icon

Ako riešiť, že manžel s nami trávi málo času kvôli vzdialenosti práce?

1. jan 2020

Dievčatá poradte mi, ja som už zúfala.S manželom sme niečo cez 2 roky a máme malé dieťa. Problém je v tom, že manžel s nami netrávi moc času, stále chodí domov k mame a otcovi, kvôli tomu že prácu kde pracuje ma blízko pri bydlisku jeho rodičov. Od nášho bydliska k jeho práci to ma necelú hodinku a od svojich rodičov to ma 15 min.Ked ide ráno do práce tak odchádza od nás o 17.00 ide domov k rodičom je tam s nimi celý večer spí tam pri nich a ráno od nich ide do práce to ma tých 15 min. Ku nám príde až večer o 20.OO Ked ma nočnú tak od nás odchádza o 16.00 pojde do práce a z práce ide k rodičom, lebo na vlaku sa mu nechce cestovať, a a autom sa bojí aby nezaspal, že sa chce tam vyspať samozrejme sa tam aj naje a ku mne a dieťatku príde až o 15.00. A tak to ide celý čas sviatky bol v práci a pri rodičoch.24 utekal od nás skor aby sa stihol najesť s rodičmi a isť do nočnej.Prácu si bližšie dať nechce, proste jemu to tak vyhovuje no mne nie.Včera som to povedala svokre tak ostala urazená a povedala manželovi že som na ju kričala takže manžel je u nich doma a mne sa neozýva.Čo by ste mi poradili ? Kedže on na nič nepristúpi jemu to tak vyhovuje.Este dalšia vec ani sa nechce odsťahovať bližšie k práci. Je to začarovaný kruh. Pred tým ako sa nam narodilo dieťa mi vravel že on si to porieši aby bolo dobre no nič neporiešil.

autor
1. jan 2020

@lenkakravcova tak dalsia vec u mamky sa naje sadne si k Pc tu ked ho vidim sediet pri PC tak mu poviem nech sa ide hrat s dietatom jemu sa nechce radsej je pri PC a doma pri mamke sa nemusí hrať s detskom je na PC, pije kavu ma pokoj.

lenkakravcova
1. jan 2020

Však si pospi cez deň keď spi dieťa, oddýchni si, a čakaj ho aspoň raz za čas trochu nadšene. Pochybujem ze potom bude chcieť ísť k svokre.

lenkakravcova
1. jan 2020

Chlap potrebuje po práci kľud.. Ani môj sa s malým do 1.5r nehral. Nebavilo ho to. Teraz ma 2.5 a sú partaci. ☺️
A ten Intímny život nezanedbavajte,, dosť vzťahov sa takto roztrhne.

lenkakravcova
1. jan 2020

Sama vidíš co potrebuje. Kľud a pochopenie. Keď to bude mať u teba, bude doma rad. ❤️

darinkaninka
1. jan 2020

Myslíš necelé dva roky??? To je dlho a už nevladzes? Ja som vydatá štvrťstoročie. Myslíš, že manželstvo je vždy len prechádzka ruzovym sadom? No, je to na tebe.

autor
1. jan 2020

@dskjhfdlkdjhl mal nocnu a mal ist o 16.00 ale siel o 14.30 aby sa mohol tam najesť a potom isť o pol siestej do prace.

fokuska
1. jan 2020

Brali ste sa preco? On inicioval zasnuby? Babo bolo planovane? Pocate po svadbe?

Znie to tak, ze on s tebou a dietatom byt nechce, takto veru fungujuce manzelstvo nevyzera.
A stavim sa, ze vzdy bol taky - ze chodil casto k rodicom, prespaval tam. Asi si cakala, ze sa zrazu zmeni...

autor
1. jan 2020

@darinkaninka lutujem že som sa vydávala mala som ostať stara dievka vtedy mi nič nechýbalo.

simca06022011
1. jan 2020

@darinkaninka ja mám takého chlapa a bojovať kvôli dieťaťu nemá zmysel.ziadny. Dieťa má mať otca pri sebe ( keď neberiem do úvahy takých čo fakt pracujú mimo domov, to sa dá pochopiť), vzor, spokojnu mamu.. a nemá nič z toho. Keby ju miloval, rozprával by sa s ňou. Ved ani sa jej neozýva.. ja by som mu dala jasne najavo že keď nechce, nik ho nečaká.. ale nech sa spakuje komplet. Nie že príde keď mu treba oprať, dobre urobiť a uteká mamičke. Prečo nezobral k rodičom aj ňu na sviatky? Prečo sám nepríde s tým, že sa presťahujú bližšie keď ma taku lukratívnu prácu? Pre pohodlnosť. Už ma vo svojom zozname odfajknutu svadbu a dieťa a žije si po svojom... Sú chlapi čo malé deti nemusia a potom sa to spraví, ale aspoň manželke sa venujú a neutekaju, ozvú sa keď sú z domu...

autor
1. jan 2020

@fokuska Dietatko sme chceli ano, chodil aj predtým k rodičom ale vravel mi že ak bude babo tak nebude tam chodiť,.

autor
1. jan 2020

@simca06022011 aj ty máš takého chlapa?? ci preklep to bol?

lenkakravcova
1. jan 2020

@darinkaninka Presne. 😁
Ja celé dni behám okolo domácnosti, dieťaťa, večer zase muža. Normálne práca na plný úväzok. ☺️ Ale tak keď sa obaja snažia (muž zarába a žena sa stará o zvyšok / príp. robia obaja oba pol na pol obe činnosti), manželstvo je väčšinou spokojné.

autor
1. jan 2020

@lenkakravcova Pravdu? nezávidim ti :( ale ani sebe

stanulik33
1. jan 2020

Veď on na vás úplne kašle. Zrejme vôbec nechcel mať rodinu, len sa u mamky váľať. Ja by som nebojovala, nie je o čo stáť. Zariadila by som si život podľa seba, ale bez neho.

diewcatqoo
1. jan 2020

Povedz, ze s nim budes chodit k jeho rodicom. Ze chapes, ze odtial to ma blizsie do prace, ale ze ak si este neuvedomil, ma aj zenu a dieta, ktorym by sa mal venovat.. takze mu povedz, ze v ramci zachovania rodiny s nim budes chodievat rodicom. Uvidis, aky bude "nadseny" 😉

simca06022011
1. jan 2020

Môj chlap je jedináčik, a u mamičky by kedysi sedel celé dni, mne koľkokrát nepohol doma ani prstom a za mamičkou letel 200km za úplné hlúposti. Našťastie ja som prestala byť mäkká 😂 nie tym.smerom, že k mame nesmie ale doma má povinnosti. Tá záležitosť s krikom na svokru mi je úplne známa 😂 ja ti poviem len toľko ( česť výnimkám), že synáčik je pre matku svätý tvor a je jedno čo urobí, z tej strany pomoc nikdy nečakaj. Aj keby mu dohovorila, tak iba na oko ( tj mierne a je jej jedno či niečo zmení, lebo mamička si syna musí podporovať). Iba zle to bude medzi vami robiť.

lenkakravcova
1. jan 2020

A čo si myslíš o com je život? 😁 O tom ze ta bude muž živiť, behať s kvetmi, septat nežné slová, keď príde unavený z prace? Ja sa neľutujem. Som spokojná. Doma porobím co treba, muž donesie peniaze. Obaja sme spokojný. Rád chodí domov lebo sa teší na svoju manželku. ☺️ A aj mi kupuje darčeky lebo sa teší ze nájde svoju ženu spokojnu. Ak by som bola harpia, alebo ho len jazdila,, je jasné že by domov chodiť nechcel a považoval by ma len za prívesok o ktorý s a musí starať. V manželstve sú vždy dvaja.
Pozri, v niečom je tvoja svokra lepšia než ty. Stačí keď sa prestaneš ľutovať a vyhovárať a toto zmeníš a bude pokoj. Pochybujem o tom ze tvoj muž uprednostní svokru, keď ho doma bude čakať poriadok, kľud a usmiata manželka. ☺️

dskjhfdlkdjhl
1. jan 2020

Aj ked mal nocnu, mohli ste si urobit veceru skor, aby bol aj s vami, aj nocnu stihol. On to urobil ako slobodny mladenec, lebo to, ze ma zenu a dieta, to ho zjavne nezaujima, zije si svoj zivot. A ja na Tvojom mieste by som si zacala zit ten svoj.

darinkaninka
1. jan 2020

@dskjhfdlkdjhl Z autorkinej odpovede, že mala ostať radšej starou dievkou usudzujem, že oni by sa obaja radšej vrátili do predmanzelskeho stavu😉keď neboli žiadne povinnosti, iba sladké randenie....ani jeden nechce zľaviť z pohodlnosti, obetovať niečo pre rodinu. Asi som staromódna, ale predovšetkým žena vytvára atmosféru domova, aby ten muž, ktorý počas rodičovskej dovolenky živí rodinu, sa domov rád vracal. Určite by som urobila teda niečo ako Štedrú obedoveceru, aby sme si ako začínajúca rodina vytvárali tradíciu(intimitu) rodiny. Potom nech si ide pred nočnou hoci aj na dupľu k mamičke 🙂

dskjhfdlkdjhl
1. jan 2020

@darinkaninka tiez si myslim, ze na vine su obaja, to si uz autorka musi sama v sebe premysliet, co robi dobre, co zle a ci to cele ma este zmysel. Mne tiez to, ze mala radsej ostat starou dievkou, padlo do oci, pripada mi to take zvlastne, ale nevidime im ani do spalne, ani do kuchyne, musia si premysliet, ci stoji zato bojovat o rodinu, alebo radsej nech ide kazdy svojou cestou.

rybkoava
1. jan 2020

Niekdy nehovor že si mohla ostať radšej starou dievkou ako mať dieťa. Dieťa sa na svet nepýtalo, bolo to tvoje rozhodnutie. My sme boli tiež dlho sami, užívali sme si život. Keď sme po dieťati zatúžili, obaja sme sa tešili na moment keď sa to statne. Nech by sa hocičo medzi mnou a mužom stalo, nikdy neoľutujem že máme spolu dieťa. A to sme spolu už 15 rokov.

autor
1. jan 2020

@dskjhfdlkdjhl večera bola spravené ale on povedal že je iba raz v ten deň a nebude jesť 2X tak mu to logicky vyšlo že k mame to ma bližšie a potom do práce.

liz_lemon
1. jan 2020

@lenkakravcova ze pospi si, ked spi dieta 😂 ty asi nemas deti, co?

autor
1. jan 2020

@dskjhfdlkdjhl co vam nato príde zvláštne? teraz trpím ja a dieťa a tak nemusel nikto byt nestastný.

autor
1. jan 2020

@liz_lemon no ved ak dieťa spí, ja musím variť, popratať to sa nedá, dieťakto mi spí max cez den 1 hodinku ako by som to aj stíhala?

vilma7
1. jan 2020

Ako to riešiť? Musíš si vydupať to sťahovanie bližšie, ak ťa na mieste kde ste nič nedrží. Iné riešenie žiaľ nevidím a ak bude manžel odmietať, tak mu pripomínať jeho sľuby. Ale zrejme o dieťa ozaj záujem nemá, keď radšej sedí pri PC. Iné riešenie žiaľ nevidím. A keď budete bližšie, môžu aj svokrovci trošku pomôcť, aby si si oddýchla.

darinkaninka
1. jan 2020

Ak si mala pripravenú večeru a on odmietol, tak by som mu rázne oznámila že ten jedenkrát bude jesť s nami čiže s rodinou. Ak má takýto úplne laxný prístup, tak to s manželstvom pôjde dole vodou.

catherine1989
1. jan 2020

@lenkakravcova prepáčte,ale vôbec s vami nesúhlasím, aj môj mazej ťažko pracuje, do práce každý deň dochádza dokopy 60 km, teraz v zime doslova ráno za tmy, večer za tmy, a príde domov, rýchlo sa najesť, prezlečie a už uteká za synom sa hrať, jasiť, za celý deň, čo ho nevidel, chýbajú si navzájom a sú spolu radi

liz_lemon
1. jan 2020

neboj sa, poznam to, mam 2 deti, a nikdy som nespala, ked spali, lebo mi to proste neslo, ja nie som zvyknuta spat cez den

dskjhfdlkdjhl
1. jan 2020

Ale ved si ho kludne ospravedlnuj, mne to moze byt jedno, hlavne, ze Ty si spokojna🙉 A na tej starej dievke mi prislo divne vsetko, ze vobec niekto pouzije termin "stara dievka" a ze vobec niekto takto uvazuje. Nevydavala som sa preto, aby som nebola stara dievka, vydavala som sa preto, lebo som stretla muza, s ktorym som chcela prezit zvysok zivota.