Ako rozlíšiť dedkov bývajúcich v rovnakom meste?
Ahojte, ako volate dedkov - resp. Svojich otcov pred dieťaťom?
My sme volali Dedko z Trnavy a Dedko z Popradu lenže teraz nastala situaciu že otcovia byvaju v rovnakom meste resp sú skoro susedia. Nevieme ako ich pred dieťaťom odlišiť aby chápala.
som si všimla že bratove deti volali starky Líška, starký Vrabec
podĺa priezviska.
@lucia23529 my sme volali podla priezvisk, kamoska zasa volala svojich podla mien.
Ženy niektoré klud nie som blbá. 😀 ja viem že podľa mena ale to oni nechcu. Podľa priezviska nie su naše a dlhe a podľa štvrte sa neda kedže su skoro susedia 🙂
Ženy niektoré klud nie som blbá. 😀 ja viem že podľa mena ale to oni nechcu. Podľa priezviska nie su naše a dlhe a podľa štvrte sa neda kedže su skoro susedia 🙂
@lucia23529 podľa krstného mena
@lucia23529 Tak skúste z čej je strany
dedko od ocka a dedko od maminky
@lucia23529 u nás je tiež starký a starká z jednej strany a zdruhej starý oco a stará mama. Tak nemusia byť obaja dedkovia.
@lucia23529 ked nechcu podla mena, nech sa milostivo pomenuju sami🙈
Kto nechce? Dedkovia? Budu sa musiet zmierit s tym, ze jeden bude dadko Jozko a druhy dedko Janko. Ako inac by ste ich mali volat podla nich? Dedko z Komenskeho ulice a dedko zo SturoveJ?
@lucia23529 tiež som toho názoru, že keď dedkovia nechcú podľa mena, nech navrhnú oni. Darmo ti tu žienky poradia a dedkovia nebudú súhlasiť 🙂 dedkovia mojich detí bývajú v rovnakom paneláku a deti ich oslovujú podľa mena. Zdá sa mi to najprirodzenejšie..
@lucia23529 ked nechcu podla mena, nech sa milostivo pomenuju sami🙈
@natalka13 presne to isté som chcela napísať. Nech si vymyslia oslovenie sami 🤷🏻♀️
veď ich volajte stále Dedko z Trnavy a Dedko z Popradu,keď odtiaľ pochádzajú.
Snáď sa svet nezborí.

@lucia23529 dedko Jožko, dedko Paľko