icon

Ako riešiť vzťahy s manipulatívnou matkou?

14. jan 2025

Ahojte mate tu niekto skusenosti s manipulatívnou mamou ?
Mam 35 rokov, vlastnu rodinu, milujúceho manzela a mamicku ktorá je ostala bez manzela, uz je na dochodku a ma velku potrebu nas riadiť a dirigovať komplet vo vsetkom
Pred vianocami vyvolala hádku pričom uz mi nedalo a vswtko som jej povedala ako mi vadi a ona sa urazila tak ze vobec ma odvtedy nekontaktuje a takisto sa nezaujíma o svojich vnukov
Velmi ma to trápi ale dalej sme to uz s manzelom nemohli vydrzat 😢

Strana
z2
autor
14. jan 2025

@bielasovicka viem ze je Oki, brat aj najbližšia rodina s nou komunikuje normálne

mondolina
14. jan 2025

@bielasovicka
niekedy sa ten problém nedá vyriešiť. aspoň nie teraz.
niekedy sa dá len odstrihnúť pre svoje psychické zdravie.

mondolina
14. jan 2025

podobne, je ok len je ofučaná a na smrť urazená, lebo takýto scenár nečakala.

autor
14. jan 2025

@mondolina Ved to.. ze my sme sa stretli a porozprávali a takto to dopadlo. Absolútne neprijala to co som jej povedala urazila sa a tak skoro sa urcite rozprávať nebude

thunderbird
14. jan 2025

Prosim ta pekne, ked ju nabuduce stretnes, tak jej pripomen len toto. Clovek ktory zije v nepokoji, nedokaze inych nechat napokoji.

autor
14. jan 2025

@thunderbird múdra myšlienka

marca12
14. jan 2025

Nepomoze nic,mam taku manipulatorsku mamu. Akykolvek konstruktivny rozhovor konci tym,ze sa rozplace a zduje sa. A vypisuje vsetkym znamym,ake sme nevdacne deti.

autor
14. jan 2025

@marca12 presne tak a ja som najhoršia a ma vydedí
No nech sa paci

oli18
Autor odpoveď zmazal
oli18
14. jan 2025

Baby, rady tu spominate dve veci. 1. Pri fotkach malych dcer komety typu, ze " kamaratka na cely zivot". Ja sa len pousmejem, pretoze nie je to pravidlo. Nielen kvoli vlastnej skusenosti, ale aj kvoli takymto diskusiam, ako je tato. Takze si uzivajte svoje malicke dcerky, lebo uz v puberte sa to moze zmenit a bude to v mnohych pripadoch nezvratne.
2. Ze karma je zdarma. Aj to plati. Lebo co vidis na inom, cakaj na sebe. Aj vy budete stare a osamele, aj k vam deti nepridu a nezoberu vas na vylet. Potom si spomeniete na svoje matky.
Viem, ze ste tieto "pripovidky" zle citaju a mnohokrat ste ich poculi, ale 100%tne v praxi platia.

mondolina
14. jan 2025

@oli18
nie každá matka ľúbi svoju dcéru, moja je toho príkladom... takže nie karma, ale realita. Ja som si takýto vzťah s mamou nevybrala. A puberta s tým nič nemá....už ako decko ma neľúbila.

autor
14. jan 2025

@oli18 alebo ako si vychovaš, tak máš, či?
Co si zasadiš, budeš žať

slavaf
1. feb 2025

@oli18 Veľmi ľahko sa hodnotí, keď nie si na mieste toho, čo roky trpí. A práve preto, že sú to matky, ktoré veľakrát nemajú zľutovanie, môžeš aj tisíckrát povedať slušne, môžeš pomáhať, snažiť sa, nikdy to nie je dosť. Práve preto, že sú to matky, u ktorých človek za normálnych okolností hľadá útočisko, práve preto je to také ťažké. A nie, mama si nemôže dovoliť svoju dcéru bez príčiny zhadzovať, kritizovať, udupávať, len preto, že ona to k životu potrebuje. Ak chce mať rešpekt, musí aj ona rešpektovať. Nedá sa večne schovávať za to, že ja som porodila, ja som sa starala. Áno, máme byť za to vďační... Ale neznamená to, že máme strpieť všetko... Zanecháva to hlboké rany na duši a sebavedomí...

Strana
z2