Ako sa vyrovnať so žiarlivou švagrinou?
Švagrina sa chce pred bratom stále ukazovať že je lepšie ako ja
Neviem čím to je ale myslím že žiarli na svojho brata 🤦to isté svokra. Mám pocit že ja nemôžem ani len niečo povedat čo sa mi podarilo , vtedy tie ksichty ofučane🤣hneď nastanú.
Akoby som ani nič nerobila nestarala sa k muža , veľa krát také ťahy majú že aby sa muž najedol .. a čo mu akože neviem uvariť?.. alebo napeču kolače a nabalia mu .. akože ja neviem upiecť ? Niekedy sa ani necítim že mám nejakú svoju domácnosť. Proste majú také ťahy, trochu cez . Toto si môže len muž nejako s nimi vybaviť ale zas aby bolo dobre je ticho... Ozaj, sa môžem na to vykašľať a nech si ho vezmú do postele obe alebo nech sa starajú.. to uz nie 😄a viem prečo je robia lebo sme si nesadli a ja im nebudem vravieť všetko o nás dvoch s mužom 🤦preto aj vyzvedaju len od neho
Že mu nabalia jedlo nie je problém, ale to, že si ťa pred nimi nezastane.
@anonym_autor Ahoj, mne pridete obe strany divne🙈 aj ty a aj svokra so svagrinou. Ty kvoli tomu,ze sa ofucis za to,ze sa tam muz naje a donesie domov nieco co mu zabalia a oni za to, ze sa ofucia, ked prinesies nieco ty. Z oboch stran mi to pride ako nevdak. Pretoze moj ked ide k mame (a vela krat je tam aj jeho sestra alebo brat-ma az 4 surodencov), tak viem,ze mam po starostiach, ze v ten den nemusim varit a este sa potesim, ze zakazdym nieco prinesie, za co sa potom podakujem jeho rodine, s tym ze to povie jeho mama,ze je to pre nas. A ked ja nieco prinesiem tam, ci uz babovku alebo iny kolac alebo som tam doniesla navarene, co viem ze jeho mama lubi, tak sa potesila velmi. Takze asi v tomto pripade bude chyba na oboch stranach a urcita forma nevdacnosti. Otazka skor znie, ci je to len v tomto take medzi vami a je to len nejaky...ako to nazvat...napr. bocny problem, alebo ci sa celkovo nemusite a hlavna pricina bude inde. Lebo pokial by islo len o toto varenie, pecenie-davanie a prijimanie s nevolou, ale inak si vychadzate, tak by som to neriesila, ale skor mi to pride,ze problem bude inde a toto je len kamienok popri skale co medzi sebou mate. Tazko povedat, lebo vztahy ako take si okrem tohto neopisala, ci je problem inde, ci sa vo vseobecnosti nemusite, ze ste si nesadli...
Asi to zostalo vo mne raz nám niečo už svokra dala ona to robila a svokor mi tak hnusne že mám si ja sadnúť pri to a robit to . Akoby som ja niečo pýtala.
@anonym_autor chyba je na oboch stranach. Nesadli ste si ani jedna. Neviete sa cez to ani jedna preniest. Alebo si prilis vztahovacna a za dobrym umyslom vidis podraz? Ich dve nezmenis, aj keby to robili zo zakernych dovodov, nie s dobrym umyslom, nemas dosah na to aby to zmenili. Jediny na koho mas dosah si ty, ty vies zmenit svoje nastavenie, ak chces. Ak nechces budes na to stale pozerat ako na podraz z ich strany. Alebo chces a povznesies sa nad to. Takze naozaj jedina rada je pre teba: Zmen svoje nastavenie.
@anonym_autor ty máš problémy😂 ex bol každý deň u rodičov,bývali oproti,absolútne som neriešila,či tam niečo zjedol.každú nedeľu svokra poslala na tanieri koláče😂
každé vianoce sme dostali krabicu koláčov😂
Ja som nepiekla.Ona varila fakt dobre.Ja som síce nemala drbnutú švagrinú...
Troška to preháňaš, usmej sa, poďakuj ak majú ironické poznámky odvrkni rovnako. Či ty len riešiš oduté ksichty? Nahoď úsmev a nech ich aj roztrhne, to je ich problém ako sa tvária pri návšteve.
@pribinak lenže mne to nebalia vyslovene že je to pre muža aj tak povie
@anonym_autor Ja ta aj chapem aj u nas to tak bolo, ze akokeby som ja ani neexistovala. Ja som vzdy dary pre nich zhanala, lebo bud by sme prisli s prazdnymi rukami, alebo by manzel na poslednu chvilu z vycitiek svedomia bez rozmyslu kupit nieco velmi drahe. A to bolo vzdy, ze dakujeme ti zlaticko, smerom k nemu. Alebo ma u nich doma, ked sme boli na navsteve delegovali, ze co mam urobit. Prestri stol, odnes taniere. Vadilo mi to. Lebo bud sa teda dvihnem sama a porobim to, alebo som teda na navsteve a necham sa obsluzit. U nas doma navstevy nikdy nemuseli robit taketo veci.
To je dynamika rodiny. Takto ti ukazuju, ze si sucast rodiny, tak pomoz, ale zaroven, ze kde je v ich domacnosti tvoje miesto. To sa da vyriesit iba tym, ze tam nebudes chodit.
Nalozene jedlo domov je fajn, a neries, ci povedia, ze pre neho. Najedzte sa doma vsetci. Problem bude skor to, ze tie zeny su tam velmi dominantne, kedze sa zda, ze su tam aj ine problemy a manzel mlci. Ale rovno ti hovorim, s tym nic neurobis. Iba rozvod, ak nemate este deti.
@anonym_autor ty máš problémy😂 ex bol každý deň u rodičov,bývali oproti,absolútne som neriešila,či tam niečo zjedol.každú nedeľu svokra poslala na tanieri koláče😂
každé vianoce sme dostali krabicu koláčov😂
Ja som nepiekla.Ona varila fakt dobre.Ja som síce nemala drbnutú švagrinú...
@rozculena Toto ale mozem byt problem, ak je manzel naprd. Ja som tiez mala situacie, ze prisiel domov, ze sa stavil tam a tam, okrem rodicov tam boli zakomponovani aj stari rodicia, jedlo doniesol na 3 dni, a aj hlupana som doma hodinu varila nieco pod zub. Kedze doniesol na 3 dni, tak nieco islo vzdy zakonite do kosa, ked sa nedalo dat do mrazu. A nepomohlo ani odkomunikovat, ze tak sa nejak dohodnime, nech daju vediet, nech on da vediet.
@anonym_autor vždy im poďakuj, že ako si sa dobre najedla a nemusela si variť. Možno jedlo prestanú baliť 😀
@tykat Nam svokra zvykla balit vianocne kolace, velkonocne atd. Naozaj piect nevie. A raz som jej povedala, ako dobre , ze nam vzdy tie kolace na sviatky balite aspon mam vzdy co do prace odniest 😀. Viac nenabalila. Tak aj takto moze skusit.
Za mňa príde vždy najšvacnutejší v danej rodine ten, kto dokáže takéto blbosti riešiť na internete
Ja som si prečítala túto správu a skoro mi oči vypadli. Moja svokra nám pečie každý týždeň a my sa vždy tešíme z jej koláčikov. Nevarí mám lebo nechceme aby nám varila, ale aj to by robila keby sme chceli. Moja mamina nám napečie tak raz za pol roka a to sú vždy pre nás také malé Vianoce lebo tá si ešte aj suroviny nechá aby sme jej kúpili 🤣🤣🤣
Moja švagriná si vedie svoj život, moji súrodenci tiež, som rada že pošlú sms na Vianoce (ak si spomenú) a ako mňa by potešilo keby občas niečo doniesli.
Váž si čo máš. A keď nechceš, tak povedz že nechceš a muž nech si vezme, a čo? Ja nejem tvaroh a keď svokra spraví tvarohové koláče tak ich je muž a mne kúpi kompenzačný zákusok nech aj ja mám 🤣
Čo sa týka zdutých xichtov tak toto neviem posúdiť, ale keď som mala svoj biznis v oblasti výživových doplnkov, ktoré moju svokru tiež nezaujímajú a ja som jej rozprávala o svojich úspechoch, tiež sa mi zdalo že bola zdutá 🤣 no tak som jej o tom prestala hovoriť, a čo? Zjavne ju tá téma nudila, ja o nich viem a mám radosť aj bez toho aby som o nich rozprávala ľuďom čo ich to nezaujíma 😄😄😄
A teraz v dobrom - myslím že ty potrebuješ pracovať na sebe.
Asi to zostalo vo mne raz nám niečo už svokra dala ona to robila a svokor mi tak hnusne že mám si ja sadnúť pri to a robit to . Akoby som ja niečo pýtala.
@anonym_autor ja len pre pokoj svojej duse, ze si ty z Trnavskeho kraja? Este by som povedal, okolie Hlohovca? Nie, ze by na tom zalezalo, ale zaujima ma, ci som trafil. Zatial to je jedine miesto kde som pocul tak pouzitie "pri"....
Jasné každá mi napíšte že ja som ta zlá 🤣
No toto si veru na zlej apke ,zo skúseností tu ,viem že naložia aj tomu kto má pravdu ,si tu zakomplexovaný ľudia ,ktorý ,urážajú ostatných a sú bez peňazí ,alebo porozvadzany ,ich deti pendluju hore dolu ,závidia ,atď ,hlavu hore držím palce
@anonym_autor vsak sa pridaj ku nim, pecte a varte spolu. Vsak vy vsetky milujete toho chlapa aj ked inou laskou a to vas ma pojit.
Ty taku sancu mas a miesto toho, ze by si ju chytila, sama sebe dieru kopes. Co ja bysom dala za to, miesto toho, moj muz ma mamu tisice km daleko, svagrinu nemam.
Niesu proti tebe, ale s tebou. Upec a daj im tiez... uvidis, ze sa budes citit lepsie, ked zmenis smer.
@anonym_autor a prečo z toho robíš drámu? Nám svokra vzdy v nedelu nabali este aj do doziciek a sme vďační, lebo aspoň nemusíme večer variť na ďalší den. Nesuper so svokrou a svagrinou, vsak dones nabudúce ty zákusok, že sj upiekla, nech sa ponuknu
@anonym_autor na jednu stranu ťa chápem.. na začiatku keď volala svokra priateľovi ,že jeho babka navarila a nech sa prídeme najesť alebo aj zabaliť jedlo domov, lebo navarila toho veľa.. lenže to bolo kľudne aj 2-3 krát týždenne.. došlo to do bodu kedy mi to vadilo lebo som sa cítila neschopne alebo presne ,že či si myslia, že ja nevarím alebo ako? A potom sa zbytočne vyhadzovalo z ich jedla a niekedy aj z môjho.
Ale zistila som ako to myslí svokra a aj jeho babka a naozaj to mysleli v dobrom a síce svokra varí minimum a najviac jeho babka ale že obe to berú ako pomoc pre mňa a nech to využijem (nie aby varili furt za mňa 😀) každú nedeľu sa tam napríklad chodíme najesť, nedele viem že nemusím variť a keby navarim tak je zle 😀 ale dalo mi to zabrať aby som sa naladila na to.. a ešte teraz mám občas myšlienky či to nie je moc z ich strany.. ale aj oni zistili, že varím často a baví ma to ,tak to už až tak nehrotia. Vždy to jedlo bolo pre nás a nie len pre priateľa. Ber to ako pomoc.
Môj priateľ má úžasnú rodinu, aj jeho dedo mi minule povedal že pre mňa spraví koložvársku aj keď pri tom môj priateľ to jedlo nemá rád tak doslova že iba pre mňa a pre neho (deda) a pre babku spraví koložvársku 😀 a ja sa teším z toho.
@anonym_autor akoze somariny
Nenamyslaj si
A naco im vesias na nos co sa ti podarilo? Potrebujes sa pochvalit? Ja sa im necudujem, ze si im nesadla, egoisticku chvalenkarku by som ani ja v rodine nechcela fuj
Asi by si mala napisat toho viac, aky vztah s nimi mas. Lebo mam pocit ze koli kolacom sa na nich nehnevas
@anonym_autor uprimne toto su take ženské vojny, co si ani chlap nevšimne. Ktora z vas je lepsia, je jemu uplne jedno. A je mu uplne jedno, ci vam zabali alebo nezabalí. A je mu uplne jedno, ci povie, ze je to pre neho alebo pre suseda. Toto riesia iba zeny podla mna. Co ti nabalia ber a nemusis varit. Ked nechces, nic tam nenos. A nebud vztahovacna. Zijes s muzom a nie s nimi.
@anonym_autor neposle svokra kolace, zle je, posle,zle je🙉aj ta svokra uz nevie, kedy spravi dobre/zle. Ved ich nejedz, muz na nich vyrastol, urcite si rad da😁
Ked sa prestanes vychvalovat, prestanu ta predbiehat. Mozno sa moc chvalis😁
@anonym_autor na jednu stranu ťa chápem.. na začiatku keď volala svokra priateľovi ,že jeho babka navarila a nech sa prídeme najesť alebo aj zabaliť jedlo domov, lebo navarila toho veľa.. lenže to bolo kľudne aj 2-3 krát týždenne.. došlo to do bodu kedy mi to vadilo lebo som sa cítila neschopne alebo presne ,že či si myslia, že ja nevarím alebo ako? A potom sa zbytočne vyhadzovalo z ich jedla a niekedy aj z môjho.
Ale zistila som ako to myslí svokra a aj jeho babka a naozaj to mysleli v dobrom a síce svokra varí minimum a najviac jeho babka ale že obe to berú ako pomoc pre mňa a nech to využijem (nie aby varili furt za mňa 😀) každú nedeľu sa tam napríklad chodíme najesť, nedele viem že nemusím variť a keby navarim tak je zle 😀 ale dalo mi to zabrať aby som sa naladila na to.. a ešte teraz mám občas myšlienky či to nie je moc z ich strany.. ale aj oni zistili, že varím často a baví ma to ,tak to už až tak nehrotia. Vždy to jedlo bolo pre nás a nie len pre priateľa. Ber to ako pomoc.
Môj priateľ má úžasnú rodinu, aj jeho dedo mi minule povedal že pre mňa spraví koložvársku aj keď pri tom môj priateľ to jedlo nemá rád tak doslova že iba pre mňa a pre neho (deda) a pre babku spraví koložvársku 😀 a ja sa teším z toho.
@anonym_4d4190 zlata❤️ja teda varim, ale nie rada😁takze ma kazde jedlo-mnou nenavarene-velmi potesi.posiela mamina aj svokra❤️som im vdacna.ja viem len klasiku, ony poslu vsetko mozne, takze nemame moju nudu stale🤣🤣🤣
Babka nám nosila jedlo aj koláče keď sme boli malí aj mama to robí. Takže u nás je to úplne normálne aj ja balím návšteve keď idú domov akože na cestu to voláme podľa mňa barom nieje nič zlé

@anonym_autor inak pri tebe ma napadlo jedno. Moja mama vždy donesie so slovami, že toto je pre dievčatá (mysli tým vnucky) a nejako som si nevšimla, žeby ten môj mal s tym problém. Naberu, naložia si spolu, zjedia, ešte jej aj podakuje že to bolo super 🤣
A druha vec je, ako ti tu napisali, možno sú zvyknutí na inú chuť jedál. My napr.robime na vianoce 2 šaláty. Každý má ten svoj, na aký je z detstva zvyknutý.