icon

Ako riešiť víkendový výlet bez manželky a dieťaťa?

18. nov 2025

Ahojte.pred necelym polrokom sa nam narodilo vytuzene dieta (nakoniec umelym oplodnenim na niekolky vklad).
Uz parkrat sa stalo,ze ak bolo treba,nas manzel uprednostnil svoju rodinu prednami,lebo bolo treba poriesit nejake veci a na cely den tam isiel (bolo to niekolko dni ale nie po sebe,v ramci kratsieho casoveho intervalu).
Teraz zase je treba ist vyriesit nejaku situaciu ale tentokrat nejakych 4-5 hodin cesty od miesta bydliska a nebol by doma 2 noci (v podstate cely vikend).
Mali sme ist vsetci ale nase babo nevydrzi taku cestu v aute,pospal by si a potom by robil randal.
Vyzera to tak,ze manzel pojde bez nas.ved akoby to vyzeralo,keby som nepomohol?jeho slova....
Akoby ste sa k tomu postavili?mne to pride luto,lebo mam pocit,ze vzdy ked nieco oni potrebuju,my ideme bokom...chyba mi od neho take to gesto,ze nam da pocitit,ze teraz ste pre mna vy najdolezitejsi,mame male babo...
Nehovorim o tom,ze po vsetkych tych procedurach s umelym oplodnenim,som citlivejsia a plus este hormony po porode,nehovoriac o tom,ze babo strajkuje s nocnym spankom teraz a som fakt unavena..caste hadky mavame.
Co by ste robili,ako by ste sa k tomu postavili?

anna777115
18. nov 2025
@anonym_2242d7

@anna777115 tak si sa posťažovala aké to máš ťažké, ale nikto ti nekázal s ignorantom mať dieťa a chovný dvor. Ako si si zariadila tak máš, tak sa staraj keď odísť nemôžeš.

@anonym_2242d7 Ďakujem za pochoponie, empatiu a toleranciu ineho nazoru. Ja, som svoj povodny prispevok adresovala autorke tejto diskusie, ako podporu a priklad pre tie zeny, ktoré si myslia že len tak može fungovat manzelstvo ako to maju oni doma, alebo len take bezproblenové deti mózu existovať, ktoré tiež zhodou okolnosti maju oni. A na zaver, ja sa za ziadny anonym nemusim skryvať, keď chcem vyjadriť svoj vlastny nazor, tak ho proste vyjadrim. A to že to s tebou nerezonuje, už nie je mój problem. Vieš, ja sa držim v živote jedneho pravidla a to je, že "Nie všetci na svete sú tu pre nás a my tu nie sme tiež, pre všetkých a pre kazdeho."....

anonym_ca5d63
18. nov 2025
@anna777115

@anonym_4da24b No vidiš a ja som to dala. Tiahne nám na patdesiatku a nič sa nezmenilo. A ja sa nemožem zobrať a isť si kde chcem, lebo ma nejau zodpovednosť za dceru, ktorá je esté školopoviná zároven opatrujem tazsko choru maminku, byvame v rodinnom dome, kde sa kuri do ustredneho kotla. Takže, každy deň musim vyčistiť kotol zakurit, chovame 16 sliepok, dvoch psikov, sest micuchov mam. A koĺkokrat chora v horucke som ho prosila, ze to nezvladnem a predsa odišiel, lebo maminke nemal kto prešroubovať ziarovku. No, čo ti poviem... To, by bolo na telenovelu....

@anna777115 micuchov, to ako mačiek 6?

anonym_dae0b2
18. nov 2025

Bolo by fajn keby napíšeš o tom viac. Lebo pod “vyriešiť nejakú situáciu” si viem predstaviť aj závažné dôvody, ktoré ho úplne ospravedlňujú aj situácie, kedy je zbytočné, aby sa na celý víkend za nimi trepal. O čo presne ide?

anna777115
18. nov 2025
@anonym_ca5d63

@anna777115 micuchov, to ako mačiek 6?

@anonym_ca5d63 Áno ja mám kastrovaneho kocúrika, toho mam vo vnutri, ale teraz na jesen v septembri som sa začala starať aj o susedinu, lebo zomrela a mala kotnu mačičku.No a Mica začala chodiť na granula a nakoniec sa u nas aj okotila. Suseda bola sama, dom zostal prazdny. Takže, pribudlo ešte pať miciniek.

anonym_4da24b
18. nov 2025
@anonym_dae0b2

Bolo by fajn keby napíšeš o tom viac. Lebo pod “vyriešiť nejakú situáciu” si viem predstaviť aj závažné dôvody, ktoré ho úplne ospravedlňujú aj situácie, kedy je zbytočné, aby sa na celý víkend za nimi trepal. O čo presne ide?

@anonym_dae0b2 Mne to pride tak, ze hocikedy si rodina nieco zmysli a on tam hned leti. To by vadilo aj mne.

anonym_dae0b2
18. nov 2025
@anonym_4da24b

@anonym_dae0b2 Mne to pride tak, ze hocikedy si rodina nieco zmysli a on tam hned leti. To by vadilo aj mne.

@anonym_4da24b to aj mne. Ak ide o okopávanoe zemiakov alebo vypratávanie garáže, tak nie je tôvod tam tak často chodiť keď mám malé dieťa doma.

anonym_2242d7
18. nov 2025
@anna777115

@anonym_2242d7 Ďakujem za pochoponie, empatiu a toleranciu ineho nazoru. Ja, som svoj povodny prispevok adresovala autorke tejto diskusie, ako podporu a priklad pre tie zeny, ktoré si myslia že len tak može fungovat manzelstvo ako to maju oni doma, alebo len take bezproblenové deti mózu existovať, ktoré tiež zhodou okolnosti maju oni. A na zaver, ja sa za ziadny anonym nemusim skryvať, keď chcem vyjadriť svoj vlastny nazor, tak ho proste vyjadrim. A to že to s tebou nerezonuje, už nie je mój problem. Vieš, ja sa držim v živote jedneho pravidla a to je, že "Nie všetci na svete sú tu pre nás a my tu nie sme tiež, pre všetkých a pre kazdeho."....

@anna777115 prepáč ale nechápem akú podporu si z toho mala autorka vziať. Akurát si jej napísala že ty existuješ s chlapom, ktorý berie všetko dôležitejšie než teba keď ťa ešte aj v chorobe nechá na všetko samu, takže pre neho neznamenáš nič. A tak by rozhodne manželstvo vyzerať nemalo.

anna777115
18. nov 2025
@anonym_2242d7

@anna777115 prepáč ale nechápem akú podporu si z toho mala autorka vziať. Akurát si jej napísala že ty existuješ s chlapom, ktorý berie všetko dôležitejšie než teba keď ťa ešte aj v chorobe nechá na všetko samu, takže pre neho neznamenáš nič. A tak by rozhodne manželstvo vyzerať nemalo.

@anonym_2242d7 Ja, som napisala že takích chlapov je veĺa, nie len ten ten moj, alebo jej. Že proste to je také nastavenie, ktore maju. A čo si jej poradila ty, aku podporu si jej preukazala ty mily anonym...!?

anonym_2242d7
18. nov 2025
@anna777115

@anonym_2242d7 Ja, som napisala že takích chlapov je veĺa, nie len ten ten moj, alebo jej. Že proste to je také nastavenie, ktore maju. A čo si jej poradila ty, aku podporu si jej preukazala ty mily anonym...!?

@anna777115 písala som jej že preháňa a že občasná pomoc je normálna vec.

anonym_79fbdd
18. nov 2025

Autorka a ked chxes niečo ty, tak ako reaguje ?

anonym_4b6a3b
18. nov 2025

@anonym_autor tak choďte všetci, to že malé dieťa plače v aute je úplne normálne, snad si nemyslíš že najbližšie roky sa bude voziť rado? 🤦‍♀️ kvôli tomu nemôže pomôcť svojej rodine?

michaelam2
18. nov 2025
@anonym_4b6a3b

@anonym_autor tak choďte všetci, to že malé dieťa plače v aute je úplne normálne, snad si nemyslíš že najbližšie roky sa bude voziť rado? 🤦‍♀️ kvôli tomu nemôže pomôcť svojej rodine?

@anonym_4b6a3b dalsia co radsej necha hodiny plakat dieta kvoli svojmu pohodliu?

ma77
18. nov 2025

Máš jedno dieťa a plačeš lebo muž ide preč na vikend?co budeš robiť keď budeš mat 2 deti to už ho nepustis ani do prace 🫣ved nech ide a ty si urob víkend s dieťaťom variť nemusíš zjes hocičo chod na prechádzku ku kamoške to fakt nedokážeš byt samostatná

arieska
18. nov 2025

Si len precitlivelá. Za to že máte dieťa tvoj muž nedostal guľu na nohu bez možnosti odísť (pomôcť rodine)
Môj muž odišiel pracovať do zahraničia keď mal mladší syn 3 mesiac a starší 4 roky a ostala som s nimi sama nie jeden víkend ale niekoľko mesiacov.
Venuj sa dieťatku, keď zaspí, pusti si nejaký dobrý film, napusti si vaňu, relaxuj...

anna777115
18. nov 2025
@anonym_2242d7

@anna777115 písala som jej že preháňa a že občasná pomoc je normálna vec.

@anonym_2242d7 Ale,vieš my nevieme, ako to u nich funguje. Ja, som nikde nepovedala, že pomahať sa nema, ale ani zneuživat a vymahať si niečo na ukor druhej rodiny s malym dieťaťom

anna777115
18. nov 2025

Každy človek má právo na vlastne pocity a preživanie. Nikto predsa nemože zakazat autorke to, čo citi a ako to citi a tiež nemusi citit rovnako, ako anonym 1, alebo anonym2. Partner má uprednostniť pocity svojho partnera pred všetkými ostatnymi.

mondolina
18. nov 2025
@anna777115

Každy človek má právo na vlastne pocity a preživanie. Nikto predsa nemože zakazat autorke to, čo citi a ako to citi a tiež nemusi citit rovnako, ako anonym 1, alebo anonym2. Partner má uprednostniť pocity svojho partnera pred všetkými ostatnymi.

@anna777115
s poslednou vetou nesúhlasím. môžeme to aj otočiť. partnerka má rešpektovať pocity partnera, nie? že má potrebu ísť pomôcť rodine. tak si vyber. koho pocity sú dôležitejšie?

srdeenko19
18. nov 2025

Mne osobne by to nevadilo. Užila by som si to len s bábätkom. Trepať sa takú diaľku, všetko baliť (pomaly polovicu domu 😂) by sa mi nechcelo v zime. Môj muž robí 24 ky a ja ostávam vždy sama s našimi dievčatkami doma a je to úplne v pohode. Ale každá to máme inak. Ak to nie je každý boží mesiac, že tam chodí na víkend, nech ide.

anna777115
18. nov 2025
@mondolina

@anna777115
s poslednou vetou nesúhlasím. môžeme to aj otočiť. partnerka má rešpektovať pocity partnera, nie? že má potrebu ísť pomôcť rodine. tak si vyber. koho pocity sú dôležitejšie?

Autorka nekomunikuje, nevieme ako to u nich funguje. Takže, sa k tomu nedá objektivne vyjadriť.

lala123
18. nov 2025

@anonym_autor sa spamataj zena.....aj napriek tou, že si matka a manzelka si aj svojprávna samostatná zena! Ide pomôcť rodine na 2 noci ....halooooo. Čo by si robila keby musel ost po tyzdni od narodenia dieťaťa pracovať mimo domov alebo nedajbože niekde s kamarátmi? A len tak naokraj...dieťa ma cez pol roka. Môj názor je , že čím skôr naučíš dieťa na cestovanie tým lepšie pre Vás vserkych.

anna777115
18. nov 2025
@lala123

@anonym_autor sa spamataj zena.....aj napriek tou, že si matka a manzelka si aj svojprávna samostatná zena! Ide pomôcť rodine na 2 noci ....halooooo. Čo by si robila keby musel ost po tyzdni od narodenia dieťaťa pracovať mimo domov alebo nedajbože niekde s kamarátmi? A len tak naokraj...dieťa ma cez pol roka. Môj názor je , že čím skôr naučíš dieťa na cestovanie tým lepšie pre Vás vserkych.

@lala123 Dieťa trpiace kinetozou chceš naučit na cestovnie.To ako keby si dieťa alergicke na mlieko chcela čim skor naučit ho pit. Ja by som takej žene dopriala take deti aj tri, ako by ich učila cestovat....Mne sa rozum zastavuje nad takymito radami....

mondolina
18. nov 2025
@anna777115

Autorka nekomunikuje, nevieme ako to u nich funguje. Takže, sa k tomu nedá objektivne vyjadriť.

@anna777115
ja sa vyjadrujem k tvojej odpovedi. koho pocity sú prednejšie?

anna777115
18. nov 2025

Nejako takto, to vidim aj ja....

lala123
18. nov 2025
@anna777115

@lala123 Dieťa trpiace kinetozou chceš naučit na cestovnie.To ako keby si dieťa alergicke na mlieko chcela čim skor naučit ho pit. Ja by som takej žene dopriala take deti aj tri, ako by ich učila cestovat....Mne sa rozum zastavuje nad takymito radami....

@anna777115 autorka nikde nepísala , že dieťa ma kinetozu...moje deri cestujú od mala ale mladsia s kynedrilom a mam kamosku , ktorá ani 10 km nemôže dať s detmi takze ver mi viem čo to je...ale autorka to nikde neposala

natalka13
18. nov 2025
@anna777115

@anna777115 deti s kinetozou bezne cestuju aj na skolske vylety aj do taborov aj s rodicmi do Chorvatska ci k babke do Kosic.
Toto dieta trpi kinetozou?

mondolina
18. nov 2025
@anna777115

Nejako takto, to vidim aj ja....

@anna777115
takže manželka je až po mužovi? 🙏🙈 úžasné 👎

anna777115
18. nov 2025
@lala123

@anna777115 autorka nikde nepísala , že dieťa ma kinetozu...moje deri cestujú od mala ale mladsia s kynedrilom a mam kamosku , ktorá ani 10 km nemôže dať s detmi takze ver mi viem čo to je...ale autorka to nikde neposala

@lala123 kinedril nemóžeš dať dieťaťu mladšiemu ako dva roky. To babo, ti predsa nepovie že má kinetozu, ale už natolko tol viem vyhodnotiť keď začne revať az je bordové a grcať prudom a ked zastavime tak za chvilu pohoda. Moja dcéra netolerovala ani detsky kolotoc na ihrisku, ani húpačku. To musíš proste zažit.

natalka13
18. nov 2025
@anna777115

@lala123 kinedril nemóžeš dať dieťaťu mladšiemu ako dva roky. To babo, ti predsa nepovie že má kinetozu, ale už natolko tol viem vyhodnotiť keď začne revať az je bordové a grcať prudom a ked zastavime tak za chvilu pohoda. Moja dcéra netolerovala ani detsky kolotoc na ihrisku, ani húpačku. To musíš proste zažit.

@anna777115 toto dieta by si pospalo a potom by robilo randal, no holdctreba ho zabavit.
Okrem toho naco so 6m ist na 2dni 5 hodin autom? To by sa ani mne nechcelo.

anna777115
18. nov 2025
@mondolina

@anna777115

@mondolina To si nepochopila spravne. Manželia su si na rovnakej urovni, ale ten dáždnik má ochranny vyznam. Muž drzi ten dáždnik nad manželkou, ako opora a ochrana a spoločne chrania deti. Tie už maju tym padom ešte silnejšiu ochranu kedže maju nad hlavou dva daždniky.

anonym_4da24b
18. nov 2025
@mondolina

@anna777115

@mondolina Som sa pobavila. Ona to vidi tak, ako na tom obrazku, ale jej muz ocividne nie😃 lebo je tam pisane, ze vstupom do manzelstva vznika nova rodinna jednotka, a ak su potreby "starej" rodiny a priatelov nadradovane, vznikaju problemy. Cize presne take,ake spominala autorka. Takze by to mala asi dat precitat manzelovi, nie nam😄 nikto tu na tieto katolibanske kraviny nie je zvedavy. Toto je len pre zeny, co si zoberu nejakeho trula, co si aj v manzelstve mysli, ze je slobodny. Aby boli ticho a suchali nohami.