icon

Ako sa k vám správajú vaši muži v rôznych situáciách?

lady511
23. feb 2016

Zaujímalo by ma ako sa.k vám správajú vaše.mužské.polovičky, ,napr.keď.ste choré doma,,zavolá.vam? Keď.príde domov spýta sa.ako.sa cítite,,teda je tam záujem veľký alebo minimálny? Ako.komunikuje po príchode z.práce? Rozprávate si zážitky z.práce,dennú rutinu?často vám telefonujú, ,chcú váš.počuť? Ide o to že ma zaujíma ako to.je v iných rodinách, ,my sme akosi stále ticho,,momentálne som chorá,,dosť silný zápal priedušiek, plus dcérku.mám doma.aj.ona je chorá,,žiadny záujem,,ani telefonát jediný čo.mi.dnes.zavolal či mu prišla dobierka som z toho frustrovana

lady511
autor
24. feb 2016

Baby poniektore mi.tu píšete aby sme sa viac rozprávali, ,,ALE.TO.SOM SKUSALA.A.NA.TISÍC SPÔSOBOV, ,ja.som taký tip ženy.potrebujem občas.pohladenie milé slovo,,nezijem so.spolubyvajucim ale.s partnerom s ktorým sme sa.milovali (teda toto už ako.láska.nevizera ani zďaleka) ,,budem si.riešiť svoje ako.ste.mi niektoré písali, ,budem sa starať o seba.o.svoje záujmy
,o.malú, ,žiaden servis, ,uvidíme ako to pôjde ďalej ja som už za tie roky taká.znechutena že asi.ani ten.rozchod by.nebolel, ,odplakane už.mám dávno za sebou len som citlivá koli malej,,musím porozmýšľať, ,,ale.aj.napriek tomu si prakticky žijem svoj samostatný život

katuliena82
24. feb 2016

raz sme boli na chate a mala som dost ostru vymenu nazorov s jednou "pani". Naberali sme si navarenu kapustnicu a manzel isiel, nabral sebe aj mne. A dotycna to okomentovala slovami "to co uz je, ked zena nevie svojho muza obriadit". A takto su niektori chlapi pokazeni, hlavne podla mna od svojich mamiciek. Ktore okolo svojich synov obiehali ako druzice na orbite. U nas sa obskakujeme striedavo, ale ja som teraz rizikovo tehotna a manzel musel prevziat vacsinu povinnosti v domacnosti. Ja mu zasa za odmenu napeciem nieco co ma fakt rad, ked mam lepsi den a citim sa dobre. Ale ja sama mam 2 synov a budem mat 3.-ho zachvilu a nehrozi, aby mi nepomahali. Musia. Povyberat z pracky, lebo ja sa zohynat nemozem, behat so smetami, do obchodu, vysavat atd... myslim, ze matky zlou vychovou pokazia vela zenam zaciatky v manzelstve, alebo manzelstvo samotne. Ak idem spravit kavu, spravim aj jemu atd... a ked je to na preskocku, tak je to uplne super

libka1
24. feb 2016

@extrate nemyslim si ze to tvoju mamu nezabolelo, ze jej aspon caj neuvari 😔

katuliena82
24. feb 2016

@lady511 velmi tazko sa len cita, smutok ide z kazdej tvojej vety ☹ tvoj manzel musi zapnut, lebo ty si uz na zaciatku vyhorenia. NIelen z prace, ale aj zo vztahu sa da vyhoriet, ked je tam nerovnovaha. Drzim palce, nech to vsetko nakoniec dopadne dobre a ty si spokojna a stastna

timea7
24. feb 2016

@lady511 myslím, že skôr, ako si sa sem rozpísala, tak si vyčerpala všetky možnosti nejako váš vzťah posunúť inam. Lenže to musia chcieť dvaja, sama to nezvládneš, ak on nemá záujem, zbytočne mrháš energiou. Začni sa správať inak, k nemu milo a slušne, ale to je všetko, žiadny pokus o rozhovor, žiadne dôvernosti, žiadne výčitky, že si ťa nevšíma, nič, iba to, čo sa týka dieťaťa a domácnosti. Robte si program s dcérkou, nech on aj zhníje na tej sedačke. Možno trochu spozornie. Choď si sama kde chceš, keď je on lenivý, keby mal nejaké sprosté žiarlivostné poznámky,iba mu povedz, že sa čuduješ sama sebe, že si si ešte niekoho nenašla. Viac to nekomentuj. Snaž sa postaviť na vlastné nohy, aj za cenu nejakej brigády k tvojmu zamestnaniu, možno by mala aspoň na garsónku, aby si nemusela ísť k rodičom. Predsa len by som dieťa od neho netrhala, píšeš, že sa k nej správa pekne, že ju zbožňuje. Si mladá, prečo by si mala takto žiť? Máš právo na človeka, ktorý ti bude dávať najavo, že jeho život obohacuješ a nie ťa ignorovať.

libka1
24. feb 2016

@katuliena82 ten priklad z rodiny je velmi dolezity, vidim to na mojom muzovi, mal dobry vzor a navyse aj par rokov zil sam, takze je samoobsluzny. ked muz odide od mamicky co okolo neho skakala a ide rovno k zene, pozaduje to iste aj od nej. velakrat aj tie svokry nevestam vykrikuju ze okolo ich synacika dost neskacu. 😖

natalym
24. feb 2016

@lady511 😢 Tak aspoň držím palce.
Inak niekedy fakt pomôže - zmierenie sa so situáciou.

peta_petruska
24. feb 2016

@lady511 tiez ma v minulosti vytacalo, ze muz nenapise, nezavola..., aj sme sa o tom par krat bavili, ze ci mu nechybam a on ze ved ano, ale preco mi ma kvoli tomu volat 🙂)
hnevala som sa aj ked sa neozval zo sluzobky, ze dobre dosiel a tak a tak mi teraz pise sms typu: prva - pristali sme, druha - uz som na hoteli, tretia - dal som si veceru, idem spat 🙂)
proste nevie cez telefon a mail normalne komunikovat a ani to nepotrebuje
ale vsetko potrebne vyriesit aj cez telefon vieme a doma samozrejme hovorime o vsetkom, co sa deje alebo aj o tom, co bolo v praci a tak

andrejka1974
24. feb 2016

tak my si vzdy vecer dame spolu kavicku a preberieme co treba, volame si len v nutnom pripade on ma pracu a ja cez den vacsinou spim, chodim robit nocne , a ked som chora snazi sa postarat o deti, ale v ramci moznosti predsa je stale zivitelom rodiny

moonlight1210
24. feb 2016

@lady511
napisem ti nieco o prejavoch "zamlcanej" ziarlivosti.
(pojmeme to zo hladiska ´chlap ziarli na zenu´, nech je to blizsie na vas pripad. funguje to samozrejme aj opacne.)

chlap si je vedomy, ze ma krasnu, ziadanu zenu. sikovnu, co si vie najst dobru pracu, je dobra matka, stara sa o seba - proste je si je vedomy, ze ma doma tromf, na "sobasnom trhu" by nemala o napadnikov nudzu.

ale to je pre neho zaroven aj kamen urazu. na zaklade tohoto si totiz uvedomuje, ze keby si toto uvedomila ona, mohol by sa ocitnut v ulohe toho, kym ona bude mavat (nehovorim, ze ty by si bola taka mrcha). a toho sa boji. nechce byt ten, co sa musi velmi snazit, aby si ju udrzal. ma hrozu z toho, ze by bol ten, co bude vo vztahu tahat za kratsi koniec.
citi, ze by ziarlil a vie, zeby ho to degradovalo na uroven toho submisívneho vo vztahu.

a tak zahaji postupne protiofenzivu.
zacne davat partnerke najavo, ze ona je ta pre neho nezaujimava. menejcenna. ta, co by sa mala snazit o neho.

ma to paradoxne ucinky.
ona (krasna, sikovna, ziaduca zena) si to fakt zacne mysliet.
a postupne sustredi svoju snahu na to, aby si nejak vyziadala jeho pozornost. dokonca zacne o sebe pochybovat. dokonca jej vlastne tromfy stracaju pre nu cenu, ak ich odmieta ocenit on.
(",veď ja už.ani.neviem či som pekná alebo príťažlivá, ,:((((")

chlap tak dosiahne, co chcel.
presunul misky vahy vo svoj prospech. mal by o nu bojovat, udrzat si jej pozornost, ale on je ten, co sa nechava prosit. ("už.sa.starám.o.seba.len.koli sebe žiadnej pochvali sa.aj tak nedockam")
uz sa teda nemusi obavat, ze by mu niekto necakane vliezol do teritoria, pretoze on sa postavil na piedestal a jeho zena ochotne ten piedestal lesti a oprasuje.
(",robila som.pre neho prvé posledné,")

postupne zajde az tam, ze uplne o zenu straca zaujem. lebo sa fakt nemusi snazit a ona nic prevratne (co by ho postavilo do pozoru) neurobi. dostal ju do pozicie, kde sice sa ona nadhadzuje ako velryba na spendliku, ale nic prevratne neurobi.
("už som raz odišla na 4dni aj to.ma zase mala.ukecala, ,chcem tatinku a takéto reči ja viem že to deti robia.predsa je.to.jej ocko ale zlomi ma to" - podla mna si vôbec neuvedomil, preco si sa vratila. a ak ano, dufa, ze to znamena, ze si to predsa len az tak vazne nemyslela a nemusi sa toho bat. a podla mna si sa aj tak chcela uz vratit, lebo on sa pravdepodobne vôbec neozval. tak si znervoznela.)

ale vsimni si, ze napriek tomu, ako mu na tebe nezalezi, aj tak prekavpivo pri roznych prilezitostiach zahlasi, ze ma podozrenie na neveru (nezdvihnes telefon - niekoho mas. nedas vypis hovorov - tajis, ze niekoho mas. prides neskor z prace - niekoho mas.)
bez ziadneho podlozenia, proste len tak, nahle mu blikne kontrolka, ze by sa mohol objavit chlap, ktory by si ta ziskal. (hoci by mu to popravde vlastne malo byt sum-a-fuk. ale ako vidis, nie je.)
ano, uz je to skor z hladiska - moj majetok, nesiahat! (nie z hladiska: moja laska, nedam si ju). to prislo s tym dlhotrvajucim presunom rovnovahy.

co mozes urobit?
prestat hrat jeho hru.
vidis? on to skusil a ty si podla jeho ocakavania spravne zareagovala. teda on dal najavo odstup, ty si sa zacala snazit. cim bol studensi, tym si usilovnejsie snazila rozhoriet ohen.
prestan to robit.
(bojis sa, ze ked sa prestanes snazit, jemu to bude aj tak fuk: "viackrát sme.už takto fungovali absolútne ticho,,len.sporadicke vety.ohľadom malej,,on by vydržal aj pol roka mám dojem" - ano, pokial nadalej budes fungovat v rezime ´snazim sa o teba, potrebujem tvoj zaujem, co som ti urobila, ze mi ho nechces dat?´. nie vtedy, ak naozaj prestanes hrat tuto hru. dlhodobejsie. nie ze vydrzis dva dni a uz skusas zas, ci by sa ti povenoval.)

necakaj, ze zmenu dosiahnes okamzite (okamzita zmena obvykle znamena, ze to bude na kratko a vratite sa do pôvodných kolaji).
zmen svoj pristup.
chce kavu? ano, milacik, len si doumyvam riady (upracem kupelnu, dozehlim, ... v pokrocilejsich stadiach aj trochu drzejsie: len si docitam este tychto par riadkov v knihe. len mi skonci serial.)

ja viem, ze mu ju robievas z lasky, lebo vies, ze to ma tak rad. ze mu tym davas najavo svoju lasku, zaujem, uctu.
ale on to berie ako posilnenie svojej pozicie.
(povedz: nie je to dokonca tak, ze by si sa ani neodvazila neist mu tu kavu hned neurobit?)

nechce ti pomoct s taskami?
len co by sa naskytla prva vhodna prilezitost, sla by som nakupit nie nasim autom, ale s kamosom. a poziadla ho, aby mi pomohol tasky odniest dnu.
a bud aby to partner videl, alebo by som mu to len tak mimochodom spomenula, aku milu necakanu pomoc som mala.

atd.

toto neurobi zazraky na pockanie (málokedy urobi).
ale on si uvedomi, ze jeho neotrasitelna pozicia sa otriasa. to sa nemusis bat.
spoznas to podla toho, ze zacne byt este studensi (toto mu zatial velmi dobre na teba fungovalo, tak zrejme skusi este pritvrdit, aby ta zas zlomil a dostal tam, kde si byvala. bola tou, co sa snazi si ho predchadzat.)
alebo zacne trusit dehonestujuce poznamky o tvojej cti a vernosti. zacne mat ziarlive reci.

skus na neho este toto.
ak toto nim nepohne (nie hned. do nejakej doby - 1/2-3/4 roka), tak fakt mozes ist k rodicom a to definitivne, lebo potom vas vztah vyhasol (ci uz fakt stratil zaujem, alebo si nasiel inu).

PS: toto sa zacne vo vztahu diat aj vtedy, ked zena je tu pre muza cela. ked dava, snazi sa, podporuje, je vzdy pripravena, po ruke. nemusi ist o "zamlcanu" ziarlivost. len proste ho naucila, ze ona tu je, snaziva a pripravena, tak naco si ju vsimat? je pre neho ako telka v stand-by rezime. tiez je furt na tom istom mieste v dome, pripravena na stuknutie tlacitka pustit program a zabavat ho.
ty si HLAVNE uvedom, ze cely tvoj problem je v tom, ze si sa urobila tou zavislou. ci uz ta do toho dotlacil vedome (schvalne skusal, co urobis, ked on bude prejavovat malo zaujmu - a zistil,, ze tym viac sa ty snazis) alebo nevedomky (proste si si ho naucila, ze ty si ta, co sa snazi, on moze vegetit a vydelovat si svoju pozornost podla svojej nalady. a navrch moze vyzadovat, aby si to respektovala. zaviedla si u vas pravidlo: co je dovolene panovi, nie je dovolene volovi.).

timea7
24. feb 2016

@katuliena82 budem vulgárna, ale mala si jej odvrknúť, že ho obriadiť vieš, ale iným spôsobom a veľmi si pochvaľuje. 😉 😉 No ja by som si na nej zgustla, keď chce, nech si to myslí, ale nemá čo komentovať. Ja mám tiež syna, už som tu viac krát písala, že nemá problém navariť, napiecť, oprať, povešať, v krízovej situácii aj požehliť. Raz varil v nedeľu môj partner a jeho mladší syn to komentoval, že je týraný muž (mal vtedy asi 14 rokov), alebo tak nejako podobne. Tak som mu vysvetlila, že ja som pracovala v piatok do šiestej do večera, aj v sobotu so piatej a jeho otec oddychoval, ak má pocit, že treba otcovi pomôcť, tak môže očistiť zemiaky. Pochopil to, išiel a očistil. Ja varím rada je to aj s pečením môj koníček, ale ak som unavená z práce, alebo pracujem aj cez víkend, som rada, ak navarí niektorý z mojich troch chlapov. K práci sa treba postaviť tak, aby aj ostatní mali miesto....

libka1
24. feb 2016

@timea7 tetuške by zabehla kapustnica, hadam by si si ju nezobrala na svedomie 😀 😀 😀

timea7
24. feb 2016

@libka1 bolo by mi to srdečne jedno. Ja by som si nedovolila komentovať to, že ona okolo svojho partnera kmitá, dáva mu jedlo pod nos a odnáša po ňom taniere, tak by som si prosila rovnaký prístup.

katuliena82
24. feb 2016

@timea7 vies ako sme sa strasne pohadali s dotycnou? 😀 strasne... inac je to asi o vychove, lebo dcera mojho manzela (z 1.manzelstva) sa tento vikend dorevala, lebo sme ju poslali do obchodu ist kupit jogurty. Mala na ne chut. Ma 9 rokov, je obezna a evidentne uz asi vieme pricinu. Zacala plakat a vykrikovat "ja tu musim drieeeeeet, vikend je na to, aby som si oddyyyyychlaaaa". Nie len muzi su zle vychovavani, ale ako mozem vychovavat cez vikend niekoho, kto je dalsich 5 dni uceny, aby len sedel s tabletom v naruci.....

natalym
24. feb 2016

@libka1 Aj moja svokra mávala také pindy..................... Teraz už dávno nemala.

libka1
24. feb 2016

@timea7 😀

natalym
24. feb 2016

@katuliena82 No moje nervy................ To by moje deti ani nenapadlo povedať.

libka1
24. feb 2016

@natalym ver ci never, aj moja. doma ma muza co kmita, ale ked mi pomaha jej syn ktory predtym kmital okolo nej to sa jej uz nepozdavalo, lebo jej sa uchadza malo pozornosti 😀 ale zas aby som len nehovorila v zlom, jej a svokrovi vdacim za to ze je aky je, takze v tomto pred nimi klobuk dole a velka vdaka

katuliena82
24. feb 2016

@natalym ani moje, teda dufam. Vies ako ma nahnevala? Hlavne, ze je nas tu moc a fakt nemoze 1 clovek obskakovat 4 deti (moje 2+manzelove2) kazdy vikend. To sa neda. Deti musia pomahat. A musela sa obliect a ist.

natalym
24. feb 2016

@katuliena82 No však jasné.

katuliena82
24. feb 2016

@natalym inac to bolo aj smiesne. Hlavne "ja tu musim drieeeeet" 😀

natalym
24. feb 2016

@katuliena82 No mňa by aj naštvala, by bol cirkus asi.....

timea7
24. feb 2016

@libka1 nemyslím si, že je to vždy rodinou, v ktorej muž vyrastal, aj keď sa dá veľmi dobre na to vyhovoriť. Keď začnú dvaja spolu žiť, tak platia nové pravidlá, také, aké si oni dvaja určia, bez ohľadu na to, ako to bolo v rodine jedného alebo druhého z nich. Ak by žena bola z rodiny, kde mama nevedela variť, ani ju domácnosť až tak príliš nezaujímala a muž z rodiny, kde mama okolo neho skákala, tak by sa pozabíjali. Ak muž požaduje od začiatku vzťahu od ženy full servis, je na nej, čo s tým urobí. A rozhodne je vtedy tvárnejší, ako po rokoch spolužitia 😉 . A 😉 ak by si dovolila svokra mne vykrikovať, že neskáčem okolo jej syna, tak by to bolo prvý aj posledný raz. Povedala by som jej, nech si ho berie späť, že dieťa som si mohla adoptovať, ja chcem partnera, nie decko. Ale sme mimo tému.

timea7
24. feb 2016

@katuliena82 keď je slečna prilepená 5 dní k tabletu, kým je u svojej matky, to je ich vec, ak je u vás, platia vaše pravidlá. Môže revať koľko chce, to má povolené, najmä ak je dostatočne ďaleko 😀 .

wieruska1
24. feb 2016

no moj muz sa ma kazdy den pyta ci ma nieco kupit v obchode ak sme sa nedohodli rano. Inak mi nevola a nevadi mi to som v robote on je v robote obaja nevieme kde nam hlava stoji ak chceme prist domov v ludskom case. Ak som doma s dcerkou a je chora napise ci je vsetko ok ale tak nic extra. laska sa vyjadruje inac ako poctom telefonatov. Aspon u nas

libka1
24. feb 2016

@timea7 uplne asi nie, ale su muzi ktorych proste nijak nevytvarujes. teda neviem, nemusela som to riesit, ale mam par kamaratok, ktore to po rokoch vzdali, ci to je pre ne lepsie alebo nie, netusim. vacsinou to vzdaju so slovami, ze si nebudu s tym nicit nervy. zas mna by znicilo kebyze musim okolo niekoho cely zivot skackat 🙄
jedina sanca je sa ho zbavit este predtym ako by si clovek s nim zacal vazny vztah, a to mnohokrat tento moment zeny prepasu vdaka pociatocnej zamilovanosti...

miku1
24. feb 2016

@lady511 Volávame si aj niekoľkokrát denne. Keď napr. robí cez víkend, vždy ráno zavolá, či sú už deti hore, čo robíme, .... zavolá aj poobede, ako sa deti na obed vyspali, či počúvajú,.....deti to tiež robia, prídu za mnou, že chcú zavolať tatikovi do práce, a tak im ho vytočím a oni si kecajú všetci traja na hlasitý odposluch. Taktiež každý deň, keď prídem z práce domov sa ma pýta, aký som mala deň. Čo sa týka manžela, tak je pravda, že z nás dvoch som ja tá, ktorá sa pýta a stará menej. V tomto smere sa teda fakt na manžela sťažovať nemôžem.

katuliena82
24. feb 2016

@timea7 pravda, ale je to narocne. Lebo kym moji nemaju problem, tak ked vidia ako ryci a chce si robit veci po svojom, tak sa tiez lamu a pindaju. To je aj so spankom. Moji cez vikend o 20-45 a slecna ti povie, ze oni chodia cez tyzden o 23.00... a ked manzel skontroluje internet tak naozaj zisti, ze boli hore tak dlho. Jeho syn, rovnako stary ako moj (13), byva hore aj po polnoci... ale nikdy sme nepovolili. Sme sice za tych zlych, ja som "macocha", ale ide mi o to aby mali deti dobry zaklad a nikto ma v tom ovplyvnovat nebude. Pred mesiacom som sa rozculila pre podobnu vec a skoncila som v nemocnici kvoli kontrakciam. Je to teraz narocne, nerozculovat sa s bruchom 🙂 a ked slecne povies ze je nebezpecne, aby som sa rozculovala lebo bracek by umrel ak by sa predcasne narodil, tak ti povie "ale ved este neumrel".... to bolo asi to najsurovejsie, co som od decka pocula. Dost mimo temu, ale neva 🙂

timea7
24. feb 2016

@libka1 ja som to našťastie tiež nemusela riešiť, ja som si dobre všímala ešte v čase totálnej zaľúbenosti, čo je objekt môjho záujmu zač 😉 😉 😉 . Nie, myslím si, že tu naozaj robia veľkú chybu matky, potom mladé ženy prehliadajú lenivosť a sklony urobiť si zo ženy slúžku, aj keď to vidia, tak si pred tým zakrývajú oči a tak, ako si písala, prepasú ten moment, alebo mu chcú dokázať, aké sú úžasne šikovné a všetko stíhajú samé. Inak ja by som sa s tetuškou nehádala, ja hádky neznášam, iba by som podotkla, že je jej rozhodnutie robiť zo seba mužovi slúžku, môj partner potreboval partnerku, nie slúžku, jedlo si dokáže nabrať sám. A keby to požadoval môj syn od svojej frajerky, tak by som sa za neho hanbila a prehodnotila svoju výchovu, ale sme fakt mimo tému.

luna379
24. feb 2016

Som na tom s mojím partnerom lepšie ako som si myslela zjavne. Približne raz do týždňa ma poteší ružou, volá mi do práce denne aj 3x, ja jemu tiež vždy cez prestávku a nevadí mu to, vždy si povieme ako sme sa mali, veľa plánujeme, veľa sa smejeme, čas si vrámci možností organizujeme aby sme boli spolu čo najviac, keď je jeden z nás chorý, druhý mu robí čajíky, slepačí vývar, obskakuje ho. Sexuálny život klape, hnevať sa vieme na seba max. pol dňa... A to som mu ja krava vyčítala, že sa málo zaujíma, facku si dám, sme super párik.