icon

Ako sa naučiť oddychovať a upokojiť dieťa?

19. nov 2024

Práve som premýšľala nad tým, že neviem oddychovať. Stále nejaké stimuly. Aj keď nerobím nič, tak buď musím pozerať TV alebo surfujem na mobile. Len tak byť je pre mňa veľmi náročné, dokonca vascinou zaspavam tak, ze som uz preunavena nezmyselnym tukanim do mobilu. Ked si aj lahnem bez mibilu, tak vydrzim tak dve minuty a dviham sa s milión práve najsuper nápadmi čo práve musím ísť riešiť..
O tomto viem.
Ale zistila som, že to prenášam aj na dcéru. Stále dačo od nej chcem, aj keď sa vezie v kočíku a je ticho, tak sa stále niečo pýtam, uisťujem,.. doma sa jej tiež stále snažím venovať a ona to potom stále chce a ak sa mi nedá, riešim to TV. Tiež samé bomby - stimuly z každej strany.
Napadlo ma to, keď som videla príspevok ako dievčatko leži prikryte v klude a mama jej zaplietala vrkóčiky. A ja sviňa sni si nepamatam kedy sme naposledy mali chill a ci vobec.

anjelicek26
19. nov 2024

Kazdy mozog funguje inak, ja si vzdy poviem, no ked sa ti chce hybat, chod upratovat a pradlo poskladat, vacsinou ma to prejde 😅

hederamonstera
19. nov 2024

Meditacia

vilma7
20. nov 2024

Tak je na čase to zmenit ;)

olivia_c
20. nov 2024

Mam to iste, mam 5 mesacnu dceru, a ta je taka naficana, ze ani nespavame v noci - hoc ja uz by som sa rada vyspala uz 😀 nikto z nej nechape, ma dobru naladu, stale sa smeje, pozoruje, vymysla, ale nespi.... sama par rokov riesim, ze sa musim spomalit, lebo to nechcem prenasat na nu, aj sa mi podarilo pred otehotnenim a preto som asi aj otehotnela po rokoch, ale jej narodenim sa vsetko vratilo. Nikdy som si nelahla pocas dna ani na chvilu, stale nieco robim v domacnosti napriek hroznou unavou. Ak na nieco prides, napis - alebo aj sukromne si mozeme vymenit spravy 🙂

reanda
20. nov 2024

zacat hned 'nic nerobit' je tazke, ked si takto zvyknuta.. najdi si najprv nejaku relaxacnu cinnost, ktoru budes robit miesto 'nicnerobenia'.. napr. ked si lahnes, tak si pusti do usi hudbu, alebo napr. nejaku nahranu meditaciu, ked ti to nevadi, proste nieco, co da tvojmu mozgu pocit, ze nieco robis, aj ked v skutocnosti nic nerobis 🙂 .. nemusis stimuly hned uplne vypustit,len si najdi take, ktore ta skor uvolnuju a ukludnuju, ako nabudzuju
a co sa tyka dcery, tam sa proste iba zastav zakazdym, ked si uvedomis, ze to robis.. po case sa to bude tiez ukludnovat.. je super, ze si to uvedomujes, to je vlastne prvy a zaroven aj posledny krok k tomu, aby si to mohla zmenit 🙂 .. ono sa to teraz uz bude menit same, ked si si to uvedomila a zmenit to chces