Rozhodnutie o tehotenstve: Čakať na lepšie podmienky?
Ahoj, len chcem poznať vás názor
S priateľom sme spolu 2 roky, ľúbime sa všetko v poriadku sem tam mala nezhoda... cez víkend som zistila ze som tehotná a on chce aby som šla na potrat ... on už jedno dieťa má 9 rocneho syna z predošlého vztahu... mame ho v striedavej starostlivosti... takže každý druhý týždeň je s nami ... zevraj sa tu nebudeme zmestiť v 2 izbovom byte, že jeho syn sa nevyspi do školy a že bude mať zlý prospech a potom ze sa do toho oboje jeho ex a môže mu ho zobrať. A ze ma veľa prsce na dome a ze to finančne nedáme... ja ale dieťatko vlastné ešte nemám a strašne som po ňom túžila a teraz keď je tu tak chce aby som si ho dala preč lebo ze ak si ho nechám tak nám zničim život aj jeho synovi ... že mám počkať 2 roky keď budeme bývať v dome a tam si môžme urobiť... chcela by som poznať aj váš názor....teda názor iných žien... nechcem o tom vravieť rodine zatiaľ lebo viem žeby ho začali nenávidieť... stále dúfam ze si to ešte rozmyslí
@evka431 môj názor je to že ked nechcel dieťa mal si dávať pozor. Dieťa nie je objednávka ktorú teraz zruším a objednam až o 2 roky..
Neviem ja ako žena by som si nevedela dať dieťa preč a na potrat by som nešla. Nemá právo ta do toho tlačiť. Takze asi by som ukončila vzťah. Nemyslím si že o dva roky by sa situácia zmenila a aby si nakoniec neskončila bezdetna.. okrem toho je to aj zásah do tvojho tela treba brať určite na vedomie že sa niečo pri zákroku môže nenávratne poškodiť.. držím palce aby si sa správne rozhodla.
uprimne šla by som na interupciu a hned v ten den by som sa s nim rozišla ..
alebo by som to riskla a bola slobodna matka ale rozhodne by som s takymto egoistickym chlapom nebola
chápala by som keby to dieta malo geneticke vady .ano to je o inom ..
po tomto by som to nedala aby som s nim ostala ...
ist na interupciu to nie je ako idem si dat botox, a pritom ja nie som typ za každu cenu si nechat dieta
argument že sa synator nevyspí, kolko domacnosti 4 ludia žiju v 2 izbovom byte ..viac než dost - argument za všetky drobne
on ma vela prace na dome, čiže najdôležitejši je dom a potom syn a potom nič ,.. a potom si tam niekde ty
To je debil a nie partner ktorý tá lubi. Sa zobuď! Chlap ktor by tá ľúbil by tá neprišiel na potrat, ale prebral by zodpovednosť
@evka431 ked nechcel v ziadnom pripade decko, mal si navliect 2 gumy. Kym sa narodi, dokonci dom, aspon sa poponahla. Vyhovarat sa na JEHO syna je sebeckost, a co VASE spolocne dieta? To nie je dolezite? Tvoje tuzby nie su dolezite?
A ešte doplním že ak už len sa jedna o byt môžete aktuálny predať/ zrušiť nájom a ísť na čas do 3-izboveho a kúsok sa uskromnit. Riešení je veľa ale to je fakt taká výhovorka že syn sa nevyspi.. môžeš mať úplne kľudne dieťa ktoré prespí celu noc. Napríklad ja mám aktuálne bábätko a dosť place a sme v 2-izbovom byte a manžel spáva občas v obývačke a vôbec nepočuje že place., takze podľa mna on s tebou nechce mať deti má už jeden záväzok s inou a další mať nechce.
@evka431 fuha... no neviem... u mna by muz s tymto nastavenim skoncil... akoze dieta a vobec otehotniet nie je kupit si auto, ked nan konecne mam... nie... toto sa mi nepaci, argumenty odveci... akoze teraz chod na potrat a o dva roky budeme mat... au... a vsetko je len o jeho synovi a jeho nazore... na ten tvoj sa vobec pytal? a mimochodom preco sa nechranite, ked dieta nechcete?
Omg hovorite o tom dietati ako o nejakej veci. "Teraz sa vam nehodi" (a pritom ziadne vazne argumenty nevidim, len nepohodu a s*acky z ust frajera), ale o dva roky ked uz sa to bude hodit tak si urobite. Len aby to este potom slo. Normalne je mi tak luto toho dietata. A frajer zodpovednost level sto. Hrozne.
A nie, na potrat by som nesla. Zacala by som si zariadzovat zivot svoj s dietatom, lebo henten ked mu to "akurat nebude vyhovovat" tak kopne do zadku aj Teba (bez ohladu ci dieta spolocne mat budete alebo nie) a skoncili ste.
Poriesit do porodu byvanie - vacsi dvojizbak alebo trojizbak a vybavene... dom pocka.
K priatelovi - moze mat sok, co ho samozrejme neospravedlnuje. Postav sa k tomu priamo, ze nad potratom ani neuvazujes a vybavene.
Sama pises, ze po dietati tuzis, o dva roky sa vam uz podarit nemusi. Ak bude uplny chuj, tak bude platit...jeho problem, jeho vyber.
@evka431 no inak je možné, že bude mať časom 2 deti v striedavej starostlivosti, ak sa nespamätá a neprijme zodpovednosť.
Bojovala by som za svoje dieťa ako levica,buď s debilom alebo bez neho,ak by okamzite neprisiel s kyticou a neodprosil na kolenach za postoj k vašmu spolocnemu dieťatu.A presne tak by som mu to povedala...kytica.kolena a dieťa alebo zbohom.Jeho dieťa chudáčik sa musí vyspinkať a tvoje,vaše nech ide do biolog.odpadu...na to nech xabudne,hrdina.
V tomto pripade by som na potrat nesla. Potrat nie vyberanie znamienka, vie poznacit telo aj dusu. Posielat ta tam, ked ty nechces, nesvedci o jeho laske k tebe. Ja som pro choice, ale tu nevidim dovod.
Ze o tom nemám vravieť nikomu lebo že je to naše rozhodnutie ...a ja mu stále vravím ze ja to tak nechcem tak mi povie ze ci radšej prídem oňho....jikdy nebol zlý človek ale od víkendu ako keby som ho nepoznala ....bojím sa ze sama to nedám.... mam 25 rokov
Ano.drahý,radsej pridem o teba ako o vlastne bezbranne dieťa.Predpokladam.ze mas rodicov,surodencov.krstnych rodicov.kamaratky..to vsetko su ludia,ktori pomôzu,len im to treba dovoliť.A frahy nech uz odteraz spori na alimenty.Ja osobne by som chlapa,ktory by ma pisielal na potrat už vo svojom živote nechcela,potrebujem istotu ako soľ.nie nezodpovedne h.o.v.n.o.
Ze o tom nemám vravieť nikomu lebo že je to naše rozhodnutie ...a ja mu stále vravím ze ja to tak nechcem tak mi povie ze ci radšej prídem oňho....jikdy nebol zlý človek ale od víkendu ako keby som ho nepoznala ....bojím sa ze sama to nedám.... mam 25 rokov
@evka431 dieťa vyrobil ochotne bez tvojho nútenia ale prijať zodpovednosť za svoje činy keď sexoval bez ochrany to už nechce
@evka431 aké naše rozhodnutie? Jeho rozhodnutie je zbaviť sa teba aj s dieťaťom alebo iba dieťaťa. Tvoje rozhodnutie je čo sa stane s tvojim telom. On môže akurát tak šúchať nohami keď nedával pozor.
Nenechaj sa vydierat. Povedala by som mu, ze ty si uz rozhodnuta. On nech si vyberie… bud bude mat normalnu rodinu alebo bude mat dalsie dieta v striedavej starostlivosti alebo bude platit alimenty.
@evka431 Áno radšej by som prišla o blba... Chlap, ktorý by ma poslal na potrat by u mňa skončil nie len ako muž, partner ale aj ako človek... Čo je dieťa tovar, že sa ho zbavíš a urobíš si ho o 2 roky? A keď už po potrate nebudeš môcť mať deti tak čo potom? Neboj zvládneš to, ja som mala dieťa v 26 a teraz má už skoro 14 rokov...
Ja poznam pripad kedy sa otecko zdekoval ( žebaty a bezdetny v manzelstve( ale o vnučika sa velmi postarali jeho rodičia.je uz na strednej a stale je s nimi v kontakte aj s matkinymi tiež
@evka431 len aby si ty nebola dobrá na to aby si sa podtarala o jeho synčeka keď príde na týždeň k nemu. A obávam sa že už ženu má len na to a dieťa by nechcel ani v dome. Ja si to ani neviem prestaviť že by som išla na potrat a potom na další tyzden príde 9 ročný chlapec a tvarme sa že sme rodina. A ak by ste aj o 2 roky mali vlastne tak pri každej chvíľke si nespomenieme na to prvé? Ak trvá na rozhodnutí tak by som si zbalila kufre a vidíme sa na sude. Šok nešok mal si dávať pozor keď dieťa nechcel..
@evka431 Ten chlap ta vydiera. Velmi dobre si rozmysli ci pojdes na potrat. Spat to uz nikdy nevratis a mozes mat dozivotnu traumu z toho. Daj tomu dietatku sancu na zivot. Je tolko bezdetnych parov ktore by dali neviem co za zdrave babatko. Predpokladam, ze byt je jeho a ten dom staviate zo spolocnych penazi? Ty teraz v 25 rokoch fungujes ako nahradna matka 2 tyzdne v mesiaci pre 9 rocne dieta. Je pekne, ze sa o neho staras ale tvoje vlastne dieta si nenechaj zabit. Mas kam ist? K rodicom napriklad? Pokial mate normalne vztahy, verim, ze ta vezmu k sebe. Ja by som tak urobila. A si este velmi mlada, mas sancu stretnut cloveka, ktoremu tvoje dieta nebude vadit a zalozite spolu rodinku. Nebola by si takto prva.
@evka431 tak dieťa obzvlášť ak po ňom túžite určite nedávajte preč. Aj keď je to vaše spoločné dieťa vy ste už kvazy matka je vo vašom tele a radšej by som prišla o takého sebca ako je váš priateľ ako o dieťa. Pobúril ma na diaľku a to sa mi stane málokedy. Nič nie je na tejto zemeguli a ani v celom vesmíre viac ako život. Je to dar. Myslite na to
On uz podla mna ziadne dalsie dieta nechce a ta vyhovorka, ze o 2 roky, tak to mu akosi neverim. Takze rataj aj s touto moznostou.
@evka431 25-ročná to sama dáš, nemáš 16. Začni rozmýšľať ako to dáš, nie či to dáš.
Ak ty dieťa chceš ale spravíš, čo povie partner budeš si to celý život vyčítať. A po takom niečom, neviem či budeš schopná ďalej pokračovať vo vzťahu s ním. A písali to tu viaceré, zdieľam rovnaký názor - je to od neho veľmi sebecké. Po dvoch rokoch to povie, že už nemá chuť starať sa o malé dieťa, keď syn už bude takmer pubertiak.
ak dieťa nechceš sama vychovávať - daj ho na adopciu. je mnoho bezdetných párov čo by sa možnosti adoptovať potešili.
tomu chruňovi ale o tomto zámere nehovor - a začni si sama budovať svoju budúcnosť - toto nie je partner do života ...
Len ta vydiera, vobec na toto nepristupit. Bol pri tom? Bol. Vedome? Vedome. Nikdy by si si neodpustila dat prec dieta, co chces..vsetky tieto problemy sa daju riesit, a to aj bez neho. Porozpravaj sa s rodinou, on ti nema co zakazovat. Je to vase dieta - ano - ale aj ich vnuk, synovec, neter...
ja pochopím že s takým blbým nápadom príde nejaký pubertiak čo náhodou nabucha spolužiačku, alebo nejaký náhodný sexoš - ale dospelý a akože milujúci partner s ktorým žena žije 2 roky??
panebože, dúfam že môj syn nebude nikdy taký somársky slaboch!

@evka431 ze je to sebec a myslí iba na seba a odisla by som od neho ak by mi toto povedal chlap s ktorým som 2roky.