icon

Ako sa stať nezávislou od manžela?

28. máj 2023

Baby ako sa od neho stat nezávislou? Vraj som ako malé decko , ktoré si neporadí samo, že na všetko ho potrebujem. , všetko chcem vedieť..môžte mi dať prosím radu?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
autor
Autor odpoveď zmazal
dota6
28. máj 2023

On ťa do takej pozície uhnal za ten čas čo ste spolu.ja som mala takého ex, nebol zlý človek ale všetko muselo byť ako povedal, inak chodil zdutý. Jednoducho som si aj chcela presadiť, napr. vybrala som destináciu dovolenky, ubytovanie a už to začalo. Ofrflal najprv ubytovanie, potom, že na tom mieste nie je toto a hento a nakoniec chodil zdutý, povedal že našiel úplne niečo iné v inej destinácií. Ja som ustúpila a zrazu iný človek, úsmev na tvári. Hneď začal vymýšľať čo tam budeme robiť atď.
Potom mal psa a nestíhal sa mu venovať a ked som s ním nebývala stálei ho nútil a keď som ho nechcela, nevedel sa ukľudniť. Bol nervný, že nikam nemôže. Že prečo keď som doma ho nechcem mať. Pritom som mala svoje klientky, no ale moja práca bola nič :D
Tak ma zmagoril, že terajší muž ma musel naučiť aby som sama rozhodovala a sama si povedala čo chcem. Lebo som sa ho na všetko najprv pýtala :D či môžem ísť von. Či môžem kúpiť toto a hento. Či môžeme ísť tam :D stale sa ma pýtal, prečo sa ma pýtaš take veci. Oznám mi to a pôjdeme kam chceš.
Moja rada je, aby si sa ho zbavila :D hej? Taká drsná. Alebo mu nastav zrkadlo. Ohrdni jeho prácu, zober sa a choď kde chceš a ešte mu povedz, že druhý chlap by lepšie pokosil :D alebo neviem čo. Proste nech ochutná tu medicínu. Lebo je to hnusné čo niektorí ľudia robia partnerom, je jedno či muž alebo žena aj ženy vedia byť kruté partnerky.
Držím palec, nech sa z roho vymotáš.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
autor
Autor odpoveď zmazal
mamula20
Odpoveď bola odstránená
ropucha6
28. máj 2023

A ty mu nevies odpovedat, ze to su tvoje peniaze? Dar nespada pod spolocne peniaze, tak bud trocha asertivna. Robi len to, co mu dovolis, to ta my nenaucime.

zitaje
28. máj 2023

Ty musíš vedieť, či ti to takto vyhovuje. Mne sa zdá, že vlastne áno. Veď si mu mohla dať polovicu peňazí, že polku si necháš a polku odložme. Je to len o tebe a tvojom nastavení.

autor
Autor odpoveď zmazal
zitaje
28. máj 2023

A čo si mu povedala, keď zahlásil, na čo chce použiť tvoje peniaze?
Zbytočne to budeš riešiť s nami, to by chcelo rozhovor s ním, ale keď takto fungujete dlhodobo, pochybujem, že ťa bude počúvať, keď ťa má za decko / nesvojprávnu. Môjmu mužovi by ani na um nenapadlo rozhodovať o peniazoch, ktoré dostanem ja. Zrejme ste si to na začiatku vzťahu zle nastavili. Určite sa to dá zmeniť, ale budeš musieť TY SAMA byť asertívna, vytrvalá, rozhodná a rozumná a nenechať sa.

maryetta
28. máj 2023

Lebo si asi zvykol ze on rozhoduje a co povie je pravda?
Ako o tych peniazoch by som asi buchla po stole. Ze haloooo. Okej nazor povedat mozes ale rozhodnem ja!
On je aj svojim sposobom manipulator-aby mu vsetko vadilo? Zle upratane? Ukaz mi to lepsie.
Zle navarene? Nech sa paci. Rada ochutnam nieco od teba.
Nemozes sa nechat zmykat. Lebo on vie kolko si k tebe moze dovolit.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
kamatopo
28. máj 2023

Tak teraz tomu nerozumiem. Ty disponujes s jeho výplatou,on ti dá aj naviac keď potrebuješ a tebe vadí že eura tebe darované spravuje on...čítam tu veľa článkov o tom ako muž žene nedá nič naviac..dokonca ani nevidí koľko zarobí...myslím že tvoj problém je že si s tými eurami nenalozila po svojom..tak mu to povec že chces ich mať na inom účte ako spoločnom a rozhodovať o nich sama. To je o komunikácii.

autor
Autor odpoveď zmazal
mamula20
Odpoveď bola odstránená
kamatopo
28. máj 2023

Tak ich od tial prehod. Máš právo s tým účtom manipulovať? No popravde ani mne by sa to nelubilo...no môj manžel by si toto nedovolil. Poznáme svoje hranice a diskutujeme. Ak ti ich rodičia dali tak sú tvoje. Manžel to dobre mienil no v dnešnej dobe si je dobré aj niečo dopriať. Máš dáky sen?

miadi
28. máj 2023

Ty si ako nesvojpravna aj sa tak chovas. Cvakol ti zuby a pery Tak si myslis ze to co ti dali rodicia by bolo “ hrat sa ze to je moje.” Darovane je tvoje. Ked rodicia povedali ze to je pre teba tak je to pre teba. Keby povedali ze je to pre vas bolo by to pre vas. Tie vylepsenia tvoje zuby a pery Asi by na to nedal $ Keby to Nebolo aj prenho. Mozno ti setri na dalsie vylepsenia. Hranice nastavujes ty co mu dovolis.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
miadi
28. máj 2023

Tak si mozes s 500 urobit co chces a on nech 500 setri na co chce.

zuzubb007
28. máj 2023

A raz nepochopim toto, ze spolocny ucet, k tomu by som v zivote nepristupila, normalne to funguje tak chcem kupim si co chcem, a neoznamujem to muzovi, ze absolutne, ked sa riesia vacsie vecy zvacsa plati chlap a radost zo zivota nikde ma nesleduje kde som kolko a ako minula, ako si clovek spravi tak ma

lukbe
28. máj 2023

To kde sme? On mi dal spravit toto, on mi dal spravit hento. Mate to nastavene ako v stredoveku, ty si s tym zjavne suhlasila, tak nechapem, preco tu teraz vyplakavas. Je to tak, ako si to dovolila a tebe to vyhovovalo. Teraz asi tazko vycuvas.

nelca84
28. máj 2023

A ty by si naco minula tie peniaze? Asi by si si dala zas nieco vylepsit. Mne to pride, ze on to vie, tak ich radsej hned odlozil na hypo. Rozhadzala by si ich na nejake hluposti. Podla tvojich slov ti dopraje a celkom slusne, mas pristup k jeho vyplate. Ale niekedy sa treba spravat aj rozumne, mysliet aj na zadne vratka a nie len ja chcem to, ja chcem to...

autor
Autor odpoveď zmazal
ropucha6
28. máj 2023

Ake jeho peniaze na pery/zuby? Su to vase spolocne peniaze ci nejake jeho spred manzelstva? Sama sa hras na nesvojpravnu. Ked chcem zuby, tak si ich jednoducho zaplatim, preco by som to mala omielat manzelovi.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal