icon

Ako sa mám rozhodnúť?

matko87
25. nov 2015

ahojte,neviem ci ma niekto skusenost s takymto niecim.spoznal som sa so zenou,na zaciatku velka laska a hned spolocne byvanie najskor v podnajme kde sa nam podarilo splodit krasne dieta a potom hypoteka a vlastny byt.hypo som bral sam nakolko bola tehotna a mala ukonceny prac.pomer.vzali sme sa,byvali vo svojom a cakali na narodenie dietata.malinka sa narodila zdrava a s manzelkou sme zacali zit zivot so svojou dcerkou.pomahal som jej vo vsetkom,v prebalovani v krmeni v kupani,vo vsetkom nakolko do prace chodim max 3xdo tyzdna,takze o rodinu postarane,hypo vse ostatne sa plati na cas.dcerka uz ma 1,5roka a je to moje najvacsie zlaticko.manzelka ku mne nic neciti a nemieni nadalej ostat somnou v domacnosti,ibaze nema kam ist s mojou dcerkou.chce aby som isiel ja.ze to tak budel lepsie aby netrpela ani ona a ani mala.kedze platit musim lebo je to vsetko na mojom mene vela penazi mi neostava.neviem kam mam ist a ci vobec ist a co robit.poradte

matko87
autor
26. nov 2015

@tinkamt mile rad ale dnes mam sluzbu,no a bol by som velmi rad keby si sadne za ten stol,myslis si ze ja nemam snahu sa o tomto s nou porozpravat?mam ale ked ona nechce neurobim s tym nic

matko87
autor
26. nov 2015

@zuzin78 dalsia vec je ze som jej vycital ze mina peniaze,ze si kupila nieco na seba,preboha ja jej to doprajem,som len povedal ze opatrne s peniazmi bo vyplata je daleko,a to ma donutilo ist pracovat pomimo.aby som jej urobil radost a potom ze som malo doma ze sa nevenujem malej ze aj ked som doma som myslou niekde inde,jaska sak dve prace vychova dietata domacnost

zuzin78
26. nov 2015

@matko87 prepac ,ked muz zacne vycitat zene ,ze si nieco kupi, ja by som ti to vratila a viac by som si uz nekupila... .naozaj...
vztahy su tazke, v kazdom vztahu je nieco.....

staronova
26. nov 2015

@matko87 preboha chlape spamätaj sa, neposielaj svojej milej žiadny link.!!! Riešenie problémov na nete si myslím nikomu nepomohlo. Nedávno téma matky čakajúcej dieťa, s dcérou. Buď si bude s tebou chcieť sadnúť, alebo nie. Ked ti to už ale povedala /nečítala som všetky príspevky/ tak už asi nie je o čom diskutovať. Nemá význam strácať roky spolu, keď sa nemilujete, alebo aspoň nemáte spolu sympatie, akú takú úctu.... Ak ona chcela koniec , pusti ju nech si ide, dieťa je predsa spoločné, musí ti ho dávať. Z bytu by som ja teda neodišla. Ak sa jej nepáči, musí si aj bývanie ona riešiť. Nestrácaj čas kecami na nete. Držím palce.

slnecnica174
26. nov 2015

@matko87 Urcite jej neposielaj ten link. Ak je to tak, ze uz s nou neni ziadna rec, nech si teda ide. Ty si urobil maximum, klobuk dole, ze si sem napisal. Zivot ide dalej, o dieta neprides. Je to urcite bolestive, ze s malou nebudes kazdy den, ale nic sa neda robit. Z bytu ty neodchadzaj v ziadnom pripade, nech si hovori, co chce. Mysli pozitivne do buducnosti, urcite sa najde niekto kto tvoju dobrou odceni 😉

thea77
26. nov 2015

@matko87 Matko, Matko. Bud chlap a prestan sa nechat vydierat! Ak ta zena citovo vydiera, ze je pre dceru lepsie ked odides z domu...je to cista vyhovorka z jej strany. Ty sa o dceru postaras kdekolvek bude byvat a mala potrebuje jedine, byt v kludnom prostredi, aby bola stastna. Svagrinu posli tahom do vlastneho podnajmu a pokial si jediny vlastnik bytu, tak nevidim dovod, preco by si ty mal odist, este platit hypoteku, lebo zena isto nebude mat z coho splacat a este budes alimenty na malu platit? A ty si kto? Boris Kollar? Nemyslim si, ze bezne zarabajuci clovek ma na rozhadzovanie. A ked si najdes novu zenu a budes mat nove dieta? Aj pre nich budes moct zabezpecit dalsiu hypoteku na dalsi byt? Zlatko, v dobrom ti radim, mysli na seba a svoju buducnost, tym zabezpecis aj dcerku. Mozes bojovat o striedavu starostlivost alebo cokolvek jej vynahradit...ak matka bude robit naprieky a malu bude huckat proti tebe, nic si nepomozes. Takze mysli na seba, aby si bol ty ok, lebo tebe moj zlaty, nikto nic zadarmo nedal ani neda.

matko87
autor
26. nov 2015

mne je vsetko jasne kedze si nechce somnou sadnut nechce somnou zit a nic spolocne nechce somnou mat aj napriek tomu ze som mal snahu vsetko dat doporiadku nemam na vyber.ale aj tak neverim ze ma prestala milovat,vobec nebola taka

thea77
26. nov 2015

@matko87 jedna vec je lubit a druha zneuzivat tvoju dobrotu. Slubili ste si v dobrom aj zlom...tak kde je jej slub teraz? Darmo sa aj rozkrajas...ked raz nechce, tak nechce.. Mala by zacat pracovat, aby nesedela iba doma a nespekulovala ako ta odrbat (prepac za vyraz, ale tak mi to pride). Mrzi ma, ked sa rodina rozpada, ale na vztah treba dvoch ludi.

matko87
autor
26. nov 2015

@thea77 diki moc mas pravdu a vsetci ostatni tiez,caka ma vazny rozhovor ale az zajtra pre to chcem si aj nechat poradit od druhych.mala musi byt v pohode a musi vidiet ze aj rodicia su v pohode.ja uz som kedze vidim ze sa chce somnou vydrbat.

pimpulka
26. nov 2015

@matko87 akoze vztah a vasu situaciu nebudem komentovat lebo este stále mam usta otvorene dokořán od uzasu jako jedna zena moze niekomu nakazat opustit byt ktory jej nepatri, tolko hochmesu a sebavedomia, prefikanosti a asi ani odvahy mat nikdy nebudem🙂))))....no ale napadla mi jedna věc, a prosim opravte ma niekto ak trepem, raz v jednej diskusii som citala ze muz mal svoj byt na hypo , potom spoznal zenu a zobrali sa, ona sa nastahovala k nemu do jeho bytu a hned otěhotněla a bola 3r na materskej a ked sa na konci materskej mladej pani manzel zunoval tak sa rozviedli - podotykam ona pocas manzelstva nepracovala kedže bola na materskej- no a vysudila este aj to ze jej musel vyplatit tusim polovicu sumy ktoru platil jako hypo na svoj vlastny byt, kedze sa to bralo akoze jeho plat je ich spolocny a on nemá pravo z penazi ktore patria aj jej platit hypo na byt ktory je pisany iba nanho /ved na koho ineho ze ano?/...neviem ci som sa zrozumitelne vyjádřila, ale na tvojom mieste by som si este ověřila ci ju nahodou nebudes musiet este aj z tvojho vlastneho bytu vyplacat:(((((....mne osobne sa rozum zastavuje, skoda ze ja som si svoj vlastny byt kupila zo svojich €€ sama, kebyze viem ze sa to da aj inak a ovela lahsie .....ach uz prechadzam do ironie a to nie je vhodne do tejto diskusie....

matko87
autor
26. nov 2015

@thea77 presne dvoch vstah sa ma budovat zlepsovat si prostredie vysvetli si nedorozumenia a usilovat sa prezit krasne mazelstvo.ona si vybrala opak a s tym neurobim ja nic,akurat len tolko ze jej dovolim padnut na kolena vtedy sa clovek prebere a zacne rozmyslat racionalne

thea77
26. nov 2015

@matko87 A ak mozes, kym cokolvek spravis zasadne...porad sa s pravnikom...co ta caka, ake mas povinnosti a ake prava...aby si vedel cim mozes argumentovat. A nezabudni na jednu dolezitu vec, vzdy chran seba! Neurazaj zenu, nikdy a pred nikym, nevybuchni od zlosti ani keby ta ako velmi nahnevala, ale povedz kolko si ty venoval zachrane vasho vztahu, vasej dcere... Moj brat je v podobnej situacii, len deti su velke (14 a 11r.), on sa odstahoval lebo zena ho tyrala a deti vies co spravili? Odstahovali sa za nim! A ona je teraz sama a len vymysla ako mu ublizit. Skoda,ze si neuvedomuje, ze ublizila najviac detom ☹

matko87
autor
26. nov 2015

@pimpulka tazka situacia no pravnici maju paky na vsetko,zatial nechcem pravne riesit nic kedze stale mam snahu otvorit oci manzelke ze zivot nie je len o brani ale aj o davani

thea77
26. nov 2015

@matko87 pravnika sa pytaj na vsetky moznosti, aby si sa vedel chranit a argumentovat....proste aby si vedel co ta caka keby....nikto nehovori, ze sa musite dostat az tam...bodaj by dostala rozum, ale na to, aby si sa vedel obhajit pred nou, musis vediet ake mas moznosti a to ti povie iba pravnik.

matko87
autor
26. nov 2015

@thea77 ja viem a bohuzial som aj vybuchol velakrat a to bolo len dasie poleno do ohna,a verte mi som silne kludna povaha,neviem kto ako by bol kludny ked vam zena povie ze odid nemilujem ta uz uz to nema zmysel nechcem zit ako tvoji rodicia,

matko87
autor
26. nov 2015

@thea77 s pravnikom som hovoril len tak letmo a potvrdil mi len to ze nema narok na ten byt bolo to kupene pred uzavretim manzlestva,co dalej je na dohode a kedze dohoda nie je mozna z jej strany,len jedine vychodisko a to ze si zbalim veci a odidem a junecham kludne zit.

viera27
26. nov 2015

@matko87 @pimpulka to ze ju budes vyplacat je normalna vec a nie je to ziadna "pravnicka paka". A nie je na tom nic divne. Ma narok na taku cast z hodnoty bytu, ktora reprezentuje polovicu vsetkych splatok splatenych pocas doby trvania vasho manzelstva. A tak je to spravne. Byt je totiz sice tvoj, ale peniaze su v manzelstve spolocne. A spolocne ste ich investovali na hypoteku.

pimpulka
26. nov 2015

@matko87 hmmm no drzim palce ale obavam sa ze dohovaranim uz nic nezmozes, uz len tvrdo a pravnika a potom ti možno na mesiac zahra divadlo hodne oscarovej herecky , ty sa stiahnes lebo si budes mysliet ze wow konecne mam zenu ktoru som si vzal /rozumej tu herecku kterou bola ked ma chytala do pasce/, po mesiaci ju to zunuje a budete tam kde teraz a takto to pojde dokolečka....

viera27
26. nov 2015

@matko87 "kedze dohoda nie je mozna z jej strany,len jedine vychodisko a to ze si zbalim veci a odidem a junecham kludne zit."
hovadina. Vysporiadate BSM, vyplatis ju (aj keby si si mal pozicat) a vyrazis s nou dvere/pripadne sa dohodnete na podnajme. Poziadas o striedavu, tzn. nebudes platit vyzivne na dieta. Ale asi ta neminie vyzivne na manzelku, kedze je na materskej (ak som spravne pochopila).
Svagrinu mozes ako jediny vlastnik bytu vyrazit okamzite. Na to nepotrebujes nic dalsie riesit.

pimpulka
26. nov 2015

@viera27
@matko87 tak predsa som to spravne pochopila....len vies, každý hovori-vsetko co si nadobudol před manzelstvom, vsetko co je pisane iba na teba je tvoje, hold ale realita je inde

matko87
autor
26. nov 2015

@viera27 akoze jej rodicovsky prispevok na dieta za povazuje za prispievanie na hypoteku?

pimpulka
26. nov 2015

@matko87 nie, tvoj plat z ktoreho platis svoj byt patri aj jej a kdeže ty plat ktory patri aj jej, používáš na pokrytie hypo bytu ktory patri iba tebe, tak ju musíš hold vyplatit,....krute ale je to tak, kdeže ona kym je na materskej, a nemá riadny prijem, siaha na tvoje €€....ale pravnik nie som, len som to takto pochopila....cize ona urobila prefikany tah tym ze bola cely cas na materskej a nezarabala, lebo si zarabal ty na nu....

viera27
26. nov 2015

@matko87 akoze jej? Take neexistuje. V manzelstve pokial nemate oddelene BSM, tak je len VASA vyplata a VAS prispevok a vseobecne VASE peniaze. Je uplne bezpredmetne, z coho idu peniaze na hypoteku a z coho na potraviny atd.

matko87
autor
26. nov 2015

@pimpulka pockaj to sme este veelmi daleko este sa neriesil ani rozvod,

viera27
26. nov 2015

@pimpulka prepac, ale to je cele zle zmyslanie. Podla toho netreba mat deti vobec, aby ta nahodou niekto nemusel zivit 😀 .

inull5
26. nov 2015

@matko87 ešte malá rada,ak to máte tak ako my,že ďalšie privyrobenie je zakázané a trestné,dávaj pozor,aby to niekto nezneuzil,predsa,čítajú to rôzni ľudia,reči sa siria,chápeš o čom pisem,že?druhá vec,máte jeden spoločný účet? Na ten jej chodí rodičovský?

matko87
autor
26. nov 2015

@viera27 ja ta chapem ale BSM je hudba buducnosti.

viera27
26. nov 2015

@matko87 na oddelenie BSM sa inak nemusis ani rozvadzat. Takisto sa ona nemusi rozvadzat na poziadanie vyzivneho na seba a dieta. To je len taky hint 😉 .

vika35
26. nov 2015

@pimpulka ano ale on ten byt splaca na hypo, ak by ho mal uz pred manzelstvom vyplateni nemusi jej davat nic. ale kedze je na hypo a tu platia pocas manzelstva i ked len z platu manzela, ti epeniaze su aj jej. cize tu cast hypo od uzavretia manzelstva po rozvod z tej ju musi vyplatit

inull5
26. nov 2015

@viera27 to je dosť diskutabilné, o tych spoločných peniazoch..ak majú jeden účet,teoretická rovina,ktorú rozbije tretotriedny právnik..on pracuje ona je na rodicaku..takže z môjho pohľadu odisla by s jednou igelitkou s ktorou pravdepodobne prišla..