icon

Ako sa odventilovať?

magmolatus
8. júl 2016

Nejak som nenašiel vhodnú kategóriu, tak to píšem sem.
Neviete mi poradiť ako by som sa mal trochu odrelaxovať aby som si trochu prečistil hlavu, aby som frčal efektívnejšie, lebo v poslednej dobe toho na mňa začína byť viac ako som čakal a to celý cirkus ešte len začína.
Doteraz som pracoval normálne 8 hodín denne, moja práca je čisto psychická, malá sa nám sem tam budí ako asi každé kojené dieťa, ale o to nejde, na to som si zvykol.
Zobral som jeden projekt na prilepšenie, prácu na živnosť. Dostal som sa k tomu nechtiac a v podstate nechcene. Minulý mesiac som odrobil 80 hodín. Ale už pomaly začínam pociťovať že to nejde dobrým smerom. Tento mesiac už mám odkrútených cez 30. Už som bol nejak naučený že cez víkend chodíme s malou do parku, von a podobne, detto aj cez týždeň a mal som viac času sa jej venovať. Teraz chodím domov o 8 večer a nie o 4, niekedy mi to už zasahuje do víkendov, tak že jeden deň makám od 8 do 18, občas sa to podarí aj v nedeľu na pár hodín ak treba čosi ako tak doriešiť. Nečakal som takú časovú náročnosť.
Malej sa venujem ten zbytok čo mi zostane. A manželke až keď ešte nejaký čas zostane.

Problém je v tom, že momentálne z toho nemôžem odísť a musím to dotiahnuť nejak do konca. Poprosím aby ste to nekomentovali, je to legálna práca, ale zakladám si aj na serióznosti, sú tam aj iné dôvody, ale nie priamo finančného charakteru. nejak rozvádzať to nechcem. Nie je to predmetom témy.

Chcel len vedieť ako vypať hlavu, piť nepijem, sem tam vybehnem niekam na pivo, ale to je raz za mesiac a viac ako 2 piva do seba nedostanem. Maximálne doma si dám večer so ženou za pohár, keď už malá zaspí. Šport nesledujem, nebaví ma to a keď nemusím k počítaču už nesadám, lebo tých 200+ hodín je až až. Jediná neresť sú cigarety.
Ďakujem za každý tip.

Strana
z2
timea7
8. júl 2016

@dominika6 veď ženám tiež, nie?

eeffka
8. júl 2016

@magmolatus pozri ja mam skor dojem ze si si proste zobral na ramena nieco co si vlastne nemusel ale chcel, a teraz si zaskoceny ze si prisiel o cas s rodinou a to je tvoj najvacsi problem, ze cokolvek robis, hoci ta to aj bavi, stale mas v podvedomi ze si mohol byt s dcerou... a to nezmenis. Riesenie je zatat zuby dorobit projekt a na druhy krat si rozmysliet ci chces dvojmo makat alebo zit rodinny zivot. Oboje naraz sa neda, nijak raz

maminuska
8. júl 2016

@magmolatus mne pomáha sauna a beh . urvať si aj čas pre seba. A to mám 4 deti a tiež pracujem , ale sauna raz dvakrát do týždňa a beh trikrát do týždňa a fungujem ďalej .
Po fínskej saune mám dojem že všetok bordel zo svojho života ponechávam tam . A pokiaľ nie si donútený okolnosťami nebrat viac ako je nutné .

dominika6
8. júl 2016

@timea7 áno píšem teda všeobecne..ale u mužov asi zlvášť platí prázdne gule,plné brucho,spokojný manžel 😀

natalym
8. júl 2016

@anatalia77 Jáj tak to áno. 😀

misel0806
8. júl 2016

@magmolatus odreagovat?? Skuste ist na nejaky welnes,rodinny vylet vsade sa da vypnut ,,praca je dolezita no neznamena vsetko stres ,vycerpanost,unava sa ti raz vypomstia pod tvoje zdravie.. 😊

bluka2
8. júl 2016

Mne napadla joga

zuzikak
8. júl 2016

Nestiham citat komentare predtym ale mam pocit akoby som citala o mojom manzelovi. Az na to, ze on pracuje od 9 do 19 hod kazdy den + ked deti zaspia tak niekedy do 1 v noci. Nastastie cez vikendy je s nami a pracuje max 2 hodky, kym spia cez obed. Mas toho privela v praci + zvykat si na zivot s dietatkom je velmi narocne tak do toho roka a pol. Potom sa to pomalicky utrasie. Ak sam citis, ze nevies vypnut hlavu a potrebujes relax, zaruceny tip je sport. Co takto si 2-3x do tyzdna po praci hoci aj len na pol hodinku ist zabehat, alebo zaplavat, alebo bicykel, ci korcule (podla toho ake mas moznosti). Endorfiny sami od seba nepridu pri posedeni s kamosmi. Ak by sa ti podarilo dohodnut sa s manzelkou, ze 2x do tyzdna vybehnes na pol hodku ty a 2x ona....aspon sa prejst do hory ak byvas blizko...Dolezite je aby si sa citil dobre, tak ako aj ona. Skuste sa porozpravat, co by spravilo radost jej a co tebe. Urcite sa dohodnete. My napr. spolocne rodinne aktivity presuvame na vikendy 🙂 a zatial to nikomu neublizilo. Manzel je s detmi radsej 2 hodiny denne v plnom nasadeni a spokojny ako byt s nimi stale a pritom duchom niekde inde.... Ja detto

petrassvk
8. júl 2016

Ak chces aj vypnut, ale zaroven ta trapi, cas, o ktory kratis rodinu, tak tu precistovaciu aktivitu si dajte spolocnu. Chodte spolu na kupalisko, vyberte sa zbierat do lesa cucoriedky + turistika, urobte si piknik a hlavne si to naplanujte, aby ste sa mohli tesit

petrassvk
8. júl 2016

Popri tom mozte hrat slovne hry, spominat na prve rande, pripomenut si, aky ste pre seba doleziti. Urobte ai pekne fotky. Ide to aj s drobcom, skusajte. A chvalim ta, ze si to uvedomujes a chces to riesit

anjeli_k
9. júl 2016

Ahoj, to poznam.este pred materskou som pracovala 12hodin denne 6 dni v tyzdni aj cez hocijake sviatky, takze si to viem predstavit ake to asi mas narocne.ja by som ti odporucila ist aj s rodinkou na nejaky welness pobyt iba tak na vikend na dva dni.trochu zmenit prostredie a uzit si s rodinou.ale ked mate dcerku, ktorej by mozno vadilo, ze nema postielku z domu(aspon ja mam takeho synceka😀), tak urcite aspon nejaky celodenny vylet, najlepsie niekde do prirody, odtial sa cerpa najviac energie.drzim palce

Strana
z2