icon

Ako sa vyrovnať s alkoholizmom v manželstve?

sss2023
3. nov 2023

Dobrý deň, musím sa skusiť sem vyrozprávať možno aj niekto poradí alebo má skusenosť a dostal sa z toho. Ide o moju sestru, uz roky žije v manželstve, ktoré sa ani nedá nazvať manželstvom. Ma dve deti, prvé ma s bývalym priateľom potom sa vydala a a hentým na druhe. Žijeme na dedine čiže asi viete ake to je, ohováračky a podobne. Problem je v tom že on je úplny alkoholik ale celá dedina ho berie ako sa super človeka čo je každú nedeľu v kostole, číta čitania. Ľudia aj vedia že pije ale každy ho kryje hlavne jeho rodina, a z mojej sestry robia všetci tú zlu nezodpovednu harpiu, a najnovšie tú ktora ho podvádza. Prosim pekne ona už by ani o žiadneho chlapa nemala zaujem taka je znechutená z toho všetkého. Proste denne ju uráža, bolo tam už aj fyzické násilie ale hlavne to psychické. Nadávky, nonstop opity, on je aj v robote opity ale na ňom to vobec nieje vidno, lenže po robote si to doženie a potom to už vidieť je a hlavne doma medzi 4 stenami. Deti ho neznášaju, toho svojho si stále hucká, chlapec chudák zmätený. Nedá sa s ním debatovať už niekolko krat sme sa snažili to riešit po dobrom, dohovorom. Ale on nás vysmeje potom nasľubuje že už piť nebude potom zrazu že on nepoje.že on si dá 1 pivo cez deň. Jeho matka to je proste dedinaská stara žena čo povie že všetci chlapy piju prečo by on nemohol. Moja sestra už je ako kostra. Uplne zničena neustálym stresom.

Strana
z2
lujza123
3. nov 2023

@sss2023 mám kamosku ktorú poznám od detstva a vyrástla v rodine aku ma tvoja sestra. Zanechalo to hlboké stopy na nej aj jej súrodencoch. A nie, nedakuju mame že len vďaka nej mali pekne detstvo, lebo ho pekne naozaj nemali
Tak isto moja najlepšia kamoska bola v takomto násilnom vzťahu niekoľko rokov a nedokázala sa z toho vymotať.
Nemusím žiť s chlapom ktorého sa bojim na to aby som vedela o čom to je a aké priam nemožné je pre ženy z takýchto vzťahov odísť. A tak isto viem aké je to pre blízkych týranej ženy, poznám ten pocit bezmocnosti, to ako sa ti straca pred očami a nedokážeš jej pomôcť.

Prečítaj si tento článok o spoluzavislosti https://www.zivotbezzavislosti.sk/spoluzavislost/ Pochopíš čo sa tvojej sestre deje. Ak jej chceš naozaj pomôcť skús ju nasmerovať, sú rôzne centra pre týrané ženy, linky dôvery. Pomôže jej keď sa porozpráva s niekým kto rozumie jej situácii a bude ju vedieť nasmerovať.

mamutka
3. nov 2023

@sss2023 za čo jej synovia poďakuju vlastne? Že len vďaka nej mali pekne dectvo? Iba ak sa dokáže rozviesť a odísť. Inak je ona zodpovedná za utrpenie tých deti s ozranom. Ona im vybrala hovado do života, ona ich pri tej špine drží, ona sa stara čo povie dedina…. Pokazila výber otca, musí to napraviť, bude to ťažké, ale deti si to zaslúžia

poppy22
3. nov 2023

@kornelies ale minimalne niektorym ludom by otvorila oci...

mikadooo
3. nov 2023

@sss2023 prečo sestra neodíde? K vám, k mame? Tak by ste jej najviac pomohli 🤷. A super chlapa môže prenechať hociktorej, ktorá sa myslí, aký je super...

zmrzlinka2021
3. nov 2023

@sss2023 nerieš sestru , to ona musí sa rozhodnúť a chcieť. Vy môžete pomôcť len keď ona bude mať záujem.

sss2023
autor
4. nov 2023

@mamutka ona neriesi co si mysli dedina, to som napisala ja ako to ludia vidia ....

alexnina777
5. nov 2023

@sss2023 keď chceš sestre pomocť, tak konajte, je tu na MK x prípadov, že v takomto prípade ženy odišli od takýchto ochlastov agresívnych .. každé dieťa, ktoré vyrastie v takomto toxickom prostredí si nesie následky a vzorce na céý život.. je tu jeden príbeh ženy ktorá takto v lete plánovane utiekla od takého istého chlapa ako tento Váś.. dá sa to len treba chcieť a plánovať, existujú krízové centrá pre tieto matky s deťmi a je ich dosť, alebo urobiť finančnú rezervu, naplánovať odchod o pol roka napr, a konať.. žiadnemu chlapovi ožratému alkoholikovi a tyranovi súd deti nezverí, treba ukázať silu a nie strach takémuto chudákovi .. on len robí ramrná, lebo cíti zo ženy strach.. on sám je slaboch..

zuzanna33
8. nov 2023

@sss2023 Nebudem tu písať slohy Alkoholik bude vždy bez ohľadu na ženu či deti. Rázny koniec ak bude treba z doprovodom polície sestra nech si útoky nahráva a podá žiadosť o rozvod ! V dedine sa všetko zametá pod koberec každý pije povie len taký človek ktorému to je jedno buď chce žiť a odíde alebo prežívať zo dňa na deň v slzách sama a utrápená pretože to bude len a len horšie.Kazdy ma byť zdravo sebavedomí vážiť si život a ak ten druhý za to nestojí pokiaľ je chorí nikto ho Nikdy nezmení

Strana
z2