icon

Ako sa vyrovnať so stratou veľkej rodiny?

27. apr 2025

cley zivot som mala velku rodinu.
stretavali sme sa 1 2- mesacne a na sviatky nas bolo aj 15.
postupne mi vela umrelo.
ako sa mam zmierit ze moje dieta nema taku rodinu a my sme sami
svokrvoci radsej piju a my sme sami.
je mi to luto.
vzdy som rastla vo velke rodine a toto neviem prekonat, ze sme s mojou mamou a muzom sami. lebo svokra radsej pije
je mi to luto ked vidim ako v mojoom okoli este zoji rodicia stari rodicia a ja sa citim hrozne zle

Strana
z3
autor
28. apr 2025
@mariska1989

Kolko ma mama rokov ? Keď to nejde ináč tak jedine sa začať pozerať na svet / život ináč. Uzavrieť čo bolo a otvoriť inú/ novú kapitolu života.

@mariska1989

66 je bez auta, odrezana od sveta, robime jej aj sofera k lekarovi ak treba, uz nam nik neostal
oco ju braval, predtym aj brat pomahal

to ma zavezuje, nova kapitola, tak lahko sa to da napisat ale ked mam zviazane ruky co mam robit, utrapim sa

klara546
28. apr 2025

Ako vieš, že tvoje dieťa by sa chcelo tiež stretávať a rodinovať? Nie každý je ten typ. Mozno bude rado, že chválabohu sa nemusí stretávať pri rôznych príležitostiach a počúvať výlevy kadekoho. Ja osobne tie rodinné stretávky vždy pretrpim a dala by som všetko za to keby som nemusela.

autor
28. apr 2025
@klara546

Ako vieš, že tvoje dieťa by sa chcelo tiež stretávať a rodinovať? Nie každý je ten typ. Mozno bude rado, že chválabohu sa nemusí stretávať pri rôznych príležitostiach a počúvať výlevy kadekoho. Ja osobne tie rodinné stretávky vždy pretrpim a dala by som všetko za to keby som nemusela.

@klara546 bavili sme sa o tom, ako sa kazdy stretava s babkou dedkom atd v skole sa bavia co robili cez Vianoce leto...tam to porste pocuje a citi sa sama

mariska1989
28. apr 2025

No je to taky vek kedy nechcú opúšťať to čo poznajú a spoznávať nove. Takže keď to nejde dopredu pojde to do boku . Pozri je veľa skupin kde sa da s niekym porozprávať kto sa cíti ako ty . Zviazané ruky máš len v hlave treba otvoriť oči pozrieť na nove možnosti a začať žiť. Máš všetko to že vás je malo neznamená že nie ste veľká rodina

pikachu999
28. apr 2025

Buď rada že máš dieťa a manžela..niekto nemá ani len to.. trávte čas spolu rovte9si pekne spomienky zážitky..

autor
28. apr 2025
@pikachu999

Buď rada že máš dieťa a manžela..niekto nemá ani len to.. trávte čas spolu rovte9si pekne spomienky zážitky..

@pikachu999 musim len to ide tazko

alyson29
28. apr 2025

Autorka, ja mám celú svoju rodinu na západe, ktorú vidím možno tak raz-dvakrát do roka (môjho ocka každý druhý mesiac, robí pracovne po celom SK), pretože som sa vydala za manžela na východe. A s jeho rodinou sme sa zo začiatku stretávali, kým boli vzťahy dobré (rozhádali sme sa s jeho sestrami), takže sa už nezúčastňujeme žiadnych spoločných stretnutí, lebo nechceme. Stretávame sa len s jeho rodičmi (svokrovcami), s ktorými máme veľmi pekný vzťah, inak sme furt sami a vôbec mi to nevadí 😄 ešte sem tam s jeho sesternicou a jej rodinou.. no a naopak mi to vyhovuje, pretože radšej budeme sami, než sa stretávať s toxickými ľuďmi 🙂 momentálne čakáme bábätko, takže nám ku šťastiu naozaj nič netreba. Mimochodom, tiež som z veľkej rodiny aj muž, obaja sme sa s rodinami od detstva stretávali pri rôznych príležitostiach.. ale proste život je niekedy taký, niekedy je to vzdialenosť, niekedy vzťahy a niekedy nie je s kým.

janakubi
28. apr 2025

Ahoj, ja mám niečo podobné.

autor
28. apr 2025
@janakubi

Ahoj, ja mám niečo podobné.

@janakubi ako to zvladas

loliki
28. apr 2025

Hľadáš pomoc len pre seba v tejto diskusii? Dokázala by si pomôcť niekomu, kto chce pocítiť materinskú lásku?

cicinkova
28. apr 2025

Autorka nesmuť život je raz taký. Ja mám sedem súrodencov, 13 synovci netere, niektorý už majú svoje deti a tých je tuším 6. Dá sa povedať že veľká rodina. Rodičov už nemám ani starých rodičov. Pred pár rokmi sme sa stretávali na sviatky oslavy a aj rodina z Moravy k nám chodievala.A teraz stretávam sa len občas z jednou sestrou a jej deťmi s nikým iným z rodiny a som tu a žijem pre svoje deti. Proste je to minulosť a čím skôr ju prijmeš tým skôr ti bude lepšie a zas sa začneš tešiť a to koľko máš deti ti to nijako neovplyvní, lebo ty smutiš za minulosť nie za deťmi.

nataliaba
29. apr 2025

Tiež to tak mám tiež na to spomínam a my sme tiež 3 no už syn nežije s nami takže 2 no bohužiaľ ľudia umreli rodiny sa rozpadli nič s tým nenarobime no my jazdíme na motorke a tam máme aj kamarátou ktorý sú niekedy viac ako rodina .Zbytočne nad tým premýšľať neustále .

autor
29. apr 2025
@nataliaba

Tiež to tak mám tiež na to spomínam a my sme tiež 3 no už syn nežije s nami takže 2 no bohužiaľ ľudia umreli rodiny sa rozpadli nič s tým nenarobime no my jazdíme na motorke a tam máme aj kamarátou ktorý sú niekedy viac ako rodina .Zbytočne nad tým premýšľať neustále .

@nataliaba nemam kamaratov kamarati ma zradili uz nemam ani rodinu co radsej slope...

betulinka1
29. apr 2025

Vytvor si novú rodinu. Ja som starsia a teda u nás to už tiež postupne umiera, čo je logické vzhľadom k veku. Ale postupne sme si vytvorili takú našu bublinu s dvoma rodinami a už roky nás beriem ako rodinu (aj ked nie biologickú). Stretávame sa roky, chodíme na akcie, pomahame si...ako rodina....mojich rovesníkov v rodine mame od nás 100km, ciže sa tiež stretávame, chodíme na chaty a aj dovolenky pri mori, v tom dennom kontakte som s našou náhradou rodinou v meste. Je to o tom ako sa k tomu postavíš. Niekedy ti pomôže viac náhradná rodina ako tá skutočná. Je to o ľuďoch nie o krvi.

minenkaa
29. apr 2025

Čo tak si zacat užívať ,to či máš

mamanaplno
5. máj 2025

Moja najmladšia dcéra mala 6 rokov keď som začala. Tiež som mala obavy z toho ako to zoberie ale úplne v pohode sa s tým vyrovnala. Robím to štvrtý rok mala som doteraz šesť detí niektoré iba tri mesiace niektoré mam už tretí rok. Zaujímavá ale náročná práca hlavne na psychiku. Ale ja to tak chcem a baví ma to. Až raz budem stará tak si môžem povedať ze som pomohla XY deťom vrátiť sa naspäť do života alebo do svojej biologickej rodiny.

autor
5. máj 2025
@betulinka1

Vytvor si novú rodinu. Ja som starsia a teda u nás to už tiež postupne umiera, čo je logické vzhľadom k veku. Ale postupne sme si vytvorili takú našu bublinu s dvoma rodinami a už roky nás beriem ako rodinu (aj ked nie biologickú). Stretávame sa roky, chodíme na akcie, pomahame si...ako rodina....mojich rovesníkov v rodine mame od nás 100km, ciže sa tiež stretávame, chodíme na chaty a aj dovolenky pri mori, v tom dennom kontakte som s našou náhradou rodinou v meste. Je to o tom ako sa k tomu postavíš. Niekedy ti pomôže viac náhradná rodina ako tá skutočná. Je to o ľuďoch nie o krvi.

@betulinka1 ja mam 42 rokov a uz nemam otca ani brata, to je normalne? :(

mariska1989
5. máj 2025

Ty máš 42 . Moj strýko mam 18 čerstvých keď mu zomrel otec (moj dedo ) mama( moja babka ) mu zomrela 3 roky pred tým takze ked mal 15 moja mama tým pádom mala 22 keď otec ( dedo ) a 19 keď mama . Ja som. Mala 20 keď mi zomrel biologicky otec a 32 keď zomrel otec ktorý na vychoval , babka ktorá nám nebola babkou . Môj brat mal 18 rokov keď zomrel otec. Prosím ťa sú ľudia ktorý nemajú iných členov lebo zomreli a sú mladší od teba . Sú ľudia na tom omnoho horšie ako ty sú tu ľudia ktorý prišli o svoje deti sú deti maličké ktoré prišli o svojho jedného rodiča poprípade aj o obi dvoch . Hľadáš výhovorky a pritom si na tom celkom dobre

betulinka1
5. máj 2025

Mala som 35 ked som prisla o mamu. Je to zivot…:

Strana
z3