Ako sa staráte o svoj vzťah s partnerom?

3. okt 2021

Co robite pre svojho partner? Ako sa starate o svoj vztah, aby bol stale pekny? Ako davate najavo, ze vam na partnerovi zalezi a lubite ho? Ako neupadat do rutiny a stereotypu?

panelacikova
3. okt 2021

nuž dávam mu to najavo tak, že mu to dávam najavo 😀

autor
3. okt 2021

@panelacikova sposobov je vela, co tak to konkretizovat

petricka1984
3. okt 2021

Rozprávame sa spolu, smejeme sa spolu, zaujímame sa jeden o druhého.

0silvia0
3. okt 2021

Chodime spolu do kina a vecer si niekam sadnut, pizza, pivo a tak. A ty?

mondolina
3. okt 2021

dotýkame sa, bozkávanie, hladkáme, rozprávame, sexujeme atď

autor
3. okt 2021

@0silvia0 praveze v poslednom case len vecer TV a oriesky 🙈 manzel unaveny z prace a zo stavby na dome a ja sama cely den s detmi. Nedavno spolocny welness, sem-tam posedenie s priatelmi

0silvia0
3. okt 2021

Tak ked sme mali deti male, tak sme sami dvaja nechodili nikam, stale len s detmi program... Ale robili sme si vylety casto, ale ako rodina.

mauduska
3. okt 2021

ja veľmi odporúčam rande aspoň raz za týždeň - aj popri deťoch. Buď sa len porozprávať pri víne alebo si pozrieť film, ak nemôžete ísť von. Alebo si zohnať opatrovanie a na pár hodín niekomu zveriť deti, ísť do kina, divadla na večeru alebo len tak do mesta. Hlavné je to, aby ste mali ma seba čas a venovali sa jeden druhému, neriešili deti, domácnosť, peniaze... ale posunúť sa na hlbšiu úroveň komunikácie - inak dopadnete ako spolubývajúci, ktorí si len odovzdávajú inštrukcie.

miskakyska
3. okt 2021

Ja Ti ani neviem...ide to všetko akosi samo😊😃sme tu jeden pre druhého ... Zajtra...vlastne o pár minút máme výročie☘️24☘️

michaela_murinova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
3. okt 2021

spoločné aktivity, šport, koncerty, kino, spoločné zážitky, aby boli témy na nekonečné rozhovory, ale zároveň aj priestor na trávenie času každý sám, občas drobné prekvapenia aj mimo menín, narodenín, my sme obaja dosť kontaktní, takže objatia, túlenie sa, ale my to máme jednoduchšie, lebo deti máme už dospelé.
@mauduska sorry, ale skús napísať, keď budeš mať dve, tri deti, ako si dáte s mužom rande aspoň raz za týždeň. Keď s jedným bude treba písať úlohy, druhé bude mať obdobie vzdoru a tretie koliky. Nie všetci sa hrnú do stráženia dvoch, troch malých detí. Občas áno, pravidelne minimálne raz týždenne ani veľmi nie.

elizabet173
3. okt 2021

@miskakyska blahoželám!!!!

miskakyska
3. okt 2021

@elizabet173 ďakujem

marianarem
4. okt 2021

Podla mna treba zachovat blizkost a pritazlivost. Kazdy ma mozno ine kriteria na blizkost, no ja potrebujem rozhovory o tom, co vnutri prezivame, cim sa prave v zivote zaoberame, proste aby sme sa stale poznali. Ked nejaky cas riesime len maleho a organizacne veci, tak akoby stracam kontakt a snazim sa najst a dohodnut nejaky spolocny cas pre nas. Moze to byt aj ked maly spi, nemusime niekam vyrazat. Tiez potrebujem fyzicku blizkost, hoci aj len sediet prituleni pri tom filme a orieskoch. Pritazlivost...ja nie som na vysportovanie a oblecenie, pritahuje ma, ked vidim, ze sa sprava ako muz ku mne, je mi oporou, zaujima sa o mna, ked vidim, aky je otec, ako sa stara o dom..a este ze ma svoj nazor 🙂 Unho to bude asi podobne, lebo ja sa tu na materskej nejako neupravujem a vsetko klape. Ale toto ma kazdy par inac. Aha a u nas je pre vztah podstatny este humor, robit si srandu jeden z druheho, ale aj z hocicoho, proste zasmiat sa spolu.

mauduska
4. okt 2021

@elizabet173 poznám ľudí, čo to robia, takže vychádzam z ich skúseností 🙂 Ja sama som chodila strážiť deti snúbencovej sestre, skoro každý týždeň šli s mužom von len spolu sami. A keď som ich nestrážila, tak ich dali spať medzi 7 - 8 večer a potom boli už len spolu. Ja vždy v takýchto situáciách hovorím, že niekto hľadá dôvody a niekto spôsoby. ;)

katulienkax
4. okt 2021

Ano ked si bezdetna strazit chodis, ale ked uz vsetci maju svoje deti a k tomu este male a stari rodicia daleko, tak nehrozi zeby sme kazdy tyzden niekde spolu sami vyrazili, to tak mozno raz za pol roka a to je malo ☹ Musela by som si bud niekoho zaplatit - to nechcem a v podstate aj v mojom veku zname a kamosky uz vsetci maju male deti, tak vzajomne strazenie moc nehrozi.

elizabet173
4. okt 2021

@mauduska ja tiež nepíšem z vlastnej skúsenosti, mala som dieťa len jedno, ale opakujem, napíš, keď budeš mať vlastné deti. Nie všetky zaspia na povel o 7-8 večer a už sa nezobudia. Vzťah sa dá udržiavať aj bez toho, aby si manželia dávali minimálne raz týždenne rande.

via88
4. okt 2021

@elizabet173 hejze; to je tak lahko napisat. Staci aj jedno dieta, ktore proste nemas komu dat strazit 😀 potom co...

fiffinkaa
4. okt 2021

Kino víno prechádzka šport hudba film humor..ale najčastejšie víno a humor🤩

elizabet173
4. okt 2021

@via88 tak najľahšie je napísať bezdetnému, sama som vyššie uviedla, že to mám s partnerom jednoduchšie, lebo máme deti dospelé. Iná bola situácia, keď som mala malé dieťa, chodila som do práce, do školy a stavali sme dom. V žiadnom prípade to nie je dôvod na to, aby sa partneri zanedbávali, vzťah treba stále budovať, ozvláštňovať, len v určitých životných obdobiach je to ťažšie, ako v iných.

kikundela
4. okt 2021

Baby a mate niektorá vzťah že priateľ chodí robiť preč? Co potom? Dva týždne je doma... Mne to príde niekedy akoby tu ani nebol 😔 ja mam dve detičky.... Pokiaľ sú zdravé tak sme spolu cez deň kým po. Nich neidem do školy škôlky... Ale posledne 4 týždne sú furt chori.... Som s nimi stále doma... Príde k nám doobedu dáme si obed a ide preč.... Alebo sa ani nevidíme niektoré dni. A poviem vám pravdu hnevá ma ze ja som doma s chori mi deťmi a on ide na pivo, za kamošmi a ja mam byt šťastná spokojná....

0silvia0
4. okt 2021

@kikundela ale to asi nie su jeho deti, vsak? A byvate spolu?

kikundela
4. okt 2021

@0silvia0 nie nie sú.. Ale aj tak ma to štve neskutočne 🤦‍♀️.. Nebývam spolu

via88
4. okt 2021

@elizabet173 iste, rande raz do tyzdna je pekna myslienka no, len to sa tak lahko pise, dajte deti k babke sestre... a ked babka este pracuje a sestru nemame... 😀 tak co

0silvia0
4. okt 2021

@kikundela neviem kolko ste spolu, ani neviem, ci spolu planujete byvat. Ale on tvoje deti berie ako iba tvoje deti, nema asi potrebu ani ziadnu otcovsku zodpovednost ti s nimi pomahat ani ti robit spolocnost...

elizabet173
4. okt 2021

@via88 no tak nič. Ale my sme brali naše dieťa, keď bolo maličké ako súčasť nás, nemali sme potrebu ho niekde odkladať, babky ho strážili len výnimočne, vláčili sme ho všade, neobťažovalo nás, to naopak, bavilo nás to, veď sme po tom túžili, ako ho budeme učiť plávať, lyžovať, spoznávať okolie...času na rande by aj bolo, aj strážiť mal kto, no vzťah sa dá budovať aj takto. Občas sme vybehli do kina, na ples a pod. ale rande minimálne raz týždenne, no musela som sa pousmiať.

elizabet173
4. okt 2021

@kikundela toto by ma ale neštvalo, ak spolu nebývate a deti nie sú jeho. Viem, asi máš pocit, že si vyberá len čerešničky na torte, ale ak on chce mať iba priateľku s výhodami, nechce vzťah, kde bude spoluzodpovedať za chod domácnosti a výchovu detí, veľa s tým nenarobíš. Inak, keď sú deti v škôlke a on u teba, dúfam, že mu nevyváraš, neperieš

0silvia0
4. okt 2021

@elizabet173 my sme to mali s detmi tak ako ty. Ziadne odkladanie deti, planovali sme si aktivity s detmi, ved sa to v pohode dalo.

angelous1991
4. okt 2021

Tak manžel pracuje v zahraničí . Sme nonstop v kontakte cez telefón keď je tam cez deň mu posielam pravidelne správy smajlíka len tak že naňho myslím večer telefonujeme dlho každý deň . Keď je doma chodíme na spoločne výlety najmä turistika . Keď je teda doma a pracujem prídem domov čaká ma dáme si kávičku alebo príde pre mna pokecame ako sa kto mal v ten deň , aj pri vínku večer na záhrade keď sa dá , večer pri telke lezime spolu tulkame sa bozkavame sex je stále … najmä treba komunikovať a dať aj mužovi najavo že je tiež pre vás pekný a fešák a robiť pre seba take maličkosti ja neviem napr kúpiť tomu druhému čo ma rad , pripraviť preňho nejakú dobrotu len tak …. Je to rôzne najmä sa veľa rozprávať a tráviť čas spolu … to je dôležité .

kikundela
4. okt 2021

@elizabet173 on nie je taký zase.... Možno som to dosť blbo napísala lebo som už unavená zo všetkého.... Ale príde, nakúpi nám, varíme si spolu... Perie väčšinou on 😂 doniesol deťom kde co na posilnenie imunity... Len ma to štve teraz všetko... Ale Elizabet on fakt nie je taký