icon

Ako riešiť, že manžel s nami trávi málo času kvôli vzdialenosti práce?

1. jan 2020

Dievčatá poradte mi, ja som už zúfala.S manželom sme niečo cez 2 roky a máme malé dieťa. Problém je v tom, že manžel s nami netrávi moc času, stále chodí domov k mame a otcovi, kvôli tomu že prácu kde pracuje ma blízko pri bydlisku jeho rodičov. Od nášho bydliska k jeho práci to ma necelú hodinku a od svojich rodičov to ma 15 min.Ked ide ráno do práce tak odchádza od nás o 17.00 ide domov k rodičom je tam s nimi celý večer spí tam pri nich a ráno od nich ide do práce to ma tých 15 min. Ku nám príde až večer o 20.OO Ked ma nočnú tak od nás odchádza o 16.00 pojde do práce a z práce ide k rodičom, lebo na vlaku sa mu nechce cestovať, a a autom sa bojí aby nezaspal, že sa chce tam vyspať samozrejme sa tam aj naje a ku mne a dieťatku príde až o 15.00. A tak to ide celý čas sviatky bol v práci a pri rodičoch.24 utekal od nás skor aby sa stihol najesť s rodičmi a isť do nočnej.Prácu si bližšie dať nechce, proste jemu to tak vyhovuje no mne nie.Včera som to povedala svokre tak ostala urazená a povedala manželovi že som na ju kričala takže manžel je u nich doma a mne sa neozýva.Čo by ste mi poradili ? Kedže on na nič nepristúpi jemu to tak vyhovuje.Este dalšia vec ani sa nechce odsťahovať bližšie k práci. Je to začarovaný kruh. Pred tým ako sa nam narodilo dieťa mi vravel že on si to porieši aby bolo dobre no nič neporiešil.

karolinakr
1. jan 2020

Pozri, uvazuj realne.Ak nechce pomahat s deckom, nebude ani keby ste predali byt a sa prestahovali sa blizsie k praci. Ak je PC na 1.mieste a decko na 2., nezmeni sa, ani keby si sa na hlavu postavila.
a.
Uz ma dost rokov tvoj muz. Ja neviem, co by som robila.Asi si zacala postupne veci stahovat.Naco mi je taky chlap, pre kt.som vzduch

lenkakravcova
1. jan 2020

@jvasenka Tak nemáme tu odpoveď manžela, možno by to celú túto situáciu dosť objasnilo. Nejako tam stále nevidím dôvod prečo to ten muž robí. Neviem na co sa chcel ženiť, zakladať rodinu keď sa o ňu nestará.. Alebo sa možno stará a nemáme všetky informácie.

autor
1. jan 2020

No dievčatá dorazil o piatej a začal vystrájať že čo som si dovolila k jeho mamičke ...

autor
1. jan 2020

Jemu sa zdá normálne že končil prácu o 06.00 a k rodine prišiel o 17:00 toto mu príde normálne, vysvetlujem mu že mne nevadí že ide do práce ale že ked nieje v práci tak trávi veľa času doma ale vôbec sa mi nedarí mu to vysvetliť.

luccija
1. jan 2020

Zobrala si si dieťa a jemu to vyhovuje.Samozrejme, že mu svokra nebude dohováral, lebo ho chce mať pri sebe.Bud zmeniť bývanie, alebo prácu, alebo ísť od seba, lebo budeš vždy cakatelka.A áno už si písala a rady si dostala.Je nezdravo nalipnuty na rodicoch

marca12
1. jan 2020

Preco stara dievka? Co je posledny na svete? Ale je pravda,ze si si aj lepsie mohla najst. Potreboval by nejaku motivaciu,nieco co by ho mozno domov pritiahlo. Predtym ste aky mali vztah? Ako ste zili? Ale ste az po svadbe zacali spolu zit? Chyba je aj to,ze svokra ho drzi doma.

marca12
1. jan 2020

Nemate kamaratov,ktori maju male deti? Zebu ste sa stretavali a videl by,ze je normalne zit rodinnym zivotom. Naco sa chcel zenit a mat dieta? Nech si pozrie kolko chorych deti je, sirotiek a on ma krasne dieta,rodinu a nevazi si ju.

autor
1. jan 2020

Dievčatá ale vy mi rozumiete čo píšem ? či nie? Lebo on nechápe čo mu vravím on mi kričí že či ma sedieť doma bez práce.? Ja mu nezakazujem chodiť do práce ale myslím si, že po práci každý ide domov a nie k mamičke však? On bud je debil že nechápe alebo to robí narokom.Sa ho pýtam kedy si dnes končil prácu a on o 06.00 a mu vravím a a prečo si nešiel domov ale k mame prečo si prišiel až o piatej domov.A on zasa ty chceš aby som nemal prácu.Ženy ako mu to mam vysvetliť ????On mi vykrikuje že mu zakazujem chodiť do práce, ale ja iba chcem aby z práce šiel domov. Čo je na tom nezrozumiteľné?

zuzka1117
1. jan 2020

Proste je to decko, jemu to vyhovuje nemusí sa o nič starať, hra sa na Pc,ty sa zatiaľ o dieťa postaras. Aký bol pred dieťaťom? Nevšimla si si tento nezdravý vzťah s matkou? S takýmto chlapom ta nečaká nič dobré, vždy budeš tá posledná pre neho. Ja už by som bola dávno odstahovana. Môj muž robí 20km od domu v meste svojich rodičov a v živote by mu nenapadlo u nich spávať, vždy sa ponáhľa rovno domov za nami.

dskjhfdlkdjhl
1. jan 2020

Ja si myslim, ze vsetky baby, ktore reagovali, pochopili, co pises. Ty jedina nechapes, ze mas dve moznosti-bud sa zhodnete na tom, ze chcete manzelstvo zachranit a teda nieco preto aj urobite (lebo tipujem, ze ani Ty nie si bez viny), alebo sa dohodnete na rozvode a bude si kazdy zit po svojom. Zbytocne sa hadas so svokrou, keby chlap chcel ist za Tebou, tak by sa jeho matka mohla mihalnicami odrazat, isiel by za svojou zenou, ale zrejme ho doma nic nelaka.

simca06022011
1. jan 2020

@lenkakravcova myslim že je úplne nepodstatné čo ona cez deň robí. Aj keby sedela na riti celý deň. Problem tu je, že otec a manžel si svoju funkciu nijak neplní. Ostáva stále v kľude s mamickou, je závislý na Pc hrách a svojom zivote. Poznám chlapov čo doma aj okná umyjú, nakúpia a pomôžu a robia denne a nočné, doma sa venujú deťom, dokážu ich pokocikovat... nosia ich na športy atď... Oproti nim sú títo mamickari s prepáčením odpad. Ak ma problem, má si to riešiť.doma a nie bezkat k mame. Môj chlap takmer denne dochadzal 180x2 km a prežil to. Prisiel. A nemal potrebu u mamičky sa hrať a počítačom, čiže toto je výhovorka že chudáčik cestuje. A to je fakt mamickar strasny.

jaroe
1. jan 2020

@lenkakravcova problém späť s dieťaťom je napr. ten, že niekto nevie zaspať hneď, ako si ľahne, aj keď je neviem ako unavený. Ja som s tým mala problém. Unavena na smrť, ale zaspať som cez deň nevedela. Jednak preto, lebo to bolo pre mňa neprirodzene - nikdy som cez deň nespavala, a druhý dôvod, že dcéra ako bábätko spávala Max. 40 minút. To sa mi ani neoplatilo skúšať. ...

karolinakr
1. jan 2020

Akurat mama povedala, ze ci v tom neni 2.zena. V nedelu bol film Anna Burda, kde mal 2 zeny s kazdou decko a nik o tom nevedel. Mozno i preto sa nechce prestahovat. Alebo ze nech sa rozvedie a ide za mamičkou.. No nič dobre.Však vidíš, že pravdu nechce počuť

karolinakr
1. jan 2020

Mas auto? Nemozes po praci ho pockat za rohom a sledovat, ci ide rovno ku mamičke?

jvasenka
1. jan 2020

@karolinakr takého uboziaka škoda sledovať 😁

karolinakr
1. jan 2020

@jvasenka 🤣🤣

autor
1. jan 2020

@dskjhfdlkdjhl ale ja som sa so svokrou nehádala iba som ju prosila či mu ona nemôže dohovoriť

autor
1. jan 2020

@karolinakr a dieta kde nechám? čo ju budem brať so sebou ...

0kristina0
1. jan 2020

Vazne sa ta pytam naco to tu riesis ked to riesit aj tak s muzom nebudes? Nato aby si ho poslala do riti nepotrebujes vypisovat na kona. Tvoj chlap je totalny debil, nezodpovedny mamickin cecok. Takeho by som vykopla uz davno. Toto je podla teba chlap?

dskjhfdlkdjhl
1. jan 2020

Je uplne jedno, ci si sa so svokrou hadala, alebo jej to len hovorila, tieto veci mas riesit s muzom, nie s nou. Ale Ty si evidentne ides stale tu istu pesnicku, nevnimas, co ti tu zeny pisu, takze je uplne zbytocne tu stracat cas.

lenkakravcova
1. jan 2020

@jaroe Tak to si mala blbé. 😐

lenkakravcova
1. jan 2020

@simca06022011 Nie som si úplne istá ci je mamičkar ako píšeš. Možno chce ten kľud co spomína autorka,, a keby mal inú rodinu ci kamarátov s bytom vedľa prace tak bude pre spávať tam. Ak by chcel byť s mamičkou stále, ani by sa zvlášť s manželkou nestahovali.
Tí dvaja by sa o tom mali určite porozprávať. A nerieši to cez svokru.

A ten argument že je jedno ze sedí na zadku... No neviem ako by si sa ty tvárila keby muž sedel na zadku a nič nerobil (a ani nechodil do prace). To je typický sebecký argument... Ja ja ja a muž nech robí. Sú vo vzťahu dvaja, musia makať obaja.

catherine1989
1. jan 2020

Reagujem na tvoj koment z 18:56 - úplne ti rozumiem, chápem tvoje rozhorčenie aj frustráciu. Nechces od muža naozaj nič nenormálne, nič navyše, nič nepochopiteľné. Proste chceš byť so svojím mužom, chces, aby sa venoval svojej dcére a aby sa viac venovali tebe. Nie, v tebe nie je chýba, je to úplne normálne, že si praješ, aby ste boli skutočná rodina a ja ti veľmi držím palce, aby si to raz skutočne mala - ale žiaľ, z toho čo tu opisujes, je zrejmé jasné, že to s týmto chlapom nebude. Ak sa vôbec taký chuj dá chlapom nazvať

vinetuu
1. jan 2020

Ahoj, no co na to povedat. Tvoj muz nie je este muz ale maly chlapec, ktory musi chodit k rodicom, lebo mu je to tak pohodlnejsie. Tak to je skor na rozhovor s nim a nie s jeho mamou, ta je rada ze ho ma pri sebe. Jeho sa spytaj, co chce, ci chce byt stale malym chlapcom, co potrebuje pomoc rodicov, alebo uz konecne dospiet a stat sa chlapom, co si zastane svoju rodinu ... jasne ze partnersky zivot s malym dietatom je uz uplne o niecom inom ako romanticke vecery vo dvojici ... je treba dospiet a prijat zodpovednost ... alebo sa necha tvoj muz mamickovat donekonecna, tak potom sa treba pohnut dalej a najst si ineho chlapa ... nie si viazat na krk este dalsie dieta v podobe nedospeleho muza ... drzim palce nech si to vyriesite ...

lujza123
1. jan 2020

Ach toto sú také strašné kecy, že pri dieťati sa nevyspi tak musí ísť k rodičom do kľudu. Ja by som to fakt nedala, radšej naozaj sama ako takto... S akože chlapom ale stále sama...
24 na vianoce keby na nechá samu s malým babom a ide na večeru k mamke tak by som mu pobalila kufre nech si tam ostane.

Ta situácia ma veľa riešení, presťahovať sa bližšie k práci,alebo prácu bližšie k bydlisku, bravat ženu k rodičom ked tam chcem byť casto. Venovať sa dieťatku aj žene, aspoň pohladenie, objatie po náročnom dni, nie ju nechať na všetko samu celé dni aj noci.
Sama sa starať o dieťa, domácnosť nieje tazke fyzicky, to sa dá, ale psychicky, bez podpory, zázemia to je najhoršie. Hlavne keď je jasne ze situácia sa dá riešiť ale muž proste nechce, serie na ňu, prednosť ma jeho pohodlie.
Aj keby je cely tyzden preč tak by sa to dalo zniesť s vedomím že sa snaží, že to NAOZAJ ináč nejde, ale takto keď vie ze muž zdrha preč dobrovoľne uff...

Ako uplne najhorší čas pre zenu na rozchod je s malým dietatkom ale asi by som sa povyhrazala. Ultimátum buďto my spolu ako rodina alebo každý k svojej mame

Akože ženy nedajte si nahovoriť že on je unavený, musí sa vyspať v noci, cez víkend. Sakra ved aj žena je unavená, aj ona sa potrebuje raz za čas vyspať, aj ona celé dni ťažko pracuje ved sa stará o malé babetko 24/7, ..
Spolu ste rodicia, spolu musíte pretrpieť obdobie babetka a nespanku, pomôcť si vzájomne, nehovorím aby chlap každú noc bol hore a prebaloval deco, stačí raz za čas, počas voľna, keď sa dá.... ale odsťahovať sa k rodičom to je sebecke

lujza123
2. jan 2020

A ver tomu ze ten tvoj chlap tomu chápe až moc dobre. Ze k tej svojej práci pridáva + 8 hodín denne mama hotel. Vie co mu hovoríš, vie ze máš pravdu a môže dookola kričať ako chceš aby sedel doma na zadku nič to nezmení na fakte že sa u mamky vedome ulieva zo svojich rodičovských povinnosti
Normálne mu to v kľude zopakuj, aj viac krát Potrebuješ pomoc. Otca pre dieťa, muža pre seba. Presťahovať sa bližšie k jeho práci. Po práci ho potrebuješ Doma.
Nedaj sa odradiť žiadnymi rečami o sedení na zadku, vy neriesite jeho prácu ale to ze nieje doma.

simca06022011
2. jan 2020

@lenkakravcova chlap s malým dieťaťom nemá čo snívať o "kľude" u mamičky. Sú spolu krátko na to aby mu liezli na nervy. Mal by si ísť nohy dolamat, aby bol s nimi čo najskôr doma, hneď aj keby babatka nemusel. Nemal sa ženiť.

autor
2. jan 2020

@simca06022011 on vraví že po nočnej sa chce vyspať a ku mame to ma bližšie, a ked sa vyspí tak vstane a už neodíde iba tak lebo mama mu dá obed a spraví kávu, tak ešte sa tam zdrzí dlhšie, aby neurazil mamu že sa nu nej nenaje takto mi to odôvodnil.

autor
2. jan 2020

@simca06022011 A ked ma dennu tak ide uz den predtým k rodicom lebo aby nemusel skoro ráno vstávať a je mu lepšie vstať pri mamke a isť do práce. Takto mi to odôvodnil, že zbytočne bude isť od nás z domu ked by musel cestovat 50 min a od mamky to ma 15 min tak si dlhšie poleží.Potom mi začne vravieť že aké je cestovanie náročné a keby spal pri nás tak sa nevyspí pri čom od kedy sa dieťa narodilo on ešte ani raz ku nej nevstaval, bud spí prí mame alebo ked je pri nás tak spí tak tuho že sa nezobudí na plač dieťata.

zuzka1117
2. jan 2020

Ale veď to nemá žiadnu logiku, keď ide deň pred prácou o 17 z domu tak aj tak dokopy strávi rovnaký čas dochadzanim za prácou a plus ešte ďalších 12 hodín zabije v mama hotely. Takže vlastne do tej práce mu to trvá o pol dňa dlhšie. Veď to je normálne smiesne, sa čudujem že mu to tolerujes.