icon

Ako sa vyrovnať s primitívnym otcom?

16. sep 2025

Dobrý den, ospravedlňujem sa, ak sa niekoho dotknem, alebo to bude nie vhodné, ale je to tak.
Moj otec je primitiv, povolánim murar. Netvrdím, že murar nieco fuj, ale je to tak. Mama má maturitu, za to si ju niekedy dobera. Nie výrazne, ale občas dobera. Neviem, preco si ho mama vzala, asi ju uhnal na krásu. V mladosti bol fakt velmi pekny. Hlavne, že ked mne sa páčil grazel, tak vždy prizvukovala, co z peknej nádoby, ked je prázdna? Možno, že ona sama sa popálila? Navyse je neprakticky, nic nevie, nedokáže, neopraví, ale komandovanie, to by mu islo. Ako sa s tým vyrovnat? Dost mi to vadí. Bojím sa k nám niekoho pozvaty ked je on doma, lebo on sa nevie chovat. Raz spolužiacka chcela k nám ist, zase mal tie svoje stavy, že sa zlakla, potom v škole rozhlasovala, že mna lutuje, že mám otca blázna. Alebo alkoholika, jedno z toho. Občas sa napije, ale nie často.

anonym_99a552
16. sep 2025

@anonym_autor S tým neurobíš veľmi nič. Počkaj kým skončíš školu a osamostatni sa.

klarissa25
16. sep 2025

Murar= primitiv? Primitivny je skor tvoj nazor… pokial nie je ozran alkoholik, bitkar, gembler…

anonym_84f553
16. sep 2025

@anonym_autor koľko máš rokov?

anonym_b32710
16. sep 2025
@klarissa25

Murar= primitiv? Primitivny je skor tvoj nazor… pokial nie je ozran alkoholik, bitkar, gembler…

@klarissa25 no pozri slecna je zrejme mlada, a nie presne sa vyjadrila. Ak nemas v rodine takych ludi bud stastna, ja mam napr kolegynu ktoru v praci akceptujem, ale v sukromi sa za jej spravanie hanbim, a ona si mysli aka je fresh a in. A velakrat aj v praci radsej idem inde ked vidim ako jedna s kolegami.
Mat ju v rodine, tak to sa jej vyhybam oblukom. Tu si dievca nepomoze inak iba tym ze odrastie a pojde si sama po svojom

micusa2222
16. sep 2025
@klarissa25

@klarissa25 Navyse je neprakticky, nic nevie, nedokáže, neopraví, ale komandovanie, to by mu islo...toto je v poriadku ? To je riadny primitív...

klarissa25
16. sep 2025
@micusa2222

@klarissa25 Navyse je neprakticky, nic nevie, nedokáže, neopraví, ale komandovanie, to by mu islo...toto je v poriadku ? To je riadny primitív...

@micusa2222 je murar, tak to asi vie robit. Kolko muzov v dnesnej dobe nevie nic opravit, tzn ze su primitivni?

brendaa
16. sep 2025

@anonym_autor co ti ešte na ňom vadí, myslim ze že je toho viac a mne z toho vychádza, že ho nemáš rada a hanbíš sa za neho... Máte čudné vztahy aj komunikáciu..... A ešte raz z čoho posudzuješ, že je primitiv? Ty si verim úspešná, dostatočne vzdelaná, finančne zabezpečená....a už si niečo v živote niečo dokázala....

sevrin
16. sep 2025

@anonym_autor píšeš, že "Navyse je neprakticky, nic nevie, nedokáže, neopraví", ale murovať hádam vie, nie?
Už to znie ako klišé, ale v dnešnej dobe murár má mnohonásobne vyššiu hodnotu ako primitív z Gen Z ktorý si založí YouTube kanál len preto aby celému svetu ukázal ako dokáže na seba vyliať celé vedro sračiek, ktoré práve nabral zo žumpy u babky na dedine.

lubkavargova1
16. sep 2025

no smola a teraz si predstav ze polovicku genetickej vybavy toho primitiva si zdedila.,,,to je terno do zivota co?

anonym_179135
16. sep 2025

@anonym_autor cti otca svojho a matku svoju

ukgirls
16. sep 2025

no ako citam,tak vela z jeho genov si pobrala aj ty ... snad sa raz nedocitas ako o tebe deti pisu ako o primitivnej matery

sszuzu8
16. sep 2025

Nazvať tak vlastného otca?

autor
16. sep 2025
@lubkavargova1

no smola a teraz si predstav ze polovicku genetickej vybavy toho primitiva si zdedila.,,,to je terno do zivota co?

@lubkavargova1 tak už som pocula aj to, ako dcera docenta a kandidátky vied nezvládla ani prácu recepcnej. Ta teda zdedila co? Naviac rodina nie je len otec a mama, pani geneticka.

autor
16. sep 2025
@ukgirls

no ako citam,tak vela z jeho genov si pobrala aj ty ... snad sa raz nedocitas ako o tebe deti pisu ako o primitivnej matery

@ukgirls douc sa gramatiku, neznalost gramatiky je dost zle

anonym_75a073
16. sep 2025

Ja ta chapem. Pomenovala si niektore veci sice trocha nestastne, ale chapem, co si tym chcela povedat. Mas to tazke. Ma otec aj nejake dobre stranky? Vie ti dat aj najavo, ze ta ma rad alebo je to taky studeny psi cumak? Ja byt tebou, snazila by som sa to vsetko brat s nadhladom, jeho uz nezmenis, ale mozes zmenit svoj pohlad nanho a tym tak trochu aj vztah s nim. Alebo aj nie, ale aspon sa budes vediet distancovat od jeho spravania a nebudes sa zanho casom tolko hanbit, lebo pochopis, ze to je nieco, co nezmenis…

cacianka
16. sep 2025

Mám dojem že autorka je v puberte a všetci pubertaci považujú svojich rodičov za primitivov, trapošov, geriatrikov a úplne mimo cool.

autor
16. sep 2025
@anonym_75a073

Ja ta chapem. Pomenovala si niektore veci sice trocha nestastne, ale chapem, co si tym chcela povedat. Mas to tazke. Ma otec aj nejake dobre stranky? Vie ti dat aj najavo, ze ta ma rad alebo je to taky studeny psi cumak? Ja byt tebou, snazila by som sa to vsetko brat s nadhladom, jeho uz nezmenis, ale mozes zmenit svoj pohlad nanho a tym tak trochu aj vztah s nim. Alebo aj nie, ale aspon sa budes vediet distancovat od jeho spravania a nebudes sa zanho casom tolko hanbit, lebo pochopis, ze to je nieco, co nezmenis…

@anonym_75a073 no práve skor je ten psi čumák, ako si trefne napisala. Velmi city prejavot nevie. Ani nemusi. A dobre stránky? Občas je s ním zábava, občas. A to je asi vsetko? Občas niekomu s niecim pomože, aj v obchode alebo tak. Alebo jednemu vynadal, co týral psa.

anonym_75a073
16. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_75a073 no práve skor je ten psi čumák, ako si trefne napisala. Velmi city prejavot nevie. Ani nemusi. A dobre stránky? Občas je s ním zábava, občas. A to je asi vsetko? Občas niekomu s niecim pomože, aj v obchode alebo tak. Alebo jednemu vynadal, co týral psa.

@anonym_autor Predpokladam, ze on ani priamo city nebude vediet davat najavo, ale vseobecne, stara sa o teba? Zaujima sa, ako sa ti dari v skole, podporuje ta v zaujmoch, …? S najvacsou pravdepodobnostou ho nijak nezmenis, ako som pisala, mozes len zapracovat na tom, aby si pochopila preco je, aky je a odrazila sa od toho, pre svoje mentalne dobro. Naucit sa do buducna nebrat si osobne, co robi, co hovori, pripadne posmesky od inych nanho. V zasade, kazdy ma svoje muchy, ale ak ti dava svojim sposobom najavo, ze ta lubi, vaz slova, otec je len jeden. Raz, ked tu nebude, pochopis.

777januska777
16. sep 2025

Ako pubertiacka som bola tiez velmi kritická k rodičom, lebo som videla vela chyb a ano aj som sa za nich hanbila. Dnes co ti ja viem, ludia su rôzni a kazdy človek ma na tomto svete to svoje miesto. Aj ked s velmi vela vecami mojich rodičov nesúhlasím, tak si uvedomujem, ze aj oni nejako zili, mali svoje trápenia a svoj zivot a niekedy nevedeli inak. Ked prídeš do určitého veku uvedomíš si, ze ty rodicov nemusíš vo vsetkom brat a so všetkým súhlasiť, ale mozno sa budes na nich pozerat s pochopením.

babydesire
16. sep 2025

@anonym_autor no nijak..ak je to dobry človek, ktory ta lubi a aj tvoji rodicia sa lubia a vzajomne sa o seba starate je jedno ci je ako mcgyver alebo je nemotorny...je to tvoj otec, ak je dobry otec na inom nezalezi..v puberte sa asi vsetci cas od casy hambime za svojich rodicov..z toho vyrasties a casom vela pochopis..vsimni si nanom tie pozitiva, veci za ktore si naňho hrda, a ostatne hod za hlavu,,nikto nieje a nemoze byt dokonaly...

anonym_424f4a
16. sep 2025

@anonym_autor Primitívne je to vôbec PÍSAŤ. Myslím si,že ani ty nie si ďaleko od svojho otca.

romiada
16. sep 2025

@anonym_autor a mama ma s nim aký vzťah? Nie je nespokojná a neprenasa svoj názor na otca aj na Teba?

autor
17. sep 2025
@romiada

@anonym_autor a mama ma s nim aký vzťah? Nie je nespokojná a neprenasa svoj názor na otca aj na Teba?

@romiada celkom pohoda. Občas je z neho na prášky sice tiez, ale nic hrozne, stále že inde je to horsie, aj horsie by mohlo byt, co stále mám..

autor
17. sep 2025
@anonym_75a073

@anonym_autor Predpokladam, ze on ani priamo city nebude vediet davat najavo, ale vseobecne, stara sa o teba? Zaujima sa, ako sa ti dari v skole, podporuje ta v zaujmoch, …? S najvacsou pravdepodobnostou ho nijak nezmenis, ako som pisala, mozes len zapracovat na tom, aby si pochopila preco je, aky je a odrazila sa od toho, pre svoje mentalne dobro. Naucit sa do buducna nebrat si osobne, co robi, co hovori, pripadne posmesky od inych nanho. V zasade, kazdy ma svoje muchy, ale ak ti dava svojim sposobom najavo, ze ta lubi, vaz slova, otec je len jeden. Raz, ked tu nebude, pochopis.

@anonym_75a073 no s tou školou. Pridem zo školy a prvá otázka, co bolo v škole. Teda, ake mám známky. Ak 1, tak super. Ak 2, s výnimkou z matiky, tam moze byt, tak aj lepsie mohlo byt, ak trojka a horsie zalospev, že sa vždy pyta, ci som naučená a že ano a potom zla známka a stále dokola. On sám so mnou neučil nikdy. Maximum ukázal na mapách nieco na zemepis, to je vsetko. Inak nic. Ale akonahle začnem nieco historka so spoluziakmi, nieco zo školy, tak mna odhana, že dobre, dobre, alebo nemá problém povedat, nech to hovorim do steny u seba v izbe. Jeho to nezaujima. Jeho nezaujima nic. Naco on vlastne má deti? Bracha to má super, ten zduchol, ako to bolo možné. A moje záluby? Horko těžko vie, že nejaké mám. Raz som sa pred ním mamy opytala, či má čas. Chcela som sa s nou o tom pobavit. Začal na mna kricat, že co zase mám, vypulil oči, že som sa zlakla a utiekla. A že som blazon.

anonym_892ac4
17. sep 2025

Nezmenis ho nijak. Musis ho brat takeho, aky je. Rodicia nikdy nebudu pocuvat svoje dieta. Je to prirodzene, vzdy budu oproti dietatu oni na tej ,,nadradenej" pozicii. Cest vynimkam. Tiez mam podobneho otca akurat, ze je inteligentny ale mojmu svetu nikdy nerozumel. A vlastne ani svetu mnohych inych ludi. Jednoducho ho to nikdy ani nezaujimalo. Jeho svet boli (a su) stroje. Auta, lietadla, vlaky, ponorky, motory atd. Mam pocit, ze ma emocionalnu inteligenciu velmi nizko. Ked sa osamostatnis a odstahujes sa vase vztahy budu mat tendenciu sa zlepsovat uvidis 😉

micusa2222
17. sep 2025
@klarissa25

@micusa2222 je murar, tak to asi vie robit. Kolko muzov v dnesnej dobe nevie nic opravit, tzn ze su primitivni?

@klarissa25 nepíšem o profesii,,,aj pekár a smetiar sú manuálne pracujúci, častokrát so základným vzdelaním..myslela som správanie ..to je rozdiel...