Ako sa vyrovnať s hnevom partnera po oslave?
S priateľom sme boli na oslave, nepijem moc tvrdý alkohol ale dala som si a ani som necítila tú hranicu kedy mám už dosť a strašne mi udrelo. Našťastie už doma, na oslave som si hanbu neurobila. Lenže videl to partner a strašne sa na mna nahneval. Strašne mi je trápne a neviem to nejako prekusnut…. Je mi z toho zle aj psychicky aj fyzicky … partner sa so mnou ani nerozpráva , miliónkrat som sa ospravedlnila že ma to mrzí ale on to zobral nejako osobne. Hnevá sa na mna a mne je strašne blbo z toho.
@anna777115 tak ja moc nepijem… a neopijam sa…
Môže mať dôvod, prečo nepije. Možno nejaká trauma z detstva. Ty si mu to možno pripomenula, sklamala. Ale to môžu byť len dohady. Možno si niečo povedala, či urobila a nechce to povedať. Potrebuje čas.
@gribka1 nepije lebo mu to proste robí zle… dal by si 3 poháriky a bolo by mu zle.
Tak, mu povec ako to citiš a rozoberte si svoje pocity navzajom. Lebo, keď pre niekoho je to malichernosť, pre dtuheho, to može byť životne doležite.
Nie si povinna analyzovat jeho reakciu. Je jeho, nech on preskuma, preco ho to tak vyrusilo. Mozno nie je az taky stotozneny s vlastnym nepitim, ako si nahovara. Je to prehnana reakcia a nie je tvoj rodic a ty jeho neplnolete dieta, aby bolo nutne ta potrestat. Lebo to presne robi, a tak to vnimaj aj ty, nebicuj sa za to, stalo sa, nie schvalne ani pravidelne a sme proste ludia.
Zaujimave citanie,naozaj. Bola tu diskusia,kde sa chlap opil 3-4x za rok a bol z neho nezodpovedny chlap,alkoholik. Zene radili niektore rozvod a tu kolko pochopenia 😁 zaujimave
Ospravedlnila si sa a to staci,za mna to netreba prehanat. Chlap sa hneva ale prejde ho to,tazku hlavy by som si nerobila. Tiez nepijem,moj muz sem tam,prilezitostne. A parkrat to prehnal,ale jemu bolo zle. A ja som bola taka dobra,ze som sla po nakupoch a deti som nechala jemu 🫢😁
Možno má nejaké zlé skúsenosti preto to vzal horšie. Ja napríklad nepijem nikdy ani trochu. Moja mama je alkoholička ak by sa môj partner opil hoc len raz bolo by pre mňa veľmi ťažké sa cez to preniesť, pretože by mi to podvedome pripomínalo mamu. Myslím že by mu pomohlo ak by si ho ubezpečila že sa to nebude opakovať.
Ja napr. alkohol nepijem a nestŕpim pri sebe ožratých ľudí, ktorí nevedia ani na nohách stáť alebo celkovo. Takže mňa by to sklamalo tiež, kebyže partner vie, ako vnímam alkohol a pred mojimi očami sa ožerie tak, že nevie o svete. Hanbila by som sa na oslave za neho a bolo by mi jedno, či je to raz za rok, raz za 4 roky alebo raz za 10 rokov. Proste netolerujem ožratých ľudí. A áno, daj mu čas, nech to spracuje a potom bude dobre. Sklamanie pominie a život ide ďalej. Nabudúce sa ožieraj sama s kamarátkami, u ktorých aj prespíš, aby sa na teba v takom stave nemusel pozerať. Mne ožratí ľudia prídu hnusní, nechutní. A kľudne ma tu zhejtujte, je to môj názor a stojím si za ním.
Opití mu idú na nervy a na teba nebol pekný pohľad ak si nevládala chodiť. Stalo sa, neurobila si to naschval a ospravedlnila si sa. Ale nabudúce budeš vedieť, že piť nevieš. Mne sa opití ľudia tiež protivia, ale ja viem presne z čoho ten odpor pochádza.
@petulda333 tak 3-4 x do roka je snad ine ako prvy krat za 4 roky a podla levelu jej lutosti uz to viac krat neplanuje urobit.
@autorka a ostatne tvoje pripadne chyby a omyly preziva ako? Vsetci spravime raz za cas blbost a aj keby si sa rovno zgrcala v aute s prepacenim, proste to je zivot a stavaju sa proste aj taketo neprijemne veci. Hanbila by som sa, ano, aj poucila, ale milujuci partner sa za taketo veci nezduva cele dni podla mna. Ved si to otoc, ako by si reagovala ty?
Tiez nechapem co je na jeho reakcii take strasne. Sama neznasam alkohol, nepijem, muz sa opije raz za rok a teda nejdem sa s nim kvoli tomu rozvadzat, ale tiez mi to pride nechutne a ano, musim sa mentalne potom 2 dni upokojovat 😀 To neznamena, ze ho nelubim ani ze sa mi zhnusi nadobro, proste len fakt nemam rada opitych ludi a vzdy ma to trochu nastve. Ale teda nevybijam si na nom zlost ani nic podobne, aj on vie ze to musim len predychat, nerobime z toho ziadnu dramu a kludne ho "pustim" aj o rok 😀
Bože to je somarik, ospravedlnila si sa, nestáva sa ti to často, tak by sa mal odfucat. Aj mne sa stalo párkrát ze som to prehnala, môj muž pije veľmi minimálne, radšej robí šoféra a hanbila som sa pred ním ako pes na druhý deň a to už sme boli dávno manželia... Ale to prejde neboj.
Mne sa raz stalo, že som bola s kamarátkami zapijat rozlúčku so slobodou, dlho predtým som nepila, lebo som kojila a udrelo mi viac ako bolo potrebné, bola som dohodnutá s mužom ze v noci pre nás príde a zavezie všetky domov, chvalabohu už sme boli len my 2 v aute a musel mi zastať lebo som sa potrebovala vyvracať, asi druhýkrát v živote z alkoholu, ešte som aj dvere na aute ovracala, netuším ako som sa dostala do postele ani co som mu hovorila 🙈ale ten pocit ráno, to bolo hrozne, hanba poníženie, hnev sama na seba, ale chvalabohu sa na tom iba smial a celý den ma nechal tak, spravil deťom program a ja som spala. A dodnes si robí srandu ze keby som len vedela co som všetko porozprávala 🤣 toto už nikdy nechcem zažiť, dávam si na to veľmi veľký pozor.
@anna777115 práveže nechce o tom rozprávať že mu to nemám stále omieľať, nechce rozprávať ale aj tak je nahnevaný, išiel preč cely deň sa mi teraz do večera neozve
@dorottka ja sa kus bojím aby som sa mu tím nezhnusila, hanbím sa strašne
@veronika1754 povedala som mu že to bolo prvý a posledný krát… on mi na to : rob si čo chceš …
takto opití ľudia sú nepríjemní, samozrejme si to neuvedomujú, ono je to horšie keď sa to stane vo vzťahu v ktorom nie ste dlho, lebo nevie sa zariadiť ako často to bude v budúcnosti, kebyže sa môj manžel takto opije kým sme chodili tak by sme neboli manželia, je rozdiel vypiť pohárik alebo sa takto opiť, ja tomu hovorím na "prasa", je to tým že ja tiež nepijem, ale tak snáď si to vyriešite, držím palce
@hariet tiež sa takto nahnevá… ale nemáme nejaké take konflikty akurát sem tam keď niečo zabudnem take hlúposti sa skôr pohadame.
@earlgrey lebo ma to trápi stále na to myslím
Joj prestan, ved maj trosku sebauctu, nestalo sa nic hrozne, preco sa davas tak dole? Partner ta naschval tresta ako male decko a ty namiesto toho, aby si sa chovala ako rovnocenna partnerka, sa este sama tlacis to tej roly. Co on je pan boh? Zhnusis sa mu tym? Ok… a tebe sa on tymto spravanim nezhnusuje? Lebo mne by sa a velmi.
Koľko má partner rokov?
@erica5 38
@dorottka ja som taká hlúpa povaha v tomto , radšej ustupim každému aby som bola s každým za dobre aj keď nie vždy sa to dá … sebaúcta 0 bodov ani sebalaska bohužiaľ.
@autorka
Veď dobre, trápi ťa to, je to pochopiteľné a viditeľné aj z tvojho písania, uvedomuješ si to, vidíš, pre niektorých je to v pohode a čudujú sa tvojmu partnetovi, prečo vyvádza ale pre niektorých by to bolo sklamanie tiež. Ľudia sú rôznorodí, ináč riešia určité situácie, niektorí sa potrebujú o tom hneď porozprávať, iní sa uzavrú a chcú vychladnúť...nechaj to...nerýp do neho, on vie, že ťa to mrzí a trápi. Možno odišiel, aby sa ma teba nepozeral, keďže ti je zlé. Ty sa daj dokopy, oddýchni si, vyspí sa z toho a zajtra bude OK. Nemyslím, že kvôli tomu by ťa po 4 rokoch nechal. A ja ako človek, ktorému sa opití ľudia hnusia a je jedno, či je to mama, otec, manžel, sestra, brat, kamarát, vlastné dieťa....by som chcela aby do mňa dotyčný nerýpal, neospravedlňoval sa 100krát, nestrápňoval sa ešte viac...Takže kľud, daj mu čas, večer budeš aj ty na tom lepšie, aj on a bude dobre 😉
už si prestaň sypať popol na hlavu, neurobila si nič také katastrofálne. To, že on nepije, lebo mu to nerobí dobre, mu nedáva právo robiť takéto cirkusy, keď si vypiješ ty. Nabudúce si dáš menej, aby si nebola opitá, ale to, že on je dramatizujúci a silne preháňajúci (prepáč) magor neznamená, že už v živote nevypiješ kvapku alkoholu. Z tónu, akým píšeš, mám ale podozrenie, že si preochotná mu to sľúbiť - NEROB TO! Teraz nejde o alkohol ako taký, ale o to, že ťa citovo vydiera a manipulatívne ťa tlačí do niečoho, čo ON považuje za správne. To sa neskončí pár pohárikmi alkoholu, o chvíľu príde "nevhodné" oblečenie, nevhodní priatelia...
@danica2711 Nedramatizuj booože...🤦♀️
A on sa takto sprava pri kazdom konflikte ? A on ti aj v inych situaciach podkopava sebavedomie ?
@stefi_k keď mame nejaký konflikt ticha domácnosť , nerozpráva sa so mnou

No už s tým nič neurobíš, stalo sa, pokračuj ďalej v živote.. nevracaj sa k tomu, jeho to prejde. Stačí sa ospravedlniť raz