Ako sa mám rozhodnúť?
ahojte,neviem ci ma niekto skusenost s takymto niecim.spoznal som sa so zenou,na zaciatku velka laska a hned spolocne byvanie najskor v podnajme kde sa nam podarilo splodit krasne dieta a potom hypoteka a vlastny byt.hypo som bral sam nakolko bola tehotna a mala ukonceny prac.pomer.vzali sme sa,byvali vo svojom a cakali na narodenie dietata.malinka sa narodila zdrava a s manzelkou sme zacali zit zivot so svojou dcerkou.pomahal som jej vo vsetkom,v prebalovani v krmeni v kupani,vo vsetkom nakolko do prace chodim max 3xdo tyzdna,takze o rodinu postarane,hypo vse ostatne sa plati na cas.dcerka uz ma 1,5roka a je to moje najvacsie zlaticko.manzelka ku mne nic neciti a nemieni nadalej ostat somnou v domacnosti,ibaze nema kam ist s mojou dcerkou.chce aby som isiel ja.ze to tak budel lepsie aby netrpela ani ona a ani mala.kedze platit musim lebo je to vsetko na mojom mene vela penazi mi neostava.neviem kam mam ist a ci vobec ist a co robit.poradte
@matko87 Nájdi si koníčky, nejaký šport, umenie hocičo čo ťa trochu od nich odfiltruje. Proste vypadni z domu. Kúp si nejaké nové veci nehovor kam a prečo ideš. Nedávaj peniaze automaticky ale ak si vypýta a normálnym tónom povie na čo tak daj alebo povedz že OK zariadim to. Kúp to rovno ty. Daj jej pocítiť, že si rovnocenný partner a tak sa aj chovaj. Uvidíš čo sa bude diať. Jednoznačne sa ty zo SVOJHO bytu nesťahuj.
Ešte pred týmito zmenami oznám žene, že sestra nech sa nasťahuje naspäť tam, kde bývala pred tým ako ste byt kúpili. A ak sa jej tak prieči s tebou komunikovať, môže ísť aj ona. O starostlivosti o malú sa môžete porozprávať na súde 😎
@matko87 Svagrina byva s vami v jednom byte? To snad nie. Rodicov ma cez ulicu. Mam taky pocit, ze ju rodina dost ovplyvnuje a citi, ze ma navrch. Nenechaj so sebou zametat.
tak tak ja to dobre vidim,mala mala svoje nalady a bola dost trucovita bo davo o takom case mala byt ukpkana a pomali sa poberat a nato svokra povedala ze hm ma nove maniere nelubi sa mi to,proste vascie slovo co sa tyka vychovy ma svokra.a zena musi pochopit to ze ja ju nevyhadzujem ale kedze ona nechce somnou spoluzit nech teda ide ona
@matko87 nejako mi nie je jasné prečo s vami býva tvoja švagriná..vôbec mi k tebe z tvojich slov nejde takéto povolanie..lebo ona chce aby si odišiel..to čo je? Prečo by si odchádzal? Tu vôbec nejde o egoizmus..tvoja žena evidentne nevie co od dobroty..načo tam máš každý deň svokrovcov? Nech ide k nim akože nemá kam ísť??? Keď ona bude chcieť aby sú skočil z mosta,tak skočil? Správ doma poriadok,lebo máš to tam dosť rozhádzané..najskôr by som dala preč z bytu svagrinu a potom začala riešiť ostatné.
je velmi ovplyvnena aj mamou sestrov a aj jej kamaratkou ktora je v situacii ze k manzelovi nic neciti a nema kam ist a tak jebava s inym ktory je tiez v vo vstahu,proste cele zle a zakazat jej strtavat sa s nimi nemozem
No veď je matka, tak nech si ju zoberie so sebou, to je OK. To ale neznamená že sa s malou nebudeš stretávať a starať sa. Veď bude len o ulicu ďalej. Ty si malú cez voľno môžeš zobrať k sebe aj bez ženy. Si proste rovnocenný rodič.
@matko87 tvoja manželka si našla toho správneho. takého, čo sa nechá natrieť na chleba a môže s ním zametať, ako len chce. A dieťa je bonus, môže ťa ním vydierať prakticky neobmedzene. Aby na to nedoplatila tvoja malinká 😀
@matko87 Tvoja manzelka by mala pochopit, ze vy traja - ty, ona a vase dieta = rodina. Mala by sa odputat od svojich rodicov a pochopit, ze teraz tvoris jej domov ty a vase dieta. Hlavne prosim ta vyhod tu svagrinu co s vami byva. Toto uz co je? Co je nesvojpravna ci co.
@matko87 nie nechápem..prečo býva v TVOJOM byte švagriná..nejaká skrachovana existencia,bezdomovec? Zoberú malu..ty kokos,a švagriná má väčšie slovo ako ty??žena je zosobasena s ňou? Ako keby odisla švagriná,tvoja žena s malou ide s ňou?? Ty ako otec máš na ňu rovnaké právo ako tvoja žena. Švagriná žiadne z právneho pohľadu,pokiaľ nie je ustanovená a pod.rovnako svokra.nikto nevraví že máš zakázať jej k vám chodiť ale aby tvoje slová a rozhodnutia nemali váhu je na hlavu..čo ťa po svokrinom a svagrininom názory že ty si najhorší,to chceš ako dokedy ustupovať?? To aj v práci si takýto?
@matko87 A je to tu. Presne to som cakala, co si teraz napisal. Keby neboli "ti druhi" a byvali by ste v inom meste, kde nema rodicov ani hentaku priblblu kamosku myslim, ze by sa inak spravala.
@matko87 si tu robíš prču alebo si po sebe nečítaš to, čo píšeš? Alebo si natoľko ovplyvniteľný, že si s tebou ktokoľvek robí čo chce? Tá tretia možnosť sa mi zdá najpravdepodobnejšia. Nechápem, prečo s vami býva tvoja švagriná, keď jej rodičia bývajú oproti. Nechápem, prečo píšeš, že tvoja manželka nemá kam ísť, keď to má k rodičom cez ulicu. Nechápem, prečo riešiš, že by si odišiel z bytu, keď je tvoj a splácaš ho ty. Sorry, ale takto môže uvažovať len niekto, kto má na ďalší byt, alebo je nesvojprávny. Nechápem, prečo píšeš také nezmysly, že prídeš o dcéru. Prečo by si mal o ňu prísť? Aj keby ste sa rozviedli, otcom predsa ostávaš. Ak je pravdou to, čo píšeš (veľmi tomu neverím), tak milej manželke navrhni ešte raz rozhovor, ak odmietne, tak jej napíš mail, napíš v ňom, to, čo cítiš, že si ochotný na vašom vzťahu popracovať, ísť do poradne, alebo na párovú terapiu. Ak bude odozva nulová, tak jej oznám, že o rozvod požiadaš sám, lebo takto žiť nemieniš, má lehotu do konca kalendárneho roku, aby sa vysťahovala a švagriná do Vianoc. A uvidíš, ako sa všetko pohne.
@slnecnica174 presne ako píšeš..nerozumiem tomu ako sa jeden dospelý chlap môže takto nechať oblbnut..evidentne ustupoval od začiatku vzťahu vo všetkom..maximálne citovo aj inak vydieratelni že s každým sa budem bratrickovat len aby som nebol zlý..
a ano stacilo vsetci hovorite to iste aj aj pravnik takze zacnu sa diat veci
@matko87 veď toto mi nejde do hlavy,že máš povolanie,ktoré nerobí hocikto a mate tiež nejaké psychotesty ako my /ja som vyšetrovateľka/ a že takto sa necháš rozladit,kyvat sebou..ak k tebe nič necíti,nezmení sa to,ale možno cíti,len je ovplyvnená osobami inými..ak nemá záujem o rozhovor,ok,navrhla by som jej to normálnym tónom,ak nie,daj do toho krik. Vezmi malú k tvojim rodičom nech ju vonku niekde kočíku, ak máš možnosť na chvíľu aby bol kľud a posledný krát by som jej povedala. Si nejako jej sestre zaviazaný? Že musí u teba bývať? Donekonečna žiť takto nemôžeš a ver alebo never,čochvíľa sa ti tento stav odrazí aj na výkonoch v robote..
@matko87 Ja nechápem....Mám s manželom výborný vzťah, a dúfam že toto by sa nikdy nestalo....Môj manžel je tiež dobrosrdečný, ale viem si predstaviť že keby došlo k takejto situácii tak by paradne pritvrdil. Miluje ma, nechce mi zle, ale u nás je napr krédo, že najprv dieta, potom my, a myslím že keby nastal takýto model, tak by sa toho kréda držal, a ja by som mu to nebrala. Pre mna je dieta prvoradé a naše šarvátky by sa riešili až potom, tak zváž čo je pre teba prvoradé, ale potom prosím aj konaj
@inull5 prave preto zajtra mam sluzbu a do zajtra musim byt ok.na svagrinu neni som odkazany ale dava na najjom.nenecham so sebou manipulovat no potrebujem aj presne vediet ako dalej aby som neurobil nieco co budem lutovat.lebo zatial som v tej faze nakrical som na svoju zenu a uz som zly manzel nemilujem ta odid.
@worker_falcon neviem,proste mi to k jeho povolaniu nesedí a keďže majú dosť podobne psychotesty ako my tak tam sa ukáže osobnosť.alebo ho ta ženská totálne zaslepila,ale to by musela byť že riadna caja🙂
takze co?povedat jej ze nikam nejdem?ked ona nechce ostat a nieco pre to urobit nech ide ona?

@matko87 tak bud ich tam nechas zit ale za najomne ako podnajomnikov a normalne na zmluvu. Ved polovicka hadam moze onedlho aj do prace nastupit a predpokladam, ze svagrinka pracuje, ci?
alebo nech ide k mame cez ulicu a osetri si vyzivne a stretavanie sa s dcerou. predpokladam, kedze robis 24, ze do osobnej starostlivosti sa ti asi nedostane a striedavka asi tiez pada.
alebo vyhod svagrinu a s polovickou urob poriadky. pripadne tam zite ako spolubydlici, aj ked to sa neda dozivotne. hadam mas pravo aj na novu partnerku. tiez si ona mozno najde ak nieje po sestre.