Ako sa mu mám pozrieť do očí?
Krstný otec jedného z našich detí ide spraviť niečo, čo mi je neuveriteľne proti "srsti". Hoci je homosexuál, neriešila som to. Manžel to tak chcel a nemala som veľmi silu sa s ním dohadovať. Aj tak sme vlastne nemali veľmi na výber. S jeho orientáciou som vysporiadaná a nevadí mi, nevadí mi jeho život, lebo sa snaží žiť podľa viery, ale teraz ide robiť niečo, čo je podľa mňa proti prírode a hlavne proti Bohu. A s tým sa neviem zmieriť. Manžel ma nevie pochopiť a nečudujem sa mu, predsa je to jeho brat. Ale ja neviem, ako sa dokážem odteraz pozrieť tomuto človeku do očí a predstava, že je krstným otcom nášmu dieťaťu a chce spraviť niečo, čo sa mi vyslovene prieči............................. Bojím sa okamihu, keď spraví to čo chce, resp. keď sa mu to podarí dotiahnuť do konca a ja budem musieť mlčať pre pokoj v rodine. Neviem sa pretvarovať, nikdy som to nevedela, aspoň nie dlhodobo, vždy som zo seba dostala, čo som chcela, ak to boli drobnosti, tak mi stačilo povedať do manželovi, ale pri veľkých veciach (pre mňa veľké veci) som vybuchla a bolo zle. A toto je naozaj niečo, čo ma bude dlho trápiť. Už teraz sa trápim, ako to celé dopadne a prvýkrát v živote si želám, aby niekomu niečo nevyšlo. A za to sa cítim ešte horšie. Lebo on je dobrý človek, ale toto...............................toto už presahuje moje hranice a nie len moje.
Prepac ale ty sa odvolavas k tolerancii....? Drahe matky, dufam, ze ak sa vasi synovia narodia ako homosexuali, spravite im zo zivota rovnake peklo kvoli rovnakym stupidnym nazorom. Evidentne ste sa narodili na stastnej strane, ked vam nikto nebrani mat dieta a neposudzuje vas stat a spolocnost ci mate narok sa vydat. Neuveritelne, ako ste hned zaskatulkovali cloveka, co tuzi po rodine do "ublizovania dietatu." Tvojmu svagrovi drzim palce a lutujem ho, ze vyzenil taku rodinu.
@jeannna V podstate áno.
@neznamaznama a tak ,,kupou,, ....dieťa si muz moze ,,spraviť,, s nejakou zenou a jedine ze ona mu ho potom prenecha do vylučnej starostlivosti ale to uz mi pride trošku sci fi a naozaj za vlasy pritaihnuté, ale dnes je mozné všetko a nečudujem sa ničomu ked vidim tuto spoločnost kam speje - potieranie rozdielov či uz v pohlavi, kulture...zachvilu budeme jedna kompaktna masa.
Možno ho to ešte prejde, mať dieťa nie je len tak - starať sa a vychovavať a zase závisí aký zivotný štýl ma dotyčný homosexuál - ti naši to su velke deti, maju radi spoločnosť, kamaratov svojej ,,kasty,, ponocuju, popijaju...kde by oni mohli mať dieta - blokovalo by ich to.
Tažko povedať...ani ja osobne nesuhlasím s tým aby homosexuáli adoptovali deti - nech si myslí kto chce čo chce, aj tak je to nafuknuta bublina lebo lesbičky sa mozu dať oplodniť a z debát s tými našimi homošmi ako mi oni hovorili ze ani nepoznaju muža,ktorý by sam chcel adoptovať dieťa...proste muzi to az tak nepotrebuju a nemaju az take biologické hodinky ako zeny. Uvidíš časom ako sa to vyvrbi...
@tajka1986 Ani neviem, aký ma to názor, akoby sa bál vyjadriť, čo sa mu teda nestáva, medzi riadkami som pochopila, že sa mu to nepáči, ale nebude hovoriť nič proti, je to proste jeho brat. Toto sa mi na neho nepodobá, vždy mi povedal jasne svoj názor, ale po tvojej otázke som si uvedomila, že ja vlastne na toto jeho názor nepoznám, budem sa s ním musieť o tom porozprávať, len vždy, keď som nadhodila túto tému, tak ju veľmi rýchlo ukončil. Akoby sa o tom nechcel rozprávať.
@neznamaznama tak mu ina zena vynosi za prachy dieta ... normalne sa to deje aj u hetero neplodnych parov.
svagor chce mat dieta, no nechce zit so zenou, tak co ma urobit?
ono chyba bola na zaciatku, ze si ho prijala ako krstneho. zrejme si silne veriaca a mas svoje nazory a zasady ... teraz je uz neskoro, rozhodnutie sa neda zmenit. muz ta nemal nutt a ty si nemala pristupit.
pozri, ty sa s nim mozes prestat stretavat a basta, ked ti je to proti srsti. ak ta to ma nasiarat a vytacat, tak sa s nim nestretavaj a hotovo. aj ked ja som v tomto liberal a vobec by mi to nevadilo. nieje vrah, ani kriminalnik, tak co. prekazaju mi ine veci na svete, ako to, ze homosexual chce dieta. co ma robit, ked nema rad zeny 🙂
@katre Ja len vidím, aké sú deti kruté, sú kruté aj tam, kde sú rodičia rozvedení, ako sa potom budú správať k deťom, ktoré majú rodičov rovnakého pohlavia. Deti veľmi trápia rozdiely. A toto je dosť zásadný rozdiel. Ale možno mám v tomto naozaj predsudky. Neviem si predstaviť, ako dieťaťu vysvetlí, prečo nemá mamu, buď mu bude klamať, alebo povie pravdu, že si ho kúpil. Neviem, čo je horšie.
Zaujímavé....pred pár dňami tu jeden chlapík riešil tému.že je homosexuál a chce.si s kamoskou spraviť dieťa....nie je to on?
@ukulela Máš pravdu, je neskoro, ale nemôžem sa prestať s ním stretávať. To sa nedá, musela by som mu zakázať vstup k nám a to ako vysvetlím? A viem, sú aj horšie veci, dejú sa aj horšie veci, ale toto je niečo, čo sa ma vyslovene dotýka a tak ma to trápi. Asi neexistuje rada, ako sa cez to "preniesť".
@neznamaznama
a co ti na tom vadi? Ved predpokladam, ze nebyvate v jednom dome. Nech si robi co chce pokial ti nezasahuje do sukromia.
Toto prosim neber v zlom. Ale fakt nechapem preco si si za krstneho otca pre svoje dieta (ked je to pre teba taka mega dolezita funkcia) zvolila homosexuala. Nemohla si cakat, ze si raz vezme zenu a bude mat deti beznou cestou... Alebo, ze nebude mat deti lebo tebe to prekaza.
Ak mas s tym fakt taky problem, ze si zalozila diskusiu, existuje neoficialna zmena krstneho rodica. Vyberies si niekoho noveho, kto bude splnat tuto ulohu viac podla tvojich predstav a tento ostane len na papieri. Fararovi to staci oznamit a mas po probleme 😉 .
@lyzzy To neviem, toto som neregistrovala, ale dosť pochybujem. On to nerieši cez kamošku.
@neznamaznama su krute, lebo my ich vychovavame k netolerancii svojim pristupom. Svojmu dietatu povie ze v niektorych rodinach su dvaja ockovia...v niektorych ocka nemaju a maju len mamu. Deti neriesia..riesia len vtedy ked my im povieme co je a co nie je "normalne". Ale ked vidim vacsinu prispevkov co tu citam, viem si predstavit co to dieta bude v skolke zazivat. Kvoli nam.
@whitecat666 Mne neprekáža, že je homosexuál, vedela som, že nikdy nebude mať ženu, mňa nič z tohto netrápi. Len neviem pochopiť, ako kresťan môže ísť do toho, že si kúpi dieťa.
@neznamaznama.... No nič....úprimne.si myslím že máš veľa času a malo problémov ale bacha aby.sa.to neobratilo proti.tebe...je to brat tvojho muža....aby si ešte ty z tohto nevyšla ako najväčšia furia
Ja som pocula ze sa to robi tak ze zi vyberu zenu ktora je tehotna,dieta vynosi ale po porode ho nebude chciet.Jeden muz z toho homo paru sa bude tvarit aj s tou zenou ze su partneri, dieta sa narodi on sa zapise do rodneho listu a ona sa dietata vzda a je len jeho.
@katre Ja svoje deti vediem k tolerancii a to, že si iné dieťa všimne, že niekto má len ocka, niekto mamu nie je o tom, že rodičia sú netolerantní, to je o tom, že deti si všímajú. Vidia častokrát veci, ktoré si my dospelí neuvedomujeme. No a neviem, ale raz dieťa príde na to, že na to, aby mohlo existovať bola potrebná aj žena.
@lyzzy Veď toho sa bojím, a to nechcem. Len neviem hrať, že som s niečím stotožnená, keď nie som. Ak sa mi niečo nepáči, vždy to dám najavo. Ale toto je dosť "veľká" vec.
@neznamaznama no neprenesies sa,mas konzervativnejsie nazory, ako zvysna cast vasej rodiny. to zrejme nezmenis. ale pozri, ved ked pride, poloz na stol tacnu s kolacmi, a ze prepacte, idem sa prejst ... ja by som sa nemohla stretavat s niekym, kto ma irituje. ved by ma slahlo 🙂
ono ja som v tomto na inej nazorovej strane, ako ty, co sa tyka jeho snahy mat dieta ...ale chapem ta v tvojich pocitoch a postojoch. ak ti je to ozaj proti srsti, musi manzel a aj svagor respektovat to, ze sa s nim nechces nejako blizsie stretavat. ak to mas v sebe dusit, tak ta picne. chce byt svagor s krstnatom, nech ho vezme von/do kina/atd.
... a mozno, ked uvidis, ze je dobry otec, ze sa snazi a ide mu to, tak zmenis nazor.
@tomasko27 Aj to je jedna z ciest. On však nejde touto.
@ukulela Ďakujem, hovoríš to, čo cítim a svojím spôsobom neviem pomenovať. Ako otec môže byť fajn, to nehovorím, len mi vadí to, že si dieťa kúpi, cez to sa neviem preniesť, ale tak asi mi nezostáva iné, ako vydržať a zistiť, ako sa to celé vyvŕbi.
@neznamaznama... Nemusíš.S tým byť.stotoznena ale priprav sa na to že.to.asi každému bude jedno a ty budeš za zatrpknutu chuderu....Jasi myslím že vyhovárať sa na to že chudatku dietatu sa budú vysmievat je len alibizmus....v každej dobe,každá generácia sa vysmieva....za to že nosis okuliare,za to že susles za všetko.....a okrem toho teraz úprimne....asi nie ty budeš ta ktorá to tomu dietatu bude vysvetľovať a neviem či si uvedomujes že aký je rok a chvalapanubohu už dnešná generácia je iná ako.si myslíš
@neznamaznama prepac, ale nesuhlasim. Kazdopadne mu prajem vela stastia a tebe viac tolerancie a slobody. Moja predstava o harmonickom prostredi pre dieta je ina. Ps.zaujimave ze alkoholici deti mat mozu.
Tolerancia znamená podla slovníka ,,znášanlivosť,, a o tom to pre mna je. Ja našich ,,homo rodinných prislušníkov,, tolerujem, ,,znesiem,, ich pritomnoť, nevadia mi, neodťahujem sa od nich, ale to neznamena ze mojim deťom hovorím, ze je to ok a a ja sa s tým stotoznujem a detičky moje ved kludne si najdite synačik ty muža a dcerenka ty zenu.
Samozrejme ak by sa tak v dalekej buducosti stalo tak svoje dieťa neodvrhnem, ale iste mu nezatlieskam a budem potrebovať nejaku dobu na ,,strávenie,, a myslím si ze je to prirodzene.
Ja tiež nikomu nenatiskam a nevnucujem moj model zitia tak nech mi ho nevnucuje iny pod plaštikom ,,tolerancie,,. Tolerancia a sloboda nam priniesli extremizmus, ktorý denne vidime v mediách...takze ja uz prestavam byť ,,tolerantna,,.
Keby som si ako dusa, sediaca na oblaciku mala vybrat, ci sa mam narodit otcovi homosexualovi alebo vobec, vybrala by som si tu prvu moznost 😉
@seahorse27... Ja keby som.si mohla.vybrať tak mám dvoch oteckov ako.jednu nanič matku...fakt úprimne....ani chvíľu by.som neváhala
stredovek neskoncil, stredovek trva .... zial v srdciach niektorych z nas neskonci nikdy
@lyzzy Nie som si istá, či je dnešná generácia iná. Mám pocit, že na toleranciu sa väčšinou len hrajú. Nehovorím všetci, ale väčšina. Dnešná generácia je iná, to je pravda, no či tolerantnejšia...................neviem.
@sardinka335 draha sardinka. Obavam sa, ze to vobec nie je v tvojich rukach a na tvojom rozhodnuti a pozehnani, ci si tvoj syn vyberie muza alebo zenu. Takisto svoj model zitia si si nevybrala. Len si sa narodila do spolocnosti ktora to definuje ako spravne a normalne.
Ja len zasnem ze za krstneho moze ist gay . U nas knaz nepokrsti dieta ani rozvedenym rodicom.
@neznamaznama...ty sa hráš tiež...chceš učiť svoje deti tolerancii ale.sama nie si tolerantna.....začni od seba a potom uč ďalších......rozmýšľala si prečo niektorí.rozmýšľajú tak zaostale?.... Lebo im to vstepovala generácia pred tým a ešte pred tým a stale dookola....je to uzavretý kruh a dúfajme.že s každou ďalšou generáciou.sa bude stále viac a viac roztrhavat

@neznamaznama ☹ a manzel to berie ako ze v pohode sa budu hrat na rodinku? Neviem no my mame na taketo veci s muzom rovnaky nazor takze v tomto bohuzial poradit neviem.