icon

Ako sa mu mám pozrieť do očí?

neznamaznama
24. nov 2015

Krstný otec jedného z našich detí ide spraviť niečo, čo mi je neuveriteľne proti "srsti". Hoci je homosexuál, neriešila som to. Manžel to tak chcel a nemala som veľmi silu sa s ním dohadovať. Aj tak sme vlastne nemali veľmi na výber. S jeho orientáciou som vysporiadaná a nevadí mi, nevadí mi jeho život, lebo sa snaží žiť podľa viery, ale teraz ide robiť niečo, čo je podľa mňa proti prírode a hlavne proti Bohu. A s tým sa neviem zmieriť. Manžel ma nevie pochopiť a nečudujem sa mu, predsa je to jeho brat. Ale ja neviem, ako sa dokážem odteraz pozrieť tomuto človeku do očí a predstava, že je krstným otcom nášmu dieťaťu a chce spraviť niečo, čo sa mi vyslovene prieči............................. Bojím sa okamihu, keď spraví to čo chce, resp. keď sa mu to podarí dotiahnuť do konca a ja budem musieť mlčať pre pokoj v rodine. Neviem sa pretvarovať, nikdy som to nevedela, aspoň nie dlhodobo, vždy som zo seba dostala, čo som chcela, ak to boli drobnosti, tak mi stačilo povedať do manželovi, ale pri veľkých veciach (pre mňa veľké veci) som vybuchla a bolo zle. A toto je naozaj niečo, čo ma bude dlho trápiť. Už teraz sa trápim, ako to celé dopadne a prvýkrát v živote si želám, aby niekomu niečo nevyšlo. A za to sa cítim ešte horšie. Lebo on je dobrý človek, ale toto...............................toto už presahuje moje hranice a nie len moje.

jeannna
24. nov 2015

Vskutku nestandardna situacia 😝 Dokazes si to pre seba zdovodnit, co ti na tom vadi najviac? Ze je krstny otec tvojich deti, reakcie okolia, osud toho dietata, alebo krestanske presvedcenie?

whitecat666
24. nov 2015

@neznamaznamai
Ale oni inak mat deti nemozu. Jedine adopcia alebo toto. A to preco sa tak s muzom rozhodli je naozaj len ich vec.
Predpokladam, ze ani on sa nestara do toho ako, kedy a preco si mala deti, tak to neries ani ty. A pokial ta to trapi lebo to beries tak, ze krstny otec je vzor pre tvoje dieta, tak ho vymen za ineho krstneho rodica.
Mne tiez surogacne materstvo nepride uplne bezne ale nedokazem pochopit ako sa tym mozes tak zapodievat. Ved je to jeho zivot, on ma zjavne inu predstavu ako ty o tom ako byt dorym krestanom. Kazdy si ma zit svoj zivot podla vlastnych predstav.
Myslim, ze premyslanim nad touto zalezitostou zbytocne plytvas energiu, ktoru by si mohla radsej venovat nejakej aktivite so svojimi detmi alebo niecomu co ta bavi a naplna (lebo on si to urcite nerozmysli z dovodu, ze ty to nevies pochopit).

seahorse27
24. nov 2015

@svetluska82 za krstného moze ist kludne slobodny muz, ktory nie je rozvedny. sexualnu orietaciu knaz nezistuje 😉 My mame krstnu mamu single a nikto sa nikdy nepytal ci je hetero, bi alebo lesbicka 😀

neznamaznama
autor
24. nov 2015

@pribinak Žijem v prítomnosti, ale myslím, že hranice niekde musia byť stanovené. je mi jasné, že nie každému sa budú páčiť. Chceš mi povedať, že by si tolerovala aj to, keby tvoj manžel mohol mať hárem? Alebo keby sa mohli brať deti medzi sebou? Či si mohla matka vziať za manžela svojho vlastného syna? Tak prečo sa potom nezosobášiť s kozou?

sardinka335
24. nov 2015

@pribinak tak vieš ked vidiš do ,,toho zivota,, ten dotyčny je byvaly prevadzkar gay klubu v dost velkom meste, x krat sme tam sedeli pretoze sme tolerantní a osobne som bola aj na gay plese ktorý organizovali osobne som videla aj Romanku Šlesinger s jej veeelmi peknou partnerkou atd...tak si nerobim iluzie ze su to chudačikovia, ktorých treba lutovať. Oni sa lutuju sami a podliehaju nejakemu stihomamu ze ,,nikto ich neprijima,, a mozeš ich 100x uistuť ze proste nemáš proti nim nič, kludne si s nimi sadneš aj na plese aj neviem čo,ale proste toto nie je moja šalka kavy...a oni furt a furt sa citia nepochopeny a bahnia sa v tom. Čo už...kazdy sme nejaky.

tomasko27
24. nov 2015

@svetluska82 No presne u nas nechcu pokrstit ak rodicia nie su zosobaseny ak je to slobodna mamicka a nie to este gay

neznamaznama
autor
24. nov 2015

@jeannna Kresťanské presvedčenia a osud toho dieťaťa.

svetluska82
24. nov 2015

@seahorse27 ved ano to mi pride divne ze takuto vec neriesi cirkev...pritom cirkev ma jasny nazor na homosexualitu

neznamaznama
autor
24. nov 2015

@svetluska82 Myslím, že nemá právo dávať takúto otázku. To, že je niekto homosexuál ešte neznamená, že musí žiť v hriechu.

jeannna
24. nov 2015

@neznamaznama Ponad to krestanske presvedcenie by som sa pokusila povzniest a sama pre seba by som to nenazyvala kupou, lebo ak sa to podari, bude to jeho biologicke dieta. Su zeny, ktore nechcu muza, len dieta, tak si ho nechaju spravit aj cez umele oplodnenie a nikto ju nejak neriesi.

Vacsi problem je uz osud tohto dietata, tym, ze bude mat dvoch oteckov, bude vystaveny sikane a posmechu. S tymto sa uz bude musiet popasovat sam. A myslis, ze krstny je na toto vsetko pripraveny??? Uvedomuje si, do coho ide?

neznamaznama
autor
24. nov 2015

@jeannna On si to dieťa kúpi, žene, ktorá ho má vynosiť normálne platí, takže kupuje si ho a preto mi to príde nekresťanské.

A neviem, či je na to všetko pripravený. Netuším, či nad tým takto rozmýšľal, nikdy sme sa o tom nerozprávali, bojím sa však, že nie, že ide do toho len preto, lebo to tak chce a nepremýšľa nad dôsledkami svojho konania.

svetluska82
24. nov 2015

@neznamaznama mne pride cudne ze ty ktora chces vychovavat dieta krestansky si suhlasila s krsnym otcom gayom a zatajilo sa to pri krste.keby knaz vedel neviem ci by tam nemal s tym problem

sardinka335
24. nov 2015

@katre ja som si svoj model zitia vybrala...pritahovali ma vzdy chlapy a to som sa ,,za mladi,, kludne bozkavala aj s babou...Spoločnost pre svoje zachovanie musela definovat nejaky ramec ,,zitia,, aby bolo zachovane potomstvo a zabezpečena ,,dalšia generacia,, - čo homo zväzok dosiahnut nemoze nech sa aj postavi na hlavu a urobi vyvrtku. Dokonca prvé ,,manzelstvá,, boli polygamne...skupinove a dalej sa vyvijali tak ako to spoločnosť ,,potrebovala,, az do dnešnej podoby monogamneho vztahu. Tento model muž a zena povazujem za najidealnejší z hladiska vyvoja spoločnosti - nehovorim ze jediny mozny. Nech si kazdy zije ako chce - na deti treba vzdy muza a zenu, inak to nefunguje.

sardinka335
24. nov 2015

@neznamaznama a ako to ma prosím ťa ošetrene pravne? Pokial viem tak toto u nas nie je legalne či?

neznamaznama
autor
24. nov 2015

@svetluska82 To, že je niekto gay neznamená, že je horší. Môže žiť slušný život napriek svojej orientácii. Poviem to pritiahnuto za vlasy, ale aj pedofil môže žiť slušným životom, ak nebude obťažovať deti, bude sa toho strániť a bude žiť normálne, vlastne o tom ani nemusíš vedieť.

svetluska82
24. nov 2015

@neznamaznama ja netvrdim ze nezije slusne. Len mi to pride divne ze okolie vie ze je gay dokonca ma partnera a cirkev neriesi ze to nie je ok

neznamaznama
autor
24. nov 2015

@sardinka335 Je fakt, že pokiaľ viem, na SVK môžu ísť na umelé len manželské páry, v zahraničí to však nie je podmienka. Teda myslím si, lebo to podstupuje v zahraničí.

ukulela
24. nov 2015

@katre ale ono heterosexualny zvazok je spravny a normalny. priroda to zariadila tak, ze na prezitie potrebuje dve rozielne pohlavia. (nebavime sa o jenobunkovcoch, bakteriach a pod, ok? )
ono ano, stava sa, ze dieta sa narodi s telesnou, psychickou, alebo aj sexualnou "inakostou" - s tym nic nenarobis. zdravotne postihnutie, ci sexualnu orientaciu si na svet donesies zadefinovanu tak, ako farbu vlasov, ci oci. ale je to chyba vo vyvoji, odchylka od normalu.
osvietena spolocnost to vie tolerovat a ludom s inou orientaciu, ale aj s telesnym postihnutim napr. uoznit plnohodnotny zivot. ze sa to u nas nedeje, to vsetci vieme.
je fajn, ze ludia uz zacinaju premyslat, nechcu homosexualitu liecit, aebo inak orientovanych ludi zatvarat do blaznincov, ci vyclenovat na okraj, a v podstate ich zacinaju (aspon navonok) tolerovat .. ale to neznamena, ze je to normalne, nie, nie je. keby bolo, rzmnozujeme sa delenim 🙂

sardinka335
24. nov 2015

@svetluska82 cirkev to musi ticho tolerovať ved inak by bola nepokroková no nie? Hned by tam mali markizu a jojku za diskrimináciu..Ale ak zastavam nejaky nazor - jedno aky tak si mam za nim stať a nie menit kabaty ako chameleon...nech je to cirkev, rodina, vztah....ak si niečo myslím, som o tom presvedčena tak si za tým stojim nech je to čokolvek. Europska civilizácia vykape na bezbrehu toleranciu...nech je to v akejkolvek oblasti zitia. vidime to denne v mediach..tu sa niekto začne vyhražať ze podpali stany lebo mu je zima drichmať vonku v stane a miesto toho aby sme ho kopli do sraku lebo vydiera tak mu pridelime najomny byt....na hlavu cely svet - pardon EU čo nam diktuje čo si myslieť.

katre
24. nov 2015

@sardinka335 samozrejme. To, kto ta pritahuje si si vybrala.

sardinka335
24. nov 2015

@katre však aj oni si vybrali tak nech to maju, ja im to neberiem, my sa navzajom tolerujeme, ale zaroven nech ma nepresviedčaju ako to je normalne a ja to mam tak hovoriť mojim deťom. Na to priliš vidim do toho ako takto komunita zije a viem ze takto by moje deti šťastne neboli - je tam väčšia pravdepodobnost ,,depkovania,, lebo oni su furt nevyrovnany, lutuju sa a ,,plaču,,. Slečna Šlesinger je jedna zakomplexovana zena, ktora keby nemohla nadavať na cirkev a ,,neprajnikov,, tak nema ,,ciel zivota,, - osobne som mala tu česť byť v jej spoločnosti na duhovom plese. Netvrdim ze hetero zväzky su idealne, aj tam sa deju svinstva a nezatvaram si pred tým oči. My zijeme ako hetero par harmonicky - tento model zitia odovzdavame našim deťom ako najvhodnejší pre buducnost, ale pripušťame ze su aj ine modely sužitia - my sme si však vybrali tento a ten aj preferujeme.

katre
24. nov 2015

@ukulela homosexualita existuje aj u zvierat. Spolocnost u nas definuje spoluzitie muza a zeny ako jedine a spravne..v inych spolocnostiach je to mnohozenstvo...atd. 99% prisevkov sa tu ohana toleranciou a pritom od toho maju na hony daleko.

lujza123
24. nov 2015

ach ti pekelni homosexuaali referendBUM na nich 😝 😝 😝 😝 😝 boze to je diskusia, same perly a znalost pomerov

Na Slovensku zije cca 300 000 homosexualov, co myslite, kolko deti vyrasta s homo rodicom?

A vsetcia samozrejme trpia stihomaniou lebo slecinka bola na plese takze vsetko vie....

Ziadne dieta nema 2 ockov, mamin novy partner je vacsinou len partnerom, mamina partnerka je partnerkou.... Ake 2 mamy alebo 2 ockovia ? A jasne dieta homosexualneho paru je natolko naivne ze svoje rodinne pomery bude vysvetlovat v triede pred tabulou a zamerne hovorit o ockovi1 a ockovi2 vsak.... to bezne deti robia..

sardinka335
24. nov 2015

@katre ty mas tiež od tolerancie na hony daleko - tolerancia nie je bezbrehe a nekriticke prijimanie nazoru, sposobov, kultury...ako by to každemu vyhovovalo. Je to forma ,,znášanlivosti,, ale nie prijatie opačneho nazoru lebo druhý si to tak praje. Tak toleruj resp. znes aj iny nazor a bud nam prikladom. Polygamia je pokial viem viac menej všade nelegalna...pripadne ticho tolerovana tým, ze jedna manzelka je oficialna a ostatne su neoficoalne partnerky jedneho muza - radikalni mormoni.

ukulela
24. nov 2015

@katre ano, existuje, viem, ale ani homosexualne zvierata, ani homosexualni ludia, sa nedokazu rozmnozovat. a aj homosexualita u zvieraz je rovnako v malej miere, ako u ludi. alebo kazdy druhy tucniak je homosexual? aj pri mnohozenstve (alebo aj mnohomuzstve 🙂 mas zastupene obe pohlavia - aby mohli plodit deti. keby sme mali zadefinovany rovnakopohlavny zvazok ako normalny, ako by sme sa rozmnozovali?
dovolim si tvrdit, ze tolerantna som. mam homosexualnych kolegov (v nasej brandzi ich je viac), dokonca mi jeden sefoval, mam v rodine lesbicku a uplne v pohode komunikujeme. pred referendom sme rozoberali veci ... zije vonku, z rodiny to vie este malokto, takze asi mi doveruje a veri, ze ju neodsudim a podporim 🙂
ja homosexualov/lesbicky podporujem, prajem im, ked nie sobase, tak aspon registrovane partnerstva a v podstate aj adopcie. lebo zeny to maju lahsie, tie si dieta urobia, chlapi to musia riesit ako v uvodnom prispevku. ale keby sme vsetci zli ako homosexulai, a deti by sme sirobili len "na silu" s vedomim, aby ludstvo nevyhynulo, asi by to nebolo OK, nie?

lujza123
24. nov 2015

@sardinka335 no ja som bola na sedlackej diskoteke v Hornej Dolnej a nech ma nikto nepresvieca ze heteraci su normalni!!!! Alkohol, promiskuita, agresia, otrasny hudobny vkus...nech nikto odo mna nechce aby som svojim detom hovorila ze hetero pary su normalne....

Lebo vsak vies, bezne rodinne zalozenych ludi stretnes na gej plesoch a diskotekach takze mozeme sudit.

Romanka Slesinger je p*** to nema ziaden suvis s orientaciou

ukulela
24. nov 2015

chuda Romana, ta si to dnes zlizne z oboch nazorovych spektier 🙂 ale teda ani mne nie je sympaticka - ked to mam jemne povedat 🙂
@lujza123 @sardinka335 🙂

sardinka335
24. nov 2015

@lujza123 heteraci tiež nie su normalni - psycho vedia byť aj jedny aj druhí...Romanka tuto komunitu preznentuje a predstavuje akysi ,,,hlas,, tejto komunity. Bolo jej za to udelene aj ocenenie...duhové srdce.
Ale vidim ze tvoja argumentácia je ,,piata cenová,, takze tak.

veronikax
24. nov 2015

ah jaaaj ..... ze je to proti viere.... je to proti krestanstvu .... je to nekrestanske.... a co na to povedia v kostole ?? a pan farar ?? samotny boh ? ..... Na svete su ovela horsie veci ! .... ako to ... ze plati nejakej zenskej ... aby mu vynosila dieta.... Ak to robi nejaka bohata rodina.... tak to je v poriadku ? to sa uz neprieci Bohu ? to ze nasi fararikovia znasilnuju deti .... to nie je proti krestanstvu ?? Vas svagor len tuuuuuzi po dietatku .. Tuzili ste niekedy po dietatku ? tak silno ... ze by ste bola schopna vsetkeho ? Vas svagor ma srdiecko .... a ci je to gay alebo keby nebol .. ak zacnu hodiny tikat.... tazko rozkazete rozumu. Drzim mu palce.... aby si to ta zena nakoniec nerozmyslela. Drzim mu palce... aby zazil ... co je to mat vlastne dieta. A vy ako zatata krestanka ... mali by ste milovat blizneho svojho ... Tuzba po babatku ... je neskutocna.... a vy urcite neviete... ci vas svagor je pripraveny .... alebo nie? ... On to vie .... a ak je ochotny podstupit toto ... DRZIM MU PALCE ....

guinevre
24. nov 2015

@neznamaznama teba sa vobec nema tykat s kym tvoj svagor chodi do postele. riesis blbosti.