Ako sa vyrovnať s hnevom partnera po oslave?
S priateľom sme boli na oslave, nepijem moc tvrdý alkohol ale dala som si a ani som necítila tú hranicu kedy mám už dosť a strašne mi udrelo. Našťastie už doma, na oslave som si hanbu neurobila. Lenže videl to partner a strašne sa na mna nahneval. Strašne mi je trápne a neviem to nejako prekusnut…. Je mi z toho zle aj psychicky aj fyzicky … partner sa so mnou ani nerozpráva , miliónkrat som sa ospravedlnila že ma to mrzí ale on to zobral nejako osobne. Hnevá sa na mna a mne je strašne blbo z toho.
Ak ťa kvôli jednému ožratiu pošle k vode bude to pre teba len a len dobre. Na to však prídeš až neskôr.
Opití ľudia sú bez zábran, bohvie čo si robila. Z tvojho pohľadu si len spadla ale mohlo to byť aj inak. Hovorila si už s niekým iným z oslavy?
Ja milujem keď niekto povie že: ja alkohol nepijem,iba občas.To je taká blbosť jak mraky.Ked občas piješ alkohol tak piješ.Koniec,bodka.Ziadne príležitostne pitie neexistuje.Tu sú odpovede iba áno a nie.To isté pri fajčení.
Autorka,keby si bola abstinentka tak by ti ani nenapadlo pit alkohol.Ani by si na to nepomyslela.
Ok, opila si sa, a tam kde si sa opila si sa správala nepristojne? Bola si agresívna? Hlučná? Alebo si bola ticho a teda jediný incident bol, že si doma spadla? Inak, ak ta trestá tichom, to by som si odsledovala, je to jeden z príznakov manipulátora.
@doriiis no, podla mna svet je ovela pestrejsi, ako takyto cierno-biely. Ale nehadam sa, kazdy to vidi inak.
@autorka ahoj, urob si nejaky silny vyvar alebo si nejaky daj. Ak mas cakat do vecera na typka, co miesto toho, aby sa o teba postaral, odisiel....lebo cosi potrebuje zas len on, tak odid uz dnes a mas o starost menej.
Niekedy su situacie, aj taketo kvazi vtipne alebo nepodstatne, ktore ti nasvietia, ze je problem kdesi uplne inde. A to je otazka, ci je toto spravny partner - ty si sa opila raz, ospravedlnila si sa a ....NIC - tym myslim, NIC z jeho strany, on chce klud, on si odisiel, on si pride a ty mas cakat. Dovod?
Uprimne neurobila si nic strasne. Ano nie je to na potlesk a cim je clovek dalej od veku 17 s kamosmi, tym je to veru divnejsie...ale stane sa mnohym a ja myslim, ze si si zrkadlo sama nastavila bez toho, aby to hrotil este aj on. Ty vies, kde mas mieru a co v suvislosti s alkoholom chces zazivat a co nechces.
Tu iba kratka vsuvka - nie je uplne dobre slubovat ciernobiele bludy, uz nikdy....no nevies, kedze to nevyzera, ze pijes pravidelne, ale zas ani nie si abstinent, teda ja by som ostala pri tom pardon a to staci. To ostatne je asi na tebe.
No zaujimavejsi ako tvoj a jeho postoj k alkoholu, je jeho nezvladanie situacii vo vztahu, kedy sa jednoducho nezhodnete. To by ma trapilo viac a aj preto by som mu kludne nechala jeho vlastnu medicinu - teda odisla a tiez mu nechala info, kedy buduci tyzden prides, zjavne spolu nebyvate asi este. Tu by ste, podla mna, mali zacat - prebrat nejako otvorene to, ake to je pre teba, pre neho, ked je konflikt, lebo ja si nemyslim, ze toto sa da ustat donekonecna, niekto, kto reaguje tichom, kto nevie "prezut" - narocnu situaciu, predychat ju - vykomunikovat ju dospelo ale len ako dieta - ja zmiznem, problem nie je, ja si schovam oci, nie je ma vidno.....
a ano zjavne nejake zazitky s alkoholom mal a asi je za nimi vacsia patologia ako za tvojim padom vcera - ty mas k alkoholu predpokladam klasicky slovensky, ale aj vlastne dospely postoj (nech nie som prilis prisna iba na Slovakov) - je tu (alkohol) - patri nejako k spolocenskym aktivitam ako bola ta vcera (pre ine citajuce, nijak to neschvalujem ani nehodnotim, skor faktograficky pisem ako to asi @autorka ma, z toho, co tu napisala), no on je v tom detskom NIKDY, ja nikdy nebudem ako otec, alebo mama alebo niekto, kto sa asi opijal a padal ....nevyzera to, ze je za tym len to, ze to neustal.
Lebo dospele by bolo, pokojne aj sa hnevat, ale komentovat, vies co...taka aka si bola vcera - to som nechapal, to ozaj nedavam, ked som videl ako si spadla a ako....ja netusim co....tak som sa a teraz opat by malo byt uprimne - bal, tak som nevedel, co robit, tak sa mi vybavili moje zazitky, tak som bol zahanbeny s kym to tu vlastne som, tak som zneistel, ci niekoho takeho chcem, tak mi bolo vtipne a zaroven....a ja netusim co vsetko by este kto vedel dodat.
Ale bol by tam a normalne by slo prebrat veci - aby si nemusela sama stat "ako v kute" a cakat, co bude. Aby si nemusela "cakat na rozsudok".
Ja by som mu za tieto zvlastne reakcie, ak by sa o tom nechcel bavit podakovala, pretoze aj tebe to dava istotu, ci toto je partner, ktory vie partnersky zdielat dobre aj zle, pretoze zle obvykle prichadza presne tak, ako tvoj vcerajsi stav, jednoducho tu zrazu je a on nebude mat cas na pripravu. A vtedy - a to si vies zodpovedat sama - ak stale reaguje takto, tak sa pozri do zrkadla a povedz si, ci na toto vsetko, co vas caka, chces byt takto, furt sama - a este so strachom kde je on.
Pretoze tiez nezije vo vakuu, ale kdesi je a cosi robi. A asi sa mu tiez uz stalo, ze nie vsetko, co urobil by slo do kolonky, WOW!
A na toto pokojne prizvi niekoho z kategorie blizkych, aby si aj ked nie s nim, s niekym prebrala to, ci toto su ok reakcie, ako by sa citili. Pretoze to ticho bude - ak by ste boli spolu ako par a pripadne rodina, uz len uzkostnejsie a neprijemnejsie.
Bože chúďa ty máš ešte normálne výčitky z toho…. Aby bol partner na mňa nahnevaný, že som si vypila po sto rokoch… ja by som ho vôbec nebrala vážne a už vôbec by som sa mu za nič neospravedlňovala ani nemala výčitky. Veď to je choré
Vo vašom vztahu je skor iny problem. A nie nejake jednorazove opitie pod obraz Boží.
Ticha domacnost na pravidelnej baze koli somarinam, zena bez sebaucty a nuloveho sebavedonia… radsej bude ticho aby nebolo zle… o par rokov s nim budes mat dieta a pisat ako ta psyc. Tyra…
S chlapom, kt. Sa oduje po hadke a stale je doma ticha domacnost by som nebola. Mozno ma nejake traumy z detstva, lebo inac si to neviem vysvetlit.
Ani to dlho netrvalo a je to tu, ako obvykle na MK: rozchod, rozvod 🙃.
Akože jedine čo by z mojej strany počul by bolo že ak má v úmysle byť dramaqueen tak nech ma tým nezaťažuje. Necitala som ostatne príspevky, len úvodný. Ale ako super chlap do života to teda nevyzerá. Tu nejde o to, že mu vadí alkohol. To nie je nič neobvykle. Ale robiť z toho tichu domácnosť a scény…. Mne to príde ako taká narcistická povaha… takto si podľa mňa vydobíja tvoju pozornosť a uznanie. Treba si nastaviť hranice aj v tom, ako reaguje na vyhrotené situácie. Nemôže si dovoliť všetko
Jeeej som si spomenula jak som sa v dávno minulých časoch opila na mol, grcala som jak svadobný pes a môj muž mi držal vlasy nech si ich neovraciam 🙈
A na druhý deň sa na mne strašne dobre bavil jak som v noci vyzerala.
Ten tvoj je nejaký suchár 🙂
Ospravedln sa a nechaj drahého samého so svojimi myšlienkami. Myslím, ze ani tebe nerobí dobre pohľad na zduteho chlapa. Podľa mňa sa nestalo nič tragické, navyše ta to trápi a ospravedlnila si sa a nehodlá to opakovať. Zas treba mať aj trochu sebaúctu. To, ze tvoj priateľ nepije je jedna vec ale ty si samostatná bytosť, svojpravna a môžeš sa rozhodnúť aj sama, pokiaľ nikomu neublizujes.
No ja neviem, asi si doteraz nikdy nepila, ked ta to tak skolilo. Mohla sa mu hnusit ozrata zena, asi to pekny pohlad teda nebol, hlavne ked bol uplne triezvy.
Za mojho mladi, sme s kamoskami chodili po puboch, akciach atd., cize som uz za mladi mala odsledovane, kolko toho znesiem a kolko je uz cez ciaru. Toto obdobie mas asi preskocene, takze si sa musela poucit takto natvrdo. No snad to mlady pan nejako prezije a zoberie ta na milost.
Toto by som na mieste tvojho priateľa nejak neriešila, ja som sa veľakrát starala o svojho ex, resp som len mavla rukou keď mi povedal že s kamarátmi si vypil a zaspali v bare na stoloch ja som sa tiež raz opila a postaral sa o mna...lenže potom mi to už začalo vadiť, keď posledný rok pred rozchodom na intraku skoro každý deň boli v krčme, opili sa na školskej akcií tak, že na ulici vonku si stiahli nohavice s ukázali holý zadok myslím že tam bol aj jeden učiteľ... A potom do rána sa vozil opitý v električke bo sa ani postaviť nevedel...po statniciach si vytkol členok keď oslavovali s kamošmi, ako toto som si hovorila ok má právo sa odviazať lenže ako vravím už predtým trávil dosť času v krčme... Na oslave s kamarátmi ďalšej zase si vypil, zaplietol sa tam do bitky, niekam sa vytratil nevedela som ho ani nájsť, nechal ma tam medzi cudzími ľuďmi prakticky samu ani som nevedela čo s ním je tiež si dosť vypil... No a zlatý klinec bol keď sa opil na svadbe mojej naj kamošky ktorej som mala ísť za svedkynu, bola to komorná svadba, vykrikoval tam nevhodné veci, tak sa opil že nevedel stáť ani na nohách a to nebolo ani 10 hodín... Celú svadbu som tam zostala prakticky sama bez partnera zatiaľ čo ostatní sa bavili, skrátka bolo to nepríjemné... Potom mi kamoška ktorá sa vydávala povedala že tak sa na ňu lepil pri tanci až to bolo nepríjemné, predpokladám že aj na ostatné ženy sa tak lepil... S jednou tam aj flirtoval opitý, tak sa naklanal k nej a ja som ho vôbec nezaujímala... Nevedel ani chodit poriadne potom, ledva zodvihol príbor aj to sa celý zaspinil toto čo tancoval to bolo ešte predtým keď vládal vôbec chodiť ale aj to ho motalo a vykrikoval niečo v Tom zmysle, že staršie ženy sú najlepšie na celú sálu, ako v Tom štýle že sa s nimi najlepšie tancuje, že sú skúsenejšie a pod...ale proste kričal to tam na plné ústa a ja som sa cítila tak trápne... Taktiež tam kričal aj nadávavky a pod..potom ho vidieť totálne ozrateho jak spal na zemi na izbe celú svadbe kde som ho ledva dostala nuž nebolo to nič príjemné... Takže pokiaľ si nevykrikovala nejaké nevhodné veci nezapliatla sa do bitky alebo nespadla alebo podobné a nevideli tá iní ľudia tak by mi nevadilo že si bola opitá obzvlášť keď na oslave si bola v pohode ale prišla si tak domov... Ale keby si spravila toto čo môj ex bola by som riadne nahnevaná, u mňa to spolu s ďalšími vecami ktorá ma trápili viedlo k ukončeniu vzťahu, ale toto bolo oproti ďalším veciam ktoré ma trápili nie až tak podstatne
@domiklik no jasne tiež by mi to bolo nepríjemne akože keď raz by sa stalo tak by som si aj povedala že stane sa čo už, každému sa to môže stat ale keby to bolo ba pravidelnej baze tak by som s tým mala problem. To asi každý… áno chápem nič take tragické sa nestalo ale mohla som dávať väčší pozor.
@grof_monte_christo Vieš čo, ja by som s človekom, ktorý pije alkohol nebola...možno som v tomto tvrdá, ale mne to vadí...a preto som asi aj sama 🤣
@earlgrey To ani ja. Reč je o náhodnej opitosti raz za 10 rokov. Za toto by som nemohla byt oduta na partnera a postarala by som sa o neho.
@grof_monte_christo Ja som o odutosti nepísala...ja som písala, že by ma sklamalo, ak by sa ožral, hanbila by som sa na oslave za neho...ale ja by som to osobne nehrotila, len by mi vadilo, kebyže sa podlizuje a 100krát ospravedlňuje...
Pekne na tejto diskusii vidno kto si lubi dať teda čo kto toleruje alebo kto za koho kope a komu alkohol nič nehovori. Ja tiež nepijem a ožrati ludia sa mi hnusia aj keď len trochu pripiti.Tak ako ti tu radia nechaj ho vychladnuť prejde ho to. Ospravedlnila si sa a nie raz.Jeho to proste musi prejsť a potom bude dobre😃 mna keď naštvu som rovnaka.Musim sama vyfučať
ja by som sa mu hlavne neospravedlnovala dookola ako nejaka divna osoba. Proste sa to stane, ak nie ste striktne dohodnuti, ze nepijete obaja, a nie je to u vas vo vztahu nejaka stopka. Tak taketo urazacky a zduvacky mne (z oboch stran, nie len od chlapa ale aj naopak od zeny) pridu maximalne trapne. proste raz si sa ospravedlnila a viac by som to neriesila...
Ani by som sa nepoucovla z toho, pretoze ked sa pije, tak sa to moze stat, moze sa ti to stat aj po pohary vina, niekto to proste niekedy da v pohode, inokedy nie... Ake ponaucenie by som si ale brala z toho, ze moj partner si veci priliz berie, z takejto veci si vie urobit az zart a zit s lahkostou trochu. A vie aj robit zduvacky, a vie aj robit dramicky.. kazdy sme nejaky. A ja by som si premyslela, ako sa spravaa inokedy, pri vaznych veciach, a ci mi takyto zivot v obavach, ze nieco nepojde podla jeho prestav a potom budem fungovat s vycitkami a hanbou, pri niekom stoji za to...
Partner preháňa. Pokial si opitá nenahanala polonahá chlapov na oslave, nepobila si sa alebo tancovala naha na stole, tak sa ma o teba postarat, ulozit ta do postieľky, rano ti dat vyprosťovak a spravit Dobru slepačiu polievku, nechat sa vyspinkat. Potom sa na to zasmiat. Akoze co je na tom, ze si sa pri nom raz sa 4 roky opila????? Akoze toto ma byt problem? A to ti pisem ako absolútny abstinent, ze ked si moj muz vypije raz do roka na grilovacke s kamosmi do nalady, tak ja to vobec neriesim. On je vtedy mily a sranduje a potom padne rovno do postele 🤣🤣🤣. Keby si bola vulgárna a násilná, to je nieco ine a netreba pit ani sem tam.
Vies, klesla si v jeho ociach. Mal ta asi za damu, ved umele nechty a mihalnice je dnes standard. K tomu pekny make up a saticky, opatky a zrazu takyto pohlad. Pohlad na opitu zenu je vzdy horsi, ako na chlapa, to si priznajme. Ktovie, ako ta tahal z auta, saty vyhrnute, nohy v opatkoch bezvladne. No dama v cudu. A k tomu je to zena, ktoru miluje. Zazil sok rovnako, ako by si zazila ty, ak by bol on rovnako opity. Prepacit ti to prepaci, ale musi na to zabudnut, prekryt to inymi zazitkami. To, ze cestujes prec, je dobre. Za tyzden na to zabudne a bude dobre.
@petulda333 suhlas.
Uplne bez ohladu na moj osobny nazor v tejto situacii, citam komentare a ako prve mi napadlo ze keby pise prispevok zena ze "muz prisiel z oslavy taky opity ze doma nevladal stat na nohach, zhnusil sa mi a neviem sa cez to preniest, ako sa mam k tomu postavit?"
Tak tristvrte komentarov by bolo v duchu "fuj hnus, je to ozran, da si raz, nebude mat zabrany aj dalsi raz. A ked pridu problemy? A deti na toto raz budu pozerat ked budete mat... Takto to zacina s alkoholom. Nikdy by som nezila s alkoholikom!" 😃 Presne to vzdy citame ak sa niekto stazuje na pripiteho muza, ked aj sa mu to raz stane.
Tot len poznamka k teme co mam odsledovane na MK. Bez mojho osobneho nazoru.
@simca06022011 no už je doma normálne so mnou komunikuje ale je taký chladný, že mu počuť na hlase. Hádam sa z toho vyspí
Keby sa mi muz spije tak, ze nevie na nohach stat, tak by v mojich ociach riadne klesol. Nie vsetci tolerujeme alkohol a nie pre kazdeho je normalne sa opit. Tvoj priatel patri k tomu malemu percentu, ktory to nevie tolerovat, teraz to uz vies tak sa tak do buducna aj zariad.
Toto ja komunikujem na začiatku vzťahu, že otec bol akoholik, tak je pre mňa opíjanie sa netolerovateľné.
Moja mama bola minule na nejakej oslave a doobeda jej bolo zle. Fakt som mala chuť na ňu naziapať, či nestačilo, že otec bol alkoholik, či už ani ona nepozná mieru.

@darina77 na oslave som bola ok… v aute mi potom začalo byt zle cestou domov