Ako sa vyrovnať s manželovým prehraním peňazí?
Ahojte , myslela som si ze to nikdy nebudem riesit ale stalo sa .. mam muza a male dieta, muz zacal tipovat a prehral cez 1000eur ..co je pre mna dost kedze som na materskej … teraz slubuje ze to uz nikdy nespravi a prosi aby som mu odpustila…neviem co mam robit ..stalo sa vam to niektorej ? Rozvidedli ste sa ?
Daj pozor, aby si mu nevyčítala, že prehral peniaze a ze teraz chybaju. Musíš mu vyčítať, že vôbec tipoval. Problém je, že ak mu budeš vyčítať, že prehral, tak to podvedome v ňom vyvolá túžbu to napraviť a vyhrať... práve tento kolobeh je nebezpečný. Jasne mu povedz, že sa hneváš, lebo hral, a nie preto, že prehral. Povedz mu, že by si sa hnevala, aj keby vyhral aj milión.
Zároveň mu ponúkni cestu zmierenia a pochopenia, nech sa cíti vo vzťahu dobre, lebo inak ho môže opäť napadnúť si zatipovať s vidinou, že ak vyhrá, budete šťastní. Ak chce viac peňazí, podpor ho v tom, aby zmenil prácu alebo si našiel ešte jednu... a nie hral.
@user62056819 no uz len to tak, snazit sa to vyhrat spat 🙈🙈. Prehrat 1000eur z vyplaty je obrovsky varovny prst. Snazit sa to vyhrat naspat je uz total diagnoza a zacarovany kruh, z ktoreho sa nikdy nemusi dostat von. To je uz konecna.. co ak to nevyhra spat? Budu uz v minuse 2000eur?
A autorka, nepoznam okolnosti ako sa to stalo, ako dlho hrava, kde to prehral, ale bolo by fajn vyhladat odbornika. Gambling konci vacsinou velmi smutne a nestastne.
Tak nie ste manzelia, on si v podstate moze robit co chce s peniazmi. Je uz len na tebe ci mu budes verit.
ale ved oni manzelia nie su, cize su to JEHO peniaze, nemusi nikomu skladať účty
To určite neboli prvé peniaze, ktoré prehral iba o tom nevieš.treba zistiť či má aj iné dlhy atď...a je chorý, keď hravá pravidelne, takže sľuby sú pekné, ale liečiť sa u psychiatra, kontrolovat, liečenie atď...
Z desiatich sa asi 2 podarí abstinovat
Môj svokor hraje s malými prestavkami od roku 1990.Ten prehral toľko že už mohol mať víly z bazénom a mohol byť prachač. V prípade jeho smrti muž mi hovori že sa normalne boji koľko dlhov necha.Moju svokru jeho hranie dostalo do hrobu.Bol aj na liečeni ked prišiel domov 2 mesiace mu to vydržalo že nehral potom zasa začal.Takže nevrím že ten tvoj prestane to nei že pôjde na liečenie prestane never. Podľa mna neprestanne nikdy. Teraz si na to prišla tak bude sekať dobrotu.Aj u môjho svokra to tak bolo ked ho svokra postrašila rozvodom chvíľu bol kľud a potom zasa to po starom.Never neprestane moja svokra sa toľko naprosila aby prestal že jej vypovedalo zdravie dostala ťažku mozgovu príhodu a zomrela.Mohla ešte žiť ale psychický ju to úplne zničilo za roky. Psychický sa utrapila. Mala 3 roboty aby im na všetko vyšlo čo potrebovala aby mali na prežitie.Ked veríš že prestane tak si veľmi naivna.Rozved sa s nim narobí dlhý v manželstve a potom ich budeš musieť splacať.Neblazni.Neprestane môj svokor začal v malých sumách a skončil pri milionoch.A hra dalej ma 82 rokov beha chodi pol dôchodku starobneho hravo prehra.A ked sa opýtame že či mu nie je ľúto tak povie že nie lebo že to najlepši pôžitok.Ked nema peniaze a chce hrať tak ide na brigádu pomôcť vladze tak čo dostane prehra v herni.Nie nikdy s tým neprestane. U nás v obci dve prípady gemblerov jeden pred 20 rokmi narobil dlhý a potom sa obesil žena splacala za neho a úplne ochorela je s nej kosť a koža.Uplne žničena žena čo sa naplatial toľko dlhov A ako mojej susede muž začal hrať s ničoho nič pokiaľ sa stačila spamätať s dospievajuciou dcérou nasekal obrovske dlhý a nič ine ho nenapadlo ako sa odstreliť zbraňou.Už je veľa rokov dcéra im dospievala a namiesto s takej pred dospelackej radosti musela skončiť do úplne dospelosti a pomahať mame splacať dlhy.jedina ich milovana dcéra. A teraz prešli roky v úplných nervoch dcére vypovedalo zdravie a pred pár dnami zomrela rakovina ju zabila v priebehu pol roka.31 rokov mala. Takže to nie su len dlhý ale aj zdravie môže vypovedať ON narobi dlhý a urobí si niečo a TY staneš s dvomi deťmi a obrovským dlhami. TY sa snaž ukončiť manželstvo ešte si mlada s deťmi si niekoho najdeš.Len nedovoľ aby narobil dlhý ktore budeš musieť neskôr splacať. Roky rokúce. A never neprestane tak obrovsku sumu naraz prehrať tak to mi ver že to nebolo prvý krát.Môj svokor najprv hral len v malom až po rokoch veľke sumy a ked ten tvoj prehral naraz toľko tak prvý krát nehral never.Už to musi hrať dlho a teraz si na to prišla.Oni TY gembleri si vždy nájdu čo aj len 5 eur aby mohol ísť hrať to nie že z ničoho nič prehral obrovsku sumu penazí.Never podľa mňa to už trva dlho.Len teraz si na to prišla.Moja svokra zo začiatku ani nezistila že hraje až tak za 2 roky a čím dlhšie čas plynul tak tým prehral viac a viac.Koľko krát hovorila že ju oklamal koľko dostal vyplatu aby mohol mať na hranie do automatu.Napíš že ako sa zmieriť z manželovým hraním. Prve čo by si sa mala rozviesť a nie ako sa s tým zmieriť.Musiš byť zdrava pre deti.Podľa mna ON už hral aj pred svadbou len si si to nevšimla aebo nechcela všimnuť. Začinajuci gembler 1000 eur neprehra never.Oni začinaju malými sumami. Takže toto je už hranie niekoľko rokov.
@alickapusinka To je masaker, ako môže takto niektorych ludi pohltit ten hazard. Znicia nielen seba, ale vsetkych najblizsich.
@hellwant veru moja svokra sa utrapila psychický to nezvladla dostala ťažku mozgovu príhodu a zomrela.Začinajuci gambler neprehra 1000 eur.Takže neverim autorke že jej sľubil že to bolo iba raz blbosť.
vidím, sú tu ťažké príbehy, no každý človek sa môže dostať do takej fázy. Je len na jeho okolí či vznikne zlom ktorý mu ukáže cestu. Cenu pre koho a čo žiť ďalej, Samozrejme sú aj slabší jedinci, no tí potrebujú o to väčšiu pomoc. Od partnera, kamaráta, rodiny, známeho, či neznámeho okoloidúceho. Život stojí za každú cenu. Je to rovnaké, či je to žena a či muž. Prísť slabosť môže na každého. Ani 1, 1000 či 100000eur, nieje cena smrti. Veď žijeme pre deti a krajší zajtrajšok.
1000€ je nič. Naruší to síce rozpočet ale není to ziadna horibilna suma. Nad tým len mavni rukou, zarobíte naspäť.
Myslím ze aj jeho to boli v penazenke.
A rozvádzať sa kvôli 1000€? Tak blbá rada.
@misanthropicdann z hladiska sumy to sice veľa nie je, ale kedze to prehral z 1 vyplaty, ten pomer je zly, je zle to, ze sa môze rozgamblit. To nie je, ze si kupil 3 zreby alebo podal na tyzden Loto za 4.50.
Pokial uz niekto vsadza musi to brat ako ze si kupis obcas listok na Laser game, ci na futbal alebo do kina. Minul si za zabavu, ta skoncila ides dalej. Tiez nebudes chodit kazdy den v mesiaci.do kina zo 2 krat, alebo v jeden den 25 krat.
Ak taky človek nie je, nech ani nezacne so zapasmi, ci Lotom. Vynimkou su automaty, tie aspon v mojom krajskom v Ziline nastastie zakazali( mohli by aj v Čadci), tie nezacinat nikdy, svetielka a zvuky ti ovplyvnuju centra stastia v mozgu a ti hraci uz potrebuju pocut tu hudbu pri vyhre a blikanie. Aj keby 100000 vyhral, bude hrat dalej, kym nepride o vsetko, peniaze, rodinu a na koniec aj o cely svoj zivot.
@hellwant vychádzam z toho ze autorka píše ze začal tipovať.
A keďže prišiel hneď o 1000 pravdepodobne bol jedným z tých co začali lebo objavili super stratégiu preto šli naplno do tohto. Zo super stratégie ostali len oci pre plač preto si nemyslím ze bude pokračovať.
Tiež som mal v okolí ľudí čo nikdy netipovali až kým ich nenapadla super stratégia. Z tej vytriezveli keď zahucali výplatu a už sa k tomu vrátili len keď boli majstrovstvá alebo podobne udalosti a aj to len v takých tých bežných sumách 10-50€.
Veď neprehral milión. Veľa ľudí stavkuje len tak proste každý deň a neznamená to, že sú hneď závislí preboha 🙈
@misanthropicdann no hej, len nevie, ci jej vravi pravdu. Mohol malo prehrat aj pred tym, ale teraz tolko, ze sa to nedalo utajit. Maju oddelene ucty- aspon z jej komentu to tak vyšlo- cize istota by bola, keby si presli spolu jeho ucet.
Áno stalo môj prehral dokopy cca 30 000 eur , už je v registri vylúčených osôb ,s papierom treba ísť normálne na matriku tam to podpise a pošlete .
Nájdi si úrad pre reguláciu hazardných hier na nete tam sú ktomu tlačivá
@dadis nemusis sa rozvadzat,ale zatial by som podala na sud navrh na zrusenie bsm ( tam nech prilozi tie vypisy kde prehral),toto by som urobila urcite ak ste manzelia.Ak nie ste manzelia,dohodla by som sa s nim,aby cela jeho vyplata sla na Tvoj učet aby si ho mala pod kontrolou.A potom uz jedine len mu zobrat obciansky,aby nebral pozičky,lenze to sa neda,bo ho potrebuje ak vodicskemu.Potom uz je to na Tebe len,ci si to ochotna prežit este raz a dufat ze sa to nezopakuje.Ale este jednu sancu by som mu dala,ale kontrolovala by som financie,lenze pozor,nemusi sa to zopakovať hned,ale aj po rokoch,to je ten problém.Tým pádom je Tvoja dovera k nemu narušena,v tomto smere mu už nikdy nebudeš veriť tak ako doteraz.Drž sa.
@alickapusinka je to presne tak napisane ako to v realite je a skutocne to tak je ako si to napisala
@andrejko2019 ved z rodiny skusenosť.A povedal svokor že pokiaľ bude žiť nikdy neprestane hrať.Môj muž hovoril že sa normalne boji koľko dlhov necha.
@alickapusinka no a vy to budete platiť? nepochopim takych hračov nikdy, načo je to dobré..
@alickapusinka alebo vam to odrataju z dedičstva a nedostanete nič prípadne
@andrejko2019 nie sú manželia, čiže žiadne BSM neexistuje. A pochybujem ze je toto reálna téma, lebo autorka po sebe ani nečíta co píše
@karolinakr no ved sa ešte uvidi.Opýtal sa ma svokor že či si myslim že či vyzra tak žeby chcel zomrieť.Lebo že on ma čas do 100 rokov.
@dadis pristup k comu? K jeho uctu? A to si kde videla? 😄
@sleepy_joe Tema nesie nazov, ze je manzel..

Fejkova tema