icon

Ako sa vyrovnať s tým, že manžel odchádza na dlho z domu?

3. aug 2022

Ahojte žienky, ako sa vyrovnávate s odlúčením od partnera? Môj muž ma časovo náročnú prácu a párkrát do roka chodí na služobky, ktoré trvajú aj 3-4 týždne vkuse. Najhoršie je, keď odíde na leto alebo mu pracovná cesta vychádza na obdobie sviatkov/narodenín. Napriek tomu, že sme spolu dlho, stále sa s tým neviem úplne vyrovnať a prvé dni po odchode sú úplnou depkou. Zrejme aj preto, že spolu trávime 90% voľného času, aj kamarátov máme spoločných. Nie sme zvyknutí robiť si program separátne..

mimi3008
•
3. aug 2022

Mate deti?z

pininka1
•
3. aug 2022

Tazko, trvalo mi 9 rokov kym som si ako tak zvykla, najhorsie bolo ked boli deti male. Nebol sice prec tak dlho, ale zato kazdy tyzden vacsinu mimo domu.

janinah
•
3. aug 2022

Človek nemôže mať všetko...zrejme dosť zarobí,tak niečo tomu treba aj obetovať....a najvyšší čas si robiť program bez neho,ved sa to dá v pohode....alebo mať dieťa/deti a potom nebudeš vedieť kde ti hlava stojí a nebudeš mať čas na dáke depkovanie.

autor
•
3. aug 2022

dieťa je práve na ceste..
program sa dá urobiť, ale mám 33 rokov.. kamarátky majú rodiny, každá žije v inom meste, vieme sa stretnúť raz za čas.. potom mám pár dobrých kolegýň a známych, ale proste ženy 30tničky už majú svoje životy, rodiny, starosti.. a s mladými kolegyňami ma naozaj neláka žúrovať, toto už mám za sebou

autor
•
3. aug 2022

@janinah uvedomujem si to a nijako ho neobmedzujem... len proste je pre mňa náročné odlúčiť sa zakaždým na 3-4 týždne, prvé dni sú také o ničom, čistá depka..

gaaaa
•
Autor odpoveď zmazal
•
janinah
•
3. aug 2022

Ty to vydržíš,horšie,že vaše dieťa bude vyrastať v podstate bez ockovej prítomnosti,tot b ysom ja videla ako problém,nie,že teba chytá "depka",lebo si sama.....

loliki
•
3. aug 2022

Na tie prvé dni bez manžela si zavolaj mamu, súrodencov, alebo ty choď tiež niekde na návštevu. Dopredu si priprav program.

lalenka33
•
3. aug 2022

Buď rada, že len na 3-4 týždne. Môj odišiel v pondelok a ak sa nič nezmení, tak príde až pred Vianocami. Doba je aká je, keď chce človek niečo mať, tak sa musí prispôsobiť a niečo aj obetovať. 3-4 týždne prejdú ani sa nenazdáš. Venuj sa sebe, čítaj, študuj. Nemáš súrodencov, rodičov blízko?

mirkava
•
3. aug 2022

Keď sa narodí dieťa, nebudeš mať čas smútiť 😉😊

autor
•
3. aug 2022

@janinah to uz mame vykomunikovane.. po narodeni dietata ide dole z niektorych projektov a frekvencia odchodov bude urcite nizsia

autor
•
3. aug 2022

@loliki rodina zije 250 km odo mna.. buduci tyzden pridu na striedacku, vzdy niekto iny z rodiny.. program som mala vopred, ale uz dve akcie s kamoskami medzitym padli

janinah
•
3. aug 2022

tak to je super,že práca ustúpi dieťatku

akvi
•
3. aug 2022

Chápem ťa, môj bol pol roka z roka preč, síce nie vkuse, ale celkovo to bolo presne 6 mesiacov a to som nerátala také dni, keď prišiel domov sa len vyspať. Kým sme nemali dieťa, až tak mi to nevadilo, mala som záľuby a ja som rada aj sama. Keď sa narodilo dieťa, všetko sa zmenilo, ja som zrazu nemala minútu na seba, hrozne ma to vycerpavalo, rodina ďaleko, bola som s deckom 24/7 a bolo to veľmi náročné bez akejkoľvek pomoci. Keď mal syn 1 rok a raz tak prišiel muž po dlhšej sluzobke a dieťa sa ho bálo, tak povedal, že to musí zmeniť a aj to zmenil, najprv sa dohodol, že nebude toľko cestovať a potom úplne zmenil prácu. Vydržať sa to dá, zmieriť sa s tým tiež, ale smutno mne teda bolo vždy a myslím, že keď človek toho druhého má ozaj rád, tak je to normálne. Všetko je o prioritách a žiadne prachy nestoja za to, aby dieťa vlastného otca volalo "ujo".