Ako rozdeľujete starostlivosť o autá v rodine?
Baby akoto mate vy? Ked mate auto vy aj manzel, zabezpecujete si vsetko sami alebo vam pomaha aj muz?
Myslim dufukovanie pneumatik dolievanie tekutin, vysavanie, tankovanie umyvanie….
U nas napriklad vsade vozim deti iba ja, aj nakupy robim ina ja a aj svoje auto riesim sama ale chcem aby toto riesil muz.
Ale on hovori vsak je to moje auto🙈
Som priste zvedava ako to bezne funguje v inych rodinach, ci len ja som narocna 😅
@marsmykkok tiež som kadečo robila, prežili by sme s deťmi aj sami, ale nebudem robiť niečo, čo nemusím, a som rada, že nemusím 🙂.. úplne chápem, že to niektoré baví a je to v poriadku. Prišlo mi skôr scestné, keď nás niektoré začali nazývať za to nesvojprávnymi a doslova chúďatkami, že sa nám o auto musí starať muž 😅🤦♀️ a to je psycho.
@denkabemommy Ale mala by si to vedieť ak prevádzkuješ auto, teda vedieť natankovať, pozrieť mierku oleja, doliať odstrekovače, dofúkať pneu-o to mi išlo. Celkovo proste nemám rada ľudí, je jedno či chlapov alebo ženy čo neovládajú triviálne veci, lebo sa spoliehajú na druhých. Ja chcem ovládať všetko ak by som potrebovala, ale že sa to naučím, neznamená že všetko musím robiť. Pre mňa je to že žena nevie naliať kvapalinu do odstrekovačov rovnaké ako ak muž napríklad sa spolieha na ženu a nevie zapnúť práčku a ak žena ide do pôrodnice, staršie dieťa chodí v špinavom alebo príde matka/svokra z druhého konca republiky mu zapnúť práčku, pre mňa je toto na ľudoch odpudzujúce. Mám rada ľudí, čo ovládajú tie základné veci bez ohľadu na pohlavie a nespoliehajú sa len na druhých.
@marsmykkok To, že žena nenalieva kvapalinu do ostrekovačov a že muž nezapína práčku, predsa vôbec neznamená, že ani jeden z nich tú spomínanú činnosť neovláda a keď by ich partner zajtra zomrel, tak žena predá auto a muž práčku, lebo nebudú vedieť, čo s tým. 🤦♀️
@marsmykkok ale ja všetko ovládam, aj tak vždy volám mužovi, lebo sa musí zasmiať somnou 🤣. Aj keď taká situácia nastala zatiaľ len 2x.. ja milujem jazdiť, áno, chodím tankovať úplne v pohode ale zvyšok nechám na môjho muža, viem, do ktorého servisu chodí, kto mení pneu a to mi stačí, nech si to robí sám 😅.
@h2, vieš čo, asi je to iné. Mňa posiela vždy muž, že s ním sa chcu vadiť a mne auto proste opravia 🤣🤣🤣 (inak jazdi rallye, auto si opraví aj sám, ale zase vsetky mechanizmy na diagnostiku a tak doma - Bohu vďaka aj zato - nevlastní) Ako hovorím, mám doma automaniaka, ale keby som za ním prišla s požiadavkou, že tankovať mi bude on, tak sa má asi opýta, či som sa s koňom zrazila. Nie preto, lebo je arogantný blb, ale preto, lebo je to nelogicka strata casu a aj ja postradam akékoľvek opodstatnenie takejto činnosti. Ale fakt je, že nebudem rúbať drevo raz on raz ja a keď k nám minule prišla pani kominárka skontrolovať komíny, tak má mierne vyviedla z konceptu. Akurát, že automechaniciek poznám zopár, zato chlapov, s nulovým technickým povedomím, dvoma lavymi rukami ale zato so sebavedomím väčším ako Burj Khalifa stretavam na mraky.
O auto a vsetko okolo toho auta sa v nasej domacnosti staram vyhradne len ja.Neznamena to,ze iny sa nechce.Znamena to,ze inym to nedovolim
@marsmykkok neratas vsak s tym, ze su ludia, co maju dve "lave ruky" na urcite veci a v inych vynikaju. Moj muz je takto antitechnicky typ, ziarovku sa naucil menit v 40tke🫣🫣, ale tam by to aj skoncilo s technickymi zrucnostami (ked vyjmem auto a zakladnu obsluhu...). Stava sa....A ak sa nedajboze stretnu dvaja taki v pare, no tak na to su autoservisy a v niektorych krajinach ti dokonca aj auto natankuju...
Mame kazdy svoje auto,kazdy si tankuje do svojeho,kedze manzel vie vymenit olej,vymenit diely tak on robi maly servis na oboch.Kazdy rok ked ideme na stk on si za dvoje plati vsetko a na mojom ja platim poistku a on stk.Auto,to ktore ja mam je na jeho meno a to len kvoli tomu ze ked osoba ma dve tri auta na svoje meno ma zlavu na to auto.Chraneny bonus a ine vychody kedze je u nas poistka ta najobycanejsia velmi draha.Co sa tyka vysavania a ostat eho kazdy si to robi sam.
@vroni Tak zase, tankovanie nepovažujem za starostlivosť o auto, to je jasné, že tankujem si sama.
S tým servisom, mám kamošku, čo je single a tá by vedela rozprávať zážitky zo servisov. A keď už raz zo zúfalstva poprosila kamaráta, nech ide s ňou (len ide s ňou, ako doprovod, všetko riešila sama!), tak zrazu obrat o 180 stupňov. Smutné v dnešnej dobe. (A to sa bavíme o zahraničí a autorizovanom servise "drahších" áut.)
Máme dve autá, ale ja len tankujem, zvyšok je na manželovi, on aj na STK, Emisnú chodí. Dolieva čo treba, povysáva, uprata....
@h2 tak zase servisy odrbávajú aj chlapov... Nie je problém vidieť či sa chlap vyzná alebo nevie ani aké diely má auto, rovnako vidia či chodí aj s banalitami do servisu ako výmena stieračov alebo prezutie pneu a tam vedia, že ak nejaký diel nevymenia nie je schopný si to pozrieť, ak príde človek čo sa vyzná, menšie opravy si robí sám, dajú si pozor. To treba vybrať dobrý servis. Kedže auto potrebujem k práci, mám benefit že nejaké čiastky mi prepláca v servise zamestnávateľ, ale nie vždy je to najbližší servis, teda aj autorizovaných servisov som prešla v mojom okolí zo 10. A sú seriozne, sú také čo napríklad ak som nemala kvapalinu v odstrekovači do protokolu dali že mám, teda zobrali peniaze za kontrolu auta a neskontrolovali, rovnako raz našli vadu, čo ked som išla do neautorizovaného mi auto vrátili, že tam nič nie je. Ak idem súkromne, tak viem že najbližší autorizák je seriozny. A rovnako som našla aj neautorizovaný servis seriozny, napríklad minule som išla s odporúčením z autorizáku na výmenu jedného dielu a len mi to zatmelili, povedali, že to tak bude ok, nemenili za každú cenu, respektíve neurobili ani tak, že by len zatmelili a mne povedali, že vymenili a pýtali si peniaze aj za diel. Teda treba sledovať recenzie, odporúčania, osobnú skúsenosť iných. A to sa netýka len žien ale aj chlapov čo nie sú tak zručný, že by si tú opravu vedeli skontrolovať.
@h2, vieš co? Mám skúsenosť, že čím "lepšia" značka, tým horší servis. Máme dve autá "podradnej" značky, ale slapu už roky, servis perfektný a nikdy nebol najmenší problem, úplne im "stacím" ja. A dve "luxusnej" značky, ktoré do autorizovaného servisu po desivých skúsenostiach s ich servisom v dvoch krajinách radšej ani nenosíme. Opravuje neautorizovany kamarát. Môj. Chlapovi len zavola, keď je treba niečo vysvetliť (terminologiu spravidla neovládam ani v slovencine, nieto ešte v nemčine, takže by mojim prekladom asi výklad dosť utrpel)
Stara sa manzel, on ma firemne na sukr.ucely, ja mam "nase", on mi ho umyva, vysava,tankuje, riesi servis. Ja sa len vozim😀 Ale je rad ze konecne soferujem lebo roky som mala strach aj ked vodicak som mala tak aspon udrzbu riesi on
Ja to mam tak...vodu do ostrekovacov si dolievam sama. Tankujem si tiez ja, ale co sa tyka servisu odvezie on, ale servis si platim ja. Auto som kupovala pre seba do prace. Umyvat a vysat chodim ja. Ale podla mna zalezi aj na chlapovi...ja mam taky kus😅...este aj letne a zimne nove prezutie som objednavala sama🫣.
@petracandle Mozno ani niesu nesamostatne,iba nechcu pocuvat tie iste veci od muzov,ktore muzi pocuvaju od zien😀 zena sla do prace a ja som zostal sam dom s dcerou. Poobede som si vypocul.......preco ma toto tricko a nie ine,preco tieto teplaky a nie hente, preco si ju dal spat 12:30 a nie 12:08...........atd atd.......a pri aute zas opacne.. ide si princezna na auticku a cca po desiatich kilometroch lebo uz mi bolo luto auta som sa opytal ci ideme na spotrebu.....stale isla na trojke....nieco jej hucalo tak dala hlasnejsie radio......bordel v aute ako v ciganskej kolibe.......dvakrat ma odmietli v rucnej umyvarke,lebo toto cistit nebudu😎
@martin96321 no ved ale hento je presne to čo hovorím 😃 "Princezná išla na trojke a auto hučalo.." ja sa pýtam, prečo sa takto veľa žien správa k svojmu autu?!
Toto je tá neschopnosť do ktorej sa ženy dobrovoľne stávajú o ktorej som hovorila..to akože nevie preradiť/podradiť a počúvať motor?
To nie je žiadna jadrová fyzika, 95% žien/ľudí by to zvládlo ale ženy sa dobrovoľne stavajú do pozície neschopnej a ešte sú na to hrdé..
Všetko robí muž, blbec toto ti povedať, jedine čo si natankujem a raz za pol rok povysávam, gumy a všetko, opravy rieši muž
@petracandle Nepovedal by som ze neschopnost......jednoducho ju to nezaujima,netrapi.....ona si ide jednoducho. 😀 ma ine starosti a riesi ine veci........to je ako ked som povedal,ze som dal dcere fialovu vetrovku.......hned vyskocila z gauca a isla kontrolovat,lebo malá fialovu vetrovku nema.........je to nejaky odtien ktoreho nazov ani neviem.....ale vraj to neni fialova😄 no pre mna ano
Predpokladám, že vo vašom prípade manžel navarí, čo nakúpiš, operie, ožehlí, uprace, povysávať domácnosť, postará sa o deti......
Tiež máme 2 autá. Väčšinou riešim servis, stk a také veci ja lebo som často doma doobeda a chodím do prace až poobede. Ale to len z čisto praktického hľadiska. Tankovať si viem sama aj vodu do ostrekovačov. Ale čo sa týka dofukovania gúm to robí manžel. A auto som v živote nevysavala ani neumyvala to robí výlučne manžel jeho to baví. Tvoj muž je divný keď ta nechá fúkať gumy. Nehovorím žeby som to nezvládla nie je to nič ťažké. Ale u nás to robí automaticky manžel.
opravy , servis ,od dolievania vody az po velke opravy rieši manžel..
ja upratujem, svoje aj jeho. a na svoje si platim poistku.
Keďže nemám partnera ani auto...
Moji rodičia majú podelené, mamka práca v domácnosti, oco práca v záhrade ako stromy a podobne, samozrejme opravy v dome aj 100% starostlivosť o obe autá aj mamine,ak treba niečo opraviť. Tankuje si samozrejme mamka cestou z práce.

@vroni no a ked mi muz nedvihne volam otcovi ked tecie voda, kotol, auto…lebo chlap mi viac poradi jak zena. Ked je dieta chore alebo potrebujem nejaky recept volam mame, kamoske, svokre. Staci sa nebit tolko do hrude. Je to v poriadku, ze iste veci su viac muzske a viac zenske. 💁♀️😅