icon

Ako sa vyrovnať so strachom z Rómov?

3. jún 2024

Dobrý večer, mám normálne strach, bývame oproti Rómom no nonstop nám pozerajú do okien a pýtajú niečo odo mňa fakt sa bojím že ma v noci vykradnu čo mám robiť? Kamerový systém máme, ale nie všade.

tinqua
6. jún 2024

@fairyy ja mam s takouto pracou rovnaku skúsenosť, tiez mi uz porobili toho dosť, ale teda tito nasi su dosť uvedomeli a za euro robit nechcu 😀 nevadi, treba ich platit za dielo a nie od hodiny...sopa, ktoru som si myslela ze sa bude burat dva dni, bola dole za jedno doobedie, este aj odpadové drevo odniesli...suhlasim, ze ked si niekoho oblubia tak potom vedia byt velmi lojalni.

la_dolce_vita
6. jún 2024

Autorka, nezavidim ti.. Problemy este len pridu, ked sa budu nekontrolovatelne mnozit. Muz pochadza z dedinky, kde bola najskor jedna rodina, teraz ghetto. Starucka teta byva so synmi tiez uz starsimi a decka si kludne vojdu do domu, hoci su doma! Zoberu si, co chcu, ved nic im nehrozi. Kupit dom blizko nich je obrovske riziko. Neskor nepredas. Ked bola vyhodna ponuka domu, isli sme pozriet, vzdy boli oni pobliz. Zatial nemusi byt problem, ale o par rokov ano ☹.. Mne staci ist len do Kauflandu alebo do mesta a mam dost, toto nebolo kedysi. Doslova davy.. Kazdy den v kontajneroch aj s malymi detmi, žobru pred obchodmi. Ja osobne planujem odist odtial..

mamamoni
6. jún 2024

@la_dolce_vita my tiež plánujeme odísť z mesta.Dávam tomu tak 10rokov najviac a slušný človek tu neprežije.Už teraz sa tu množia obrátené rasistické útoky,ich deti napadajú našich dôchodcov a naše deti strážia mestský policajti keď im skončí vyučovanie,pretože ich prepadávali,okrádali,mlátili.Po zotmení patrí mesto len im.Robia diskotéky na parkoviskách,alebo sa len tak túlaju po meste a hľadajú bielych chlapcov.Na tých veľmi radi útočia.A najhoršie je to v lete,keď poprichádzaju ,,angličania" tí sú extrémne agresívni....Zažila aj videla som už fyz.útoky stáva sa,že ideš po meste a cielene sa ti nevyhnú,zablokuju ťa,alebo keď prechádzajú okolo teba povedia ti ,,ty špinavá k*rva" a rôzne iné nadávky, zvyknú chytať mladé dievčatá za zadok,za prsia....Keď sú podpory mesto vyzerá ako niekde v indii.A ešte dodám,že auto mi rozbil róm,ktorý nielenže neovládal pravidlá cest.premávky,takže netušil,že mi má dať na križovatke prednosť,ale nevedel ani čítať a písať.Ja som vypisovala aj jeho údaje do papierov.Ale vodičák mal......Proste východ sa stáva ich krajinou, sú hojne dotovaní štátom aby tu aj zostali,množia sa mnohonásobne rýchlejšie ako my....10rokov a prevalcujú nás....

Ten kto s nimi skúsenosť nemá bude problem spolunažívania s nimi zľahčovať....ten kto žije v ich blízkosti veľmi dobre vie,že sú problemom....

la_dolce_vita
6. jún 2024

@mamamoni strasne, ale bohuzial realita. A kto nezazil, neuveri, presne tak. Ja som sa pristahovala do krasneho mesta pod Tatry, ale bohuzial.. Kazdy je rad, ze ostavaju tu na vychode, daju im vsetko, co chcu, hlavne, nech tu ostanu. Mam o tom info, ako ziskavaju davky, ako mozu vsetko, ale nechcem to tu vypisovat.

oblecenie99
6. jún 2024

Ja sa aj čudujem, že púšťate do záhrady na pozemok na výpomoc. My sme v tomto opatrní, zatiaľ sa to u našich vypomstilo každému, kto im chcel takto pomôcť.

matullienka
6. jún 2024

A najhoršie je, že idú veľké peniaze na nich aj z únie a riešenie ako ich začleniť alebo inak prispôsobiť neexistuje. Pokiaľ oni nebudú chcieť tak sa môže celá eú aj s dotáciami na hlavu postaviť a lepšie to nebude nikdy. Každá strana má pred voľbami plnú hubu reči ako bude riešiť rómsku problematiku a skutek utek

la_dolce_vita
6. jún 2024

@matullienka unia je rada, ze ich tu mame my a hlavne, nech tu aj ostanu.. poslu nejake eura a vybavene.

matullienka
6. jún 2024

@la_dolce_vita len keby za tie eurá bolo nejaké riešenie ale prd, eurá sa rozkradnu na pseudo projekty a rómska problematika je čím ďalej väčšia a ťažšia

julish
6. jún 2024

@matullienka a vieš, kto rozkradne tie peniaze? Gadžovia. Nakradnúť toho viac než ktokoľvek iný. (Inak strašná debata je toto, úroveň krčma)

julish
6. jún 2024

@la_dolce_vita oni ale neostávajú na východe, robia fusky na celom západnom Slovensku, v Bratislave by bez romov asi žiadna novostavba nestala… vytiahni nos z valala

la_dolce_vita
6. jún 2024

@julish ti najzaostalejsi ostavaju, ti ani nepracuju ani nikdy pracovat nebudu. Ziju ako v stredoveku v chatrciach bez vody. Pracujuci ludia nikomu nevadia. Ocividne nic o tom nevies a neurazaj ma prosim. Ja som sa tu pristahovala z oblasti, kde neboli a ano, znepokojuje ma to.

karolinakr
6. jún 2024

človek, čo sa ich zastava je taky isty kriminalnik ako oni

karolinakr
6. jún 2024

@la_dolce_vita
@matullienka
tie peniaze, čo na nich idu by sa mali použit na pelendreky

autor
6. jún 2024

@mamamoni áno mate pravdu je to tu na východe strašne. Akože mal by niečo štát robiť s nimi lebo minule jedno dievča tu zmlatili len do nich narazila omylom lebo sa neuhnú a skončila v nemocnici

autor
6. jún 2024

@julish akože myslim že fakt urážať tu nikoho nemusíte, môže si myslím každý vlastný názor tu povedať

autor
6. jún 2024

@la_dolce_vita jasne že áno stačí mi prejsť tu pár dedín a je vidno ktorí Rómovia sú fakt slušní do prace chodia, a ktorí len jednoducho si váľajú doma šunky a štát ich živí

sheila121
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
6. jún 2024

akože o kriminalnikoch len pekne?
no ked niekto takto rozmyšla, tam už ani lekar nepomôže, nevadí..

la_dolce_vita
6. jún 2024

@sheila121 nikoho neurazam, ak hovorim pravdu a opisujem realitu, v ktorej zijeme. Proti slusnym, pracujucim ludom nema nikto nič.

karolinakr
6. jún 2024

štat s tym nebude robit nič z dvoch dovodov - ak je pravda, že dostavaju na nich peniaze a maju z toho percenta a su inštruovani nechat ich na pokoji, tak ich nechaju, aj keby mali všetci ludia okolo nich vykapať, a obetuju ludi, ako obetuju psov - je tam stotosic dokazov o tyrani zvierat, ale ani policia, ani televizia, ani nik to nema zaujem riešiť..a tu nastava otazka prečo? som stazovala na ministerstve, a odpoved mi prisla obratom, že vyriešili 2 pripady za rok a tam je 30 pripadov denne
to nie je preto, že maju ruky zviazane, keby chceli, už davno by cela osada sedela v chladku, ale proste obetuju psov ako teraz obetuju ludí
a to si myslim, že je velky varovny prst, lebo občan sa v pripade krivdy nemože obratiť na štat
jediny, kto vysudi odškodné, su kriminalnici

karolinakr
6. jún 2024

tu sa väčšinou uražaju ludia, čo s tym nemaju absolutne nič spoločne, slušnych romov nikto nehadže do jedneho koša s tymito,
toto je špecificka skupina kriminalnikov -

karolinakr
6. jún 2024

Oskar Dobrovodsky by mohol rozpravat, 10 rokov sudnych sporov a nevyhral nič

la_dolce_vita
6. jún 2024

@karolinakr uz len to, ze si privlastnia pozemok a proste si na nom ziju, to je v poriadku?! My ako majorita musime dodrziavat zakony, im sa to toleruje. A to by bol dlhy zoznam dalsich paradoxov.

autor
6. jún 2024

@la_dolce_vita súhlasím s vami

autor
6. jún 2024

@karolinakr súhlasím akože neviem niekto si myslí že mi ich neviem čo tu. Ale realita je taká, že ak zrazí niekto Róma tak toho človeka zabijú, včera jedna pani mi povedala, že nejaký lekár tu zrazil omylom Róma a oni ho vytiahli z auta a dobodali ho. Je podľa niekoho toto normálne? Lebo podľa mňa keby toto spravil biely tak je tam zavretý vo väzení a nikto sa s ním nemazná.

autor
6. jún 2024

@sheila121 akože fakt sa tu niekto na tom baví. Nerozumiem fakt, ste na zamyslenie

la_dolce_vita
6. jún 2024

Autorka, dalo by sa o tom pisat cele hodiny, mam vela informacii, ale radsej uz pomlcim, aby som nikoho neurazila. Pekny vecer 🙂

julish
6. jún 2024

@la_dolce_vita viem o tom dosť veľa… presne som chcela, aby si došla k tomu, že chudoba je problém. Keď nemáš ani na ten lístok na vlak, aby si do prace došiel, na ubytovňu, pripadne ta ešte otočia naspäť, lebo si gadzo neuvedomil cez telefon, že za priezviskom Danihel, Olah, Pecho… môže byt Róm.

julish
6. jún 2024

Autorka, neverím, že ak niekoho dobodali, tak vrahovia nesedia, len o tom vieš len klebetu

autor
6. jún 2024

@la_dolce_vita tak tak, prajem aj vám pekný večer