Ako rozpoznáte začínajúci alkoholizmus?
Ahojte. Nemyslím si, ze môžem byť alkoholička. Nepijem každý deň. Teda, ako kedy….posledné týždne pijem každý deň. Mam chuť sa opiť. Vypnúť. Po celom dni s ročným dieťaťom sama je toho občas na mna dosť. Mám rada si otvoriť sama vino a vypijem kľudne aj celu fľašu. Pijem pokým je. Vždy ako dojde večer mám chuť dať si vino. Pokial nejaké doma je. Uspim dieťa a bežím si naliať. Keď doma žiadne vino nie je, tak nepijem. Mám naň chuť, ale nemám čo tak nepijem. Keď ideme na nákup nejaké si kupim, ale sú samozrejme dni, ale nie vždy.
@lujza123 áno, dá sa na to pozrieť aj z tejto stránky.
Je fajn že si spozornela. Ak ťa niekto neupozornil? Áno keď pozrieš až na dno je to veľa. A takto to prebieha výhovorky. Chcem vypnúť,som sama ,je to na mňa veľa. A keď nemám nepijem. Určite to rieš a žiadne omáčky že to zvládaš NEZVLADAŠ
Autorka, ešte máš šancu sa z toho dostať, keď si dáš dieťa ako prioritu pred alkoholom. Určite si dobrá mama počas dňa, kým nepríde večer a ty sa oddaš tomu, čo ťa momentálne ovláda. Veď trochu si daj, občas, nemusíš byť abstinent. Ale ver tomu, aj keď úplne tomu neprepadneš, budeš si neskôr veľmi vyčítať, že si toľko času a myšlienok venovala alkoholu. Manžel by mal ubrať, jeho prioritou by malo byť dieťa a ty a nie hmotné statky. Veľmi ti držím palce.
@lucia13022023 nie ze beriem dieta a odem.....ja s doetatom ostavam a Ty letis.....
@martin96321 pane bože chytajme sa za slovíčka🤦♀️pointa je jasna
@zobaka Videla si cloveka ktory pije denne? Mas pocit,ze ten clovek sa sprava ,rozmysla a chova sa normalne? Skus s takym clovekom stravit nejjaky cas. Alebo mas pocit,ze dat spat male dieta a stiahnut potom flasu vina je v pohode? Kazdy jeden alkoholik Ti povie,ze je to normalne,ze on nema problem s alkoholom.......s alkoholom mozno nema problem,ale ma problem s kolegami,so vztahmi s doverou ludi.....takze po flasi vina poniektori mozu soferovat,mozu ordinovat ,mozu ucit deti,lebo im to uz nic nerobi hej?
@lujza123 Prepac ,mas pravdu,ale nemozem s Tebou vo vsetko suhlasit? Nepostavilo sa byt na materskej na nejaky piedestal? Kolko ma dedi? 1,2,3 a 4rocne? On chodi do prace a robi vela......raz to pochopi ze to nestalo za to,ze si trebalo aj oddychnut. A to je dovod na pitie? Mas predstavu ake maju ludia trapenia? Kolko je tu matiek,ktore maju 2-3 deti a su samozivitelky? Maju sa dat rovno na drogy? Kolko je tu matiek,co mozno aj maju muza,ale nevyjdu s peniazmi do dalsej vyplaty? Kolko je tu matiek,ktore maju postihnute dieta a musia to zvladat s cistou hlavou?
@stulrajterova kto z kavy,alebo z cigarety nafuka? Ma kava a cigareta vplyv na moje rozhodovanie,reakciu ? Prepac, ale nebudem sucitit s clovekom,ktory ohrozuje svoje dieta......pokial by zila sama,bez dietata.....nech si narazi sud a pije do bezvedomia.....je to len jej vec.
Myslím,že sama cítiš,že to nie je ok. Pri takom malom dieťati sa opíjať ? Nikdy v živote. Nadovšetko milujem svoje dieťa a nikdy ho neohrozim. Nikdy nevieš čo sa môže stať a budeš potrebovať niečo súrne riešiť....
@martin96321 o fukani, soferovani to nebolo...ci? Myslim, ze to aj tak musi riesit naa ona a manzel
...nie nase polemiky...vsade sa toleruje nieco...mne ide hlavu prevratit ked si predstavim matky s cigami pri detoch, od malinka pasivne fajcenie...
@stulrajterova Je to asi o normalnom zmyslani. Ja som tiez fajciar,ale nikdy som si nezapalil v byte kde su deti........lepsie povedane som nikdy ani nefajcil v byte,smrdi mi to. Nikdy nedychali ten dym. Nezapalim si ani v praci pri kolegoch ktori nefajcia. Idem niekam kde ich tym neotravujem. Nrmam nic proti alkoholu ak si clobek niekedy da
Ved na to to je. Treba obcas zresetovat hlavu.
@martin96321 alkohol je droga a zresetovat hlavu sa dá x spôsobmi aj bez pitia. Žena s malým dieťaťom sama doma nemá piť vôbec. A piť toľko ako spomina autorka je už zavislost, používa pitie ako antidepresíva a to už nie je v poriadku
@sova7 Nemyslel som zresetovat hlavu ozratim. Ale ist niekde s kamaratmi,rodinou, zabavit sa ,ked je pri tom nejaky alkohol v normalnej miere tak je to v pohode.....urcite nie sam s dietatom doma kazdy vecer
Dievča, začínaš mať vážny problém. Prosím pozri si film Zápisník alkoholičky a pouč sa z toho. Tiež som mala obdobie, náročné v práci aj doma, keď som sa tešila na večer, že si za jeden dva nalejem a otupim tie emócie, stres. Uvedomila som si to a už pol roka vôbec nepijem, ani príležitostne. A manžel nepije vôbec dva roky a to predtým nebol bez vína ani jeden deň. Je to náročné byť úplný abstinent na Slovensku, ale dá sa to. Rozumní ľudia pochopia a tí ostatní ma nezaujímajú. Organizujeme aj oslavu 50 a bude bez alkoholického prípitku, na stoloch nebude alkohol. Všetci hostia sú o tom upovedomení. Takto sme mali aj promócie dcéry. Drž sa, zvládneš to aj bez vína.

@martin96321 @lucia13022023 veľmi podobný príbeh bol aj v tej knihe, filme “zápisník alkoholičky” , chlap od rana do noci v práci a ženská cele dni zavretá v baraku so svokrou niekde v Hornej Dolnej.
Samota a sociálna izolácia na materskej je hrozna, niekto to dáva a niekto vôbec nie.
Najhoršie na tom je ze to “zarábanie” sa povýšilo na nejakú super úroveň, akokeby v živote nieje nic dôležitejšie než mať ten dom, hneď teraz. Možno keby je viac so svojou rodinou, so svojim dieťaťom, dopraje svojej žene nejaký voľný čas alebo len obyčajnú prítomnosť a spolupatričnosť tak by nepotrebovala piť každý deň … Možno keby je večer doma videl by ze jeho žena začína mať problem
Ale ked ma niekto s peňazí taku modlu, vrchol životného šťastia tak toto nepochopí. On zarába, to je najviac, to je jediná hodnota okolo ktorej sa všetko točí, ktorej sa všetko prispôsobuje. Ale honba za majetkom dokáže rodinu zničiť rovnako ako alkoholizmus