Ako riešiť tichú domácnosť s mužom?
Ahojte baby, ako sa správate, keď máte tichú domácnosť, resp. keď sa váš muž ofučí a vy ani neviete dôvod a nechce ho ani povedať. Je odmeraný aj voči 5r. synovi. Nevyhnutá komunikácia prebieha formou jednoslovných odpovedí. Posledné mesiace to začal robiť dosť často. Dôvod mi je viac menej aj jedno, nebude to nič hrozné, lebo nič hrozné sa určite nestalo. Skôr neviem, či ho nechať odfúknuť a správať sa normálne, ako keby sa nič nedeje, zaliečať sa mu alebo byť na neho tiež nepríjemná. 🤔🤷♀️
toto by moj muz spravil len raz a urobila by som si s nim doma take poriadky, ze uz by to viac krat nespravil. Zazila som toto tyranie od rodicov a nikdy nedopustim aby sa to dialo u mna doma!! Trvalo mi velmi dlho sa z toho v dospelosti dostat, znicilo mi to cele sebavedomie v puberte. Tvoj muz je kus debila ked to robi a ty to este aj tolerujes.
@ndrag počkaj počkaj, čítala si, čo písala autorka? že nie je empatická, že on je citlivý, že sa cíti nepotrebný? že keď sa jej zdôvrí, tak ona to použije potom proti nemu? Tak vážila by som slová...lebo jej je jedno, čo ho trápi..takže debil nie je jej muž, ale vadná je autorka...
A inak chápem ťa autorka.Ja som sa zaprisahala,že nikdy nebudem ako moja mama.Za mnou deti prídu a zdôveria sa.Ziadny zdrb,pohŕdanie,zosmiesnovanie,bagatelizovanie,zhadzovanie a obviňovanie nedostanú.Na to si dávam sakra pozor a som na seba v tomto veľmi prísna.NIKDY nedovolím,aby som bola ako moja mama.Ani k nej samej sa tak nechovam,zatiaľ,čo ona sa tie roky trochu síce umiernila,ale stále má pocit,že môže vsetko
@earlgrey ...väčšina žien to nepochopí,lebo väčšina žien je svojím spôsobom toxická.Nic nie je viac teatrálne, hysterické ako jedna nasratá žena.
Ženy ( česť výnimkám) majú pocit,že vo vzťahu k vlastnému mužovi môžu všetko.Hlavne v citovej oblasti.
Citové vydieranie,pasívna agresia a držanie druhého v domnení,že je menej ako ja je bežná komunikácia niektorých žien.Bez toho,aby si to uvedomovali.
@doriiis Áno, to som si všimla...ale tu autorka sama priznáva, že je neempatická, je jej jedno, aký dôvod má na odutie sa, že jej povedal, že načo jej niečo bude vravieť, keď to otočí proti nemu, že sa cíti nepotrebný...ak by toto písala žena o jej mužovi, že je taký a ona sa cíti tak, ako napr. autorkin muž, tak už by tu nadávali na muža...stále za všetko môže muž...
@earlgrey ...je to tým,že v tom a s tým vyrastali a boli vychované.
Aj ja som v tom a s tým vyrastala.Za všetky problémy u nás doma keď sme boli deti sme mohli my deti alebo môj otec.Vacsinou otec.Doteraz podľa mojej matky môže za naše nahovno vzťahy medzi mamou a mnou môj otec 🤷🏻♀️Za to,že sme mali zly deň sme mohli my,zato ze som plakala som mohla ja.Za vsetko.Mam 34 rokov a v živote som nepočula od mojej mamy povedať slova ako prepáč,mýlila som sa,je to aj moja vina.
@doriiis Tak toto je vážne dosť smutné. U nás je s mamou druhý extrém, veľmi precitlivená a všetko si berie na seba, ale na druhej strane sa jej nečudujem...toľko zlého, čo sa privodilo našej rodine, tak z toho by bol každý citlivejší človek poznačený na celý život...ale aj napriek tým hrozným veciam, nám vždy bola oporou.
autorka, s neempatickými ľuďmi sa žije ťažko. Odúvanie sa nie je riešenie, ale je možné, že si sa ho svojím ignorantstvom už tak dotkla (pre ľudí akop ty je typické, že si vôbec neuvedomujú, že povedali/urobili niečo zlé), že mu už pohár prekypel. Skús najprv urobiť niečo so sebou, ale nie že sa mu chceš "zaliečať", to je smiešne málo, to nie je riešenie, to je len chvíľkové odstraňovanie následkov průseru
Nevyhorel? Nedozvedel sa vaznu diagnozu?
čo boli tie predošlé dôvody ktoré vieš?
Nevieš si ho posadiť ku stolu a porozprávať sa ? Toto správanie mi normálne teda nepríde, že aby koli tomu musel trpieť aj maly… je dospelý, ma ústa, tak nech povie čo sa mu nepáči. Ja toto inak nechápem, my nedokážeme v sebe dusiť nič, treba sa rozprávať na rovinu
Nehnevaj sa, ale treba mu narovinu povedať že takto sa správa len idiot. Naozaj sa ide ofukovať na 5 ročné dieťa a rozprávať sa s ním bez citu, objatia a podobne? Akože ja nezvyknem hneď veci radikálne riešiť, ale už by som mu povedala že buď sa znormalizuje alebo sa môže pri ďalšom raze rovno pobaliť
Čo má dieťa z takého otca? Aký vzor mu dáva?
@timilv A aký vzor dáva matka dieťatu, ktorá je neempatická, nezaujímajú ju dôvody, trápenia jej manžela, ktorá otáča všetko proti manželovi, keď sa jej zdôverí? Sama písala, že muž sa cíti menejcenný, nepotrebný a že si ho nevážia...tak asi aj tá žena niečo robí zlé, keď má muž takéto pocity, či všetko je chyba muža? Áno, možno k dieťaťu by mohol byť normálny, ale keď je táto situácia u nich dlhodobá a žene sa protiví niečo pre to spraviť, tak čo čakáš od muža? že bude sa ďalej šťastne hrať na super rodinku? Autorka písala, že dieťa si to neuvedomuje, lebo nemá otázky..takže pravdepodobne je to u nich bežné správanie a dieťa si zvyklo...Ty kebyže manželovi povieš, čo ťa trápi a ako sa cítiš a on je voči tomu neempatický a otočí to proti tebe, cítila by si sa dobre? či už muž musí žene aj modré z neba zniesť a usmievať sa, skákať ako bábika na špagáte, len aby žena bola šťastná? to už v dnešnej dobe muž šťastný byť nemusí?
autorka sa mi paci, ze jej je jedno aky dovod ma jej manzel na jeho dramaturgiu, je dobre, ze nehra s nim hru, kde on vymysla problemy, jej manzel nekomunikuje, ignoruje, nie je ochotny riesit problem - tresta tichom, ignoraciou, odmeranostotu. Jej manzel je (okrem ineho) neempaticky, nie ona. Kaslat na jeho sceny a ked on po nich tuzi, nech sa bahni v nich a v jeho odutosti sam. Zatial nech si zije autorka svojim zivotom, a ked sa manzel odduje, tak budu pokracovat normalne, Ma to vsak rizika. Ak sa jej urazlivy manzel nespamata, a jeho sceny bude casto opakovat, moze dojst k odcudzeniu, autorka moze prist k zaveru, ze jej je lepsie bez neho ako s nim. Iba autorka vie plusy a minusy
@earlgrey ale ona píše, že sa v začiatkoch snažila s ním o tom baviť... Chýba tam určite snaha o komunikáciu z oboch strán. Len fakt neviem koho by bavilo každú chvíľu riešiť prečo sa ten druhý ofukuje. Ale naozaj podľa mňa nie je normálne sa vyvršovať na dieťati bez ohľadu na to, či si to to dieťa uvedomuje alebo nie. Tadiaľ by u mňa cesta neviedla
A ohľadom môjho manžela - ja mám vyrovnaného partnera s ktorým sa môžem kedykoľvek o čomkoľvek porozprávať a rovnako je to aj z mojej strany. Vzťah sa buduje, ale to sa dá len keď sú obaja vyrovnaní a schopní komunikovať aj o dobrom aj o zlom
@earlgrey a ako vieme, že jej muž nedramatizuje, že sa cíti odstrceny, menejcenny?Možno potrebuje pozornosť a, keď ju nemá aspoň spraví dusno a zduje sa len, aby bol zaujímavý.ona aj priznáva, že mu vtedy uvarila jedlo či čo to pise, takže zaujal a zase bol povsimnuty.moja známa ma takého muž už roky vie byť ticho aj x dní a niekto hore dobre píše, že to je tichá agresia
Ak si nie je vedomá, že sa niečo stalo ignorovala by som to každý normálny človek povie mám také a také starosti.
Viete co je dovod? Kedysi, ked sme sa davali dokopy, ja som bola po zlom rozchode, kde sme si s ex priatelom vysporiadavali aj majetky a podobne.. nasi sa ma ujali, drzali ma nad vodou, povzbudzovali.. kratko potom som spoznala terajsieho manzela a jednoducho boli voci nemu spociatku rezervovani, nepotykali si s nim hned ( btw ja s jeho otcom doteraz, pricom sa mame radi, cize podla mna na tykani nezalezi), jednoducho moja mama povedala par takych fraz, co sa bezne vravia, ale jeho sa dotkli, nieco v tom zmysle, ze radsej nech si sama zaobstaram byvanie, ked sa dlho nepozname, aby som potom nemusela znova riesit delenie. A on sa urazil, ze mu neveria, ze si myslia, ze je rovnaky ako moj ex. No v podstate celkovo nema rad moju mamu, kedze je podobna povaha ako mama doriis, co sme si pisali vyssie. Ja beriem, ze ju nemusi, preto ho vobec nenutim stretavat sa s nou, uz ani na vianoce, kopec spolocnych aktivit s nasimi rusim, beriem zazitky tym padom aj synovi. Ten moju mamu aj otca zboznuje, lebo su extroverti, zabavni, hlucni, aktivni, este mladi. Kdezto jeho otec je uz starsi, po 70tke. No a naposledy sa teda stalo to, ze syn povedal vecer o 19h, ze dalsi den maju v skolke besiedku pre starych rodicov, tyzden predtym chybal, takze sme nevideli nastenku s oznamom, cize som automaticky povedala, ze napisem mame (zijeme v jednom meste), ci pride a maly povedal, ze chce aj deda. Ale nie muzovho, ale mojho otca. Cize podla mna sa ho toto dotklo. No hned som povedala, ze nech vola aj druhemu dedovi, ci pride, ale on mu ani nezavolal. Uz bol len ticho.. pritom moja mama mu vylozene zle nikdy nic nespravila. Raz sa este pochytili ohladom rus-usa situacie 🤦♀️ na viac hriehov si nespominam.. tak teraz posudte, ci ma pravo takto mlcat uz niekolko dni.. a vlastne vzdy, ked ide maly k nasim, ked sa nasi zastavia medzi dvermi a nieco nam dovezu, lebo sak na navstevy k nam ani nechodia, aby dobre bolo.. sice som mozno menej empaticka ako on, ale podla mna to prehana.
Vám už šibe s tými milenkami... Autorka, nemôže jednoducho nemať náladu? Tiež mám také dni keď sa mi nechce s nikým baviť
@konikmodry111 on sa odmieta rozpravat. On mi povie, ze mu nic nie je alebo ze sa nechce rozpravat, nie je o com.. ze ved on nas neignoruje, on nam predsta odpoveda.. kryje si chrbat..ale to v sekunde na nom vidim, ked je ofucany, sak nie som blba..
@tim23 zlu naladu, resp naladu, ze sa mu nechce rozpravat poznam, to je ine. Toto je ofucanie, tyranie ignoraciou..
Uz sa panovi dolezitemu nevtieraj otazkami, ser nan a jeho nalady. Tvar sa ze nic , ved on skrotne
@earlgrey tak ja neviem ci su to blbosti, nechcela som to zas zlahcovat, ja mu neberiem, ze nema nasich rad, ale pride mi moc, aby sa ofucal, ked ide syn k nim raz za rok na 1 noc alebo ked mu idu nasi na besiedku.. alebo dalsi dovod moze byt, ze sa ofucal na syna, lebo mu syn odvrkoval a ja som synovi chytila stranu.. podla mna bol syn v prave.. a opat, slo o blbost..
Ja len toľko..ak tvoj syn sa dobre cíti s tvojimi rodičmi a aj oni sú s ním v pohode bez problémov... tak preboha, neber tvojmu synovi príležitosť byť s ľuďmi, ktorých má rád a s ktorými chce byť 🙏 len kvôli tomu, že dotyčný pán nemá rád tvoju rodinu...
Raz to možno budete ľutovať... že všetko k nemu prispôsobujes a nestretávate sa...
K tvojmu manželovi sa radšej nevyjadrujem
@sandyka90 ved prave, akoze moja mama je svojska povaha, ale myslim si, ze ziadny extrem, vsetci mame taky typ osoby vo svojon okruhu. Ja s nou vychadzam neutralne, povedala by som ze velmi dobre, ale kedze ani jeden z mojich 3 partnerov je nemal rad, tak som si tak nejak vsugerovala, ze je na nej asi nieco, co ludom vadi.. a veru som si teraz po tych poslednych muzovych ofukoch povedala, ze napriek tomu, ze sa snazim vychadzat mu v ustety, nestaci to a chova sa coraz horsie, tak sa na to vyprdnem a budem so synom s nasimi travit viac casu.
@autorka
Tak ono v diskusiách sú to podstatné veci, teda ak chceš názor niekoho nezainteresovaného, lebo potom vznikajú mylné dojmy a pocity a kľudne sa môže stáť, že naložia tebe...teda ako som sa vyjadrila predtým ja, lebo mne to prišlo, že dusno robíš doma ty...ale keď sa ofučí kvôli tomu, že jeho syn chce byť s babkou a dedom a on ich nemá rád, tak to je už zase o inom. Neviem, či by som vedela v takej domácnosti žiť....
Prečo sa ty so synom pre pána vyhybate kvôli tomu kretenovi svojim rodičom. On ta teda riadne manipuluje, ale ty sa rýchlo spamataj lebo budeš len nešťastná aj dieťa.

Pre mňa je najtoxickejsia veta v tvojom príspevku: Dôvod je viac menej jedno....
Keď je ti to jedno,tak ti na tom nezáleží.Ak ti na tom nezáleží tak si to priznaj a maj na háku.Tvarit sa,že ti na niečom záleží ale zároveň dávať človeku najavo,že ti to je jedno,lebo aj tak sú to jeho problémy a môže zato on je toxické.