icon

Ako s ním vychádzať?

ruzenin
27. feb 2016

Ahojte uz som tu pisala , manzel si nasiel milenku , vyhodila som ho a zije u nej . Drobca si berie kazdy druhy vikend. Dohodli sme sa ze pride choroba tak si starostlivost rozdelime aby sme obaja mohli chodit aj do prace.. samozrejme to nedodrzuje . A tu je moja otazka , nech robim co robim s nim sa jednoducho neda... nedodrziava dohody , ked uz pride k drobcovy tak nedá vsetko co mu napisem na papier - na otazku preco odpovie ze da to co uzna za v hodne( nedal probiotika , domaci liek co som robila aby som pomohla pri kašli) Ked s pride starat je navarene , cize nemusi nic , pohrat sa dat najest , podat lieky a ulozit. Snazim sa s nim vychadzat normalne ale to nejde .. aj teraz co bol pri drobcovy , bolo na varene aby sa mohli najest + plna chladnicka. Zjedol mi vajicka , tak som ho poprosila ze az pojde pre drobca do skolky nech mi donesie , slubila som malej ze upecieme kolac. Doniesol a pytal si 20 eur ze za donasku domov ... tak som zasmiala a povedala ze ja som ich v chladnicke mala a ze po jeho navsteve tam niesu .. doniesol mi 6 vajec dala som mu ecko a on pred malou na mna ze ,, ta sa po..jeb.. zacal ptom na mna ze som na peniaze atd.. ze mu mam dat polovicu za preplatky .. Tak som sa mirne vytocila a povedala sommu ze ja ho zivit nemam preco a ze ked chce polovicu za preplatky tak nech vyplati polovicu dane za dom , poistky atd.. tak zase bol vulgarny. Ja uz fakt neviem co je to za cloveka , vidim na nom ze ma az nenavidi ale preco to neviem... Minule mi vykrikoval ze si zijem nadstardantne lebo codim do prace a ze mam volne vikendy a on nie ... kazdy druhy ma malu. Za manzelstva som ho nepodvadzala , starala som sa o neho o rodinu o domov , stale som bola po ruke !!! Tak mi uz niekto prosim vas vysvetlite preco ? Ved ked som mu prisla na neveru tak ma zo smiechom fakoval ze konecne o tom viem a ze je stastny ..tak som ho zbalila a poslala za stastím .. tak preco este aj teraz utoci a chova sa ako hajzel . Bolelo to vsetko a aj napriek tomu som s nim chcela normalne vychadzat , ved sme dosply ludia.. Co je toto za cloveka ? Ako sa mam spravat ja , co robim zle ? To ho mám za kazdym ked ho stretnem oplut ? Som rada ze som prisla na neveru , uz pred si dovoloval a ked si predstavim ze by toto bolo doma na dennom poriadku pred drobcom tak by som ho asi prerazila.

Strana
z3
natalym
29. feb 2016

@ruzenin Musíš, lebo nebudeš mať pokoj. Začni písať ten návrh. Potrebuje chlapec pravidlá.
No a prečo sa nechce rozviesť? Čo chce ja ženu aj milenku?

ruzenin
autor
29. feb 2016

@ada1313 no on ma z tych penazi firmu , ale do zalohy sa dal byt - banke , byt je nas spolocny a ano aj ja som liste vlastnictva . Ja ho vyplatim ale nech uver vezme na seba , on chce aby som ho vyplatila a plus vzala na seba aj ten uver - ale to je chore , ja z uveru nemam nic , jedine co sa z neho pkupilo do bytu bola telka , zvysok siel do jeho firmy . Co sa tyka BSM - tak musel suhlasit . Ja som dala ziadost na sud o zrusenie majetku a ked bol sud tak suhlasil , nic ine mu nezostavalo

ada1313
29. feb 2016

@ruzenin ak je byt firemny, mas este pravo pri rozvode a deleni majetku pozadovat jeho firemny podiel, toto u mna zabralo, ked si predstavil, ze zatiahnem do delenia majetku aj jeho spolocnikov, velmi rychlo sme vyriesili🙂

ruzenin
autor
29. feb 2016

@natalym ja nevviem o co mu ide , asi sa nechce delit z majetkom , jeho predstava je ta ze mu necham byt a este budem splacat jeho uver.

macamac
29. feb 2016

@ruzenin a byt sa kupoval z akých peňazí?

ruzenin
autor
29. feb 2016

@ada1313 byt nie je firmeny , byt je nas , on zacal podnikat minuli rok . Ja mám nárok aj na jeho obchod ?

ruzenin
autor
29. feb 2016

@macamac ja som mala nasetrenu polovicu a jemu dali rodicia.

natalym
29. feb 2016

@ruzenin Daj to na súd a hotovo. Žiadny súd mu neodklepne aby dostal aj byt a Ty si splácala úver.
Tvoj návrh je v pohode.

macamac
29. feb 2016

@ruzenin takže byt je spoločný
on má nárok na polovicu hodnoty bytu
úver máte spoločný - takže v podstate ty by si mala platiť polovicu úveru s tým, že aj polka firmy je tvoja
dá sa možno dohodnúť, že vzdáš sa podielu z firmy a on svojho podielu v byte
otázne je, kto bude viac finančne škodovať, ale zas, žiadne prachy ti nevynahradia ten pokoj, ktorý by touto dohodou možno aj nastal

ada1313
29. feb 2016

No ak chces byt, tak asi ine ako splacanie uveru ti nezostava. Nerataj s tym, ze ti necha byt a bude uver splacat, to asi neurobi nikto s rozumom. Neviem, s tym zalozenim do firmy je to zapeklite, aby sa nestalo, ze firma prestane splacat a .... Ja osobne by som to radsej mala pod kontrolou. Firma splaca uver za byt alebo je to nejaky firemny uver, kde je byt v zalohe? No tak nakoniec aby byt neprepadol banke za nesplacanie firemneho uveru. Toto asi treba riesit s pravnikom - prepojenie firemneho a osobneho vlastnictva...

natalym
29. feb 2016

@ruzenin Ja by som išla - smer advokátska poradňa. Tam Ti poradia.

ruzenin
autor
29. feb 2016

@macamac nechcem jeho obchod nech ho ma , ja som mu to vravela , on ma obchod ja byt - ale on nechce , vravela som ze dobre daj byt prevezmem uver - tak ani tak .

ada1313
29. feb 2016

@ruzenin pri podiele firmy a naroku nan pozor na pripadne dlhy firmy, aby si "nezdedila" aj tie.
Ak firmu zakladal vlozenim vasich spolocnych penazi (vklad do s.r.o.) alebo ako SZCO, kedy on
ruci celym svojim majetkom za jej pripadne dlhy (v tomto pripade, ak tomu dobre rozumiem, aj
vasim bytom), mas narok na pripadny podiel ale aj narok na jeho dlhy... to uz ti tu asi skor poradia
pravnicky, ale riesi sa to az po rozvode, len asi sa treba zamysliet, ci po rozvode nebudes na ulici,
v tom pripade by som sa s tym rozvodom az tak neponahlala, uz len z majetkovych dovodov. V kazdom pripade rataj, ze za polovicu bytu si zaplatit budes musiet, na Slovensku este chlapi neodchadzaju od zien ako grandi prenechanim majetku:( ale ved pri nasich bozich (sudnych) mlynoch rozvod a vysporiadanie v tomto zlozitom pripade potrva zo 3 roky

ruzenin
autor
29. feb 2016

@ada1313 ja uver vezmem na seba ak mi necha svoj podiel bytu , ale n s tym nesuhlasi ... to ine kafe on je , najlepsie ako vravite ist za pravnikom

ruzenin
autor
29. feb 2016

@ada1313 kvoli tomu som dala zrusit BSM - cize teraz co ma dlhy na firme su len a len jeho , ja s tym nemam nic a na majetok nemozu sahnut ty ktorym dlhuje lebo je na nas oboch

natalym
29. feb 2016

@ruzenin Určite to začni riešiť s právnikom. Choď na to hneď dnes.

moonlight1210
29. feb 2016

@ruzenin ano, mas narok aj na policu jeho firmy.
dokonca aj na polovicu sro-cky. ak bola zalozena pocas manzelstva. je to tam sice trochu narocnejsie, ale aj tam sa da dat sa vyplatit z polovice hodnoty firmy.
chce to dobrého pravnika.
chod sa urcite poradit. radsej investuj do drahsej porady, kde si daju doniest a pozru podklady a realne ti zhodnotia, co by z toho vedelo byt. ci ma zmysel ist do sudu.

zatial myslim, ze on vyjednava z pozicie vseobecneho povedomia, ze firma je iba jeho, tam ti nic dat nemusi a este ma zaruku penazi z polky bytu.
a ze vyfikulatnsky si firmu zaplatil z rodinných penazi, moze si robit, co chce a ty mu nemozes nic.
a to vôbec nemusi byt az taka pravda.

ada1313
29. feb 2016

@ruzenin hm, vobec uz nerozumiem tomu, ako moze byt firemny uver poskytnuty na byt vynaty z BSM, asi si musela podpisat nejaky suhlas pre banku? ak bol podpisany pred rozdelenim BSM, dal sa potom
vynat z BSM byt patriaci prakticky banke? Dlhy firmy asi nie su len jeho, ked za ne ruci spolocnym bytom:(
No nie som odbornik, nebudem strasit.
POZOOOR a bez za pravnikom, s navrhom na rozvod sa zatial neponahlaj

macamac
29. feb 2016

@ada1313 chápeš to zle
byt kúpili za peniaze v hotovosti, pol na pol
potom si na firmu vzali úver, kde ručili svojim bytom

ada1313
29. feb 2016

@ruzenin ako pise moonlighting, narok mas, len si prever bonitu firmy, ci je sa o o sudit, aby byt nakoniec neskoncil v banke a ty nemala na krku kopec neuhradenych faktur firmy a veritelov. kukni si napr. www.finstat.sk, chlapec ti asi nepreklada vysledovky hospodarenia. v pripade podnikatelov este cakaj na divadlo s vyzivnym, mojmu ex - panovi konatelovi, sa nehnusilo priniest na sud doklad, ze ma prijem nizsi ako ja. Takze tiez preventivne - pofot bankove vypisy a ine, cim je mozne preukazat jeho prispievanie v domacnosti, vacsinou pani podnikatelia stratovych firiem maju casto slusne prijmy

ada1313
29. feb 2016

@macamac ano, takto to chapem, ved hovorim, ze ich spolocny byt vlastne patri banke:( len ona spominala rozdelenie BSM, ale to neviem, ako je v pripade bytu, na ktory je bankovy uver, niekto z nich
predsa tej banke rucit musi. nechcem polemizovat, asi to vie len ona

macamac
29. feb 2016

@ruzenin a inak, bude sa dať vôbec prepísať ten byt na teba? keď má ťarchu? si bonitná natoľko, že budeš môcť sama ručiť a vyjdú ti mesačné splátky na hypo? lebo hypo ste brali spolu a predpokladám, počítali sa dva príjmy.
lebo aj to je dosť dôležité. to nejde len tak.

ada1313
29. feb 2016

@macamac mozem potvrdit, pred rozvodom som sa bola pytat na hypo a pani v banke mi pri jedinom mojom prijme vypocitala hypoteku necelych 20 000.-, usmevne na kupu bytu. Kamoska s prijmom nad 1000.-EUR, slobodna, bez rucitela, ziskala uver na mizernu garzonku az po rokoch skusania

ruzenin
autor
29. feb 2016

@ada1313 ale mi bsm mame zrusene cize on ked nebude plati tak idu po krku jemu a na byt oni nemaju pravu lebo patri banke. jedine zeby neplatil uver tak vtedy ho moze vziat banka - ale to by sli najprv po krku mne

ruzenin
autor
29. feb 2016

@macamac no ved v tom je vsetko teraz tak zlozite , preto sa neponahlam z rozvodom a a bsm som dala zrusit preto aby som nedoplatila na jeho dlhy

Strana
z3