Ako sa k vám správajú vaši muži v rôznych situáciách?
Zaujímalo by ma ako sa.k vám správajú vaše.mužské.polovičky, ,napr.keď.ste choré doma,,zavolá.vam? Keď.príde domov spýta sa.ako.sa cítite,,teda je tam záujem veľký alebo minimálny? Ako.komunikuje po príchode z.práce? Rozprávate si zážitky z.práce,dennú rutinu?často vám telefonujú, ,chcú váš.počuť? Ide o to že ma zaujíma ako to.je v iných rodinách, ,my sme akosi stále ticho,,momentálne som chorá,,dosť silný zápal priedušiek, plus dcérku.mám doma.aj.ona je chorá,,žiadny záujem,,ani telefonát jediný čo.mi.dnes.zavolal či mu prišla dobierka som z toho frustrovana
@eli74 😢
tak nie vzdy sa chlapi spravaju tak ako by sme chceli, ale mna sa poslednu dobu osvedcilo, ze ked nieco od neho cakam a on to nespravi tak mu poviem, ze co som cakala.. 🙂
@timea7 ja sa nehnevám 🙂 ani neobhajujem "chrapúna" čo žene nenavarí čaj ked je chorá. Ja len hovorím že netreba mať prehnané očakávania, brať ludí takých akí sú. Ja som mame hned povedala že keby náhodou zostane skôr nevládna ako otec, že bud ju beriem ja k sebe alebo nech si hladá hospic, lebo on sa o nu určite starať nebude. Ona je s tým stotožnená a všetci sú v pohode.
@eli74 je mi ľúto, že si chorá a nemá sa ti kto postarať o tri malé deti, ale svokre by som určite nebola volala. Nehnevaj sa, ale za to, ako to u vás funguje, si zodpovedná aj ty. Ako ste si starostlivosť o deti a domácnosť podelili, tak ju aj máte. Videla si ešte pred prvým, ako sa k čomu má, lepšie povedané nemá 😒 a predsa si sa rozhodla s ním mať tri deti....Chápem, že ak si zdravá, tak zrejme stíhaš, ale dokedy? Aký príklad spolužitia muža a ženy si vaše deti odnesú z domu?
@wieruska1 som si predstavila, ako chudak s vylakanym vyrazom sedi na posteli a masiruje 😂😂😂 dobre!
Moja svokra nevedela doteraz pochopit, ako moze mat niektora zena rizikove teho a nechapala, ze fakt musim lezat ak mam donosit. A ze ak pracku vylozi muz, tak nie preto ze som leniva, ale ze je to tak tteba. Tak aj ked mam dobre vysledky u gynekologa, vzdy to prezeniem, lebo je schopna obzerat u nas okna...tak ma vytocila minule, ze som mojmu nakazala, aby jej vzdy povedal ze krcok je ale ze UPLNE zly. Moj manzel chape, ze sa otvorim ak sa nebudem setrit a ani tie kvanta magnezia nepomozu. Ale vysvetlim to super zene, ktora sa trepala v 6.mesiaci na Choc?
@natalym hlavne nechápe to, že musí pohnúť zadkom, že sa o všetko nepostará jeho žena, ako je zvykom a z toho je chudáčik rozhodený 😝 😝 😝 Leží chorá už tretí deň, nevyskočila jej teplota dnes doobeda. Inak on si môže vybaviť ošetrovné, len neviem, či nie je lepšie, ak je aspoň pol dňa preč, ako keby bol doma 😠 😠 😠 😠 😠
@katuliena82 nie si povinná nič vysvetľovať, buď asertívna. Maximálne jej šupni dve staršie, nech stráži, aby nemala čas rozmýšľať ´o tom, po čom ju nič nie je. Aký má ona názor na fungovanie vašej domácnosti, to je jej problém, hlavne, že si rozumieš ty s manželom. Nevešaj jej nič na nos, najlepšie urobíš. Ja som potratila vo štvrtom mesiaci a v ten deň som nerobila nič, moja sesternica tancovala spoločenské tance ešte na začiatku siedmeho mesiaca (aj latinsko-americké), každá sme iná.
@timea7 jej dve vnucata (manzelove deti) si moc neberie...vie preco 😁 a dostala by si migrenu jej nieco vysvetlovat. Ja som zdrav.sestra a uz som vzdala vysvetlovania ohladom zdrav.stavu. po poslednej hospitalizacii ale nastal klud 🙂 pochopila
@katuliena82 veď práve preto by som ja nič nevysvetľovala, nasadila by som úsmev blbca a čo môžeš so sprostým človekom? Nič. Nech si melie svoje.
@katuliena82 Ani moja svokra to nechápala (inak zlatá žena), vraj sa mi mladé moc sledujeme. volakedy sa ešte v 9m okopávala kukurica. a ona keď sa otvárala, tak jej dr zašil krčok a hurá robiť domov.... tu sa darmo navysvetluješ. Až neskôr pozerala nejaký dokument o predčasných pôrodoch a pochopila.
Ja som mala dlho problém akceptovať jej starostlivosť...... bývali sme u nich 3 roky a ona snáď ani nejedla. všetci sme si na obed posadali za stôl, ja som jej pomohla podonášať hrnce taniere a keď sme začali jesť, tak svokor "mami dones mi aperitív, mami dones mi vegetu, mami dones aj špáradlo, mami nie je tu tanierik na kosti" atď Proste tak mala naučeného muž aj syna. keď sa niekam chystali na oslavu tak zo všetkých kútov sa ozývalo, "mami kde mám ponožky, mami kde je kravata, mami prežehli mi košelu, ...... grrrrrrr na porážku. tak ako sme sa presťahovali, môj manžel si musel zvykať že až takýto full servis 5* hotela neponúkam ako sa dostávalo jeho otcovi doma.
No ale aby som odpovedala na zkladateľkynu otázku, Stará sa, zaujíma sa. Počas dňa si voláme (keď nezavolám ja tak on) a zisťuje ako sa nám darí doma, či syn poslúcha a pod. Keď som chorá alebo mi niečo je, tak zavolá aj každé 3 hodiny ako mi je a či nič nepotrebujem z obchodu či lekárne. Posledný rok má náročnú prácu kde celý deň behá auto po celkom slovensku a keď príde domov je zaťažený mailami či telefonátmi, tak tých historiek si moc pri večeri nepovieme ale snaží sa ma informovať ako sa mu v práci darilo, prípadne kto ho nasral 😀 a ja mu zas poviem krátky príbeh dňa s nejakou pikoškou čo som sa dozvedela.
A za tie roky čo sme spolu som zistila, že čo mu nepoviem, to si nedomyslí. Môžem sa odúvať koľko chcem, môžeme mať tichú domácnosť ale ak mu na rovinu nepoviem ako si to predstavujem tak sa nič neudeje a jemu to nedopne..... Ak mu poviem čo od neho očkávam alebo prečo sa hnevám tak sa maximálne pohádame ale aspoň vieme obaja na čom sme a vyčistí sa vzduch...
No aby som ta upokojila...moj muz je uzasny , skvely , ale nie nezaujma😀 ja mu vzdy prva napisem, ked som chora ...a on sa hned potom opyta ci sa to nelepsi, ci netreba nieco doniest, nakupit a bla bla...on sa postara, urobi co treba, ale prveho ho to nenapadne, ma zasa aj taku pracu, ze sa necudujem, ze mysli na ine veci
@katuliena82 tak takej zene to veru nevysvetlis..
@eli74 tak som to nemyslela, aby ste pôsobili ako harmonická rodina, ale svokre by som nevolala, len by som pri určitej vhodnej príležitosti podotkla, že je to škoda, že sa nevie tvoj muž o deti postarať, že si nevieš predstaviť situáciu, keby si si zlomila nohu a bola dva mesiace "mimo provoz", ale ako som písala, máš na tom svoj podiel viny. Teraz sa lieč, kašli na všetko.
@timea7 u nas je to inak. chlap chodi, robi, tvari sa ako nic, lebo vsak on je chlap, jeho daka choroba nezlozi a naco lieky.
prechodi par chrípok, a potom odkvacne a ma 40-tky tri dni po sebe.
@moonlight1210 moj nas nakazi vsetkych a spokojne si chodi do prace 😀

Inak súhlasím s @timea7 , ani zo začiatku vzťahu nie je dobré zo seba robiť superhrdinku, čo všetko zvláda a aká je šikovná, netreba si klamať, jasne ukázať ako chcem aby to vo vzťahu fungovalo, to isté žiadať aj od partnera, nech nemáme úplne iné očakávania. U nás nehrozí také, že ja upratujem a partner sedí pri telke, alebo notebooku, to vôbec. Bývame dvaja - variť budeme dvaja, piecť, upratovať, zarábať. Spoločne sa podielať na domácnosti, doplňovať sa, pomôcť si a netolerovať niečo čo mi vadí - povedať to pekne nahlas, nájsť riešenie, kompromis!