icon

Ako riešite konfliktné situácie?

18. aug 2020

Ahojte, zaujimalo by ma, ako riesite rozlicne nazory, alebo jednoducho ked si s clovekom nesadnete? Ja sa snazim byt nekonfliktny typ, preto nerada aj idem do konfliktu, ale teraz neviem ako som mala postupovat.

Popisem napr. tuto situaciu. Robim si jazdy v autoskole. S instruktorkou to bola podla mna vzajomna antipatia od prveho pohladu. Na prvej jazde zacala na mna tak kricat, ano urobila som chybu, ale tak prva jazda.. Chcela som ju zmenit hned po prvej jazde, ale nechcela som byt "problemova". Aj som mala obavy, ze mi ju nedokazu vymenit, ze ini instruktori budu obsadeni a ze ona bude vediet, ze s nou nechcem jazdit a bude to este horsie a v aute dusno.. Tak som si povedala, ze jej dam sancu, ze treba sa naucit pracovat s roznymi ludmi, ale tie jazdy mi dokopy nic nedali, a boli pre mna utrpenim, co ma aj odradzalo od toho poriadne sa ucit. Cely cas mala poznamky na mna, ktore si podla mna nemoze ako instruktorka dovolit ku zakaznikovi. Nesla som sa na nu stazovat. Potom si ma vymenila s inym instruktorom na jednu jazdu, vraj nech si skusim aj s inym, ze mozno lepsie pochopim, alebo inak zase. Jeho pristup sa mi pacil ovela viac, vsetko mi pekne vysvetlil, kym ona mi nikdy nic nevysvetlila, len kricala. No na jej obhajobu, snazila sa byt aj mila, ale citila som, ze je to nasilu, nenasla som s nou ziadnu spolocnu rec, cely cas sme boli ticho v aute, hovorila mi len mechanicky ako co mam robit, ale nikdy nepovedala preco, co mi vadilo dost. Medzitym ma urazala...

Na tej jazde s tym druhym panom instruktorom som sa ho len spytala, ze ci si mozem dat este jednu jazdu s nim. Nebavili sme sa velmi o nej, len poznamenal, ze ona krici vsak? A ja ze hej. Tak on na to, ze no to nema nikto rad. To bolo viac menej vsetko. Neviem co jej on povedal. S nou som mala dohodnute 3 dalsie jazdy, jedna som dufala, ze sa vymeni, dalsie dve, ze budem s nou, ale ked som sla do autoskoly, aj som to vypustila z hlavy, nevedela som, ci budem s nim alebo s nou, on mi nic neslubil, no nakoniec ta na mna nakricala, ze budem s nim a ona ma uz nikdy nechce vidiet a mam si az do konca jazdit s nim, ze ma ma plne zuby a nema rada taketo poza chrbat a preco jej to nepoviem do oci. Ona bola urazena, ze vraj ona podla mna nevie naucit, pricom chyba je vo mne. Ano ja nie som najlepsi ziak, kedze auto sme doma nemali, nemam ani nikoho kto by ma doma ucil, zacinala som uplne od nuly a tym, ze ona je aka je, ze nic nevysvetli, len krici, tak sme neboli dobra dvojica...

No tak ja fakt neviem ako som toto mala riesit. Keby som ju zmenila po prvej jazde, bolo by to lepsie? keby som jej povedala do oci, viete co, kazdy okrem Vas bude lepsi, ze s Vami nechcem jazdit? Ja som nepovedala nic na nu, ze s nou nechcem, len som si chcela dat este jednu jazdu s tym druhym. Su to navyse uz kondicky, cely kurz som mala s nou, ale po tom co na mna len kricala, mam pocit, ze potrebujem takmer cely kurz znova a ze to pre mna su len vyhodene peniaze. Tak a ja mam este vycitky kvoli nej, lebo fakt som nechcela jej ublizit ani nic, na druhej strane si hovorim, ze ju netrapilo, ako sa citim ja, ked mi nadavala.

Strana
z3
ivanka12311
20. aug 2020

Vymen isto inštruktora a nenechaj sa deptat takou kravou tu neber na ňu ohľad to sú tvoje peniaze nie jej 😪 viem aké to je...len mi je ľúto že ja som bola ticho dovtedy kým som tam neodmietala chodiť.. kvôli nej...

0kristina0
22. aug 2020

Vyber instruktora je na slobodnej voli ziaka, na mna keby zacne na prvej jazde ziapat tak viac si ju uz nedam a moze sa zduvat kolko chce

autor
22. aug 2020

@ivanka12311 A čo si nedokončila vodičák?

autor
22. aug 2020

@0kristina0 Tak nabudúce budem vedieť, čo už keď som bola sprostá.

ivanka12311
22. aug 2020

Jasné že som dokončila mne ostalo počas kurzu do konca 5jazd... tých 5jazd som absolvovala už s novým inštruktrom nie s tou kravou...za celý kurz len ziapala čo jazda to bolesti brucha....2r mám vodičsky preukaz spravila som skúšky na 1šup s tým druhým inštruktorom.jej mužom a sto a jedno než ona..preto ti píšem neboj sa zmeniť inštruktora to si tvoje peniaze nie tej trúby máš na to právo

whatever1
23. aug 2020

Nie je dobre byť konfliktna a nie je dobre ani si nechať skákať po hlave. Takéto situácie sa dajú riešiť aj bez toho aby si danej osobe vynadala. Inštruktorka evidentne nezvlada svoju prácu ani svoje emócie. V konkrétne tejto situácii by som hneď po prvej jazde požiadala o nového inštruktora. Nie si povinná jej nič vysvetľovať, nie ste kamarátky, ani kolegyne a správala sa k tebe hrozne, hneď od začiatku. Nevidím dôvod prečo by si ju mala trpieť. Podľa mňa je veľmi neprofesionálne aj to že ti vynadala za to ze sa dozvedela, ze si s nou neni spokojná. To je už level na psychiatru, nemalo by zmysel si s nou niečo riešiť medzi 4ma očami...

autor
23. aug 2020

@whatever1 Dakujem, som rada, ze nie som jedina, ktora to takto vidi. Snazim sa nikomu neublizit, hoci jej bolo jedno, ze mna urazala a ako som sa citila. Co mi vsak povedal novy pan instruktor, to tu nechcem verejne pisat, ale v podstate mi dal za pravdu a to ma potesilo tiez.

Strana
z3