icon

Ako sa chovať k agresívnej dcére ?

janash
3. jan 2020

Ahojte, poradte prosim kde robim chybu...
Som mama dvoch deti, ta starsia je uz dospela vysokoskolacka, mladsia 5 rokov. V minulosti som si presla velkou tragediou, pred rokmi mi zomreli rodicia. Teraz vsak, da sa povedat, ze sme stastna rodina, az na to, ze ked starsej dcere poviem nieco, s cim sa ona nestotoznuje, zacne na mna kricat, vcera mi vulgarne vynadala, chytila alebo udrela ma po ruke tak, az mam modrinu. Len som od nej chcela, aby prisla dopoludnia na novy rok domov - spala u frajera, lebo mladsia dcera necakane ochorela,mala vysoke horucky, museli sme na pohotovost. Od nej som chcela aby prisla a postarala sa o domace zvierata. Tel mi nedvihala, len mi napisala ze nepride. Volala som aj jej frajerovi, tiez mi nedvihol. Na druhy den som jej povedala, ze mi to pride od neho dost nevychovane a egoisticke nedvihnut mame jeho priatelky tel., tak preto tie vulgarizmy na mna a ta modtina. Kde robim chybu? Ako sa ku nej mam po tom vsetkom chovat??

Strana
z6
bmuller
6. jan 2020

@zuzuliennka1 A inak ten jej frajer musi byt uzasny, ked ma matku svojej priatelky u pr.ele.

0silvia0
6. jan 2020

@zuzuliennka1 no ved ja s tebou suhlasim, mne to vysvetlovat nemusis, tiez som pisala, ze autorita rodica sa v puberte nebuduje, ta uz ma byt davno vybudovana. Prvy prispevok som mala v style, ze hranice sa buduju odmalicka, v puberte alebo v dospelosti je uz velmi neskoro.

taga
6. jan 2020

Ja nečítam všetko.. ale: udrieť mamu nie je v poriadku súhlasím. No mám otázku na všetky, ktoré jedným dychom dodávajú: len raz by skúsila... Stena by jej dala druhu... Ruku by som jej dolamala a pod - obrátené je to teda v poriadku? Matka môže, dieťa nemôže? A nie je to tak, že matka práve fackou naučila dieťa, že je to ok, že môže aj ono, keď bude pod tlakom, nahnevane, báť sa...? Veď keď ho udrie jeho najbližší človek, tak je to asi v poriadku a môže to tiež robiť, či nie? Keď si odmyslíme vzťah rodic-dieta, zostava mi že človek A môže udrieť človeka B, ale naopak nie? Keď sa narodí dieťa, každá vypisuje, ako by zaň život dala, ako by zaň dýchala, každú chorobu by zaň pretrpela; potom príde 18tka s problémovým správaním a už je to o odstrihavani, vymieňani zámkov, atď atď. Ja neviem, je to naozaj pomoc? Dieťa zostane mojim dieťaťom do konca života, tento vzťah sa predsa nekončí 18. narodeninami a veru ani fackou nie... Ako sa s mužom nerozvediem za každú hádku, a to je v podstate cudzí chlap 😂 (myslím biologicky a s nadhľadom) a čo potom vlastne dieťa? Vlastná krv? Malé sviatočné pozastavenie, pretože to tu podľa mňa mnohé s tou prisnostou trošku prehanate.. a paradoxne sa mi zdá, že najprísnejšie sú tie, ktoré boli vychovávane tvrdou rukou. A popritom si stále myslia, že to na ne žiadny dopad nemalo.

janash
autor
6. jan 2020

@yollanda vsetko potrebne som napisala, priebezne citam prispevky. Preco ta trapi ze som sa dlho neozvala? Mam chore dieta a aj ine povinnosti

yollanda
6. jan 2020

@janash ja len že či sa niečo udialo odvtedy. Či si mala nejaký rozhovor s dcérou atd.

zuzuliennka1
6. jan 2020

@taga to je ale to, ze povacsine by to take deti ani neskusili, lebo su vychovane k respektu, rodicov si vazia a nebudu robit veci, aby VOBEC doslo k tomu, ze na ne rodic vztiahne ruku

je to o tom, ako rodic zvlada (resp. nezvlada) vlastne dieta. ale neriesi sa to fackami ani bitkami, to je na tom

luba28
6. jan 2020

@taga vies co??....ja som tolko bitky dostala,za az....aaale,zasluzene...ak si zasluzis tak ano,,,urcite bitie len tak neni v poriadku ...a zas je tu to ale....ja som si nedovoli od nervov ani dverami buchnut ....a preto poviem znova ...len raz by moje dieta,moja krv na mna dvihla ruku,vyhrazala sa,alebo mi nadavala tak by zazila to,,ze uz nikdy viac by jej to strach nedovolil ....

eva8
6. jan 2020

vy ani neviete v akej rodine to dievča vyrastalo, aký bol otec, aká mama. A ak to bolo pod vplyvom liekov, alebo drôg, tak výchova s tým nemá nič spoločné. Možno zachytila ruku mame a ostala modrina. Úcta k rodičom mnohokrát chýba. Ťažko naprávať pokazené, ale pevne verím, že sa to dá. Matka si nesmie nič vyčítať, každá robíme chyby. A skĺznuť na zlé chodníčky môže každý, ani nevie ako. Okrem pevnej vôle potrebuje potom aj dôveru okolia. Alebo naozaj nechať, nech sa slečna osamostatní, ak jej ego nemá opodstatnenie

orthia
6. jan 2020

Čo jej dovolíš, to si k tebe dovolí... Ak sa jej doma nepáči, nech nechodí... Ale tým pádom nech ani nepýta peniaze, keď sa vie chovať takto, zrejme sa vie aj sama uživiť...

luckyna
6. jan 2020

By ma zaujímala reakcia autorky, akosi sa nezapája do diskusie.

jana_eyre_2
6. jan 2020

@luckyna veď písala ze má iné povinnosti a choré dieťa.. nie všetko sa vyrieši v priebehu pár dní..

fialka555
7. jan 2020

@janash kľuuuud, úsmev na tvár, ticho, ignorancia, nezáujem, neoprať, neuvariť, nevšímať si, ale nerobiť zároveň slúžku, kúpiť mech kondómov pre istotu, aby ste nemali doma čoskoro tretie dieťa :D. Tiež sme sa s mamou hádali, keď som bola v takom veku a to sme mali skvelý vzťah. Frajera som mala našťastie ineligentného, vedel, ako deti nerobiť. 🙂 Našťastie pre mňa, lebo v tom veku som o tom fakt ani neuvažovala,že by sa mohlo niečo také prihodiť, hoci mojim spolužiačkam sa veru prihodilo a dnes sú už statné babičky štyridsiatničky. Vážne skúste si ju prestať všímať a ignorujte ju,uvidíte, čo to spraví. Predpokladám, že k frajerovi sa ešte presťahovať nemôže. :D Nechajte ju tak, nič s tým nespravíte. Ak nebola odmala zvyknutá na to, že mamine slovo je sväté, teraz je už neskoro. Ale garantujem vám, že život ju naučí všetko čo potrebuje vedieť.

janash
autor
7. jan 2020

@fialka555 dakujem

didileo
10. jan 2020

Nečítala som všetko, no je možné, že dcéra má aj nejakú psychickú poruchu. Prajem veľa šťastia.

sebkodominika
23. jan 2020

Ahojte, chcem radu lebo uz fakt neviem co a ako dalej! S mojim priateľom mame 2 deti maly ma 13 rokov a dcerka 8, sme spolu uz 14 rokov! Od zaciatku ako sme spolu my stale nadaval urazal ma do k...., p.... š...... Vzdy ako si vypil som bola len odpad pre neho. Ze som taka ako svoja mater!!! Nedostavala som taku lasku od neho po akej tuzi kazda zena tak som ho podviedla a po pol roku sme sa vratili naspat stym ze odpustil a bude to uz ine ale trvalo to nadalej dalsie 4 roky trapenia, tyzden bol dobry a potom sa opil a urazal ma aj pred detmi!Uz velka krat my vyhodil na oci ze on zaraba viac ako ja ale to len vtedy ked bol opity mam to brat ze tam bol ten alkohol? Mam ho rada ale laska uz vyprchla.... Cele 4 roky som ho prosila aby prestal pit lebo nici rodinu a teraz ked som uz rozhodnuta odist tak sa chce zmenit..... Neviem sama co mam robit ci mam ostat alebo ist raz a navdzy od neho😥

lenocka1108
23. jan 2020

@sebkodominika podľa mňa mal dosť času, aby sa zmenil. toto lepšie nebude...
Kamoška to tiež trpela dlho a už sú 2 roky rozvedený a síce je to ťažké, ale sama hovorí, že sú s deťmi kludnejší, spokojneší...
je to iba na TEBE..

eva8
23. jan 2020

@sebkodominika daj mu ultimátum - liečenie, alebo rodina. Ja som ex tolerovala veľmi veľa, až po separovaní si deti našli svoje miesto. Pre tvojho syna nie je dobrým vzorom, hlavne v prichádzajúcej puberte. Ani pre dcéru, moja už dospelá dcéra mi hovorí, že v našej rodine sa nenaučila riešiť konflikty, lebo u nás ich ex riešil násilým. U nás mám podozrenie, že boli aj ľahké drogy....
Alkohol je svinstvo, nie je to zdravé protredie pre deti. Možno by bolo ideálne žiť v oddelených domácnostiach s tým, že tvoj priateľ bude vždy u vás vítaný, keď príde triezvy. A tak ani deti, ani vy dvaja neprídete jeden o druhého a pritom budete spolu, len keď nebude opitý. Spolu v jednej domácnosti neostávajte. Skús sa s ním takto dohodnúť, že tebe na ňom veľmi záleží, či by ste to nemohli riešiť takto.
Alebo sa choď ooradiť do manželskej poradni, či k psychologičke

cacianka
23. jan 2020

@sebkodominika nepis do cudzej a uplne inej temy.

july0
27. jún 2021

@mima1 presne tak.

Strana
z6