Ako rozlíšiť dedkov bývajúcich v rovnakom meste?
Ahojte, ako volate dedkov - resp. Svojich otcov pred dieťaťom?
My sme volali Dedko z Trnavy a Dedko z Popradu lenže teraz nastala situaciu že otcovia byvaju v rovnakom meste resp sú skoro susedia. Nevieme ako ich pred dieťaťom odlišiť aby chápala.
Dedovia nemsju krstne mena? Dedo Jozef, dedo Jano????
My sme poidla krstnych mien
Majú krstné mená, tak ich používajte napr. dedko Janko
som si všimla že bratove deti volali starky Líška, starký Vrabec
podĺa priezviska.
@lucia23529 my sme volali podla priezvisk, kamoska zasa volala svojich podla mien.
My voláme dedo/starký , babka/starká
U nás je jedna starká, starký a druhá babka, dedko
@lucia23529 Snáď ti dedkovia majú i meno 🙂
Podľa štvrte kde byvaju , napr.dedo z Hajika
@lucia23529 Aj my podla krstnych mien a u kamosky to bolo podla priezvisk.
@lucia23529 krstnym menom, ak maju rovnake, tak priezviskom
Dedko Ferko, dedko Jožko. Na to treba tému?
Vsak krstnym menom ,jednoduche 🙄
Co by si robila bez internetu 😃😃?
Ženy niektoré klud nie som blbá. 😀 ja viem že podľa mena ale to oni nechcu. Podľa priezviska nie su naše a dlhe a podľa štvrte sa neda kedže su skoro susedia 🙂
Tak jeden bude dedko a druhý starký.
Ženy niektoré klud nie som blbá. 😀 ja viem že podľa mena ale to oni nechcu. Podľa priezviska nie su naše a dlhe a podľa štvrte sa neda kedže su skoro susedia 🙂
@lucia23529 podľa krstného mena
@lucia23529 Tak skúste z čej je strany
dedko od ocka a dedko od maminky
@lucia23529 u nás je tiež starký a starká z jednej strany a zdruhej starý oco a stará mama. Tak nemusia byť obaja dedkovia.
@lucia23529 ked nechcu podla mena, nech sa milostivo pomenuju sami🙈
U nás bol veľký dedo a starý tatko
Kto nechce? Dedkovia? Budu sa musiet zmierit s tym, ze jeden bude dadko Jozko a druhy dedko Janko. Ako inac by ste ich mali volat podla nich? Dedko z Komenskeho ulice a dedko zo SturoveJ?
@lucia23529 tiež som toho názoru, že keď dedkovia nechcú podľa mena, nech navrhnú oni. Darmo ti tu žienky poradia a dedkovia nebudú súhlasiť 🙂 dedkovia mojich detí bývajú v rovnakom paneláku a deti ich oslovujú podľa mena. Zdá sa mi to najprirodzenejšie..
@lucia23529 ked nechcu podla mena, nech sa milostivo pomenuju sami🙈
@natalka13 presne to isté som chcela napísať. Nech si vymyslia oslovenie sami 🤷🏻♀️
veď ich volajte stále Dedko z Trnavy a Dedko z Popradu,keď odtiaľ pochádzajú.
Snáď sa svet nezborí.
Ako fakt sa toto opýta dospelá žena ?🤦
Dedko 1 a dedko 2, kedze s menami je problem.

@lucia23529 dedko Jožko, dedko Paľko