Ako rodičom vysvetliť, že môj život je len môj?
Mám priateľa už viac ako 4 roky, čo je už na spoločné bývanie, na svadbu alebo na iný druh partnerstva, na dieťa a podobne. Ale moji rodičia nechcú uznať, že tieto rozhodnutia sú len MOJE a partnera stále očierňujú. Nikdy nevyzdvihnú to, kedy im pomohol a ako veľmi im pomohol. Stále sa zaoberajú len tým, čo nespravil a čo mal spraviť a prečo sa nezachoval inak...
Dokonca aj on vie, že ho nemajú radi a to ho asi pred pol rokom, keď bol u nás dlhšiu dobu, priviedlo k tomu, že on už sem nejde, že budem chodiť len ja za ním do nášho nového domu. Lenže z toho naši spravili ešte väčšiu tragédiu a čím sme dlhšie spolu, tým viac ma chcú ovplyvňovať a strašia ma, že ma opustí, keď budem mať dieťa a že ma môže kedykoľvek z jeho domu vyhodiť a podobne. Ja to beriem všetko, že jasné, možné to je, ale nie, že oni to musia vedieť už teraz.
Za ten čas, čo sme spolu sme sa u nás pohádali len raz a to bolo pre nich ako na voňavý chlieb maslo. Hlavne tatko to stále spomína spolu s inými vecami a stále pripomína veci, čo snáď si nepamätáme ani my dvaja, že by sa stali. Keď príde, stále len sledujú, koľko zje, čo zje, koľko vypije vody, koľko piva, koľkokrát ide na wc, čo povie /a toto je perla - potom to normálne prekrúcajú a vysvetľujú si to po svojom/. Ako podľa mňa toto je tak na cvokhaus...
Nakoľko sa snažíme otehotnieť, nie je to pre mňa dobré a nikoho okolo mňa to vôbec netrápi... Keď odmyslím priateľa, zostala som vo všetkom sama...a to je dosť že brutál
@alaguema
dôvod je, že prišiel niekto do môjho života a chcela by odísť z domu pracovná sila, prispievateľ do domu atď.
Tak to bolo aj predtým, keď som mala priateľa, bol to blb a podobne, lebo bol so mnou.
Neskontrolovala som si chyby len som to poslala ci to tu mam esteraz napisat a oprvit si to ? .....!
@mima4 aaaaaaa ze ma 32...ja som bola taka "mlada a sprosta" v 34 😀 😀 😀 ale suhlasim s tebou 😀
@nemenovana1999
nemusíš opravovať, všetko je ok. Kto chce po prečítaní sa dovtípi, kto nie, bude do toho rýpať.
@bambulkalove dievča, ale ty si mala odísť z domu už dávno. Minimálne pred 10 rokmi. Nie je normálne ostávať s rodičmi v takom veku. Nepotrebovala si a nepotrebuješ ich povolenie. Nechápem, na čo čakáš? Vybaviť podnájom, zbaliť kufre a žiť samostatne. Vek máš na to už dlho.
@alaguema
Je to moje tohoročné predsavzatie. Nakoľko už prišiel čas odísť. Aj keď u nás doma celý čas bolo, že všetci v jednom dome a všetci doma...Nikdy...
Tu by som to nezvládla. Každý rieši len to, či už som alebo nie som tehotná a že on ma potom vykopne...Ale nikto nečíta, že ja potrebujem isť z domu, či s dieťaťom alebo bez neho, či s partnerom alebo bez neho.
@bambulkalove no a čo ti bráni?
@bambulkalove
kľudne napíš IP. máme tam čosi veľmi spoločné. Ak chceš poradiť..
@alaguema tak na toto je mocno lahka dpoved: mamahotel.
Teraz pride kooooopec plakania ze skola a bla-bla, potom ze sa nedalo lebo nebola praca, potom dovody ze rodicia kontroluju....je tu jednoduchy dovod: je to takto pohodlnejsie!
A to ze sa nechce vydavat lebo je to kus papiera a prisposobim sa chlapovy...no bodajby ze rodicia nevystrajali. Tiez si predstavuju ze bude zit v slusnom manzelstve a nie takto. Ja chapem ze treba zistit ako je clovek zac...ale zase nie na veky-vekov takto zit. A oni to vidia ako to je...
@alaguema
Odkedy zomrela babka, tak nič.
@bambulkalove rozhodne prístup rodičov a ich predstavu na čo majú vlastne deti a zámery s nimi, plus tie dristy (to bolo detto). Akurat ze náš otec bol a je psychopat a matka ako nesvojprávna. Takže život s nimi bol doslova horor. no kľuden sa ozvi a rada ti napíšem a povzbudím.
@lara1507
Rada popíšem o rovnakých problémoch.
@bambulkalove Ahoj. Zazila som nieco podobne. Ked sme s manzelom spolu chodili, tiez bolo vsetko fajn, obcas nieco povedali, tak normalne. Akonahle sme povedali, ze sa ideme brat, vyzeralo to podobne ako u vas. Mamka vselico mi povedala, aky bude, ci si pamatam, co spravila co vsetko by z toho mohlo vyplynut a podobne. Ja som vo vsetkom mala jasno, vedela som do coho idem, vsetko som si sama v sebe premyslela uz predtym, skor, ako som mu povedala, ze si ho naozaj vezmem, ved bez toho by sme do toho ani nesli. No ale nemalo zmysel mamke nic vysvetlovat. Ona bola v soku, tak reagovala nerozumne. No a ja som si to tak trochu odtrpela, lebo som vsetko musela pocuvat a bol to dost tlak a nebolo to prijemne a tak. Jedna vec je, ked sa vie, ze raz sa odstahujem a druha vec je, ked som sa zrazu fakt mala vydat a odstahovat do roka. Mamka sa mi neskor ospravedlnovala, ze sama nechape, preco tak reagovala, ze to bol akysi obranny reflex. My sme to vydrzali a s manzelom sme si v tichosti dalej chystali svadbu, takze sme sa nastastie nerozhadali na zivot a na smrt a teraz mame opat skvele vztahy vsetci. Moji rodicia mojho manzela zboznuju. Mozno aj tvoji rodicia potrebuju prejst tym sokom a potom bude vsetko v poriadku. Sice rodicia sa istym sposobom staraju do deti cely zivot, ale ta chvila, ked nemozu nieco podstatne uz zakazat a snazia sa to dosiahnut iba takym psychologickym tlakom, je taka zvlastna a tazka. Ale treba to prekonat
@lubkavargova1
Neviem, či ty vidíš všetkým do brucha, ale asi len podľa toho, čo zjedli. Čiže keď zjem zeleninu, som ok, keď zjem kurací rezeň som ko. A ty si múdra ako rádio. Asi si v živote mala najväčší problém, aké si kúpiš tento týždeň topánky. Keby si bola citovo vydieraná, určite by si videla v ľuďoch aj dobro aj zlo. Nakoľko asi nezarábaš niečo cez minimálnu mzdu, tak si môžeš zlatko vyskakovať a ukazovať aká si samostatná.
@cervenaruza123
presne viem, čo píšeš, zažívam to doma. Bodaj by to raz prešlo.
@bambulkalove mozes sa metat o zem kolko chces, aj tak len je to, ze si ako trucovite decko. Lebo rodicia sa mi seru do zivota! Pozri, toto som mala aj ja. No booooooooze....a co? Ked je taky chlap ako sa patri, tak nech sa prejavi ako chlap. A dam krk na to a aj moju mesacnu vyplatu (290 Eur) ze v spolocnej domacnosti zit ano, ale prispievat uz nieeeeeeeeeeeee. A to bol hlavny kamen urazu u tvojich rodicov.
@bambulkalove Niekedy je fajn si uvedomit, ze aj rodicia maju mnohe chyby a casom to mozno budu velmi lutovat. Len im to nedojde hned. No a my ako dospeli by sme to mali ciastocne chapat a nebrat ich az tak vazne, ale normalne si zit svoj zivot a rany, co nam sposobia, ci nechat pre seba mozno, isty cas. U nas sme sa o tom presvedcili aj pred svadbou aj po svadbe.
Ale ved on u nás nebýva, o čom ty píšeš?
@lubkavargova1 O čom ty píšeš, on u nás nebýva.
@bambulkalove tak potom sa zbal a chod k nemu byvat a zit. Je kopec inych zienok ktore to zvladli a sup sup pribudlo aj babo. Co ti brani vytvorit s nim spolocnu domacnost????
@bambulkalove podla mna z tvojich reci je jasne ze ty sama nevies co chces, keby ti bolo jasne ze rodicia len vymyslaju, otec robi naschvali a ty chces byt s partnerom tak by si sa spakovala a nenechala sa obmedzovat. Citis sa ze si nutena zo strany rodicov k niecomu, podla mna oni sami vidia ze sa nevies od nich odlepit a mozno to zenuzivaju, boja sa o tvoju samostatnost v buducnosti (terazsi rodicia by videli svoje dieta ako nezavisle a samostatne - stylom ak sa na nu ten chlap vykasle tak sa o seba bude vediet postarat, neostane s holym zadkom vyrevovat pred rodicovskym domom. To co pisem, nie je utek, to je normalny odchod, povies ahojte drahi moji, je cas odist (ved koniec koncov vsetci to viete), ocakavam ze ale nadalej budeme spolu vychadzat a navstevovat sa a hotovka.. ak to nevyjde tak to nevyjde, ale nasledky si ponesiem sama, ved nikto si uz teraz nemoze byt nicim isty ani po svadbe a neviem com ;) Co riesit? Co mozu spravit? Dospela si,alebo nie?
@bambulkalove Mam otazku: Robia toto len co sa tyka vo vztahu k tvojmu priatelovi alebo sa tak k tebe spravali vzdy? Chcem tym povedat - pochvalili ta, podporovali atd. alebo ta zhadzovali, nic nebolo dost dobre, nic nedokazes atd...
Pokial je to to druhe, tak si nemyslim, ze maju na to dovod co sa partnera tyka, ale jednoducho su taki a problem je v nich.
Teraz to citam podrobnejsie, ty mas 32 rokov? To este byvas s rodicmi? To je prinajmensom cudne.
@mircalla to nieje cudne, to je bohuzial dnesna doba a demograficky trend. Studovane akademicke hlavy uz davno trepali na poplach, ze toto tak dopadne, ale nikto ich nebral vazne....
A potom je tu druha vlna modernych feministickych dristov, ktore nam votreli do hlav, ze je IN zit ako nezavisla od chlapa a ked nebodaj je chudacik aj rozvedeny, tak predsa je nemoderne tlacit na takeho chlapa opat si zakladat rodinu lebo je to straaaaasne necitlive. Ved co, manzelstvo je len papier. A potom ked nahodou sa takyto par rozide a ten chlapak si najde druhu cuduj sa svetu, ze do roka a do dna je v chomute manzelstva s novou zenou, ale my to ani za toho svatoho nechceme pripustit ze niekde sa stala chybicka krasy... 🙄
A ty dievca na co cakas?..zivia Ta rodicia? Obliekaju?..predpokladam, ze nie..tak pekne dvihni zadok a chod za priatelom do vasho domu..to, ze ho ociernuju, ze ho ohovaraju a ty si zrejme potichucky hoboris, ved nech si hovoria co chcu, ja viem svoje, nie je prave riesenie..POVEDZ im to pekne nahlas a stoj si za svojim..zit sa s nimi nechystas, ani dieta im zrejme nebudes davat vychovavat, tak by si mala stat po boku toho, s kym sa na to chystas..naozaj mas uz dost rokov na to, aby Ti rodicia kafrali do vztahu,..urcite sa s nimi porozpravaj, zbal si svestky a tradaaa..
neboj po case sa to utrasie..a ked nie, ich smola..
@mircalla
Robili mi to celý život.
Súrodenec bol vždy lepší, aj keď doniesol pätorku zo školy a ja jedničku.
U nás sa pre mňa pochvala nikdy nenašla, aj keby som zniesla modré z neba.
Brácho doniesol namiesto pätorky štvorku a keby nebol maloletý, naliali by ho snáď aj šampanským.
@bambulkalove, ale ved nie je to jediny farar na svete, ci?
@bambulkalove a preco teda neodides byvat k svojmu priatelovi?

@lubkavargova1
no lenze mlada uz ani nie je tak mlada, ma 32... ak uz sa nechcu brat, tak urcite by sa mala poistit pred pripadnymi kopackami...hlavne ak s nim chce dieta