icon

Ako sa dajú získať city?

amy8
18. apr 2015

ahojte vytvorila som si novy nick aby som sa konecne mohla otvorit tak vas poprosim neodcudzujte ma ze je to vymyslena tema a podobne ubezpecujem vas ze nie je a vsetky veci co tu opisem sa naozaj stali a prave sa deju ..... mam 24 rokov 10 mesacnú dceru s otcom dcérky sme sa nedavno rozisli kvoli nezhodám atd to nie je podstatne ... po dlhých rokoch sa mi v zivote objavil starý kamarát zacali sme sa stretávať cca pred mesiacom najskor sme spolu len kecávali sem tam pizza káva .... no neskor sa to medzi nami tak povediac zvrhlo k sexu ..... trávime spolu 5-6 dní do týzdna nejde vzdy o sex ten je skor ako bonus on sa pred pol rokom rozisiel po dlhom vztahu s partnerkou a da sa povedat ze je momentálne toho názoru ze sa boji zalubit nikdy uz nechce nic k nikomu citit lebo sa zas sklame .... robí pre mna krasne veci i ked su uplne obycajne ideme na prechadzke aj s mojou dcerkou a zbada pupavu a otrhne mi ju ze to je pre mna dcérku ma rad dokaze sa s nou lepsie zahrat ako jej otec ..... tento víkend som mu dovolila u mna prespat ja som to navrhla bola to uzasna noc zasnem ako sa starostlivo spraval k dcerke to aky je mily nezny mam pocit ze zacinam k nemu nieco citit .... dnes som sa ho opytala ze ci nechce u mna prespat opat .... a prisla mi odpoved ze nie lebo nechce aby to prerastlo do niecoho viac ze ma obavu ze ja sa do neho zalubim a nechce mi ubllizit ze u neho to nehrozi ..... dost ma to sklamalo preto sem pisem torksu som si poplakala je mi s nim dobre konecne sa citim 1x za svoj zivot pokjna a stastna dlhodobo nie len chvílky a teraz neviem ci ma zmysel bojovat o jeho city a ak hej akym sposobom .... nechcem prist o to ze som s nim stastna citim sa s nim naozaj velmi dobre .... mam predstierat ze nechcem nic viac a tym si ho udrzat alebo bojovat o jeho city sklamat sa ak nepridu naozaj neviem poradite mi ak ste niektora boli v podobnej situácií budem vam velmi vdacna asi som sla na to zhurta alebo neviem no som asi po usi zblaznena alebo je to len chvilkove splanutie lebo mi dava to co moj ex nie ja neviem dakujem vopred za nazor

jeennyv
18. apr 2015

@amy8 plus bola som v rovnakej situacii, len tam nebolo dieta....prosto taketo vztahy ak jeden chce a druhy nie nemaju ziadny zmysel.....

ali08
18. apr 2015

@amy8 ahoj.mne sa podobne stalo v zahraničí A to ešte s cudzincom.vtedy som potrebovala len pomoc A pretože som ho poznala napadlo ma opýtať sa jeho či by mne A kamoska nepomohol z bytom aspoň pokiaľ by sme si niečo iné nenašli.bol milý A povedal že môžeme ostať U neho,zo začiatku sme iba prestavali stále som mu hovorila že nikoho nechcem A nie keď som v cudzine ale ako sa hovorí srdcu nezakazes. Nakoniec po mesiaci som sa aj ja zamilovala A teraz sme 11rokov manželia.nechaj to plynúť samo A uvidíš ako sa to bude vyvíjať,viem že je to ťažké koli tomu že podstate nevieš na čom si ale tlačiť ho nemôžeš lebo sa ti hneď obráti na opatku A odíde.možno to bude dlhšie trvať ale aj on zákone neboj U mužov to trvá dlhšie.daj mu nejakú istotu tak aby vedel že si tu pre neho A že aj budeš.držím palce

jana_eyre
18. apr 2015

@amy8 aj ja som bola v podobnej situacii, len bolo to pred 10timi rokmi a nemala som este deti.. ja som sa s nim stretavala rok, zo zaciatku sme si proste len spolocne vyplnali cas po tom, co sa nam obom rozpadli vztahy, obaja introverti, ktori si celkom rozumeli.. ale kedze to bol gentleman, mily, pekny, inteligentny - proste sa do neho nedalo nezalubit.. sice ma stale presviecal o tom, ze z jeho strany sa nezacne nic vaznejsie, skor si teraz spatne myslim, ze sa mozno aj tak trocha zalubil, ale nechcel to /par krat sa kumne spraval tak, ze by to nedokazal nezalubeny clovek/ nakoniec to vypalilo tak, ze som mu priznala svoje city, on cuvol a odisiel pracovat do nemecka.. viac sme sa nevideli.. o par mesiacov som stretla svojho stareho kamarata, ktory je dnes moj manzel /mimochodom, oni dvaja boli kolegovia 😀/
bohvie ako by to dopadlo, keby som mu vtedy nic nepovedala - v kazdom pripade, teraz som strasne rada ako sa to vsetko skoncilo, lebo lepsieho muza ako mam teraz si ani nemozem zelat.. ale obcas na to rada spominam - boli to take mlade casy, so starostami ako z romantickeho filmu 🙂

tym vsetkym chcem povedat, ze tomu radsej nechaj volny priebeh.. ak je ti s nim dobre a zvladas svoje zaciatky zalubenia drzat "na uzde" stretavajte sa, ale necakaj od toho nic.. je mozne, ze cim viac budete spolu, tym viac sa do teba bude zamilovavat, mozno neskor sa zacne nieco viac.. urychlenie udalosti vo vztahoch nepomaha..

a este som si teraz pri pisani tychto riadkov na svoju svagrinu - ta sa stretavala s rozvedenym muzom, nezavazne - stale jej opakoval ako o nic nejde, ona sa tomu snazila tiez verit.. dnes spolu byvaju, planuju buducnost a su stastni par..

katkalubkova
18. apr 2015

@amy8
nechala by som to v takom stave, v akom to je teraz... ked odmietol prist na dalsiu noc, asi ma na to dovod.
( mozno, len rozmysla, vaha )
Urcite by som na neho netlacila, nevolala ho opat v blizskej dobe, proste to nechaj tak...
Ak Ta ma rad a uvazuje byt s Tebou, s Vami, tak sa ozve, alebo nabuduce pride. Nechaj ho vychladnut, nechaj ho v klude a uvidis, trpezlivost ruze prinasa. Asi vsetko chce cas.
moj nazor

Drzim palce

mala_hobitka
18. apr 2015

@amy8 Je mi luto ze si sa zamilovala a nie je o opatovane. Bohuzial on vztah nechce a mala by si to respektovat. To ze je ti s nim uzasne a chova sa k tebe a tvojej dcerke krasne je fajn, urcite ta ma rad...ale nie ako partnerku, skor ako kamaratku. Nic ti nesluboval takze sa na neho nehnevaj. Je to chlap. Nevie co s nami zenami robi dobry chlap v nasej blizkosti 🙂. On potreboval po rozchode nehu a teplu zensku naruc aby sa zregeneroval a jeho bolest bola menej ostra. Nehladaj v tom viac nez v tom je lebo ti to este viac ublizi. A zbytocne.

susanne6
18. apr 2015

hm, keby sa tak vyjadril aj nejaký chlap 😉

sandracs
18. apr 2015

Nekomplikuj si zivot. Uz mas zodpovednost nielen za seba, ale aj za malu. U muzov riesiacich svoje "zranene city byvalou bezcitnou partnerkou" mi vzdy blikala cervena.
Jeho "ferovy" pristup mi pride voci tebe bezohladny, lebo neberie ohlad na tvoje city. Ked sa nechce zamilovat, nech je len kamarat a nechce sex. Mozno som staromodna, ale sex ma byt z lasky a nie z potreby ulavit si a vyuzit na to kamaratku ktorej "ferovo" poviem ze nic vaznejsie ale nebude...Navyse si myslim, ze sex patri do manzelstva alebo vazneho vztahu, kde aj v pripade neplanovaneho tehotenstva dieta nebude problem a bude mat oboch rodicov ktori ho miluju, lebo ziadna antikoncepcia nieje 100%
Si mlada, este urcute stretnes muza, ktory si ta bude vazit a nebude chciet byt "len kamarat".

terezka1947
19. apr 2015

tiez tak rozmyslam ako to mohlo prerast u oboch bez nejakeho "citu"do spolocneho prespavania u vas doma 😒
ved snad ,ked s niekym spim,tak nieco k nemu citim,ci nie?(asi som idealistka 😀 )
ak ta ma rad,bude s tebou aj bez sexu
a jedine tak zistis na com si...a jedine toto moze bud posunut vas vztah alebo ho skoncit
ale pokracovanie mi pride ako poskytovanie sexualnych sluzieb+bonus kadejake domace obskakovanie zdarma 😖
prepac,ale inak sa to nazvat neda 😕

monika2012
19. apr 2015

Ahoj, daj tomu čas. Netlač na pílu. Kľudne sa spolu ďalej stretávajte. Jemu vo vzťahu bráni opatrnosť, teda rozum. Časom, ak vám spolu bude dobre, získa stratenú dôveru k ženám a zistí, že je s Tebou šťastný. Ale na to musí dozrieť. A k tomu treba kopu času a trpezlivosť. Myslím, že máš slušnú šancu na spoločné šťastie, len je to ešte málo, čo sa rozišiel s priateľkou, a pravdepodobne ju veľmi miloval, čo ho zlomilo. Ale rád Ťa isto má, aj Tvoje dieťatko. Takže trpezlivosť a hlavne netlač na pílu. Držím palčeky 🙂

urbanovapatricia
19. apr 2015

Ahoj,niečo podobné som zažila.Tiež tvrdil,že je to nezáväzne,že sa nechce zamilovať .Odišiel,keď sa vraj do mňa zamiloval.Ťažko ti poradím,čo by som urobila dnes.Ale viem,že by som si to zase len užila,koľko by sa dalo,odchod ma dlho bolel,ale zostali mi krásne spomienky.Asi to nebol ten pravý.Ja som bola slobodná ,bez detí,on bol mladší.Vedel,že túžim po deťoch a on mal pred sebou vysokú.Ja som sa za 3 roky vydala,mám dve krásne deti.Ty už dcérku máš,tak si to len užívaj,buď to vyjde alebo nie.Nemáš čo stratiť.Taký skvelí muži sa hľadajú ťažko.Držím ti palce,nech Vám to dobre dopadne.

ivivaiveta
19. apr 2015

@susanne6 no neviem, pride oldman50plus, napise, ze laska rovna sa sex a dievca bude mat hlavu ako po dvoch hodinach na dedinskom ringišpíri... 😉
ja by som sa tvarila ako on, povedala, ze ano, ma pravdu, aj to tak citim, nechcem nic uponahlat a tiez sa nechcem zalubovat, ved jedno sklamanie uz bolo (ukazat, povedat, ze som zalubena po takomto vyjadreni u mna neprichadza v uvahu) ...ale najpodstatnejsie, co by som urobila je, ze by som sexik zatrhla..ziaden sexik ...ak aj bez neho bude mily, starostlivy, tak neslo len o to a dam mu cas...a mozno uz tomu nebude treba nejaky cas, odpoved dostanem rychlo...

zuzanah75
19. apr 2015

Chce to cas, kedze sa rozisiel len nedavno, asi nie je este pripraveny posunut sa dalej. Mam skusenost s podobnou "otvorenostou" chlapa, u mna ale sposobila ochladenie citov a nechut pokracovat v takom "vztahu". Drzim palce, cas ukaze... ja by som zostala priatelka bez benefitu, ak mu budete chybat, prehodnoti svoj postoj 🙂

mima4
19. apr 2015

@terezka1947 si idealistka 😀 😀 😀

terezka1947
19. apr 2015

@mima4 😀 😀 😀 som to vedela 😀 😀

mimla
19. apr 2015

Kamaráti spolu nespávajú. Spávajú spolu partneri a manželia. A potom ešte iné skupiny, ktoré tu radšej nebudem spomínať. Musím tomu pánovi zatlieskať, ako dobre si to zariadil, kamoška, ktorá je dopredu upozornená na to, že chlap sa môže vlastne kedykoľvek zbaliť a ísť, pretože "sa nechce viazať" a "bojí sa zamilovať". Bože, to sú hrozné kecy. Ešte je tu jeden aspekt a to je tvoja dcéra. Ak má tvojho kamaráta (s benefitmi) naozaj rada a on zrazu zmizne z jej života, ako sa budeš cítiť? Ja by som ukončila služby sexuálnej spoločníčky a bútľavej vŕby. Išla by som ju kaderníčke, kúpila si nové handry (a to nie som módny maniak) a postarala by som sa, aby som chvíľu "nemala čas" Žiadne 5-6x do týždňa. Skôr, cez týždeň nemôžem, v sobotu poobede mám čas. A potom až ďaľšiu sobotu. A tiež len poobede. Mimo bytu. Žiaden sex.

Keby si sa teraz pozrela na misky váh tohto vzťahu, na tvojej miske je toho priveľa (vrátane citov tvojej dcéry) a na jeho miske primálo, uber niečo zo svojej misky, aby sa to vyvážilo. A pridávaj, až keď sa na druhej miske ukáže niečo navyše.

Prepáč za britký tón môjho príspevku, avšak tieto typy chlapov poznám aj vo svojom okolí a neuveriteľne ma štvú, ani z voza ani na voz. Všetko vziať nič nedať a ešte odkráčať s hlavou vztýčenou a úsmevom na perách, že ako dobre to mali zariadené a ako dobre obišli, keď sa včas zdekovali a dokopy NIČ ich to nestálo, len sa chvíľu hrali na citlié ublížené duše a oldschool gentlemanov.

oldman50plus
19. apr 2015

To je čo za nezmysel že láska sa rovná sex, to sú dve rozdielne veci najlepšie je ak sú spolu ale nie vždy to býva. Ja vždy hovorím len to že u normálneho chlapa (síce stúpa počet mutantov ale drvivá väčšina je stále normálna) vzťah bez sexu nebude, chvíľu vydrží každý podľa nátury ale nakoniec to chlapa prestane baviť.
Pozri, vždy musíš hodnotiť situáciu aká je. Ak s ním už s ním sexuješ tak prerušenie by zobral každý chlap že už o neho nemáš a nebudeš mať záujem. Blbé ženské hry "prestanem s tebou mať sex ak vydržíš tak o mňa naozaj stojíš" v reálnom živote zriedka fungujú a rozbili už kopu vzťahov ktoré by inak vydržali.
Asi má poranenú dušu a nechce sa viazať, aspoň si to hovorí sám pred sebou. Ak ale nemiluje nikoho iného tak ak spolu vychádzate a máte dobrý sex je veľká pravdepodobnosť že ho to prejde a zamiluje sa, u chlapov to ide rýchlo. A ja vždy som sa zamilúval tak nejako postupne, nikdy to nebolo na prvý pohľad. Sex je iné, ten chceme na prvý pohľad, chlap kľudne môže mať sex s niekým koho pozná 15 minút a môže sa mu to páčiť rovnako ako keby spolu chodili 2 roky.
Na tvojom mieste by som sa ho opýtal rovno či miluje nejakú inú. Pokiaľ povie že áno tak by som s ním kontakty prerušil. Všetky, nielen sex. Ten nezmysel zostať kamarátom s niekým s kým som sexovala môže sa vyliahnuť len v ženskej hlave, veď budeš trpieť zakaždým ak sa stretnete. Pokiaľ povie že nie tak by by som s ním si proste užíval spoločné chvíle aj sex, veril že to dopadne dobre. Ak by aj odišiel, je vždy lepšie chvíľu žiť so sexom ako bez sexu. Pokiaľ uvidíš niekoho iného a on sa stále nerozkýval proste sa s ním rozídeš veď ste si neprisahali vernosť až za hrob. Pokiaľ nemiluje druhú máš veľkú šancu a sex je tvojím najlepším pomocníkom. Pokiaľ si to ešte aj užívaš kde je chyba?

mima4
19. apr 2015

@oldman50plus čo myslis tou chvilou? 😀 (reakcia na tvoj prvy odsek)
Pretoze podla mna toto je dost klise, a z realneho zivota poznam x takych vztahov... co napr. pockali az do manzelstva a chlap z toho neochrnul 😉 Prave urcite cakanie ho naucilo si viac vazit buducu manzelku a hladiet na nu hlavne ako celozivotnu partnerku, nie na sexualny objekt.

timea7
19. apr 2015

@amy8 chápem tvoje pocity, opustil ťa partner, otec tvojho dieťaťa, čo bolo určite veľmi bolestivé a podľa môjho názoru si to v sebe ešte celkom nespracovala. Túžila a túžiš milovať a byť milovaná, ale išla si na to podľa môjho názoru prirýchlo. Po mesiaci stretávania sa, keď netušíš, čo ten muž k tebe cíti navrhnúť spoločnú noc je skôr o potrebách telesných, nie duševných. Ja by som na tvojom mieste určite nenavrhla, aby u mňa prespal. Ty si to najprv navrhla a teraz riešiš city, čiže opačne. On návrh využil, veď prečo nie, určite si mu sympatická a je mu v tvojej spoločnosti fajn, tak prečo nevyužiť takýto bonus? Len pre neho toto prišlo tiež priskoro, tiež nemá vo svojom vnútri spracovaný rozchod s partnerkou, to, že sa bojí ďalšieho sklamania je pochopiteľné. Bolo by fajn, keby ste boli tomu dali čas, vaše kamarátstvo už ale prerástlo v niečo iné, už je tu intímny vzťah, ale každý z vás má naň iný pohľad. Možno by som ocenila, že ti nedáva zbytočné nádeje, že ťa neklame, len aby mal jednoduchý prístup k sexu, len ty si teraz v zlej pozícii. Zaľúbila si sa a je prirodzené, že túžiš, aby to bolo obojstranné. Ja by som na tvojom meste zvolnila tempo. Nenavrhovala by som mu, aby prespával. Ak by taký návrh prišiel od neho, tak by som k nemu bola úprimná, tak, ako on bol k tebe. Povedz mu, že si mala pocit, že je medzi vami niečo viac, preto si návrh na noc brala ako ďalší stupeň vášho vzťahu, mrzí ťa, že to tak nie je, ale chápeš, že sa sklamal a je opatrný a bude lepšie, ak ostanete v pozícii kamarátov. Zistíš, na čom si, ak k tebe necíti nič, len kamarátstvo, po čase budú stretnutia rednúť, ak bude vytrvalý, asi mu nie si až tak ľahostajná, len sa bojí ďalšieho sklamania. Ale ak ti mám úprimne napísať ako to vidím ja, tak sa prikláňam k prvej možnosti. Buď sama sebou, vypĺňaj voľný čas sebe a dcérke aktivitami, ktoré vás zaujímajú a bavia a raz sa určite nájde niekto, kto vás bude mať rád obidve.

absurdum
19. apr 2015

@mima4 , ty mas asi ale na mysli takych tych krestanov, co to z normalneho pohladu fakt prehanaju.
@oldman50plus , dal si skvely prispevok a muzsky pohlad na vec, ja dakujem tiez, bola som v podobnej situacii. myslim, ze v tychto veciach je lepsie vediet muzsky postoj, ako zbytocne zensky analyzovat a aj tak neprist nato, ako to naozaj chlap berie.

maria1989
19. apr 2015

@mima4 to je pekné a pravdivé, len neviem, čo potom, keď po svadbe zistia, že im to akosi neklape v posteli

segalka6
19. apr 2015

@amy8

- láska sa nevyprosí ani nevyhrozí
- sex má byť vyvrcholením lásky
- na dedinách sa niekedy jednoducho, ale múdro hovorilo: "keď chceš so mnou spať, budeš si ma brať"

😉

absurdum
19. apr 2015

@segalka6 ten minuly cas ohladne sexu tam ma svoj vyznam. ;)

petra7777
19. apr 2015

@amy8 Skús mu odoprieť sex a razom zistíš, že nie je až taký dokonalý, ako sa ti na prvý pohľad zdá ☹ A keď prestane chodiť 5-6 krát do týždňa, ako doteraz....bude nad Slnko jasnejšie, že ťa má "iba na sex" ☹ Alebo po prvom odopretí sexu sa neukáže už vôbec ....A ty si nájdeš normálneho chlapa, čo bude ľúbiť teba, aj dcérku 🙂

mima4
19. apr 2015

@maria1989 a čo ked to zistia ludia po x rokoch vztahu so sexom...? Osobne poznam iba jeden par ktory az po svadbe a teraz spolu neziju intimne, ale dovod je, ze si nerozumeju vobec ludsky, proste vztah "pes a mačka"... to ze sexualne neziju je dosledok ich citoveho vyprahnutia, resp. v ich pripade ani nejaky hlbsi vztah nevznikol a cele manzelstvo je omyl...

myskahryzka18
19. apr 2015

Mňa prekvapuje,kde beries energiu a cas pri tak malom dieťati na cudzieho chlapa nieto ešte na sex:-/

ivivaiveta
19. apr 2015

@oldman50plus ake blbe zenske hry?ja nepoznam "zenske" a "muzske", iba ludske...poznam chlapa a to v manzelstve, ktory svojej zene odopieral sex, ked ho nasrala, v duchu"ved ja ti dam"... ..ja s tebou niekedy suhlasim, niekedy panenky otacam, spomenula som teba preto, ze ty to zas vsetko prehodis naruby 😀 ..clovek s poranenou dusou sice reaguje placho, neisto, ale u mna by bolo pochopitelne, keby bol potom tak plachy, ze by si udrzal aj libido na uzde, ked vy muzi sa zamilovavate cez sex.....evidentne az taky neisty nie je...
potom ale, ak ty mas pravdu, tak je na vine zakladatelka, ktora si ma uvedomit, ze vy ste schopni mat sex aj po 15 minutach a co vlastne chce 😉
a zase si ma nesklamal, som sa nemylila, poradil si jej, aby bola radsej chvilu so sexom ako chvilu bez neho..
ano,sex robi zazraky...len v tomto pripade so zakladatelkou, ktora je v tomto celom kontexte v nevyhode...
takze co?..treba ho vyuzit vo svoj prospech...

absurdum
19. apr 2015

podla mna si ten muz len potrebuje premysliet, co sa vlastne deje, pravdepodobne to vsetko u nich dost rychlo napredovalo. aj muzi potrebuju niekedy pochopit, uvedomit si svoje city, pocity, co chcu alebo nechcu alebo ako to chcu. vtedy zvyknu zaradit spiatocku. mozno sa prave toto deje, takze by som ho chvilu nechala, nech si to necha prejst hlavou.

ivivaiveta
19. apr 2015

@absurdum absolutne suhlasim, vsetci sa mozeme najst na nejakej tej pomyselnej krizovatke...ale kedze sex je fakt velka zbran, vsetci reagujeme rovnako, pouzijeme ju...aj ja by som mu dala cas, ako som spominala, to je uplne normalne..ale bez sexu...

irusa
19. apr 2015

takže ťa má len na sex.....

oli18
19. apr 2015

Niet čo riešiť, ak ti povedal, čo ti povedal. Ak si neoponovala, súhlasíš s tým. Ak pociťuješ niečo iné, povedz mu to. Uvidíš, ako zuteká. Možno zostane, potom rozviň debatu, či už neplatí, čo povedal.