Ako sa správne rozhodnúť?
Ahoj. Mam problem a neviem ako dalej. S priatelom cakame miminko,planovali sme to a po styroch mesiacoch to aj vyslo. Cely ten cas som si myslela,ze partner to chce tak velmi ako aj ja. Rozpraval ako dostaviame dom a budeme spolu stastni. Ale ked prisiel ten den,ked som mu oznamila ze mam pozitivny tehotensky test,otocil sa o tisic stupnov a pre mna sa zacalo peklo. Vety ako: za vsetko mozem ja,lebo ja som ho na to nahovorila,ze on asi stratil rozum ked suhlasil s plodenim,ze je to nevhodne nacasovane,ma zniceny zivot a rozmysla aj nad samovrazdou...proste hrozne nieco.. Posiela ma na potrat. Ja som si to babatko "vymodlila",velmi som po nom tuzila a teraz si ho mam dat vziat? Nemozem na to ani pomysliet. Ale zase neviem ci urobim dobre,ked si ho necham. Uz tri tyzdne mam doma kazdy den peklo,priatel sa vyhraza ze budeme zit ako chudaci,ze na vsetko uz kasle,aj na dostavanie domu a ze mu po case aj tak prepne a necha ma. Uz jednu dcerku mam a neviem si predstavit ostat sama s dvomi detmi. Este jedna vec,priatel chce aby som sla na potrat ale aby sme ostali spolu..no to pre mna neprichadza do uvahy.. Bud nas chce alebo nie... Neviem ako sa rozhodnut,nemozem spavat,som zufala.. Prosim poradte mi...
tak to je veru riadny chrapun
@jeannna lenže tu nejde len o vzťah otec - dieťa, ja by som mu v žiadnom prípade neodopierala byť otcom, ale ja by som ho už za partnera nikdy nechcela. Keď ma podrazil v čase, keď som mladá, keď by mal byť do mňa zamilovaný ako kôň do kopy sena, bude mi oporou, ak už nebudem mladá a pekná? Keď urobil niečo pre mňa absolútne nepredstaviteľné, aby ma tehotnú vyhodil z domu a tvrdil, že dieťa nie je moje, tak by som sa na neho nedokázala ani pozrieť, nie to s ním ešte žiť! Nie je to moja hrdosť, ale hodnota takého muža by u mňa klesla na nulu, takého partnera si nemôžem vážiť, nemôžem ho ľúbiť a nemôžem s ním žiť. Keď so mnou spával, tak aký šok z toho, že som tehotná?! Zlyhať môže každá antikoncepcia, vždy je tu reálna možnosť otehotnenia, aj keď minimálna, ale je tu. On mal šok? A potom sa uvedomil? Tu išlo o jeho partnerku a dieťa, o dve živé bytosti, ktoré mali od neho cítiť lásku a nie že mal šok. To mohol mať z toho, že ho vyšupnú zo školy, z práce. Tu sa zachoval ako totálny primitív, lebo len totálny primitív vyhodí svoju tehotnú partnerku na ulicu. Ak si to neskôr rozmyslí a tá žena mu to odpustí a je s ním, je to jej rozhodnutie. Mne by sa zdvihol žalúdok, keby som sa na neho pozrela, nikdy by som na jeho reakciu na moje tehotenstvo nezabudla. No každá sme iná, píšem svoj názor. Nedokázala by som žiť s človekom, ktorý ma podrazil v najzraniteľnejšom období. Ani preto, aby moje dieťa žilo s biologickým otcom. Byť otcom , venovať sa dieťaťu mu neupieram.
@timea7 Este raz som si precitala po sebe prispevky. Ved ja sa toho chruna nikde nezastavam 😀 Dala som odpovedat tebe, ale vlastne som reagovala na prispevok pred tebou, kde niekto povedal, ze ma znamu ci kolegynu, kde sa chlap po narodeni dietata spamatal, a myslela som to ironicky, ze taketo prispevky si zakladatelka zelala citat, ze vsetko bude o.k. Nie, nebude a u mna by takyto muz nemal uz sancu.
@timea7 založí tému a potom napáda kazdého, kto povie ze ten chlap je debil... 😀 😀 😀
@timea7 je ti odpustene 😀 Vies, partner je do urcitej miery nasa vizitka, jasne, ze nie sme zodpovedne za chovanie niekoho ineho, ale za to, s kym zijeme, ano. A vela diskusii sa potom otoci proti zakladatelke, ze nemoze byt uplne normalna, ked zije s takymto hnupom. Typicka obranna reakcia je potom obhajovanie svojho partnera a vykreslovanie jeho dobrych stranok. Tazko potom. Niektore zeny ako som uz pisala, sa chcu len vyrozpravat, ale potom s tym uz nechcu nic spravit a nechaju to tak.
@sardinka335 a prave to (zalozi temu a potom napada kazdeho..) je dovod, preco si takeho priatela nasla a preco s veeeelmi velkou pravdepodobnostou, aj keby ju tento priatel nechal, najde si podobny "prototyp grazla".

@katarinapekna
skoda. spravna konstelacia hviezd zatial nenastala.