Ako rozpoznáte začínajúci alkoholizmus?
Ahojte. Nemyslím si, ze môžem byť alkoholička. Nepijem každý deň. Teda, ako kedy….posledné týždne pijem každý deň. Mam chuť sa opiť. Vypnúť. Po celom dni s ročným dieťaťom sama je toho občas na mna dosť. Mám rada si otvoriť sama vino a vypijem kľudne aj celu fľašu. Pijem pokým je. Vždy ako dojde večer mám chuť dať si vino. Pokial nejaké doma je. Uspim dieťa a bežím si naliať. Keď doma žiadne vino nie je, tak nepijem. Mám naň chuť, ale nemám čo tak nepijem. Keď ideme na nákup nejaké si kupim, ale sú samozrejme dni, ale nie vždy.
Ty už alkoholička si, zbytočne zlahčuješ. Alkoholizmus je práve o tom, že stále na alkohol myslíš, čakáš kedy si môžeš dať a nie primárne o pití. Nehovoriac o tom aké nezodpovedné je ožrať sa keď si sama s dieťaťom. Začne vracať, dostane horúčku, začne horieť a ty budeš mimo v posteli a nijak mu nepomôžeš. To ti nevadí? Muž celý deň maká a príde večer k opitej žene skoro každý deň, no aby tvojim mužom aj ostal.
Nebýva ti po alkohole zle?
@luccija ono hrozne záleží aj od toho aký je kto človek, akú ma povahu. Možno je autorka introvert ktorej roky stačil kontakt s pár ľuďmi v práci, večer pokecať s mužom a prečítať si dobrú knihu, teraz v podstate o všetko prišla, muž je preč, voľný čas žiadny …
Suhlasim s tým zabetónovaním sa, to sa ale občas stane samovoľne, položením SUPERMATERSTVA na nejaký piedestál a výčitkami ked to tak nieje… ked sa dieťaťu chvíľku nevenuje, ked je doma neporiadok, ked muza nečaká večera
@kittykat22 okolie to samozrejme vie, ja sa nehanbím priznať ze som takto asi 3 mesiace popíjala na rodičovskej, podľa mňa je to dôležité vedieť pomenovať svoje zlyhania a aj ich príčiny.
Samozrejme vie to aj moja dcéra, ma 15 a toto považujem za veľmi dôležitú tému o ktorej je nutne sa s pubertakom rozprávať. O tom ako jednoducho poskytnú drogy (lebo aj alkohol drogou je) únik od reality, útechu… a ako rýchlo sa z toho môže stát závislosť.
Je to lákavejšia cesta svoje problémy neriešiť ale ich zapíjať, akurát nic neriesi iba všetko zhoršuje
gratulujem..... si alkoholicka 🙄
@ema22270 áno.
Tuk rastlinný palmový a kokosový, Múka pšeničná, Mlieko sušené plnotučné 17%, Cukor, Poleva kakaová 14% (cukor, tuk rastlinný palmový a maslovníkový, kakao odtučnené 17%, srvátka sušená, emulgátor E442 a E476, aróma), Múka sójová, Mlieko sušené odtučnené, Lieh, Škrob kukuričný, Olej rastlinný slnečnicový, Emulgátor (lecitíny), Arómy, Kypriaca látka (uhličitany sodné), Žĺtok vaječný sušený
Aj napr taký seven days čokoládový obsahuje lieh, vesna citrónová.. nechápem, prečo na tom nie je upozornenie keďže ľudia to dávajú často krát aj deťom nevediac o tom.
@lenkakravcova no tak to si veru nastudujem na tych obaloch 🙄
Ahoj,bohužiaľ si na ceste stať sa alkoholickou a je to na tebe či to utnes najlepšie teraz hneď alebo spadnes do toho ešte viac.Alkohol je najväčšie svinstvo na svete, rozbíja vzťahy a rodiny.Moj otec sa prepil na druhý svet a mám aj pár ľudí v okolí čo nevedia prestať piť.
Ja ani nechápem ako môže niekto piť alkohol,veď to je nechutné.Ja mám problém na Vianoce si dať len vaječný likér.Vypnut sa dá aj bez alkoholu.Priklad čítať si knihu,kresliť alebo mať nejaký koníček, alebo keď ináč sa nedá daj si čokoládu.Prestan piť pokiaľ nie je ešte neskoro.Vyhladaj terapeuta alebo odvykacku.Mysli na svoje dieťa,držím palce
@ema22270 Posielam ti link (síce z našej komunity), ale pod Hellmans už nájdeš aj tie vypísané sladkosti, ktoré obsahujú lieh - a človek by to v nich nečakal..
https://muslimovia.sk/zivot-muslimov-na-slovens...
Je o tom dobrý film na netflixe. Slečna zacala presne ako ty
@timea301196 Zápisník alkoholicky
Dnes ked si otvoris flasu tak si Daj len 2dc ked si myslis ze nie si alkoholicka nemal by to byt problem . Ak vypijes viac ako 2dc tak problem 100% mas.
Funkčná alkoholička. Hladinkárka
Ja mam 4 deti a niekedy nevypnem pred 12 v noci. A rano o 6 budicek. Vsetko riesim za pochodu. Ked uz dieta uspim, tak sa tesim na sprchu, ze sadnem k sijaciemu stroju a vezmem hacik a urobim nieco male. Ale ano, obcas ulietavame s manzelom na ovocnych vinach z Miluronu, ale dame si spolu a niekedy nam flasa vydrzi na 3 dni, dvom. Len pre chut. U mna je teda vypnutie este aj o sladkostiach a DRU tycinkach, ale radsej tucna ako alkoholicka...🤭.
Ja mam este problem, ze po alkohole, aj troske piva, hned ocerveniem v tvari, az horim, takze keby som flasku vypila, tak sa zgrciam a rano nevstanem z postele, uff...ale aj chvala Bohu teda.
Ved toto je ukažkova spoveď alkoholika. Akú chceš ešte radu? Kolko denne vypit je uz podla Teba alkoholizmus? Alkohol s cigaretami su najbeznejsie drogy a u nas aj velmi tolerovane.......Nic tym neziskas,iba vsetko stratis
@lucia13022023 Prepacte mile damy,ale povedal som kolegom o com si citam.........najpublikovatelnesia reakcia bola ze za vlasy by ju spitu odvliekol naspat rodicom.......On maka jak hluchy,cele dni v robote aby mali na dom a ona splachne celu tu namahu do hazlu? Niesom nasilnik a mam az velmi benevolentnu povahu....ale nestihala by pocitat schody jak by ketela z domu
@martin96321 inak niekedy to tu vyzera az neuveritelne ...akoby az polovica pribehov neuveritelnych - vymyslenych.
Tu dotycna pije takmer kazdy den, a rovno aj celu flasu, ale - som alkoholicka ?
Ina tema co som zbadal: som mlada 25rocna, pekna - mam sancu si najst muza ?
😂
Mi to prijde ako clickbaity ....proste nech ludia hlavne klikaju a klikaju a diskutuju....
Zasnem co vsetko ludia dokazu ....neskumaju celu diskusiu...chces s tym nieco robit...to ze niekto vypije 7 dcl vina neznamena ze je total na mol, ano nie je to spravne, ani zodpovedne, ...koment odvliekol by som ju za vlasy k rodicom...wau...fakt? Nikto tu ani kavu, ani nikotin, ani ine zavislosti viac tolerovane nemame...cas vo virtualnom svete a realita unika
..oziera sa ...ach...vyborne, sama empatia, asi by to mal trosku prehodnotit aj manzel...nevieme co tam je...no problemov je tam viac ako 1 a nie je to len alkohol....no kde problemy nie su? Pokojne mi piste do ss...studovala som navykove latky a priciny vzniku zavislosti....
@martin96321 no ved a co píšem ja? Taktiež by som s takým mužom nebola. Keby som jej muž, beriem dieťa a odchádzam od nej. Je maximálne nezodpovedné piť fľašu vína denne keď ti v izbe spi malé dieťa. A ďalšia vec je pohľad muža. Maká, zaraba a ona chlasta.
Zas názor ze dotiahol by som ju za vlasy je moc..
@stulrajterova tiez som prekvapena z takej reakcie, niektorym nedochadza, ze su ludia, ktori sa vobec neopiiju z flase vina, najma ak uz piju dlhsie, vedia sa o vsetko postarat aj byt duchom pritomne o vela zenach to nemusi okolie ani len tusit..
@zuzanna33 ja viem ako sa volá videla som to
Hned to stopni, ak sa nechces dostat do uplnych problemov.
@larinka552 Kniha je oveľa lepšia. Autorka zožeň si tú knihu a prečítaj.
@martin96321 Toto nemyslíš vážne.
Mala som otca alkoholika chcel skákať z okna odvtedy nepijem nič nikto ma neprinúti dať si ani kvapku, ponaučenie je že bude trpieť iba tvoje dieťa ty vypneš ale tvoje dieťa to poznačí do konca života keď budeš pokračovať

Otvoríš si fľašu a vypijes ju keď uspis dieťa, lebo toho máš veľa?
Toto je tak nezodpovedne. Veď stať sa môže toľko veci. Možno bude hnusne co napíšem, no ja pre toto pochopenie nemám. Chcete dom, tvoj muž maká navyše, aby ste ho mali a ty chudá co si doma s dieťaťom musíš vypnúť pri fľaši. Chudák tvoj muž, príde domov k naliatej smradlavej žene. Ja by som s takou osobou nebola už ani sekundu navyše a brala by som aj dieťa.
Rob so sebou niečo žena. Skončíš veľmi zle ak budeš pokračovať v takomto živote.