Ako sa vyrovnať s problémovým správaním partnerovho syna?
Ahojte mám taký problém s ktorým si už fakt neviem poradiť a veľmi ma to trápi.S priateľom máme obaja deti z predchádzajúcich vzťahov ,ja ,moja 4 ročná dcéra a môj priateľ žijeme v spoločnej domácnosti a raz za 2 týždne k nám na víkend chodí jeho 8 ročný syn.A to sú vždy pre mna víkendy kedy len trpím nakoľko jeho syn mi vadí neskutočným spôsobom ,nejde o to že by som chcela priateľovu pozornosť len pre seba ,som rada že spolu trávia čas ale naozaj som ešte nikdy nestretla tak neskutočne nevychované drzé a zlé dieťa.Od začiatku som k nemu slušná ,keď je tu starám sa oňho ako o vlastné dieťa dokonca keď počas týždňa niečo zbadam v obchode čo by sa mu mohlo páčiť vždy mu to kúpim aby mal radosť ale on sa nevie ani poďakovať a ešte to aj ofrfle.Základy slušnosti absolútne žiadne ,nevie sa ani odzdraviť kým ho otec neupozorní,odkedy príde sa tvári že vlastne on je tu nasilu a my dve sme tu navyše len sa zavrie s otcom v izbe a keď aj trávime čas spolu tak má hlúpe poznámky a zlý je aj na moju dcéru ktorú to veľmi trápi pretože je veľmi spoločenská a vždy sa naňho teší.Bojím sa že raz vybuchnem a to by som fakt nechcela ,bol niekto prosim v podobnej situácii a zlepšilo sa to?Ešte dodám že som s priateľom vyše roka a nie som jeho prvá partnerka po rozvode.Bývame spolu od januára a tento problém riešime odvtedy ,predtým ked sme spolu trávili čas som s ním vychádzala oveľa lepšie.Ďakujem za prečítanie a radu 🙏
@betulinka1 A to dieťa nie je biologickým dieťaťom chlapcovho otca. Takže žiadna nevlastná sestra. Cudzie dievča.
@betulinka1 veď píše ze obaja majú deti z predchádzajúcich vzťahov, nie je nevlastná sestra - sú spolu len rok..
@betulinka1 nie je to jeho nevlastná sestra ani autorka nie je macocha. Poznajú sa ledva rok, žijú v spoločnej domácnosti pol roka, nie su manželmi. Navyše nie je to prva partnerka jeho otca po rozpade rodiny, takže ktovie koľko takých "nevlastných súrodencov a macoch" ten malý zažil. Kľudne o rok už môže otec mať novú partnerku a nového súrodenca pre svojho syna.
Čiže to dieta oprávnene má pocit, ze zase je v ohrození.
@betulinka1 nie je to jeho sestra, je to jej dcera z predchadzajuceho vztahu
@jaskolka
@liz_lemon
@jana_eyre_2
@zuzanockamt
@zuzanockamt mate pravdu ja som si to zle precitala v úvode. Zamerala som sa na tie 4 dni v mesiaci, co je pre mna strasne malo na vytváranie si vztahu aj s vlastným dietatom.
Nuz ja tiez nemusim muzove deti(teda to jedno, co poznam). A vobec nie preto, ze by bola nejako extra drza alebo robila zle. Proste je mi nesympaticka, tak ako aj dospeli ludia si nie vsetci sedia. A rovnako mi vadi aj jej vychova. Ale nie je to moje dieta a je u nas malo, takze moje rady:
Si dospela, treba to rozdychat, ak ti vztah s priatelom za to stoji.
Urci si v klude svoje hranice, drzy k tebe byt nesmie, ale vychovavat ho nemusis, nie je to tvoj syn.
Dopraj mu cas s otcom osamote, neubudne z teba, ty si predsa dospela a ste spolu stale.
Pokial nema dobre vztahy s tvojou dcerou, nenut ho do toho, staci, ked sa bude spravat slusne a nwublizi jej.
Ak sa ti da, snaz sa ho trochu pochopit, je v tazkej situacii, si pre neho cudzia tetka, co nahradila jeho milovanu mamu
že sa niekto nepozdravi a nepodakuje čo ma spoločne s tym, že sa rodičia rozišli? nevychovany fafrnok odmalička, .
ak ťa nemusi, tak žiadna laska ani vnucovanie sa mu ti nepomôže, ale v tomto by mal zasiahnut vlastne partner a vysvetliť, že si jeho partnerka a zle mu nechceš
ked ta bude okazalo ignorovat, normalne mu povedz, že obed sa sam nespravil a ty si mu ho nachystala, kupila mu oblubenu hračku, ktora stala peniaze..že chceš, aby sa mal dobre a zaleži ti na ňom..
a vlastne prečo si nova partnerka muža vo svojej vlastnej domacnosti ma nechat skakať po hlave od 7ročného decka, ked sa to tak vezme.? 🙄 .nemusi mu variť a chystať nič, nech sa postara tatko..
a poznamka tu diskutujúcej, že sa poserie z blbiny, čo si mu kupila..keby mi toto niekto povedal, chytim to autíčko, a leti 13 metrov cez okno do koša a ešte jedna poznamka, a leti aj on..
@karolinakr V jej domácnosti? Veď dnes je tu, zajtra nemusí. Nie je stálou partnerkou. Syn bude synom stále.
A ty by si vyhodila z domu dieťa svojho milenca? Ak by bol rozumný, tak by si u neho skončila.
A ta partneka s dietatom sa ma na tie 4 dni vyparit? Ci co? To jej tu teda radite, ved oni chcu spolu zit, nie, ze niekto bude stale odchadzat.
Autorka: Ty si dospela, prekroc svoj tien a spravaj sa dospelo s nadhladom, verim, ze to dokazes. Z tvojho opisu vyzera, ze, ako sa on neciti komfortne, presne tak, sa ani Ty necitis komfortne. Len, Ty mas viac rozumu, tak to ukociruj v prospech vsetkych, on sa potom pripoji, ak nie, budes mat aspon dokaz, ze si sa snazila, aby ste si na seba zvykli co najskor a vzajomne sa zacali respektovat. Takto priatela-otca tlacite, aby si vybral, lebo nechce ani jedna strana ustupit, tak bud ta mudrejsia, on je este len dieta. Takto mozes akurat tak prist o priatela. Zial, Ty si "len" priatelka, dieta zostane navzdy jeho dietatom a ak by aj s Tebou zostal, tak to nad vami bude stale visiet.
@zuzanockamt skoda reci, presne tak sa buduje vztah, z pozicie sily a ukazovanim kto z koho s malym deckom. Take su tu huste mnohe zeny, pricom keby slo o ich dieta v danej pozicii, tak by tu hned boli siahodlhe prispevky o tom, aka je nova zena krava, zrazu by uz to nebol rozmaznany fracek, ale dieta v citlivej situacii, ktore nova zena nechape, lebo (si dosad nieco typicke) 🙄 No co uz…
Otec by s ním mal byť častejšie. Ako sa má chudák citiť, keď jeho otec trávi viac času s cudzím deckom. To je dôvod jeho chovania, dáva tak najavo svoj smútok a bolesť. Treba zvažit aj to, či ty vôbec máš na to, aby si bola schopná prijať jeho syna. Chlapec cíti, že ho neznašaš.

@betulinka1 Nie je to manzelka. A nie je prvá ani posledná v domácnosti jeho otca.Je to cudzia žena pre toho chlapca.