Ako riešite konfliktné situácie?
Ahojte, zaujimalo by ma, ako riesite rozlicne nazory, alebo jednoducho ked si s clovekom nesadnete? Ja sa snazim byt nekonfliktny typ, preto nerada aj idem do konfliktu, ale teraz neviem ako som mala postupovat.
Popisem napr. tuto situaciu. Robim si jazdy v autoskole. S instruktorkou to bola podla mna vzajomna antipatia od prveho pohladu. Na prvej jazde zacala na mna tak kricat, ano urobila som chybu, ale tak prva jazda.. Chcela som ju zmenit hned po prvej jazde, ale nechcela som byt "problemova". Aj som mala obavy, ze mi ju nedokazu vymenit, ze ini instruktori budu obsadeni a ze ona bude vediet, ze s nou nechcem jazdit a bude to este horsie a v aute dusno.. Tak som si povedala, ze jej dam sancu, ze treba sa naucit pracovat s roznymi ludmi, ale tie jazdy mi dokopy nic nedali, a boli pre mna utrpenim, co ma aj odradzalo od toho poriadne sa ucit. Cely cas mala poznamky na mna, ktore si podla mna nemoze ako instruktorka dovolit ku zakaznikovi. Nesla som sa na nu stazovat. Potom si ma vymenila s inym instruktorom na jednu jazdu, vraj nech si skusim aj s inym, ze mozno lepsie pochopim, alebo inak zase. Jeho pristup sa mi pacil ovela viac, vsetko mi pekne vysvetlil, kym ona mi nikdy nic nevysvetlila, len kricala. No na jej obhajobu, snazila sa byt aj mila, ale citila som, ze je to nasilu, nenasla som s nou ziadnu spolocnu rec, cely cas sme boli ticho v aute, hovorila mi len mechanicky ako co mam robit, ale nikdy nepovedala preco, co mi vadilo dost. Medzitym ma urazala...
Na tej jazde s tym druhym panom instruktorom som sa ho len spytala, ze ci si mozem dat este jednu jazdu s nim. Nebavili sme sa velmi o nej, len poznamenal, ze ona krici vsak? A ja ze hej. Tak on na to, ze no to nema nikto rad. To bolo viac menej vsetko. Neviem co jej on povedal. S nou som mala dohodnute 3 dalsie jazdy, jedna som dufala, ze sa vymeni, dalsie dve, ze budem s nou, ale ked som sla do autoskoly, aj som to vypustila z hlavy, nevedela som, ci budem s nim alebo s nou, on mi nic neslubil, no nakoniec ta na mna nakricala, ze budem s nim a ona ma uz nikdy nechce vidiet a mam si az do konca jazdit s nim, ze ma ma plne zuby a nema rada taketo poza chrbat a preco jej to nepoviem do oci. Ona bola urazena, ze vraj ona podla mna nevie naucit, pricom chyba je vo mne. Ano ja nie som najlepsi ziak, kedze auto sme doma nemali, nemam ani nikoho kto by ma doma ucil, zacinala som uplne od nuly a tym, ze ona je aka je, ze nic nevysvetli, len krici, tak sme neboli dobra dvojica...
No tak ja fakt neviem ako som toto mala riesit. Keby som ju zmenila po prvej jazde, bolo by to lepsie? keby som jej povedala do oci, viete co, kazdy okrem Vas bude lepsi, ze s Vami nechcem jazdit? Ja som nepovedala nic na nu, ze s nou nechcem, len som si chcela dat este jednu jazdu s tym druhym. Su to navyse uz kondicky, cely kurz som mala s nou, ale po tom co na mna len kricala, mam pocit, ze potrebujem takmer cely kurz znova a ze to pre mna su len vyhodene peniaze. Tak a ja mam este vycitky kvoli nej, lebo fakt som nechcela jej ublizit ani nic, na druhej strane si hovorim, ze ju netrapilo, ako sa citim ja, ked mi nadavala.
@andrea_ff Možno ju baví, že sa vyvršuje na žiakoch. V aute s nou som si pripadala ako samouk a ona na mna len kričala, mechanicky hovorila ako si mám preradiť, ale nikdy nič nevysvetlila. Nakoniec sa ukázalo, že mi niektoré veci ešte hovorila aj zle, podľa toho čo má učí človek, ktorý je kľudný, pokojný, má snahu naučiť a nie prísť do prace a ponižovať ľudí. Nevadí, naučila som sa aspoň, že nie je chyba vo mne, keď sa ku mne človek takto správa a budem sa učiť vedieť ozvať. Ona pre mna nie je, nie že dobrý instruktor, ale nedosahuje ani priemer. Je to naozaj hanba tej autoškoly. Ešte dokonca si myslím, že má dvojaký meter, to autocvicisko, keď mi diktovala postup kam sa pozerať, tak aj to mi poradila zle. Je možné, že obľúbencom povie správne a tým, ktorých nemusí nechá sa trápiť. Pretože keď som to povedala jemu ako má naučila, tak mi to už ani neveril, že on vie ako to ona učí. Samozrejme veľa veci mi veril a dal za pravdu, sám mi povedal, že on je tam taka bútľavá vŕba a keby povedal šéfovi čo jemu žiaci povedali na ňu, tak ona by tam už dávno nepracovala. No to je tiež typ, ktorý jej nechce škodiť. Naozaj ľutujem študentov, ktorí ju dostanú. Jej prístup je ako tyranie zverenej osoby. 😀 Som rada, že som nakoniec mala šancu zažiť jazdu aj s niekym normálnym, že jazda vie byt aj radosť a nie stres. Ten PÁN inštruktor je pre mna teraz ako BOH. 😀
@andrea_ff A je možné, že má lepších žiakov ako som ja, ale osobne si myslím, že sú to ti, ktorých naučili rodičia doma a nie je to jej zásluha. To mi aj povedala, že každý si jazdi s rodičom a ja si mám zohnať auto od niekoho, len nemám od koho.
To je blbosť...nie každý jazdi ..ja som pred kurzom v podstate nikdy nešoferovala
@magduska2 ona myslela len parkovisko a že sedia s rodičmi v aute a prebehuju si cesty a rodič im hovorí čo ako rieši, ktorú križovatku ako.
Pani je uuuuuplne mimo a na zlom mieste! Mala by na sebe pracovat
Ty si ju mala vymenit po prvej jazde, aj kvoli pristupu a treba byt trosku asertivnejsi, platis za to nemale peniaze, ked vidis, ze ta nic nevie naucit, treba si stat za svojim.
Ale chapem, tiez by som dala este jednu sancu.
Ako skoncil kurz?
Zasluzila by si podat staznost na vedenie firmy...je to nepripustne spravanie. V autoskole sa ma clovek ucit soferovat..co same o sebe je stres...a nie mat takehoto pasaziera v aute, kedy sa tam aj tazko dycha!!! Ked nie kvoli sebe, urob to pre buduce generacie ziakov!prosim
Aj ja som mala takú kravu inštruktorku.... celý čas ziapala ponižovala.Potom som ani nechcela kvôli tomu chodiť lebo čo jazda to bolesti brucha... že čo zas dnes bude..podotknem nikto určený z neba nespadol! Tým vrieskanim má absolútne nič nenaučila.Ku koncu kurzu šiel muž riešiť že chcem chodiť na jazdy s jej mužom.Ostalo mi 5jazd aj zo skúškami čo som absolvovala sním no to sto a jedno.Už som bola odhodlaná to ukončiť a robiť si vodičsky kvôli takej krave čo má stresuje inde.Dotiahla som to dokonca ten jej muž ma naučil za 5jazd všetko čo ona nebola schopná od začiatku... vodičský mám 2r👍
@taga o týždeň mám skúšky 🙂
@ivanka12311 presne rovnako to mám! S ním 2 jazdy a pohodka, žiadny stres, naučiť naozaj vie. S nou cely kurz a kondička a nedala mi nič! V tou aute s nou som bola samouk a ona len vytvárala dusno! Cely čas mi ani neodzdravila, už ju veru ani ja nepozdravím. Má na mna alergiu od začiatku, pritom som jej nič nespravila. Este tento muž mi povedal, že jej nemôže dať svojich študentov, lebo mu ich pokazí. 😀
postavit sa za seba. az sa mi nechce verit ze 35rocna si toto znasala. ved si ver trochu! maj sa rada. mozno by si vyuzila par psychoterapeutockych sedeni
Mňa inštruktor vozil do krčmy, pol hodinu tam sedel a potom čas vypršal a išli sme domov.To bolo jeho učenie.Susedka mi predala odhntu mandarinku , lebo však ja sa nebudem sťažovať.Raz mi predali červivu čokoladu a ja som ju nedokazala vyreklamovať - stala som pred obchodom, predavačka že čo je - a ja ticho.Mala som 16 rokov Predali ponožkovu vodu ako kavu. Čašnik ma nechal 45 minut čakať bez povšimnutia a ja som mu dala tringelt.. 🙄
A potom si hovorim, čo som ja debil? Toto musi prestať.A začala vyuka asertivneho konania v praxi až som pisala sťažnosť do prezidentskej kancelarie a odpisali mi !! Takže možeš začat aj ty a hneď dneska 💛
Haloo si platiaci zakaznik a od toho sa odvija vsetko. Nie ste kamosk,y kolegyne rodinni prislusnici na koho by si teoreticky mohla po prvom nakricani brat ohlad a davat sancu. Nie ak ty platis a ona ma podat vykon. Mala si sa ozvat jej nadriadenemu po prvej jazde a zmenit instruktora. Proste ti nevyhovuje jej styl vyuky a basta. V autoskole byva viac instruktorov, takze urcite by to nemal byt problem. A este mala rada: smer kurz asertivity alebo dobry psycholog(/psychoterapeut. Cim skor si naucis vazit seba a svoje peniaze tym lepsie pre teba.
A vies co by som este spravila, ziadala by som za tie jazdy s nou nahradne jazdy s tym instruktorom s tym, ze jej spravanie bolo neakceptovatelne a mas z totho psychicku traumu. A bud ti to vykompenzuju alebo to zavesis do medii ako negativnu reklamu na spolocnost (jasne, ze to nemusis spravit, ale ako bububu to staci).
Ked chceš, ja ti tu sťaznost napišem vo worde.Ty tam das len oslovenie, doplnis meno učiteĺky, vpravo hore svoju adresu, vlavo adresu autoškoky, elektronicky podpis a zašleš majitelovi a som zvedava, čo ti odpíšé
Mala si ju vymeniť hneď a povedať jej to na rovinu, ze to plánuješ urobiť. Ľudia si k tebe dovolia len to co im ty povolís.Navyse ty si platiaci zákazník.
Ahoj. Ono podla mna nehodu skor budes mat vtedy, ked ta niekto z pozicie instruktora vystresuje do nepricetna pouzitim kriku, ponizovania, zastrasovania. Ked ta za vsetko skritizuje a podobne.
Akoze daktori instruktori su tak naladeni, nepomoct, nepodrzat neznaleho, ale ho vytrestat za to, ze mu to nejde.
Ona tym krikom zaháňa vlastnú neschopnosť zvládať situácie. A ked ešte pracuje, znamena že nik sa na ňu nesťažoval
Nechcem byt sviňa, ale keby si si jej urážky nenapadne nahrala a pustila majiteĺovi, hanba na 100 rokov
Je to ono moja chyba, ze som ju nevymenila hned, nemozem si teraz preto narokovat znova jazdy, aj by som sa citila blbo. Stazovat sa mi az tak nechce, ale zasluzila by si. Inak ten kurz asertivity je mozno aj dobry napad.
Sak sa nemusis stazovat. Napis kratky mail so spatnou vazbou. Urcite to vies napisat milo. Najlepsie majitelovi. Ono je pruser pre firmu, ked ma zlych ludi, pretoze straca zakaznikov na zaklade zlych referencii.
@elizuella Ano to by som asi mohla, aj by si to majitel zasluzil, lebo je velmi mily, vie aj skriknut, ale je to srdecny clovek. Robi jeho autoskole zle meno a nie som to zdaleka len ja co ma na nu tazke srdce. Jej treba kurz slusneho spravania a mne asertivity. 😀
Nebola to ta bloncka z autoškoly u Macka v Nitre? 😁 S tou som mala ja jednu jazdu a tiež som ju hneď vymenila, nadávala mi, kričala a dokonca počas jazdy telefonovala s nejakým bývalým mužom, čo ju ešte viac naštvalo 😁
@zarao Nie, ale ako tak citam, tak to su tusim vyucbove praktiky v autoskolach kricat na ludi 😀
Prihlaste sa spolu s instruktorkou na nejaky kurz samby a otvoria sa vam nove moznosti - mozno si ta prida na fcb 😄😄
@karolinakr na bojové umenie radšej 😁
@nikolka1986 nakoniec musel ísť do nemocnice kvoli tebe 😄😄

Presne, ja mam 36 a tiez som si velakrat kusla do jazyka, ked by bolo treba byt asertivny, ale uz sa to zacina menit.... nechapem ludi, co chrlia zlo na inych, casto cudzich ludi za prkotiny...oni musia mat velmi smutny sukromny zivot....lebo ja bez priciny som nikdy nemala dovod sa spracat neuctivo a agresivne.... evidentne instruktorku ta praca nebavi...