icon

Ako vysvetliť malému dieťaťu rozchod s priateľom?

17. mar 2025

Dobrý deň, rada by som vás požiadala o názor, ako vysvetliť 3 r dieťaťu, že som sa rozišla s priateľom pre nezhody v názoroch. Nie je to jeho otec, otca nemá. Stretali sme sa dva roky, dieťa ho pozná, pýta sa na neho. Nazvime ho napríklad Tibor. Dieťa sa pýta kde je Tibor? Príde k nám Tibor? Na nákupe podáva vec- pre Tibora... Nechcem aby malo nejakú traumu z opustenia blízkej osoby aj keď pre dieťa kamarátkej osoby.. ďakujem

kavasmliekom
•
17. mar 2025

Nijak, Tibor s nami nebýva, Tibor je v robote, Tibor nie je doma. Časom si zvykne, že tam nie je. Dôležitejšie je pre jeho hlavičku to, že Tibora nenahradí hneď nejaký Peter. 😉

la_dolce_vita
•
17. mar 2025

Je este maly, zabudne rychlo.

lavender94
•
17. mar 2025

Stačí len neustále odpinkávať. Tibor ma prácu, nemá čas, príde inokedy. Je ešte dosť malý, zabudne.

autor
•
17. mar 2025

Ďakujem vám, pomohli ste mi, verím teda že sa to podarí čo najskôr

kikulienka94
•
20. mar 2025

bože to sú názory ....
3 ročné dieťa nie je blbé, treba mu pekne vysvetliť, že Tibor už k nám nebude chodiť, s Tiborom sa už nebudeme stretávať lebo xyz , ty vieš čo tvoje dieťa pochopí. Určite by som to len tak neodpinkávala prácou a že nemá čas, to si dieťa môže myslieť, že nemá čas na neho a nechce ho vidieť..

autor
•
20. mar 2025

@kikulienka94 zatiaľ hovorím že je v práci atď a tiež mám pocit, že je dieťa smutné a čaká kedy teda v práci nebude..

lucia147852
•
20. mar 2025

@kikulienka94 súhlasím. Tiež by som povedala, že s Tiborom sa už nebudeme kamarátiť, lebo…