icon

Ako sa mám rozhodnúť?

biflaroka
19. nov 2015

Ahojte, potrebujem poradit, povzbudit, cokolvek.
S manzelom rozmyslame o dietati, on uz ma takmer dospeleho syna z predchdzajuceho vztahu. Ale chceli sme spolocne babo. No mna zacina chytat stres a panika z toho, co sa deje vo svete a co caka na tomto svete moje dieta. Politici a kadejaki analytici sklonuju cim dalej tym viac slova ako vojna, extremisti, radikali, utecenci, hrozba, utoky.... Jedna cast mna dieta chce, druha cast ma obrovsky strach z buducnosti a z toho, ci dokazem dieta dokazem ochranit v tomto sialenom svete... Neviem co s tym.

janickacrazy
19. nov 2015

Deti sa rodili aj za vojny, keby sa každý všetkého bál, tak by sme už dávno vymreli. Ja mám tri deti a to, čo sa deje vo svete ma síce trochu trápi, ale na Slovensku je zatiaľ klud, takže sa nestresujem, my nie sme extra zaujímavá krajina pre utečencov ani pre teroristov, takže hádam nám dajú pokoj, si myslím, že ani nevedia, že nejaké Slovensko existuje.

natalym
19. nov 2015

Čo keby sme sa rovno zabili? Na čo žiť v tomto svete..............

sardinka335
19. nov 2015

Tvoje obavy su svojim sposobom opodstatnene - aj ja si v tieni sučasných udalostí kladiem otazku do akeho sveta som prodila deti...Ale kedy bol ,,svet,, dobrý? Vojny, konflikty, násilie, vraždy...to bolo, je a zial aj bude pokial budu ludia na planete Zem. Treba sa s tým naučiť žiť...Aj chrániť naše deti mozeme len z časti - choroby si nevyberaju, nehody, urazy...od toho mozeme len ťažko ochraniť svoje deti a mozeme len dufat ze ,,nam sa to nestane,,. Čo čaka tvoje dieťa nikto nevie, ani to či ho dokážeš ochraniť - pred niečim ochraniš a na ine nebudeš mať dosah. Každopadne keby takto ludstvo premyslalo tak vymrieme...vzdy je NADEJ..musime veriť v to dobré pre naše deti, ty mozeš pre svoje dieťa urobiť vela - davať mu lasku, viesť ho zivotom, ukazovať mu tu cestu...to ťa velmi obohati. To ze ,,niečo sa moze stať,, je riziko ,,žitia,,.

limetka69
19. nov 2015

Mozno je tento svet zly, ale mojim tehotenstvom sa stal moj svet najkrajsim. Budem mat zmysel zivota a chut fakt pre niekoho tento svet trpiet 🙂 a snad sa celosvetove konflikty nasich zivotov nebudu tykat 🙂 ale keby som cakala na mier vo svete, asi zomriem bezdetna s pocitom,ze som sa mala rozhodnut inak 🙂 vsetko je uhol pohladu

macamac
19. nov 2015

v živote by mi nenapadlo sa pýtať anonymných ľudí, či mať dieťa a už vôbec by som nepremýšľala, či ho mať v súvislostiach s politickou situáciou 😕
rozhodnutie mať dieťa má vychádzať z úplne iných pohnútok, ako tých, čo sa deje vo svete. vo svete sa vždy niečo dialo a sme tu. a vojny sú stále - to nie je dnes o pozemných vojnách so zbraňami v ruke.sú sofistikovanejšie spôsoby.
mňa skôr trápi fakt, že človek denne musí prežívať malé vojny v medziľudských vzťahoch. a najsmutnejšie, že podaktorí rovno od svojich najbližších.
keď už, trápilo by ma to, aká je doba dnes, čo sa týka vzťahov v rodinách.....a nie politické vzťahy vo svete. tie ovplyvniť nevieme. ale tie medzi ľuďmi vieme, len egoizmus nám zastiera zrak a srdce....

minutka
19. nov 2015

Dam ti jednu velmi dobru radu : PRESTAN POZERAT TV NOVINY ! U nas doma to funguje na 100%. Nepozerame spravy, nesledujeme politiku, nebavime sa o nej, uprimne nas to ani nezaujima (co napr.moj otec nechape a vytaca ho to do zufalstva). A mame pokojny a spokojny zivot bez vonkajsich negativnych vplyvov

magmolatus
19. nov 2015

Takáto situácia bola vždy a vždy aj bude. Vojny hýbu svetom a celou ekonomikou.
Vždy tu bol boj o moc. Myslis že volakedy to bolo inak? Médiá boli kontrolované a von sa dostalo len to čo chceli. Teraz ich vlastnia politici, ktorý ti naserviruju to co potrebujú aby si vedela, alebo to co chcú aby si si myslela.

Polka veci nie je pravda z toho co vidíš. Asi tak.

doty1
19. nov 2015

Vojny boli, sú a budú, každý mier je vykúpený vojnou. Vo svete sa stále niečo deje, príjemné aj nepríjemné. Ako civilizácia smerujeme k zániku. neodvratný proces. Slnko chladne a príde doba, bude čas, keď vyhasne. Hladina oceánov sa dvíha. Svetu vládne konzum, tradičné hodnoty sú out, dieťa môžeš ochrániť pred celým svetom, a nemusí sa ti podariť ochrániť ho pred ním samým, .....ale cez to všetko by som to riskla......neviem, či ženu v jej živote môže stretnúť niečo úžasnejšie ako byť mamou.....
Že máš strach či to zvládneš, ochrániš, vychováš,....ten máme všetky 🙂 ale nedaj sa ním spútať príliš.....veľa šťastia

kvetka589
20. nov 2015
Používateľ kvetka589 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od kvetka589.

keby kazdy tak rozmyslal tak by sa vobec nerodili deticky a to by bola skoda

brcka252
20. nov 2015
Používateľ brcka252 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od brcka252.

co by som ja dala za to aby som mohla mat dietatko

lyzzy
20. nov 2015

Myslim si ze naozaj niektorym tato doba lezie na mozog.....teraz si predstav zeby takto rozmyslali aj nasi predkovia....mozno by si nebola ani ty!A je dokazane ze v tazkych casoch...ako napr vojna,krizy a pod sa rodi viac chlapcov a su fyzicky a psychicky zdatnejsi a vybavenejsi ako deti narodene do krasneho,kludneho sveta
Takze ak rozmyslas takto tak zato nemoze svet ale asi jednoducho fakt ze nie si na dieta pripravena.

malabiba
20. nov 2015

keby sme mali takú moc a vedeli čo bude 🙂...v každej dobe je niečo dobré, niečo zlé...to len my ľudia si myslíme, že sa rodíme preto, aby sme boli šťastní a spokojní. No tak to nie je - sme súčasťou prírody, vesmíru a každý z nás tu má svoje miesto a aj ten najposlednejší človek svoj význam - aj more tvoria kvapky vody ...aj tvoje dieťa bude mať svoj život - svoje pocity, pohľad na svet, zážitky, silu a chuť niečo dokázať - žiť - takže nemysli na zlé

caoli
20. nov 2015

… a mozne prave tvoje dieta bude tym, kto spravi tento svet lepsim. a ak aj nie, urcite spravi TVOJ zivot lepsim. no povedz, nestoji to za to?

8853
20. nov 2015

Keď budeš mať dieťa, budeš mať najpádnejši dôvod, aby si sama spravila niečo pre to, aby bol svet lepším miestom