Ako riešiť, že manžel s nami trávi málo času kvôli vzdialenosti práce?
Dievčatá poradte mi, ja som už zúfala.S manželom sme niečo cez 2 roky a máme malé dieťa. Problém je v tom, že manžel s nami netrávi moc času, stále chodí domov k mame a otcovi, kvôli tomu že prácu kde pracuje ma blízko pri bydlisku jeho rodičov. Od nášho bydliska k jeho práci to ma necelú hodinku a od svojich rodičov to ma 15 min.Ked ide ráno do práce tak odchádza od nás o 17.00 ide domov k rodičom je tam s nimi celý večer spí tam pri nich a ráno od nich ide do práce to ma tých 15 min. Ku nám príde až večer o 20.OO Ked ma nočnú tak od nás odchádza o 16.00 pojde do práce a z práce ide k rodičom, lebo na vlaku sa mu nechce cestovať, a a autom sa bojí aby nezaspal, že sa chce tam vyspať samozrejme sa tam aj naje a ku mne a dieťatku príde až o 15.00. A tak to ide celý čas sviatky bol v práci a pri rodičoch.24 utekal od nás skor aby sa stihol najesť s rodičmi a isť do nočnej.Prácu si bližšie dať nechce, proste jemu to tak vyhovuje no mne nie.Včera som to povedala svokre tak ostala urazená a povedala manželovi že som na ju kričala takže manžel je u nich doma a mne sa neozýva.Čo by ste mi poradili ? Kedže on na nič nepristúpi jemu to tak vyhovuje.Este dalšia vec ani sa nechce odsťahovať bližšie k práci. Je to začarovaný kruh. Pred tým ako sa nam narodilo dieťa mi vravel že on si to porieši aby bolo dobre no nič neporiešil.
Tvoj muz sa sprava nenormalne.Prave preto, ze ma daleko pracu ma chciet s vami travit cas.Moj svagor casto tiez chodi k rodicon, ale berie aj manzelku a decko. Tiez vysedaval za PC cele hodiny, ale ked sa narodil maly, prve co bolo, ze sa z prace ponahlal domov a išiel ho prebaliť.I
Isiel dokonca na matersku.Tento tvoj muž neviem co je, ale spytala by som sa ho, či si nemysli, že ma nejake ppvinnosti ķ rodine a preco sa ženil, ked vas nema rad.Nechapem naco kazdy den pptrebuje chodit k mamičke.Skoda reci, najdi si frajera, len s nim stracas cas.A moja segra keby sa stazovala svokre, ta syna napomenie, a velmi pomahaju mladym s vnukom, takze su rozne rodiny a nefunguje to vsade jak u vas
Jednoducho máš maminkinho maznáčika, je to nezrely chlap jedine čo by som urobila je dala mu ultimátum,buď sa začne správať ako chlap alebo nech si ide žiť ku rodičom.
Ja keď tu v poslednej dobe čítam tie príspevky rozum sa mi pozastavuje.
@lenkakravcova v com je lepsia svokra? Ze jej milovany synacik pride (neriesi kedy), naserviruje mu jedlo a da mu pokoj, aby sedel za pocitacom. Predpokladam, ze od neho neocakava pomoc v akejkolvek forme. Ale o tom partnersky vztah nie je. Moj muz je z domu prec 12 hodin denne, ale ked dojde domov, tak prvorade su deti a rodina. A pospi si cez den a pod, tato rada ma vytacala do biela, ono sa to fakt nie vzdy da. A byt cely den doma s malym dietatom je narocne, niekedy mi pride, ze s jednym viac, nez s tromi ;) a aj ona obcas potrebuje pauzu, vypnut. O tom je rodina, manzel sa sprava ako nezrele decko, ako pardon, ale nechat manzelku s dietatom na stedry den samu, lebo chce byt s rodicmi, na to fakt nemam slov.
@dskjhfdlkdjhl ako som si ho ja ospravdlnila? ved píšem že sa s ním nedá nič riešiť.
@karolinakr On to ospravdlni tým že chodí do práce že z práce je unavený a že pri malom dieťati sa nevie vyspať tak ide spať k rodičom.Ked on ide do dennej ja som celú noc s dieťatom sama.
@karolinakr aj svokra ma sklamala, lebo mi povedala, ze je nebezpecné ísť ráno z práce k nám autom a zasa som jej povedala nech ide vlakom tak ze to je dlho vlakom ani tak ani tak.Jediné reálne riešenie jej príde nech ostane spať pri nej, nech sa tam naje, pobude na počítači a o tej štvrtej či piatej može isť k nám.
@zuzka1117 ano keby som mu teraz dala to ultimátum tak je hned pri matke, ved ani teraz sa mi neozýva ani neviem koľko dní bude u matky a ja som sama s dieťatom.
Inak, a si si naozaj istá že uteká k mamke? Toto je uz extrém, aby aj na stedry den isiel k rodicom a zenu a dieta necha doma, prečo si nesla s nim na veceru? Toto je vážne divné, mne by uz blikala kontrolka niekde. . A inak naozaj aj na stedry den je nocna niekde? Ved 25. je sviatok predsa.. (je napr lekar?)
@lenpi no ved toto mne to dosť ublížilo že radšej šiel večerať s rodičmi, ale som to prekusla lenže som nepočítala s tým že hned na nový rok mi príde až o piatej alebo dokonca že mi už vôbec nepríde lebo je urazený že som si dovolila žalovať jeho mamke.Inač prosila som ho aby prišiel skor aby sme spolu obedovali tak chcel dnes obedovať s rodičmi a pozríte koľko je hodín a ešte vôbec nieje doma a ani neviem či dnes príde.
Ak vies, ze by si vybral radsej matku, tak co este riesis? Tu su len dve moznosti, bud sa porozpravate a dospejete k tomu, ze musite zit spolu ako rodina (aj druhi chlapi chodia z roboty unaveni, dokonca aj zeny-takze ked pojde dieta do skolky a ty do roboty, tak kazdy nech ide po robote k svojim rodicom a co dieta?), alebo nech ide za mamickou a Ty si zacni riesit svoj zivot s dietatom. Nic ine velmi nevymyslis, resp. este mozes trpiet aktualny stav.
@ada309 ano chodí domov k mame, a ano niektorí ludia pracujú aj 24teho nočnú.
@dskjhfdlkdjhl ja viem v tom máš pravdu že nemám veľa možností len neviem do kedy to psychicky budem takto zvládať.
@liz_lemon Mám dieťa 🙂 a spala som keď dieťa spalo. (Aký je v tom problém???). Dojčila som každé 3 hodiny, takže mi prišlo úplne normálne si cez deň pospať, keď syn zaľahol na obedňajší spánok 🙂
@ada309 lebo keby ma zobral k mame tak tam nemám kde spať lebo mu prišiel domov brat zo zahraničia a nemala by som tam miesto ja a moje dieťa. je policajt.
@lenkakravcova ano moja ale moje dieťatko spí iba 45 min denne max hodinu a ako by som varila ? alebo žehlila? keby dieťatko spalo aspon 2 hodky tak by som si aspon trošku zdriemla ale takto ked pospí iba chvilku tak to nemá zmysel.
No Ráno vstanem, najeme sa, upracem, umyjem riad,, potom niečo popri dieťati uvarím,, najeme sa. Dám prať. Syn ide spať (spí vo veku 2.5r cca 3hod denne, keď bol menší tak 4-5hod.),, kým spí buď si oddýchnem, alebo povešiam prádlo. Zvyšok dňa mám voľno.
Keď vypneš internet uvidíš že budeš mať času zrazu habadej 🙂 (väčšina žien čo som si všimla že sa sťažujú na nedostatok času ho trávia za diskusiami, alebo FB, či čítaním článkov..).
A aj necelá hodinka spánku je lepšia ako nič, ak si naozaj unavená.
Viackrát som ho prosila aby mi trošku pomohol s dieťatkom tak mi povedal, že on chodí do práce a ja som na materskej, lenže ak je doma tak sedí na PC..
@lenkakravcova ja nechodím často na internet dnes som tu lebo prišla moja mama tak tu trávim viac času
Uz zase sa netvarme, ze jedno male dieta je az taka strasna zataz pre jednu mladu zenu. Tu je problem uplne iny a sice, ze chlap na svoju zenu a dieta totalne kasle a stale je u svojich rodicov, ako keby nebol zenaty. Ked najde cestu domov, tak aj potom pomoze, ale on tu cestu domov prehliada. Treba si s nim velmi rychlo a jasne vydiskutovat, co dalej.
@dskjhfdlkdjhl No lenže po dnešnom rozhovore so svokrou si aj začínam myslieť že ona chce aby bol doma napríklad mu aj včera volala čí príde k ním na večeru, nespomenula ani mna ani dieťa iba jeho volala.On šiel do práce a nestíhal tak sa nebol tam najesť,
A dalšia vec ktorú nechápem prečo svokra klamala že som kričala na nu? Prečo mu normálne nevysvetlí že už má rodinu má stráviť čas s nami a nie s nou. Co je za človeka aj ona.
Tak to potom fakt nerozumiem co celý deň robíš (varenie, pranie a žehlenie nezaberie ani omylom 16hod)
Ja kebyže sa okrem toho ešte nevenujem náboženstvu, a nespravujem dve fb stránky a eshop, tak sa doma asi unudim. 😶
Inak muž sa ti na nic nesťažuje? Ani si nefrfle na niečo popod nos (ako to niektorí zvyknú)? Ze ci niečo nepovedal skôr mame, čo mu vadí, miesto tebe?
Lebo je to fakt zvlášne že uprednostňuje rodičov ako manželku a dieťa. 🤔 Nejde mi to do hlavy. Nejaký dôvod to predsa musí mať. Nenacrtol niečo?
@lenkakravcova nie nesťažoval nikdy
@lenkakravcova on to berie tak že doma pri mame sa hra na PC ked je doma pri nas a chcem niečo robiť tak ho prosím aby sa pohral s dieťatkom ale jemu sa nechce on by najradšej bol celý den na počítaci.A pri mame može byť stále na počítači vieš ...
Takže jednoducho nechce sa hrať s malým dieťaťom. To nezmeníš kým dieťa nevyrastie. Niektorí muži sú takí,, a keď ho budeš nútiť, to len akoby si liala olej do ohňa. Naštve sa a odíde.
Koľko má dieťa teraz rokov?
Zbal veci a nasackuj sa aj ty k svokre. Budete všetci spolu. Uvidíš koľko ju to bude baviť.
Ak 38-rocny chlap robi len to, co mu povie maminka, tak sa nemal zenit, lebo je zjavne nevhodny.
To nie je plnohodnoty partner ale dalsie decko.. Moj muz tiez robi nocne/ranne a ma rodicov v meste kde pracuje ale po praci sa stale ponahla domov. Vzdy mi pomaha aj s domacnostou ak sa mne neda ale nevladzem a aj s malou... Dokonca ked babo malo koliky tak s nou bol v noci hore a to siel na rannu (o 5 siel z domu).
Ta rada ze postarat sa o dieta, upratat domácnost, dat sa do kludu a cakat manzelika s usmevom mi pride ako z 19 stor. Ked si nevazi rodinu a nie je ochotny aktivne sa o nu starat tak by som mu kaslala na hlavu. Som tiez za uchovanie rodiny a myslim si ze vztahy sa nemaju zahadzovat ale treba sa snazit a riesit problemy ale na to maju byt dvaja. Milostivy panko o to zjavne nema zaujem takze by som ho pekne pobalila a poslala k mamicke. Nikdy by som mu nezabudla a neodpustila ze nas nechal na stedry vecer same. Este chcem podotknúť ze priateľ na nočných nespi ale pracuje, vela x nespi ani pred nocnou ale rano po nocnej ide rovno domov a to je cca 25-30km.

A k autorke, toto nie je normálny vzťah dvoch dospelých ľudí, rodičov, ktorí už majú zodpovednosť aj za malého človiečika... Možno samej s dieťatkom by vám bolo lepšie, ako sa nervovat s mužom, ktorý o vás vlastne ani nema záujem. Možno ešte predsa len skúste navrhnúť nejaké riešenie, najlepšie aj pred svedkami, ak si to viete predstaviť, skúste navrhnúť to sťahovanie, možno už aj dopredu majte pripravené nejaké domy, byty v konkrétnej lokalite vo vašej cenovej hladine, ktoré by prichádzali do uvahy, postavte ho pred hotovú vec a keď stále nebude mať záujem, v čase, keď bude u mamičky, nech mu právnik prinesie súdnu obsielku, nech ich tam aj porazí