Ako sa vysporiadať s "dokonalou" nevestou?
Dobrý deň ženy, stále len čítam aké sú svokry zlé, tak vám skúsim opísať našu opačnú situáciu - naprd nevesta. Asi ani nepotrebujem počuť rady, skôr sa vyžalovať. Mám 66 rokov, som aktívna, čerstvá dôchodkyňa a na vnúčatá som sa tešila už odkedy odišli moje deti z domu. Lenže dostala som do daru nevestu s ktorou ma nebaví už predbiehať sa. Je to veľmi akčná mater ktorú nemôžem vystáť, všetko by chcela robiť s deťmi ona, čo vám len napadne a potom keď ich varujem, netešia sa lebo nič pre nich u mňa nie je nové. Ona snimi aj vypeká koláče, aj spolu varia, veľa kreslia, tvoria rôzne veci z papiera a iných materiálov. Tancujú, spievajú, hrajú na hudobné nástroje. Majú veľkú záhrada kde spolu záhradničia a potom oberajú čo vypestovali. Chodia stále na výlety, či po prírode, po hradoch a zámkoch, zoologických záhradách, hernia, horách a veľa aj do zahraničia. Berie ich do divadla, kina, na detské koncerty... no všetko. Proste si myslí o sebe že sú to len jej deti a my nemôžeme s dedkom robiť nič nové. Minule som jej volala či môžem deti zobrať na kúpalisko, súhlasila. Prišli sme na kúpalisko a deti sa síce tešili, ale nezabudli povedať že je voda teplejšia ako minule - jasné, už tam sňou boli. Ako jej dohovoriť a vysvetliť jej že ja som tu babka a niektoré veci mám proste robiť iba ja s deťmi keď sú u mňa na prázdninách ? Chcela by som byť tradičná babka čo upečie buchty a zoberie deti na výlet, ale všetko čo spravím už poznajú... síce sa vždy tešia ale ja už nevidím tú iskru že jej babka super si to vymyslela, toto povieme mame.
Tak ty mas mozno nejaky komplex ked si myslis ze nemoze. Aj ja mam upratane a robim s detmi aktivity- vela. Ty si to asi nezvladala so svojimi detmi a preto ta to vytaca?? Tak dovol detom skakat po gauci a posteli- lebo ja si pamatam ze doma sme to nerobili ale u babky to bolo dovolene- a bola to asi jedina aktivita " iba babkina" vzdy sme robili normalne veci s babkou aj s mamou.
Takze ty chces aby boli veci ktore s nimi mozes robit len ty a ich matka nesmie ? 😃
Alebo aj miesta kam s nimi mozete len Vy dedkovci chodit ?
Boze ,esteze niesi moja svokra
Strasne
Toto je hadam jedine zo vztahu nevesta-svokra co som tu este necitala. Az teraz
Cim viac pises, tym viac sa prezradzas, ze si troll.
Poprosím ženy, ktoré somnou nesúhlasia nevyjadrujte sa. Obvinenia že som psycho nepotrebujem počúvať. Verím že sa nájdu babky ktoré sa tešili na túto rolu a chcú byť najlepšou babkou bez odsudzovania ako ja.
@anonym_autor radšej sa zamysli, či si aj dobrou svokrou.... Keď budeš robiť dusno,tak k tebe nevesta decká nemusí vôbec pustiť a bude vymaľované.Chápem, že si asi chcela počuť kritiku na nevestu,ale naozaj si mimo ty. Je to diskusia, takže tu ma každý právo s tebou aj nesúhlasiť.
@anonym_autor 😏 ccc cista harpia ta tvoja nevesta..
(Ironia.. ak by nieco)
Ak to neni vymyslene, tak by si mala byt nominovana na svokru roka🫣😏

Ešte som si celý život mylsela že budem vnučatam šiť bundy lebo som krajčírka, nie hádajte ... ona ani nie je krajčírka ale má stroj a šije im veci
@anonym_autor moje nervy, mat takúto svokru ako ty, by na vystrelo. Nerieš, čo robí nevesta, čo by nemala robit, lebo to chceš robiť ty.
Príde mi môj postoj normálny. Nevesta je bývalá gymnastka. Verím že by ju prekotilo od nervov keby som začala baby brať na gymnastiku. Viem že po tom túži ona, aby ich to raz bavilo a aby ich trénovala
Dúfam že tá mater je tu na mk a prečíta si tvoj príspevok a po tomto už vnúčatá nebudeš mať. Predbiehať sa? Si ok? Keby som tvoja nevesta a toto tu čítam okamžite zruším s tebou aký koļvek kontakt. Dúfam že si len troll a toto je téma len tak na zábavu. Ak je to reálne tak babička draha zamysli sa nad sebou lebo tvoje správanie k tvojmu veku nie je normálne
Príde mi môj postoj normálny. Nevesta je bývalá gymnastka. Verím že by ju prekotilo od nervov keby som začala baby brať na gymnastiku. Viem že po tom túži ona, aby ich to raz bavilo a aby ich trénovala
@anonym_autor presne tam je chyba… ze tebe to pride normalne…
Chudata deti sa pretekate, ktorá je lepšia.Mama je mama a na babku budú určite v dobrom spomínať niekedy netreba robiť cirkus, aby boli deti šťastné.Mne stačilo, že dodnes poviem dcére tento recept som robila s babkou, takéto vianočné ozdoby mala babka, babka ma bravala na točenie zmrzlinu.A to vždy bola na prvom mieste mama a s babkou som nemala nejaký vrúcny vzťah, ale mala som ju rada.Budu ťa mať radi toho sa neboj.
@anonym_132fbb mne proste príde že to musí robiť naschvál, nemôže jedna žena mať doma upratané, navarené, mať funkčné manželstvo a ešte sa takto venovať deťom
@anonym_autor je neuveritelné, že tu rozoberas nevestu, ktorá je super matka a venuje sa deťom naplno. V orvom rade je ona mama, až potom ty, babka. Ona si zoberie svoje deti kam chce, robí s nimi čo chce, nemusí si pýtať tvoj súhlas. Ty si si svoje deti vychovala, ju nechaj vychovávať a venovať sa svojim deťom tak, ako sama uzná za vhodne. Ty si presne ten typ svokry, pred ktorou by sa nevesta mala snáď obhajovat a dávať pozor na kazdy svoj krok, aby sa ta to nedajbože nedotklo. Sú to jej deti, nie tvoje, tak sa skludni
@anonym_autor navstiv odbornika! Jedna zenska neprajna. Dufam ze aspon syn je pricetny.
Chudata deti sa pretekate, ktorá je lepšia.Mama je mama a na babku budú určite v dobrom spomínať niekedy netreba robiť cirkus, aby boli deti šťastné.Mne stačilo, že dodnes poviem dcére tento recept som robila s babkou, takéto vianočné ozdoby mala babka, babka ma bravala na točenie zmrzlinu.A to vždy bola na prvom mieste mama a s babkou som nemala nejaký vrúcny vzťah, ale mala som ju rada.Budu ťa mať radi toho sa neboj.
@luccija ďakujem za krásny komentár, dúfam že máte pravdu
Čítaj im rozprávky, trávte spolu čas, rozprávajte sa, môžeš im rozprávať príbehy zo svojej mladosti, to ešte nepočuli ako sa kedysi žilo. A neporovnávaj sa, nie si na súťaži kto je lepší animátor.
@anonym_autor ak nie si trol ale ozajstná babka patríš do kategórie švihnutá svokra.
@anonym_132fbb mne proste príde že to musí robiť naschvál, nemôže jedna žena mať doma upratané, navarené, mať funkčné manželstvo a ešte sa takto venovať deťom
@anonym_autor vieš čo zober deti na kurz "decoupage" tam ich určite nevesta ešte nezobrala.
A moju mamu to tak chytilo že už aj dvierka na knižnej búdke ozdobila.
@anonym_autor čistý troll cely príspevok
@milanemila Neviem ženy, čakala som pochopenie. Keď sa babky nevenujú zle je, keď chcú vnúčatám len to najlepšie sú psycho. Vďaka
@anonym_autor co chceš byť na prvom mieste u vnúčatách? Ta škrie, ze ľúbia mamu viac ako teba? Môj ty boze. Svokra -vegeta
@anonym_autor Som presne taka "mater" ako Tvoja nevesta. Ty si sa tu ukazala ako sibnuta, alebo si si prisla robit srandu.
@anonym_autor daj si tri facky a nájdi si lepší koníček ako sa predbiehať s mamou tvojich vnúčat a ak by nestačilo tak si daj ešte pár.... Aby sa stará mam sťažovala, že si mama dovolí robiť kopec super vecí s deťmi... Veľmi dúfam, že si troll a toto celé je len vymyslené lebo ak nie tak sa mi chce grcať z teba
Poprosím ženy, ktoré somnou nesúhlasia nevyjadrujte sa. Obvinenia že som psycho nepotrebujem počúvať. Verím že sa nájdu babky ktoré sa tešili na túto rolu a chcú byť najlepšou babkou bez odsudzovania ako ja.
@anonym_autor bud babkou, venuj sa im, ale bnerieš, čo robí nevesta
@anonym_autor mam strasne silmy pocit, ze toto je vymyslene
@basullinka ja som vďačná že majú baby dobrú mamu, ale chcela by som že keď budú raz veľké povedia svojim deťom že pozrite deti, toto je cukráreň kde ma brávala moja babka... ale moje baby takú spomienku mať nebudú lebo boli už všade kde ich zoberiem
@anonym_autor ak sa nezačneš správať normálne tak v dospelosti budú vnúčatá akurát hovoriť ako ich babka neznášala ich mamu
Toto je prvy krat co som si 100% ista ze toto je od admina vymyslena tema. Cista klikacka 😃
Ano, dam ti za pravdu tvoja nevesta je uplne hrozna 😃
@anonym_autor Vymysli si nejaku uveritelnejsiu temicku😉
@anonym_autor 🤷🏽♀️🤦🏽♀️prosím ťa a to je kde taķý zoznam čo smú robiť deti s mamou a čo s babkou ? Odkial máš také niečo ,že buchty majú piecť s babkou,chodiť na kúpalisko s babkou 🤔 Máš šikovnú nevestu tak by si mala byť šťastná 🤷🏽♀️🤷🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️
Všetkým ktorý mi neveria odkazujem len že ma to vlastne teší lebo aspoň vidím že je taká akčná že sa tomu ani len uveriť nedá a tiež vám to nepríde normálne
Všetkým ktorý mi neveria odkazujem len že ma to vlastne teší lebo aspoň vidím že je taká akčná že sa tomu ani len uveriť nedá a tiež vám to nepríde normálne
@anonym_autor Ty si fakt hlupa. Nie je problem uverit, ze nevesta je taka sikovna, problem je uverit, ze jedna stara tetka moze byt taka drbnuta😉

@anonym_autor môžete byť rada že je ako ste ju nazvali? AKCNA MATER🤦 radsej by ste bola keby tie deti nikam nechodia? A su zaprdnute doma? Volajte normálne policiu lebo toto je neskutočná drzosť čo všetko robi s vlastnými detmi. A poviem vam ano su to jej deti iba jej deti a deti vášho syna nie vaše. Ja neviem prečo si svokry myslia ze maju na vnúčatá rovnaký nárok ako rodič? Vy ste si svoje deti vychovali podľa seba a podľa seba by ste chceli este aj vaše vnúčatá? Bože môj no mate fakt strašnú nevestu 🤦 a co ze bola s nimi na kupalisku? Pekné od nej ze suhlasila aby ste deti zobrali tiez na kupalisko. Nechcete jej dať rovno zoznam kam môže a nemôže ísť???! Vidím to tak ze nie ONA sa chce predbiehať ale VY! A ten váš celkový opis vášho "problému" mi príde dosť psycho a cítim z toho žiarlivosť...