icon

Ako sa vyrovnať s hnevom partnera po oslave?

12. okt 2024

S priateľom sme boli na oslave, nepijem moc tvrdý alkohol ale dala som si a ani som necítila tú hranicu kedy mám už dosť a strašne mi udrelo. Našťastie už doma, na oslave som si hanbu neurobila. Lenže videl to partner a strašne sa na mna nahneval. Strašne mi je trápne a neviem to nejako prekusnut…. Je mi z toho zle aj psychicky aj fyzicky … partner sa so mnou ani nerozpráva , miliónkrat som sa ospravedlnila že ma to mrzí ale on to zobral nejako osobne. Hnevá sa na mna a mne je strašne blbo z toho.

fajnova
12. okt 2024

Zaujímavé... Celá diskusia. Chcela by som vidieť, keby to bolo naopak..

autor
12. okt 2024

@earlgrey dúfam, uvidíme vecer , každopádne mám ponaučenie… je mi to seba zle a do placu z toho najradšej by som vrátila čas

dorottka
12. okt 2024

@earlgrey poznas ho? Podla mna danica napisala tiez len nejaku skusenost, rovnako ako ty si opisala, ako to mas ty. Pozri ostane veci, co pise autorka, typek ma take sklony evidentne. Mne su inak tiez opiti ludia protivni a sama nepijem vobec, ale zasa uvedomujem si, ze to je moje nastavenie a nebudem pridavat uz kajucemu sa cloveku este viac vycitok.

stefi_k
12. okt 2024

Ubedomujes si, ze je to forma manikulacie a niekedy aj tyrania. Presadzovania si svojho, ustupis aj ked on nema pravdu ?

autor
12. okt 2024

@stefi_k tak mne to príde, že ja som urobila chybu. Ja som sa opila nie on…

autor
12. okt 2024

@stefi_k aj sa bojím lebo idem v nedeľu preč , cely týždeň ma to potom bude trápiť , budem len na to myslieť

petulda333
12. okt 2024

@hariet ano,trochu ine,ale tam chlapa sli upalit. Ona keby napisala to iste,tak to budu obhajovat. Chcela som len poukazat na to,ze sa tu nepouziva rovnaky meter. Nic viac

doriiis
12. okt 2024

Bez urážky autorka,ale podľa mňa máločo je nechutnejsie ako opity človek.Obzvlast žena.
Ja som svojho muža nikdy nevidela opitého a kebyže mi dôjde takto domov,ako ty si bola,tak by som bola sklamaná tiež.Alkohol je cesta do pekla

autor
12. okt 2024

@doriiis no veď ja to beriem , viem že som urobila zle… naozaj ma to strašne mrzí

earlgrey
12. okt 2024

@dorottka Nie a nepoznáš ani ty a už to hrotíš, že jmmu bude vadiť aj oblečenie a neviem čo. Proste stalo sa...sú ľudia, ktorým sa raz ospravedlníš a stačí...a nemusíš do nich rýpať a ospravedľnovať sa niekoľkokrát a vraciať sa k tomu. Ja osobne aj poviem, že v pohode, nič sa nestalo a aj poviem, že kľudne sa ožieraj, ale príď domov až keď vytriezvieš...ja nezakazujem nikomu nič...a ani nemanipulujem, ale ožratí ľudia sú proste hnus...páchnu...artikulácia je hrozná...proste des sa na to pozerať...

doriiis
12. okt 2024

No tak teraz už nič.Cakaj či a kedy ho to prejde

nttnnt
12. okt 2024

No ty vole mat tvoje problemy a prezidentsky plat 🤦🏽‍♀️ no tak nech sa frajer nerozprava a co 😄

ina2405
12. okt 2024

Tak už mu to neomieľaj stále a nechaj to tak. Niekto potrebuje pri konflikte veci spracovať a nedokáže rozprávať o veciach hneď. Jasné, že niekto vie takto druhého aj "vytrestať", ale nik tu tvojho partnera natoľko nepozná, aby sme ho hneď upodozrievali, že je manipulatívny.
Opila si sa, naštvalo ho to, mňa by to tiež naštvalo, pozerať sa na partnera v takom "sprasenom" stave. Ospravedlnila si sa. A už to nechaj tak. Ja viem, že ťa to trápi. Ale mne by si išla riadne na nervy, ak by si mi to ešte dookola pripomínala. Však ho nechaj trochu vychladnúť.

nevenka
12. okt 2024

No treba sa trosku ukludit v tych vyjadreniach. Stalo sa jej to prvy raz, tak ocividne nema skusenosti s alkoholom. Ja som mala otca alkoholika, ale taketo tvrde vyjadrenia nemam na tych ludi, mne je alkoholika v podstate luto. A ano, bola som sklamana, zhnusena, nasrata a neviem co, ked otec vyvadzal. Dnes uz tomu rozumiem a pochopila som jeho dovody, preco to robil.
Ja som bola opita viackrat tiez za "mladi", ked proste nepijes, nie si zvyknuta a raz si das, je teplo, raz dva sa stane, ze neodhadnes hranicu. Lebo ten ucinok nepride ihned a zvlast tvrdy alkohol ma tu vlastnost, ze "udrie do hlavy" naraz.
Neviem, @autorka, ale sprava sa k Tebe hnusne, vsak si to neurobila naschval, ze idem sa ozrat a pomaly sa tu ides zakopat pod zem, ako keby si neviem co spravila, niekoho zabila alebo co. On sa sprava k Tebe ako daky otecko k decku a Ty sa mu budes tisic razy ospravedlnovat, ako straaaasne Ta to mrzi a neviem, co. Ja som partnerovi aj kadeco povedala opita, potom sme si to vydiskutovali a islo sa dalej. To bolo este za mladych cias, ked sme spolu chodievali von s kamaratmi. Poznam ten pocit, chapem Ta, ako sa citis, ale raz to musis stopnut v sebe a povedat si, no a co, stalo sa, uz sa neodstane. Ale to by aj on musel prejavit kus pochopenia. Este mi povedz, ze je dokonaly vo vsetkom. On Ta nikdy nicim nenastve, nesklame? Nikdy? To pochybujem.
A zeny, uvedomte si, ze neobhajujem alkoholika, ale ona alkoholik predsa nie je, pre pana krala. Moze sa stat aj take, ze sa niecoho preje, zgrcia sa a to Vam nie je hnusne? Ved aj prezrat sa je hriech...🤪
No neviem, mna by polutoval muz, mozno sa aj zasmial. Raz za par rokov sa aj mojmu stalo, ze sli na rozlucku so slobodou a dako to prehnal a prisiel domov v stave, o ktorom radsej pomlcim. A sice som bola vtedy nasrata, ale len preto, ze som mala 2 deti na starosti a jedno soplave, nespala som v noci a bodla by mi pomoc. No ale brat sa zeni len raz, tak som to prezila. Rozhodne cloveku nebudem este pridavat, ked uz sam prejavil lutost. A ak mu je zle, pomozem, nie ze ho necham na pospas alebo poviem, ze nech pride domov vytriezveny. Hruza. Pokial sa teda bavime o jednorazovych nahodnych zalezitostiach.

stefi_k
12. okt 2024

Moja mienka je taka, ze kazdy ale naozaj kazdy sem tam spravi chybu, ked si ju dokazeme priznat a poucit sa z nej, ospravedlnit sa, tak je to ok. Ale tu sa mne osobne nepaci schema spravania tvojho partnera. Aj on ked nieco pokasle tak si sipe popol tak na hlavu jak ty ? Pripadas my neskutocne vystresovana.

fiafia
12. okt 2024

Kto je bez viny nech hodí kameňom... stalo sa, stalo sa prvý x, jednoducho si to neodhadla. Nespravila si hambu sebe ani jemu. Mrzí ta to, ospravedlnila si sa. Ja by som už viac neurobila, nemáš 13 rokov, ospravedlnila si sa predsa, chybu uznala tak hádam nechceš klacat na kolenách pred chlapom. Jeho odutost, je neprimerana. Rozhodne by som sa viac neponizovala prosikanim.

madeincssr
12. okt 2024

Dievca zlate, to sa stane takmer kazdemu. Nic hrozne si neurobila, netyraj sa tym. Odpocin si, ono to prejde teba aj priatela (ak ta ma rad). A (takmer) vsetko zle byva na nieco dobre.

dollyzv
12. okt 2024

Boze toto iste sa mi stalo v opacnom pripade ked sa opil ex na oslave 50ky jeho otca..na oslave este ok a cestou domov mi ogrcal auto a doma nevedel ani chodit.a nakoniec odkvecol v kupelke na zemi.fuj,totalne sa mi zhnusil na nejaky cas,potom natrvalo ale kvoli inemu 😂😂

nevenka
12. okt 2024

@stefi_k ano, neumerne situacii, ona sa boji podla mna, ze on ju kvoli tomuto necha, ze sa mu nacisyo zhnusila. Uplna panika...

nevenka
12. okt 2024

@gribka1 ja napriklad mam skusenosti s otcom a preto nerada vidim partnera pit. Spusta to vo mne veci. Ale rozhodne ho nebudem tyrat tichou domacnostou, ked sa to stane nahodou a raz za cas a navyse, ani hnusny nie je, len proste opity.

ankare
12. okt 2024

Och, stane sa. Chvalabohu, nič sa nestalo. Jemu sa to nikdy nestalo???

darina77
12. okt 2024

@dskjhfdlkdjhl pravda je taká že už ani na oslave nebola ok a preto je partner nahnevaný

gribka1
12. okt 2024

@nevenka Ja som to zažila takisto, ale ani raz keď sa náhodou muž opil, necítila som sa v pohode a vždy som sa hnevala. To nevymažeš.

bessie12
12. okt 2024

no boze, tak stalo sa. Dnes ideme na party z prace mojho muza a uz teraz viem, ze sa opijem. On pit nebude, maximalne tak pripitok, pretoze je sofer. Ale aby mi vycital, ze som sa opila na oslave alebo obcas vypila nejaky ten drink, tak by som ho poslala hlboko niekam 😀

grof_monte_christo
12. okt 2024

@earlgrey A nemala by si skôr strach o partnera, ktorý to raz za uhorský rok s alkoholom prehnal? Ze sa napr. udusi zvratkami alebo niečo podobné. Takto zomrel muž mojej sesternice a vôbec nebol alkoholik. Ten jeden vecer s pachnucim človekom sa dá vydržať a postarat sa o neho, keďže on sám to prave nedokáže.

autor
12. okt 2024

@nevenka hej veď toto aj sa cítim ako keby som niekoho zabila, najradšej by som sa prepadla pod zem cítim ľútosť a hanbu, až paniku …

autor
12. okt 2024

@stefi_k aj som vystresovaná z toho , keď mame nejaký konflikt tak to vždy takto prežívam , neviem sa potom sustredit na povinnosti

darina77
12. okt 2024

@petulda333 tak ja mám rovnaký meter, podľa mňa autorka urobila priateľovi obrovskú hanbu pred kamarátmi alebo rodinou. Ja keď vidím na oslave ožratú ženu tak sa už navždy inymi očami na ňu pozerám na ňu aj na nich ako pár.

autor
12. okt 2024

@nevenka áno aj takéto mám pocity

autor
12. okt 2024

@ankare nie on alkohol vôbec, ani ja skoro vôbec