Ako sa mám rozhodnúť?
ahojte,neviem ci ma niekto skusenost s takymto niecim.spoznal som sa so zenou,na zaciatku velka laska a hned spolocne byvanie najskor v podnajme kde sa nam podarilo splodit krasne dieta a potom hypoteka a vlastny byt.hypo som bral sam nakolko bola tehotna a mala ukonceny prac.pomer.vzali sme sa,byvali vo svojom a cakali na narodenie dietata.malinka sa narodila zdrava a s manzelkou sme zacali zit zivot so svojou dcerkou.pomahal som jej vo vsetkom,v prebalovani v krmeni v kupani,vo vsetkom nakolko do prace chodim max 3xdo tyzdna,takze o rodinu postarane,hypo vse ostatne sa plati na cas.dcerka uz ma 1,5roka a je to moje najvacsie zlaticko.manzelka ku mne nic neciti a nemieni nadalej ostat somnou v domacnosti,ibaze nema kam ist s mojou dcerkou.chce aby som isiel ja.ze to tak budel lepsie aby netrpela ani ona a ani mala.kedze platit musim lebo je to vsetko na mojom mene vela penazi mi neostava.neviem kam mam ist a ci vobec ist a co robit.poradte
chcem vyvarovat manzelku od zlej sitacie,ona to nevidi alebo nevie ze kona zle?co certa ako akym sposobom jej dat najavo ze kona zle,a ludia dakujem dam vam vediat ked oznamim manzellke ze nikam neodchadzam
najviac ma mrzi to ze som sancu nedostal dat veci na pravu mieru
@matko87 myslíš, že to bude pre teba veľká strata, ak žena, ktorá ti po pár rokoch vzťahu povie, že s tebou nechce nič mať, odíde? To sú veľmi tvrdé slová. Rozumná žena ich nevyslovuje len tak z rozmaru, ale po veľmi vážnej kríze v manželstve - napadá ma nevera, fyzický útok zo strany manžela, psychické, či ekonomické týranie, ak muž prepadne drogám a začne zadlžovať celú rodinu.....a nie len tak, z rozmaru 😝 😝 😝 😝 😝 inak premyslené to mala dokonale - ona ostane v tvojom byte, ktorý ty budeš splácať a ty odídeš k rodičom.....nemám k tomu čo dodať.....hádam len to, že mám pocit, že ťa nikdy nemilovala, len vycítila to, že si tvárny natoľko, že si môže s tebou robiť čo chce, že ťa bude môcť citovo vydierať a tak ľahko prísť k bytu 😖 😖 😖 😖 😖 😖
@timea7 aj mne to tak pride,ale to co je znej to nie je ona to je uplne ina zena ja ju nespoznavam,a ano psychicke tyranie to spomenula ibaze tyranie je nieco ine ona si vsetko po vlastnom vysvetlila aj to ze som jej ja povinni zabezbecit nahradne byvanie.proste potrebuje padnut na hubu rodinka ju vsak podrzi a podpori.ja ja budem zase ta svina ze som nic pre to neurobil.
Pozri, ty máš dva problémy. Jeden je to že ťa nemiluje (ak vraví pravdu). S tým nemôžeš nič robiť, len to akceptovať. Normálne muži nie sme ochotní a schopní žiť s niekým kto o nás nestojí, si si istý že ty chceš byť výnimka? Pravda, môže sa začať správať inak ale chceš prežiť zbytok života bez manželskej lásky? Si si istý že je dieťa pre teba dôležitejšie ako partnerka? U väčšiny mužov je to naopak.
Druhým problém že ťa manipuluje a je na tebe ako si dáš predpisovať život. Ak to chceš akceptovať a aj tak skúsiť, jednoducho zastav prísun financií pre manželku (nie pre dieťa, tej potreby zabezpeč sám). Obvykle je to veľmi liečivé a väčšina žien sa rýchlo spamätá. Dobre, pokiaľ ťa finančne nepotrebuje tak je to niečo iné, ale uvedom si že ty nemáš čo stratiť čo si už nestratil.
Si asi taký typ ako aj ja ktorý je podľa potreby tvrdý na každého iného len submisívnejší voči žene ktorú miluješ - ustúpiš lebo ti to vlastne nestojí za to, lebo ju máš rád. Lenže paradoxne asi práve to ťa doviedlo do situácie v ktorej si. Nemáš čo stratiť, jednoducho obrazne tresni päsťou po stole a háj svoje záujmy. Ak nebude mať záujem ona na tom pracovať aj tak už tvoj vzťah skončil. Čím prv sa s tým zmieriš tým lepšie pre teba.
@matko87 Je uplne ina, pretoze je pod vplyvom mamicky, sestry a tej strelenej kamosky. Citi sa byt silna, ale treba na nu tak ako ti tu radime. Je to rozmaznane decko, co nechape co znamena rodina teda este raz opakujem ty, ona a dieta. Co chce do konca zivota byvat s tou sestrou?
@matko87 nie si povinný jej žiadne bývanie zabezpečovať a nerieš, či ona potrebuje padnúť na hubu alebo nie, nič tým nezmeníš. Ani ju neobhajuj tým, že jej niečo nakecajú kamarátky, má vlastnú vôľu a nemá už 16 rokov. Inak, asi by som na tvojom mieste zašla za právnikom, aby si vedel odpovedať na všetky jej prípadné ďalšie otázky.
@oldman50plus diki chapem toto cele a aj tak to mienim spravit,kedze zenu mam taku aka je taku nechcem no nebola taka.zalezi mi na malej velmi
A čo poradňa? nemáte čo stratiť, pár sedení by Vám neuškodilo. Viem, že poradne nerobia zázraky, ale za pokus to stojí.
@slnecnica174 jasne sak to vidim ved som doma,chapes poziada radsej sestru nech da malej kakao a ulozi ju spat?ja som kde?co?vzduch?
@matko87 nespekuluj ako maly jojo.
Ty si ako vestica: poslem prec svagrinu, urcite s nou pojde aj amoja zena...
Aky velky podnajom si asi najde svagrina? Trojizbak len pre seba? Podla mna to tazko. To by uz mala davno a netlacila sa u vas.
S tvojou zenou a diettaom zavreta v garaonke, ci jednoizbaku vydrzi par mesiacov. Dohadaju sa na tom, ktora co plati, ktora sa o co stara, ktora zaraba a ktora sedi doma na zadku.
Navyse uz nebude sestre skladat peniaze ako teraz u vas, ale pytat od nej na najom (mala zmena toku penazi 🙂 ). Neviem kolko to je, ale rata s tymto vypadkom financii a s potrebou dokonca zohnat este naviac?
U teba si ziju v bavlnke. Elektirna je, teplo je, voda je, byt zariadeny, pohodlie je, na jedlo je, peniaze su v dostatocnom mnozstve. Je mozne ze nemaju predstavu a ponatie, co je to starat sa sam. A v takom pohodli s plnym bruchom sa lahko hovoria silne reci o odchode, nemilovani a podobne.
Nedaj sa rieisit recami, ze robis zle malej, ak ma ona teraz odist kamsi do podnajmu.
Uz teraz rozprava, ze ak odides, bude to lepsie pre nu aj pre malu. Ako pre malu? Ako jej ma pomoct, ze jej odide otec?
Pouziva ju iba ako citovy argumnet.
Lepsie to bude len pre nu. Lebo to jej vadis, nie dcere.
Inak si pravidlo, co potvrdzuje, ze akykolvek pocet viac ako dva na vztah je vela (a je jedno, v akom zlozeni. Nemusi hned ist o milostn trojuholnik a neveru. Staci, ked jeden z partnerov dopusti, aby niekto treti skusal si prisposobit vztah dvoch na obraz svoj. Vacsinou to byva svokra, co sa skusa montovat a kibicuje. U vas svagrina. Ale aj kamarati vedia vztah takto rozvratit z muzovej strany. Alebo kolegovia/kolegyne, susedky/susedia, ...)
A nie ste prvy vztah co skrachoval na tom, ze niekto jednu zo stran ockoval k tomu, ze tak ako to maju doma, to sice maju pekne v rovnovahe, ale on by to mal inak.
Ak iba tvoja zena vymysla, nechaj ju odskusat si realitu jej slov. Zatial ma mozno pocit ako hrdinka z romanu.
No a ak je to tak, ze ti zena iba zahrala velke divadlo o laske, otehotnela, dala si kupit byt a teraz odhodila nepohodlnu masku a veri, ze tlacenim na tvoju slusnost ta donuti jej ten byt nechat, tak nenarobis nic.
Darmo sa trasies, co a kde na teba povie, ako budes vyzerat. Urcite povie. Lebo je to sucast planu.
toto sa mi zda ako trosku pritiahnute za vlasy,a nie vsetko co pise autor(autorka ) je pravda... ked si dvaja nerozumeju, nenesie vinu len jeden,ale obidvaja.
takze bolo by zaujimave pocut nazor aj druhej strany.... podla mna by sme sa cudovali aka je pravda 😉
@matko87 ja proste neverim, ze za vsetko moze len a len ona. a ty si ten najdokonalejsi chlap na svete ,pomaly ,ze ty ju nosis na rukach, pomaly ona nic nerobi a ty vsetko robis a skutocnost by bola ina.ze ty nerobis nic,len otvaras usta. ... to je priklad... lebo vacsinou to tak je. a potom chlap ,ked zisti ,ze moze stratit vsetko tak iba na zenu hovori zle, ze ona moze za vsetko . aj za to,ze vonku prsi...
@zuzin78 pozri nehovorim ze som ten najlepsi chlap,prechadzali sme rychlov zmenou a to od noveho byvania cez svadbu az po narodenia malej.aj ja aj ona sme boli vycerpani,to nam aj psychologicka povedala ze si potrebujeme oddychnut aj od seba aj od malej.a vsetci dobre vieme ze stresove sitacie odhalia co sa skryva pod maskou,takze aj ja som sa nepekne zachoval voci zene.najhorsie je ze si to vysvetlila po svojom.ze som jej povedal hnusis sa mi.pritom to bolo povedane tak zhnusi sa ked sme takto pohadani.a plno dalsich taktych nedorozumeni,a ked nechce si to nechat vysvetlit porozprvavat sa tak to je len zase zle.potom jasne ze uz aj klamem a dovera ide doprdele,jedno jedine co tam chyba je porozumenie
@matko87 vies vy chlapi mate ine myslenie. zena potrebuje aj pomoc,a nie len toto urob a hento urob. alebo aby vas doslovne ziadali ,aby ste si po sebe tie spinave ponozky dali na miesto, ktore je na to urcene. je to tazke. ludia su rozni,a jasne kadzi si nesie z domu svoj ideal rodiny.ale nie vzdy to tak aj vynde. vacsina muzov ,ked je zena na materskej alebo rodicovskej si prestane vazit zenu, myslia si ,ze sedi na zadku a nic nerobi a niekto s menom Samo to doma urobi, aj sa postara o dieta.
ja neznasam, ked niekto povie, ze ze byt je jeho. ako moze byt byt jeho,ked ste rodina?
vidis, povedali ste si rozne veci a ty si myslis ,ze ti teraz bude zena skakat okolo krku,ze si to mate vyrozpravat?
skus povedat svojej manzelke, ze si si vytvoril temu na koniku, a nech sa vyjadri aj ona. mozno ked tu napise par veci, otvoria sa ti oci a uvidis kde je vlastne problem...
@zuzin78 jasne ze nie som idealny chlap do domacnosti,to by som musel byt zena.svoju zenu som si vzdy vazil a vzdy som jej aj pomohol,varit viem tazke som aj varieval,upratat si po sebe nebol s tym problem s malou pomoct vzdy som pomohol.ked som chcel aby si oddychla aby sa isla prejst alebo aby sme sli dakde tak bolo mne sa nechce zly cas je musim este toto toto toto,lutujem ju velmi no vzdy som bol tam pri nej ale aj nebol ked som robil to je cele.poslel jej link nech sa vyjadri aj ona sem
@matko87 Pozri, navrhni jej novy zaciatok. Byvanie bez sestry len vy dvaja a dieta. Ak ta ma este rada skusi to, ak nie pride po case na to, ze urobila chybu.
@slnecnica174 z jej strany je to jasne nie
Preboha, miesto posielania linkov a vylievania svojich pocitov na internete si sadnite za stol, MK za vas nic nevyriesi 😲 . Ludia , zite svoje skutocne zivoty !!! Miesto stracania casu tu ho venuj jej a svojej rodine .

@matko87
To som uz pisala ako krajne riesenie. Pises, ze rozvod nepovolis - chcel by si byt vo vztahu,kde nie si milovany? Len tak, na uvahu...