icon

Ako rozlíšiť dedkov bývajúcich v rovnakom meste?

lucia23529
10. aug 2025

Ahojte, ako volate dedkov - resp. Svojich otcov pred dieťaťom?
My sme volali Dedko z Trnavy a Dedko z Popradu lenže teraz nastala situaciu že otcovia byvaju v rovnakom meste resp sú skoro susedia. Nevieme ako ich pred dieťaťom odlišiť aby chápala.

Strana
z2
really8
10. aug 2025

@lucia23529 jeden dedko druhy starky

anonym_8762a0
10. aug 2025

Snad tvoju inteligenciu nezdedili deti 🤦‍♀️

ibrunova
10. aug 2025

Bože ženy, veď sa len opýtala, načo treba hneď urážať, samozrejme anonymne.

selena_luna
10. aug 2025

@lucia23529 u nas je nastastie jeden dedo a druhy je stary otec. Ale ak su obaja dedovia, tak dedo a krstne meno.

janickacrazy
10. aug 2025

@lucia23529 to som ešte nepočula, že nechcú, aby ich volali menom. Nato majú aj nejaký dôvod? Tak skúste podľa vlastností, napríklad dedko kuchtik, dedko mrzut. Možno potom aj na mená pristúpia.

lucia13022023
10. aug 2025

Môj malý ma deda len jedného, ale starke vola starká jedna a straka druhá🤣

mimikarol
10. aug 2025

My máme dedka Joža a dedka Milana. A to ani nebývajú v jednom meste

beata_k
10. aug 2025

@lucia23529 Mamin dedko, tatov dedko

ivanaks
10. aug 2025

Veď nech ich oboch deti oslovujú "dedko" (alebo "starký", neviem, ako to máte u vás zaužívané), a keď sa o nich budete baviť doma, tak špecifikujte dedko (starký) Alojz, dedko (starký) Michal. My máme iba babky, dedkovia už nežijú. Obe žijú v jednom meste, a teda sú "babka" a "babka", keď ich syn oslovuje. Keď sa o nich bavíme doma, tak jedna je "babka" a druhá je "druhá babka" (prípadne babka Xxx-ová).

o__o
10. aug 2025

Tak ked nechcu mena, skus dedko fuzaty a dedko bruchaty.. Dedko vysoky, dedko okuliarnaty.. nieco vymyslis 🙂

lucia23529
autor
10. aug 2025

Ďakujem vám ženy za rozumné nápady ❤️

drianaa
10. aug 2025

Ja som chcela rozlíšiť dedo a starký, ale moja svokra začala aj svojho muža volať dedo. Tak máme 2 dedov, ale môj malý si v tom sám urobil poriadok, jeden dedo je veľký dedo a druhý je malý dedo 😂😂 tak ich začal sám rozlišovať, keď mal niečo po druhom roku

jamidea
10. aug 2025

@lucia23529 dedo Milan a dedo Fero. Jednoduche

cacianka
10. aug 2025
@rozculena

veď ich volajte stále Dedko z Trnavy a Dedko z Popradu,keď odtiaľ pochádzajú.
Snáď sa svet nezborí.

@rozculena toto nepochádzajú z Trnavy Popradu , to boli už prastarí otcovia.
títo žijú v rovnakom meste.
Návrh : starý otec a starký, alebo starček

danica2711
10. aug 2025

@lucia23529 navrhnite im, že ich budú volať podľa fyzických znakov, napr. dedko plešatý a dedko bruchatý, hneď budú súhlasiť radšej s dedkom Jankom a dedkom Jožkom

guliver19
10. aug 2025

@lucia23529 toto myslis vazne tuto otazku??????? Zasnem kam speje ludstvo

kvadrinkaaa
10. aug 2025

Môj syn ich sám začal volať podľa auta, náš milovník aút. 😀 používame to stale, aj keď ma 8 rokov, tak im to prischlo. Jeden je dedko Ford a druhy dedko KIA

cukroska
10. aug 2025

@lucia23529 My sme mali len jedného starkeho ,ale zato máme starké Zuzku a Darinku ❤ A môj mladší ich vždy volal po mene. Trvalo mu to do puberty kým sa naučil, že starká 😀 Ale nehnevali sa nikdy.

victoriab
10. aug 2025
@kvadrinkaaa

Môj syn ich sám začal volať podľa auta, náš milovník aút. 😀 používame to stale, aj keď ma 8 rokov, tak im to prischlo. Jeden je dedko Ford a druhy dedko KIA

@kvadrinkaaa zemrela som 😃

janickacrazy
11. aug 2025
@kvadrinkaaa

@kvadrinkaaa no keď si dedko kúpi iné auto, bude sa musieť premenovať 😂

poisonblu
11. aug 2025

my mame babku a starku, dedko uz nezije a maminin druhy manzel je oslovovany menom....ja som napr. mala starku a staru mamu...ale ked su obaja dedkovia, tak by som ich rozlisovala pridanim krstneho mena

uriva
11. aug 2025

Myslím si o tom svoje,ale z čisto rodového delenia na Slovensku je to tak,že od otca má byť starý otec a stará matka. Rodičia mamy sú dedko a babka. Tým by nemal byť urazený nikto. Aj keď moje obľúbené rodinné slovenské rodové označenia sú tetkoš, ujčiná a tesť,ale o tom niekedy nabudúce...

kvadrinkaaa
11. aug 2025
@janickacrazy

@kvadrinkaaa no keď si dedko kúpi iné auto, bude sa musieť premenovať 😂

@janickacrazy uz si kupili obaja, Ford má Citroena a KIA má Nissana 🤣🤣🤣 len im to tak prischlo už, ze to nové uz nesedí 🤣

poisonblu
11. aug 2025
@uriva

Myslím si o tom svoje,ale z čisto rodového delenia na Slovensku je to tak,že od otca má byť starý otec a stará matka. Rodičia mamy sú dedko a babka. Tým by nemal byť urazený nikto. Aj keď moje obľúbené rodinné slovenské rodové označenia sú tetkoš, ujčiná a tesť,ale o tom niekedy nabudúce...

@uriva za mojho detstva - ocinovi rodicia boli stara mama, stary otec a maminy rodicia boli starka a starky...moja mama je pre syna starka a muzova mama je babka, lebo uz bola babka pre dieta jeho sestry, tak vsetky vnucata ju maju za babku

0kristina0
11. aug 2025

Dedko c.1 a dedko c.2. Boze toto su problemy. Si stastna zena.

taktotedanie
12. aug 2025
@lucia23529

Ženy niektoré klud nie som blbá. 😀 ja viem že podľa mena ale to oni nechcu. Podľa priezviska nie su naše a dlhe a podľa štvrte sa neda kedže su skoro susedia 🙂

@lucia23529 jeden bol dedko druhy dedo

anonym_adaabb
12. aug 2025

@lucia23529 a ty nevieš používať mozog? 🤦‍♀️ krstné mena nemajú?

moonlight1210
12. aug 2025

U nas si oba pary vybrali, co im je prijemnejsie a mame dedko a babka, starky a starka.
@lucia23529

renesance80
12. aug 2025

@lucia23529 my sme volali rôzne jeden bol dedko a druhý dedo

Strana
z2