icon

Ako sa vyrovnať so žiarlivou švagrinou?

19. dec 2025

Švagrina sa chce pred bratom stále ukazovať že je lepšie ako ja
Neviem čím to je ale myslím že žiarli na svojho brata 🤦to isté svokra. Mám pocit že ja nemôžem ani len niečo povedat čo sa mi podarilo , vtedy tie ksichty ofučane🤣hneď nastanú.
Akoby som ani nič nerobila nestarala sa k muža , veľa krát také ťahy majú že aby sa muž najedol .. a čo mu akože neviem uvariť?.. alebo napeču kolače a nabalia mu .. akože ja neviem upiecť ? Niekedy sa ani necítim že mám nejakú svoju domácnosť. Proste majú také ťahy, trochu cez . Toto si môže len muž nejako s nimi vybaviť ale zas aby bolo dobre je ticho... Ozaj, sa môžem na to vykašľať a nech si ho vezmú do postele obe alebo nech sa starajú.. to uz nie 😄a viem prečo je robia lebo sme si nesadli a ja im nebudem vravieť všetko o nás dvoch s mužom 🤦preto aj vyzvedaju len od neho

Strana
z2
barka1
19. dec 2025

Uf, nechcela by som ta mat za švagrinu s tymto pristupom a retorikou.
Ani za nevestu.
Dufam, ze mojej neveste nebude vadit, ked sa u mna moj syn naje a vezme si koláče, ktoré má rád, aj domov.

letfenixa
19. dec 2025

@anonym_autor ja som rada za každé nabalene jedlo, menej varenia pre mňa.

billy_jean
19. dec 2025

je úplne normálne, že nám mamina domov nabalí koláče a jedlo. A aj sestra. Stále niečo od nej nosíme. Na Vianoce nám pečie koláče celej rodine. Vďaka Bohu za ňu. Všetko, čo nám alebo mužovi dajú prijmeme s vďakou.

marca12
19. dec 2025

@anonym_autor Mas zly pristup. Nabuduce za jedlo,kolace s usmevom podakuj. Ked som bola mladsia,tiez mi vadilo,ked mi svokra podala jedlo alebo doniesla napecene. Myslela som,ze mi to dava preto,lebo si mysli,ze neviem navarit,napiect. Az vekom som prisla na to,ze na tom nie je nic zle. Odvtedy vzdy podakujem,ked nas ponukne jedlom,najeme sa. To je znak pohostinnosti a nie urazky. Ak si myslia opak,ich problem. Ty sa nenechaj znechutit a nerob dusno. Uvidis,budete mat lepsie vztahy. Obcas pochval jedlo,vypytaj si recept na kolac...

autor
19. dec 2025
@barka1

Ani za nevestu.
Dufam, ze mojej neveste nebude vadit, ked sa u mna moj syn naje a vezme si koláče, ktoré má rád, aj domov.

@barka1 zo začiatku to nerobili tak mi to príde také cez

autor
19. dec 2025

Jasné každá mi napíšte že ja som ta zlá 🤣

autor
19. dec 2025

Asi to zostalo vo mne raz nám niečo už svokra dala ona to robila a svokor mi tak hnusne že mám si ja sadnúť pri to a robit to . Akoby som ja niečo pýtala.

oliolijanka
19. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Prestan sa hnevat. Kazda mama, ktora ma navarene, ked syn pride, syna ponukne a ked ma napecene, synovi kolace zabali. To s tebou nema nic spolocne. Ty sa tu podsuvas do role ublizeneho, ale ide len o vztah medzi mamou a synom. Uplne normalny vztah.

vilma7
19. dec 2025

Tak ja mam skor pocit, že ty ziarliš na ne a nie naopak!!!!

autor
19. dec 2025
@vilma7

Tak ja mam skor pocit, že ty ziarliš na ne a nie naopak!!!!

@vilma7 áno jasné . Ale tak dám trochu viac pokoju , keď vidím ze má niekto svoju rodinu asi chce mať aj nejaké svoje tradície tiež

autor
19. dec 2025
@anonym_autor

@vilma7 áno jasné . Ale tak dám trochu viac pokoju , keď vidím ze má niekto svoju rodinu asi chce mať aj nejaké svoje tradície tiež

@anonym_autor či mám len pritakavat ako som to robila stále čo povedia áno áno . Potom bude dobre že

pribinak
19. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ty si veľmi komplikovana…..moja svokra keď nabalila jedlo a koláče tak ja som bola rada že nám pomohla a nemusíme doma variť a piecť ale mame čas na oddych
A koláčiky ? Však si zamaskrtis aj bez roboty, nud rada

Veľmi zle sa k tomu staviaš a sama sebe robíš nervy

autor
19. dec 2025

Zaujímavé ked som na niečo urobil a doniesla to bolo ofucanych ksichtov

autor
19. dec 2025
@pribinak

@anonym_autor ty si veľmi komplikovana…..moja svokra keď nabalila jedlo a koláče tak ja som bola rada že nám pomohla a nemusíme doma variť a piecť ale mame čas na oddych
A koláčiky ? Však si zamaskrtis aj bez roboty, nud rada

Veľmi zle sa k tomu staviaš a sama sebe robíš nervy

@pribinak lenže mne to nebalia vyslovene že je to pre muža aj tak povie

oliolijanka
19. dec 2025
@anonym_autor

Zaujímavé ked som na niečo urobil a doniesla to bolo ofucanych ksichtov

@anonym_autor Ale ty nemas nic s ich ofucanymi ksichtami. To je ich volba. Ty rozhodujes za seba. Ty si sa rozhodla, ze budes ofucana kvoli nicomu.

rachel36a
19. dec 2025

@anonym_autor neviem co je zle keď mu nabalia kolace, jedlo...aj moja svokra to robí, alebo svagrina keď tam sme a ma napecene tak nabali pri obchode...nic zle na tom nevidím...aj ja pošlem kolac keď pecieme...

pribinak
19. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a čo ? Doma zjete obaja

anonym_c4fb1d
19. dec 2025

Aj podľa mňa máš príliš vztahovacnu povahu veď nech si vravia čo chcú

autor
19. dec 2025
@anonym_c4fb1d

Aj podľa mňa máš príliš vztahovacnu povahu veď nech si vravia čo chcú

@anonym_c4fb1d možno áno

lienka.7
19. dec 2025

@anonym_autor ja myslím, že žiarlivá si ty. Zamysli sa nad sebou. Nie si kráľovná tohto sveta

anonym_40f56e
19. dec 2025

Ja ta trosku chapem, ja mam tiez uz uzavrete vztahy s manzelovou rodinou, lebo mi tie 2 nesadli, A tiez by mi trebars nebolo jedno, keby ten zabaleny kolac dali do ruky s tym, ze "na, zoberte si, je to pre vas", alebo keby mi to strcila do ruky s tym, ze "synacik, to je pre teba". To proste vies vycitit, ci si v spolocnosti, ktora ta prijala a chcete byt aj spolu, alebo ani nechcu ta tam, a robia ti len napriek
A potom tam nechces byt, lebo sa necitis dobre

sss777
19. dec 2025

@anonym_autor
Možno im nechutí ako varíš/pečieš a chcú dať tvojmu manželovi jedlo, ktoré mu chutilo v detstve.
U nás svokra pravidelne môjmu manželovi zabalí zemiakový šalát (robí ho s jablkami, to ja nemám rada, ale manžel áno, jemu nechutí ten od mojej mamy bez jabĺk).
A čo? Nebudem predsa robiť napätie v rodine kvôli jedlu a aj mužovi rada doprajem chuť detstva.

anonym_64279b
19. dec 2025

@anonym_autor no lebo ho majú radi. Si predstav, že od jeho narodenia žili dennodenne spolu.. a zrazu si prišla ty ako novinka😀 Tak si na ne zvykni, oni si zvyknú na teba a bude dobre. Prípadne sa o tom porozprávajte.. ale chápem, že nie s každým sa dá.

anonym_ce68e1
19. dec 2025

Sorry, ale je to ako deti na pieskovisku...

zmrzlinka2021
19. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor veď ste manželia, jasne že myslia oboch, nielen tvojho muža.

Prosím ťa nevyvolavaj zbytočne konflikty. Ste rodina.

zuzinka888
19. dec 2025
@barka1

Ani za nevestu.

@barka1 je uplne ok ak sa syn naje u mamky, ci sestry ci u susedy......no nie je ok ak to ta mamka , sestra....robi s poznankou- lebo doma ti take nenavaria, lebo tvoja nevie, nechce piect, je leniva aby upiekla..........

simca06022011
19. dec 2025

moja, neviem ci skor ty neziarlis :DD neries.. poslu navarene, napecene, daj si a vyloz si nohy.. :D hlavne ze muz je skokojny. Stazuje sa ti on ze nevies navarit? a mama robi lepsie? Ak nie, tak zahod takeot talafatky za hlavu. Ak velmi prehanaju, tak proste povedz, ze nie dakujem, mam navarene doma. Nechajte si :D

ivik4
19. dec 2025

A nenamyslas si ?

anonym_07ad43
19. dec 2025
@oliolijanka

@anonym_autor Prestan sa hnevat. Kazda mama, ktora ma navarene, ked syn pride, syna ponukne a ked ma napecene, synovi kolace zabali. To s tebou nema nic spolocne. Ty sa tu podsuvas do role ublizeneho, ale ide len o vztah medzi mamou a synom. Uplne normalny vztah.

@oliolijanka nuž každá nie, moja svokra nikdy nič nedala.
@anonym_autor ak ti tie osoby vadia obmedzí kontakt, ale tu bude iný problém.
To by si chcela svokru nikdy nič nezažičí, na naopak ťahá so syna len peniaze, chce byť obskakovaná. Zamestnaná pracujúca žena, ktorá chce od 100km vzdialenosti bývajúceho syna aby ju brala pravidelne kade tade po okrese, kam chodí vlak/bus. Aby zacvakal všetky jej výmysly.(4telky, 3chladničky,2rúry, 2šporály atd). A keď syn nemá peniaze naviac tak robí podrazy. Mňa a dve deti úplne ignorovala. Moja ex švagriná bola z očí voči med a za chrbtom jed.

denithestrange1993
19. dec 2025

@anonym_autor prosim uved nejaky konkretny priklad preco su v tvojich ociach zle,co robia zle? A nabalenie kolacov alebo jedla do toho neratam,skoro kazda mamka,babka ak ma nieco fajne nabali svojim detom,bez toho aby chcela urazit nevestu alebo inu zenu v rodine.

Strana
z2