyhoviet, to je pravda. ale na vlastnej oslave by mu naozaj mohli ustupit..

klementinka58
27. dec 2023

@denkatn suhlasim, mne len pride divne diktovat detom na navsteve s cim sa mozu a s cim sa nemozu hrat, lebo sesternica ma oslavu. A ked ich tie sutaze nebudu bavit a nebudu sa zapajat tak co? donutia ich? Proste niekedy detom netreba organizovat kazdu volnu minutu.
Ja keby som zacala,ze ideme sutazit tak sa do toho nezapoja, lebo bratranci su mojmu vzacni vidia sa tak 6x rocne a najradsej sa hraju spolu spontanne

katkami123
27. dec 2023

@denkatn
Kde tu klementínka písala, že mu nedopraje hneď od detstva? Ona len robí normálne oslavy. Žiadne extrémy s programom a chystaním pol roka do predu, zbytočným stresovaním zo situácií, ktoré sa vôbec nemusia uskutočniť a zakladania diskusií a zbytočných stresov.

denkatn
27. dec 2023

@klementinka58 aj deti na oslave by sa mali naucit prejavit uctu k oslavencovi

klementinka58
27. dec 2023

@denkatn no hlavne uctu by si tam mali prejavit vsetci dospeli, lebo cakat pri branicke a nevpustit s autickami mi az take respektujuce nepride. Asi tam bude tych vztahovych problemov viac

autor
27. dec 2023

@katkami123 moje dieťa svokra nútila ísť do toho auta a voziť sa aj keď ju to neoslovilo čo je na tom divné
@klementinka58 chápeš že ten program si deti vymýšľajú sami a baví ich to so mnou to nič nemá

katkami123
27. dec 2023

@denkatn
A neprejavia ju? Zagratuluju, donesú dar, pohraju sa. To autorka je chodiaca neuróza pre jednu oslavu. Milión zbytočných scenárov v hlave. Ešteže to doťahovanie otca s matkou na ich dcére nezanechá traumu, keď tam prídu všetci dohádaní už pred začiatkom oslavy.

klementinka58
27. dec 2023

realne ja si neviem predstavit 5 rocne dieta,ktore si toto samo tak organizuje cez pozvanky, sutaze bez toho aby ho k tomu neviedli rodicia.

moonlight1210
27. dec 2023

@katkami123 nie, meniny nie.
Narodeniny su specialnejsi sviatok, takze iba ten ma vacsiu pozornost.

Delenie na rodinu a kamaratov ma svoje opodstatnenie. Jednak sa nemiesaju nesurode skupiny. A jednak v casoch skolkarov som musela dohliadat na vsetky deti. Mala som za ne u nas zodpovednost.
Nebol by teda cas na rodinu.

Tak to potom uz ostalo. Vsetci sme s takym rozdelenim spokojni. Ked je tu rodina, venujeme sa v klude sebe. Ked su tu kamarati, tak jednym okom na nich dohliadam (uz su vacsi) a je tu rusno.

autor
27. dec 2023

@katkami123 chodiaca neuroza? Prosím ťa hádam ich poznám lepšie a viem ako to dopadne..

autor
27. dec 2023

@klementinka58 vidí to v rodine u iných detí

klementinka58
27. dec 2023

a nemozete urobit kompromis, ze vynechate sutaze a pojde sa hrat s bratrancami vonku na autickach? Ved mozno bude dobra nalada a bude ju to bavit a vy dospeli aspon trosku pokecate

cafelatte
27. dec 2023

Tvoja dcéra dostane na narodeniny od svokrovcov farbičky so stojanom a vykresy a chlapci na Vianoce alektricke auta na dvor. Wauu

katkami123
27. dec 2023

@klementinka58
Jasne, že matka je tu hlava. Také dieťa ešte take veci nerieši do podrobná. Tá, keď bude dcére pomáhať svadbu organizovať, to už iba Xanax a lieky na spanie, inak oka nezažmúri.

autor
27. dec 2023

@klementinka58 jasné tri roky ju to nebaví vidí na tom x kamarátov a akurát keď to bratranci dostanú ju to začne baviť
Keď synovec dostal trojkolku pred pár rokmi nechceel z nej zliest dve hodiny lebo sa tešil z nej
Čakám tento istý scenár tersz
@katkami123 nie niesom tu hlava, nepoznáš má tak ma neurážaj dík

klementinka58
27. dec 2023

tak chlapci nech sa vozia a ona bude doma oslavovat s ostatnymi clenmi rodiny ved dvaja hore dole nie?