Ako riešiť tlak rodiny na výchovu dvojročného dieťaťa?
Ahojte, tak sa chystáme k muzovej rodine na celý týždeň. Ako sa pripraviť na reči “ako naša mala 2 ročná s nami cvičí, ako skáčeme podľa nej, ako je na mne závislá a nezvládne škôlku, a nechaj ju nech plače, nevšímaj si ju”….mala je pritom oproti ostatným deťom anjelik, neublížila by ani škrečkovi, len sa momentálne nerada oblieka a niekedy nevystihneme správny cas a príde únava. Ja si ich nevšímam ale na manželovi vidim že jeho vedia ovplyvniť a ja mám potom čo doma robiť aby som mu vysvetlila že zbytočne na nu kričí, že je ešte príliš mala a správa sa ako každé dieťa v jej veku.
Nesla by som na tyzden k takym ....
Súhlasím s dievčatami vyššie, na týždeň by ma ani nehlo ísť k takým ľuďom.
Tvoja dcéra má úplne normálne správanie dvojročného dieťaťa, nechápem prečo staršia generácia všade hľadá problém.
Byvate daleko? Snazim sa.najskor pochopit, preco by som isla na tyzden k rodine, ktora kritizuje moju vychovu...ak nejde o zivotne dolezity dovod na taky pobyt, v ziadnom inom pripade by som nesla.
Aj moja rodina mi to stale hovorila, najlepsie bolo ked povedali o mojom 1 rocnom aky je rozmaznany🤣 ale ja take reci pustam jednym uchom dnu a druhym von, popripade ich asertivne uzemnim a muza tiez ;) ale uz s tym prestali, lebo ja sa nedam(hlavne si nedam svoje dieta)
Tiež by som tam nešla,ale aj by som premýšľala či nemajú trochu pravdu. Niekedy s odstupom vyzerajú veci inak a sama viem, čo dokáže láska k dieťaťu.
Na tyzden je celkom dost, asi byvate daleko, tak uz iba opakovat, ze ma iba dva roky.
Moja svokra má podobný typ rečí. O to viac, ja rozprávam o malej silných stránkach a čo dokáže. Dookola opakujem, že deti majú obdobia a keď začína byť unavená, odpracem nás.
Mužovi som vysvetlila, že sa mení jeho správanie voči malej, keď sa vrátia z návštevy. Že chápem, že to v ňom ostáva, predsa len je to jeho mama. Ale, že nech si opakuje, že má 3 roky. Vždy poukazem na nejaký skok vo vývoji, ktorý sa udial za noc a ako rýchlo vie byť tak malé dieťa pripravené.
Keď sa vracia, už iba hovorím, aha svokra je tu s nami 😃 A dojde mu to samému.
Obrň sa ty.
Pre moje dusevne zdravie som taketo navstevy obmedzila. Presne kvoli blbym reciam. Nepomohlo vysvetlovat, obranovat,ani vratit. U svokrovcov to tak za posledne roky postúpilo, ze neutocia len na to ake su deti,ale aj na nás. A hadaj co, muz sa moze aj na hlavu postavit,uz tam nejdem a on vie presne preco.
Nic. Opytaj sa ci este nejake pripomienky.
Pripadne nech ti to napisu na papier a o par rokov im sama dcera dokaze ci to tak bolo alebo nie 😉
tak majú iný názor na výchovu a ktovie kde je pravda, možno uprostred.... Ale tak nie sú ti šéfovia, neživia ťa, musíš sa naučiť pre seba neriešiť postoje iných, treba jedným uchom dnu druhým von...
@natall113 a muž nemá právo vidieť svoju rodinu pôvodnú a byť cez sviatky so svojim dieťaťom? Proste kvôli mužovi sa treba obrniť, zase ak idú iné sviatky k jej rodine možno aj jej mužovi niečo prekáža na jej rodičoch a čo teraz? Nebudú sa stýkať ani jeden ani druhý s rodinou a deti nebudú poznať širšiu rodinu? Alebo budú chodiť na sviatky zvlášť každý k svojej rodine a nebudú ako rodina nič spolu?
Zial ten s kym je cvicene, to nikdy tak nevnima- nevidi to, je nekriticky k sebe , ma pocit, ze on je ten kto kona spravne a okolie ho nechape, ved on chce len to najlepsie pre dieta. (aj my sme mali doma dieta, maleho "domptera" ... vodnar, dosiahol vzdy svoje a zostalo mu to ) Ja som sa vzoprel a mama mu dalej ochotne panckovala a nelutuje toho. Je to kazdeho osobna vec, ked ich budete mat doma troch a viac, bude to urcite ine. Zaverom : nikdy nechod tam, kde sa necitis dobre a nie si vitany so svojimi cnostami aj nedostatkami.
@marsmykkok a ja niekde píšem aby išiel muž sám alebo aby nešli vôbec? Píšem že sa dá ísť na víkend alebo proste menej ako týždeň.
Nešla by som na týždeň niekde kde sa necítim dobre, je jedno z akého dôvodu.
@natall113 len pozri, pôjdú napríklad v stredu, prídu tam večer a len prespia tam. V štvrtok možno pôjdu na nákup alebo pomôžu s prípravami. V piatok budú spolu. V sobotu príde napríklad mužova sestra. V nedeľu starká. Proste nedá sa za 2 dni z cestou stretnúť všetkých a stráviť spolu čas... A je to mužova rodina, kľudne budúci rok už niekto z nich nemusí tu byť, nechápem prečo nevesty nemajú problém odsunúť partnerovu rodinu na druhú koľaj a ublížiť tým svojmu manželovi. Lebo raz ak tu už nebudú si určite bude vyčítať že ako si založil rodinu tak kvôli pani manželke čo nevie zniesť jednu vetu že jej niekto povie sa s nimi skoro vôbec nestýkal.
@marsmykkok nemám pocit žeby šlo o jednu vetu ale okej. Prečo má nevesta trpieť niekde, kde sa zjavne necíti dobre lebo majú výhrady k jej dieťaťu? Prečo aj tá rodina nemôže brať ohľad a nechať si svoje rady a domnienky pre seba? Toto by mal vyriešiť manžel a vysvetliť svojej rodine, že niektoré reči sú nevhodné. Čo tak spraviť to tak aby boli všetci spokojní?
Bože mňa by tam nikto nedostal 🙈🤣 ale ozaj neviem ako reagovať. Ci byt ticho a usmievať sa, jednym uchom dnu druhým von, alebo sa voči tomu ohradit, dieťa nie je robot ktorý bude poslušný a počúvať na slovo...
v takomto prípade by som tam šla na týždeň jedine v prípade, že by sme bývali v hoteli, nie u nich, aby sme neboli nútení byť spolu 24/7. Prísť každý deň na návštevu, ísť spolu na výlet... a keď bude veľmi dusno, vyslať k nim len muža s dieťaťom, ja by som si urobila voľno
Uz keby som tam musela ist tak by som pri prvej poznamke povedala ze nam to takto vyhovuje nech to neriesia a tuto temu uzavreme. A tak by som isla ako papagaj stale dokola.
A dieťa ako zvláda zmenu priestoru, pre mňa nič príjemné, nešla by som, ak by svokra naliehala poslala by som muža s dieťaťom na 1 noc.
@natall113 NIK nie je bez chyby, aj autorka má chyby, aj rodina autorky, aj rodina jej muža. Určite aj autorkina rodina má nejaké reči, zvyky, správania ktoré jej muž nepozná a nie sú mu príjemné. Len autorka si na tú svoju rodinu zvykla a toleruje aj chyby, lebo s nimi žila odmala. Rovnako je tu aj tu, proste rodina manžela má na výchovu iný názor a povedia ho... A ľudia sa nezmenia a ešte ťažšie je zmeniť ľudí v staršom veku, vždy je to len o tolerantnosti, teda proste brať také názory jedným uchom dnu a jedným von a nie je riešenie nestretávať sa kvôli tomu.
@marsmykkok a kto hovorí o nestretávaní? Nikto. Presne ide o toleranciu, prečo by ju mala mať len nevesta? Čo tak tolerovať výchovu syna a nevesty? To že mužovi tiež niečo vadí na druhej rodine sú tvoje dohady, možno áno a možno nie. Zjavne sa už teraz dobre autorka necíti, keď tam má ísť na týždeň tak prečo to hrotiť? Prečo sa nepokúsiť urobiť to tak aby boli všetci spokojní?
Muzovi to treba vysvetlit este doma, aj s dovetkom,ze podobne reci na svoje dieta pocuvat nebudes, takze ak on chce, aby ste tam s malou vobec boli, nech zariadi, ze to nebude stresujuce ani pre teba, ani pre dieta.
Ano dakujem za vase rady a postrehy za dieta som zodpovedna ja ako jeho matka
A zmen temu, ak to nepochopia su to dementi a odisla by som do inej izby a nech sa ofukuju ako balony kym neprasknu
Ak by pindal muz, nech, toho by som uplne ignorovala ten to bude vnimat inak kedze v tom vyrastal cely zivot, ked sa vratite domov znormalizuje sa aj on

pre moju dusevnu vyrovnanost by som sa vyvarovala takymto navstevam, ani by ma nenapadlo s takymto malym dietatom ist medzi ludi, ktori stale nieco kritizuju