icon

Ako sa vyrovnať s neverou po

anamaja
22. júl 2018

Myslím, že s mojím problémom sa stretla nejedná žena registrovaná tu na MK. (Na túto diskusiu mám nový nick). Môj problém je, že sa neviem vyrovnať s mužovou neverou. Je tomu už pár mesiacov a stále je to raz hore a raz dole. Niekedy mám pocit, že mi z toho až prepína. S mužom sme sa dohodli, že to skúsime urovnať. Lenže, i keď si hovorím, že som mu odpustila, asi neodpustila, nemôžem mu to zabudnúť, prepáčiť, neustále sa mi to niečím pripomína. Hlava mi hovorí, ak chcem s ním ísť ďalej, že mu to nemôžem vyhadzovať na oči-pripomínať, mala by som to hodiť za hlavu a ísť ďalej a začať mu opäť pomaly veriť. Ale nedá sa a ja sa tak veľmi snažím.
Neviem mu veľa vecí odpustiť, že ma hnusne klamal a ešte aj vtedy keď sa to všetko prevalilo a kryl svoju frajerku, že sa ku mne po dlhoročnom vzťahu hnusne správal a ja som bola v jeho očiach ta najhoršia, najblbšia, najtučnejšia, že som sa vlastne sama starala o naše baby, zatiaľ čo on si užíval pozornosť frajerky, že ako vyhlásil: ona bola pre mňa jediným svetlým bodom v živote (priam úžas), ako po prevalení sa frajerky nevzdal a neustále jej písal-volal, zatiaľ čo ja som trpela vedľa v izbe a mne do očí tvrdil, ako chce nás vzťah zachrániť a samozrejme ich písaníčko: ktoré keď som čítala som sa rovno povracala od stresu.
Teraz má môj partner fázu po, vraví, že ju už nemiluje, nekontaktuje (aj to musela prerušiť ona, lebo on nedokázal). Vidím na ňom zmenu, že sa mu ten hmlistý frajerkin opar rozplynul spred očí. Už mi aj tvrdil, ako ho to mrzí a ako by chcel vrátiť čas naspäť a keď môžem, nech mu odpustím a bude sa veľmi snažiť ako predtým a byť ešte lepší a , že ma miluje a vždy aj, len to bolo prekryté poblúznením z frajerky.
A ja by som strašne chcela, strašne som ho milovala, verila, vždy bol na mňa veľmi dobrý, dieťa miluje a veľmi sa on stará, lenže nedá mi to, ako mohol byť taká s prepáčením "sračka" a keď sa to prevalilo nebojovať za nás-za svoju mladú rodinu, neujasniť si to trochu v hlave, ja som za nás bojovala ako lev a potom som to musela vzdať-pre jeho totálny nezáujem niečo zachraňovať. Aj teraz ho milujem, len tá hrdá žena sa vo mne bije a chce mu tresknúť za tú všetku bolesť dverami pred tvárou a tá druhá s ním chce zostať. Niekedy mám pocit, že sa zbláznim. Žienky mali ste niektorá podobné pocity? Ako ste to celé prežili, ukľudnili ste sa a zostali ste s mužom? Bolesť ustúpila, prešla vás niekdy? Dal sa vám vzťah vrátiť-posunúť, kde bol predtým. Ďakujem za rady

katkazocele
Odpoveď bola odstránená
pininka
9. sep 2018

@ukulela krasne napisane, nieje co dodat. Kazdy clovek by sa mal v zivote niekam posuvat a najlepsi sposob je pri prekonani takychto problemov. Ja som na seba hrda,ze som pre par sprav nesla muzovi po krku, ze sme si sadli, porozpravali sa o tom a vyriesilo sa to a nikdy viac sme sa k tomu nemuseli vratit. A to tie spravy nemali absolutne ziaden sexualny kontext. Mne ako manzelke vsak prisli nad ramec. Moj muz to pochopil a viac sa to neopakovalo. Ako som pisala dotycnej, cely den ma telefon doma, a je snami doma, takze tazko by nieco riesil. Pre mna su ludia ako ty a tvoj muz vzorom ze prekonat sa da vsetko a da sa zit dalej normalne. Najlahsie je podla mna niekoho odkopnut a nedat druhu sancu. Len aby ju coskoro nepotrebovala prave ona.

romiada
Odpoveď bola odstránená
pininka
9. sep 2018

@romiada neznizujme sa na jej uroven a neurazajme. Zachovajme si svoju hrdost, lebo ona je zjavne hrda len na jednu vec, ze nepodvadza, nic ine pre nu nema zmysel. A ci nebola podvedena, to ani sama nevie.

katkazocele
9. sep 2018

@pininka jasné 99% žien ti isto v anonymnom dotazníku potvrdilo, že vlastne tá nevera bola tým najlepším čo sa mohlo, stať, že majú po nej lepšie manželstvo :D

katkazocele
9. sep 2018

@romiada som si vernosťou istá, lebo dôverujem ale preverujme, radšej vedieť pravdu, ako byť celé roky za hlúpu ako sa stalo vám milé dámy 🙂 prepáčte to bolo kruté že ste nechceli vidieť čo vaši muži robia a ste pred tým zakrývali tak dlho oči ako sa len dalo. Lebo vy dve ste snáď jediné na MK ktoré neveru berú ako keby neumyl po sebe riad :D

pininka
9. sep 2018

@katkazocele ahaaaa, tak ty preverujes a pravidelne, ze. No len aby sa ten tvoj prave kvoli tomu s tebou neroviedol. Lebo preve toto muzi len velmi tazko odpustaju. Pane boze,by som sa nikdy tak neponizovala.

romiada
9. sep 2018

@katkazocele opakujem posledny krat, pozri si moje prispevky . Tam uvidis kolko zien suhlasi s mojim postojom a sposobom ako som to prezila. Na Tvoje nazory nikto resp.malokto reaguje, lebo co nazor to konflikt a vyzva do boja. A jedine co mam z Tvojich prispevkov je ponaucenie ze som mohla ist radsej zehlit, upratat cely byt, alebo upiect kolac detom...alebo robit sluzku radsej manzelovi kym sa vrati zo sluzobky kde ma isto podvadza😘😉

veronika0122
9. sep 2018

@katkazocele to si ozaj taka nechapava ze nedokazes pochopit co sa ti pininka a romiada snazia povedat? Ci sa len hras a bavi ta to 😂

veronika0122
9. sep 2018

@katkazocele citat s porozumenim ucime deti na prvom stupni ZŠ 😉

romiada
9. sep 2018

@pininka vravim ze mu neda dychat, preto sa vola katkazocele...iba sa mi to potvrdilo 😂 inak ja diskusiu opustam lebo tak ako ma nebavi pozerat blbe serialy a argentinske telenovely , tak ma nebavia ani zabrzdene a netolerantne osoby. Cest vynimkam ako pininka, lenka a pod...je fajn precitat si nazor zien ktore prezili a neodsudzuju.

pininka
10. sep 2018

@romiada vyklulo sa sidlo z vreca. To preto ako nas tu presviedca ze maju stastne manzelstvo ho musi v kuse kontrolovat. Ona ma taky strach z tej nevery,ze ju to zamestnava uplne a dokonca o tom presviedca cudzie zeny. No ziaden chlap by mi za toto nestal. Vlastne mi jej je luto.

anabella111
10. sep 2018

Zena..ktora odpustí neveru...nemusí byt len naivna..hlupa a nesamostatná zena..ale aj mudra ..sebavedoma zena s nadhladom, ktora odpustí a zaroven ocakava..ze ma pravo na zivot ..v ktorom nemusi kontrolovat telefonaty..spravy..ani pohyb vlastneho muza mimo domova. Neodpusta preto, aby ho prichytila a vitazoslavne si potvrdila svoju chybu, ked mu dala sancu. Podvedeny partner ..nie je nutne aj nemilovany partner, ale lahko moze byt ten..ktorý bol nevsimavy k potrebam svojho blizkeho..a podvadzajuci..nemusi byt nemilujuci...moze byt len frustrovany...neistý..alebo len v slabej chvili zatemnenia mozgu podlahol a poucil sa...a vie..ze toto nechce..Respektive..ze uz vie..co jedine ..chce. Ak sa dvaja slobodne s laskou rozhodnu..ze si daju sancu..tak si davaju sancu na dobrý zivot..nie na prieskumny stihaci let s predpokladanym padom. Ak je partner ochotny kontrolovat zivot svojho partnera tymto sposobom...jeho pocinanie vychadza z jeho povahy..-nedovercivosti , alebo konkretne partnera upodozrieva a v oboch pripadoch je to o vztahu nefunkcnom uz v zaklade. Sklamat mozme my..sklamat mozu nas...a pokrok poucenia je v tom..ze vieme rozoznat ..kto si nasu sancu..doveru..napriek tomu.. zasluzi. Vztah s predpokladanou neverou je fiasko...Vztah s nezvladnutou neverou je tragedia..a vztah s prekonanou neverou moze byt este pekny celozivotny vztah...Kontrolovat partnera je spoluzitie nepriatela s nepriatelom a postoj ..ktorym hovorime...ze slobodne travime cas s naničhodníkom..ktoreho skor ci neskor odhalime a smutne nad nim zvitazime..Nelaska je rozpoznatelna aj bez hmatatelnych dokazov a laska je prezivsia aj skrz pochybenie...

kvetinka75
10. sep 2018

možno to chce viacej času. V živote človeka sú rôzne obdobia, lepšie, horšie. Prechádzame všeličím. Aj dobrým aj zlým. Ak ho stále miluješ a chceš s ním zostať, daj tomu viac času a potom uvidíš. A hlavne si vydiskutujte, prečo vlastne k nevere prišlo. Či je tam všetko OK. Aby sa to znova nezopakovalo. Držím palce.

kahlan1
10. sep 2018

@anabella111 krásne a pravdivé, nemylsim si vôbec ze podvedena žena je nejaka chudera,
a pre mňa je viťaz ten, čo dokáže odpustiť a pracovať na rodine, nie ten čo pošle do kelu...
každá si myslí, že jej sa to nestane, ale stať sa to môže v každom jednom manželstve. Pre mňa sľubujem v dobrom aj v zlom .... a pre mňa nie su to len slova

jurio
10. sep 2018

@katkazocele a ako si riesila neveru ty v svojim zivote? Podla tvojich reakcii je jasne, ze si ju uz zazila.

katkazocele
Odpoveď bola odstránená
katkazocele
10. sep 2018

@pininka ty by si sa neponižovala takto? to nie je poníženie, len nechce byť človek za hlúpu.

katkazocele
10. sep 2018

@anabella111 takže nerobiť prieskumné lety lebo sa niečo nájde? a to preto sa nemajú robiť, lebo strach že sa potvrdí nevera a opätovné klamstvo?

katkazocele
10. sep 2018

@jurio vidím v okolí, a ako sa dá riešiť to keď človek ktorý tvrdí že ťa miluje sexuje s inou? no asi rozchodom lebo klamal , keď ľúbiš tak nepodvedieš alebo sa mýlim?

anabella111
10. sep 2018

@katkazocele ....hmm...Katka...Ten strach..ktorý podsúvate kdekomu..sa týka len tých..vztahov..kde vladne nedovera...Pokial vsak nie ste schopna prijat..ze sebaista.. milujuca a milovana zena sa ziadnym strachom z dalsej nevery zbytocne nezapodieva a nenici si zivot..ked uz raz zhodnotila..ze napriek sklamaniu ..ona ma odvahu zas doverovat..Tak mate ako jedina zo vsetkych tu pravdu...Ale nemate...lebo zeny su mudre..su silnejsie..zivotaschopnejsie..a keby citili..ze uz nikdy nedokazu prekonat ten strach..(ako vy)..tak by uz ziadnu sancu nikomu nedavali. A su aj také..co dajú..a su malicherne a rozbiju si vztah uz samé svojou neistotou a prenasledovanim..A aj take..co daju sancu..doveruju a ostavaju pokojne..a ich dovera sa im vyplatí..a su take..co neveru povazuju za najvacsi precin ...ale ja osobne napriklad..by som nezniesla skor kontrolu..obmedzovanie..upodozrievanie..ktore povazujem za ovela zhubnejsie ..ako úlet..v ramci celeho vztahu...Nemozete nanutit cudzim ludom strach ..ktory by ste v urcitej situacii prezivali vy...Vy mate ine vnimanie..citenie..a hlavne ineho chlapa vedla seba...A ak niekto povie ..ze to zvladne ..a je schopny byt stastny..mozte si akurat tak dudrat popod nos..ze aj tak neverite...Nikomu to nebude vadit..snad okrem vasho partnera...Lebo kto operuje strachom..ten ho pozná...

katkazocele
10. sep 2018

@anabella111 počkať, takže chlap ktorý by mal už raz podviedol by mal odomňa dostať rovnakú mieru dôvery po nevere ako dostával pred tým ako ma podviedol? veď keď ta raz podvedie, tak už máš chrobáka v hlave, lebo vieš že toho už raz bol schopný 🙂 čo je na tom také ťažké pochopiť že to nie je nanucovanie strachu ale skôr na opatrnosť aby tu nebolo ďalšie témy a znova ma podviedol...

eva8
10. sep 2018

@anabella111 krásne napísané - ........ ktorá má odvahu napriek sklamaniu ďalej dôverovať 🌹

anabella111
10. sep 2018

@katkazocele ..Katka...musí sa vam zdat nespravodlive..ze vy obhajujete moralno a vsetky ostatné akoby obhajovali nemoralnost. Vernost je nepisany zakon vo vztahu...a nevera jedna z tazkych skusok..Nad zakon je vsak este jeden vyssi princip. Viete aký?...Laska..ktora dokaze odpustat..aj bez chrobakov.).....Opatrnost je na mieste vzdy...Opatrne musime pristupovat k vztahu tak..aby sa nam osobne nestalo..ze budeme neverní...Opatrní po nevere budeme..aby sme neopakovali chyby..ktorymi sme mozno tiez prispeli k partnerovej nevere....Opatrní..nedoverciví ..ocakavajúci..kontrolujuci..napatí..budeme vtedy..ak sme dali sancu niekomu komu nemozeme doverovat..alebo vtedy..ked sa napriek vsetkym ukazovatelom..ze partner nemieni chybu opakovat ..nevieme ovladat..Presne vsak viem..co chcete povedat...v mene myslienky..doveruj..ale preveruj....Zene..ktora si svojho muza pozna.. vsak na preverenie staci jeden pohlad...Preverovanie vo vztahu ..ako kontrola tel. ..pohybu..je rovnako necestne spravanie..ako nevera....Katka..a este nieco...Nie ten..co uz podviedol..je schopny to nutne zopakovat...pravdivejsie je...Kazdy je schopny byt neverný..a ten kto nie je..je zviazaný..alebo impotentný.....Ziadna z tychto zien neveru neobhajuje...ale prakticky odsudzuje..Prioritne si vsak vie kazda jedna zvazit...ci nevera vztah fatalne pospinila a znicila..alebo je len upozornenim na iny problem vo vztahu a moze byt faktorom ..ktory zvrati mozny krach vztahu dvoch..ktorí sa v skutocnosti majú radi..len na to akosi zabudli☺

mala_katie
10. sep 2018

@katkazocele tak moje prvé manželstvo skončilo tak, že sme sa s mužom odcudzili.. On akoby ma nevnímal.. Mal svoj svet, v ktorom som síce žila v ňom, ale akoby sme mali fungovať dookola v zabehnutých kolajach, bez akýchkoľvek zážitkov, problémov, každý deň práca, domov, okolo domu, keď som od neho niečo iné chcela, nemáme na to, a ideme max na obed k svokre.. Pokusy o bábätko zlyhavali, aj vieme, že bola chyba v ňom, ale on nemal záujem, to riešiť.. Ja som stratila záujem o neho.. Vtedy som sa dokonca modlila, aby si niekoho našiel.. V ničom ma nepodporil, max mykol plecom.. Pritom to nebol zlý chlap, ale svojim spôsobom debil.. Možno keby si vtedy niekoho nájde, tak by sme sa mali k čomu postaviť.. Namiesto toho sa z toho poskladal, jednu chvíľu mi nadával, druhú chvíľu ma prosil na kolenách, odišla som.. Toto pokračovalo ešte aj rok potom.. Medzitým som si aj niekoho nasla, neplánovane otehotnela a chcel ma naspäť aj s bábätkom.. Možno keby nezačal ponižovat vtedy seba aj mňa, ale radšej si niekoho našiel by sme to skôr vyriešili.. Nemala by som mu co vyčítať, tiež som už bola k nemu ako chladnička.. Viem, že by som vtedy bola schopná sa preniesť nad tu neveru viac, ako nad to co prišlo.. Tak isto ako sa on chcel povzniesť nad to, že čakám dieťa s druhým.. Samozrejme, neviem ako by to dopadlo a teraz sme spokojní obaja, ja mam skvelého druhého muža a on si myslím tiež ma dobru partnerku, no ide mi o to, že sa nedá súdiť, pokiaľ nie si v tej situácii.. Keď som sa s terajším rozprávala, že by som bola schopná odpustiť neveru, tak na mňa pozeral ako na mimozemšťana, že je to proste neodpustitelne.. Ja zas vravím, pokiaľ neviem, čo je za tým, nesudim.. Samozrejme sme sa na tom pohádali, ale uzavreli sme to s tým, že o ňu nemáme ani jeden záujem.. A viem, že to tak bude

pininka
10. sep 2018

@katkazocele premna to ponizenie je, a riadne. Pretoze ak chce,najde si sposob a to viac kee bude vediet ze za nim vsade snoris.

katkazocele
10. sep 2018

@anabella111 presne cítim sa ako keby som mimozemšťan, a pri tom len obhajujem vernosť! ani nevieš ako mi je z toho smutno, že preto tu na mňa útočia. To pozretie mobilu som nemyslela každý deň, len keby sa ten manžel začal znova správať divne 🙂 a trošku poopravím, ten kto nie je neverný tak ten nie impotentný ale Miluje svojho partnera, nemôžeme vernosť skôr definovať ako rozhodnutie z čistej lásky?

katkazocele
10. sep 2018

@mala_katie skvelý komentár, aj ja pozerám ako mimozemšťan, keď niekto mi povie že by odpustil neveru, páči sa mi tvoj partner a som hrdá že si napísala že ani jeden z vás nemá záujem o ňu 🙂 to je krásne,

anabella111
10. sep 2018

@katkazocele ..ano)..ten kto je verny...nie je hned impotentny...A vernost mozme definovat ..ako rozhodnutie z cistej lasky...idealny stav...Ale neveru nemozme definovat ..ako dokaz nelasky...Katka..Nevera je vzdy zla..a je na mieste vyjadrit svoj nazor na vec priamo v ,,postihnutom"vztahu..v tom sa zhodneme vsetci...len kazdy pripad je iny..dvaja ini ludia..ine situacie..ine zivoty..ine krizy a naopak.. hodnotne vztahy...ktore by bolo skoda po jednom hriesku )..zatratit...Niekedy sme to prave my..co ho nevedomky posunieme do cudzej naruce..a teda nesieme svoj podiel viny..To co nasleduje po nevere ..je naozaj individualna zalezitost..Ak napisete vetu..ze nevera je zla..vsetky budu s vami suhlasit...ak vsak napisete..ze jej odpustenie je nemozne...nesuhlasila by som ani ja..A este nieco..viete kedy sa dá nevera odpustit?)...Iba vtedy..ked ju chceme odpustit..to tiez mozme definovat ..ako rozhodnutie z cistej lasky...Prajem Vam dobru noc..Katka❤

jurio
11. sep 2018

Ako hovori Halina Pavlovska, exustuju dva druhy nevery..jedna je bolestiva, neprekonatelna, neodpustitelna a to je ta jeho a potom je mala, nenapadna, bezbolestna a to je ta nasa...🙂 Musim to tu trochu odlahcit