icon

Ako sa vysporiadať s "dokonalou" nevestou?

20. aug 2025

Dobrý deň ženy, stále len čítam aké sú svokry zlé, tak vám skúsim opísať našu opačnú situáciu - naprd nevesta. Asi ani nepotrebujem počuť rady, skôr sa vyžalovať. Mám 66 rokov, som aktívna, čerstvá dôchodkyňa a na vnúčatá som sa tešila už odkedy odišli moje deti z domu. Lenže dostala som do daru nevestu s ktorou ma nebaví už predbiehať sa. Je to veľmi akčná mater ktorú nemôžem vystáť, všetko by chcela robiť s deťmi ona, čo vám len napadne a potom keď ich varujem, netešia sa lebo nič pre nich u mňa nie je nové. Ona snimi aj vypeká koláče, aj spolu varia, veľa kreslia, tvoria rôzne veci z papiera a iných materiálov. Tancujú, spievajú, hrajú na hudobné nástroje. Majú veľkú záhrada kde spolu záhradničia a potom oberajú čo vypestovali. Chodia stále na výlety, či po prírode, po hradoch a zámkoch, zoologických záhradách, hernia, horách a veľa aj do zahraničia. Berie ich do divadla, kina, na detské koncerty... no všetko. Proste si myslí o sebe že sú to len jej deti a my nemôžeme s dedkom robiť nič nové. Minule som jej volala či môžem deti zobrať na kúpalisko, súhlasila. Prišli sme na kúpalisko a deti sa síce tešili, ale nezabudli povedať že je voda teplejšia ako minule - jasné, už tam sňou boli. Ako jej dohovoriť a vysvetliť jej že ja som tu babka a niektoré veci mám proste robiť iba ja s deťmi keď sú u mňa na prázdninách ? Chcela by som byť tradičná babka čo upečie buchty a zoberie deti na výlet, ale všetko čo spravím už poznajú... síce sa vždy tešia ale ja už nevidím tú iskru že jej babka super si to vymyslela, toto povieme mame.

anonym_16b9d5
20. aug 2025

Ak to cele nie je vymyslene, skus sa upnut na nieco ine na dochodku ako su vnucata, lebo ti z toho prepne a casom sa dohadate tak, ze vnucata vobec neuvidis. Takym stylom si s nimi nevytvoris ani pekny vztah, ked pojdes vztahovacne proti ich mame. Ja mam aj s mamou aj s babkou kadejake spomienky ako sme varili, sadili, piekli, ci robili vselico. Nesuperili medzi sebou, vychovavali spolocne. Mamka je mamka a babka je babka. ani jedna nema tu druhu nahradit. Uvedom sa co stvaras. Dopraj a bude ti dopriate.

justxme
20. aug 2025

Spôsob, akým to je napísané, úplne kričí, že ide o vymyslenu diskusiu :D a obsah je tiež diskutabilný, lebo aj keď čiastočne rozumiem, že starí rodičia chcú byť pre dieťa nejako výnimoční, neverím že jediný spôsob ako to docieliť, je zažiť s nimi čo najviac veci po 'prvykrat'

minenkaa
20. aug 2025

Toto myslím,že bude veľmi dlho najvtipnejšie príspevok

vladuska20
20. aug 2025
@anonym_autor

Všetkým ktorý mi neveria odkazujem len že ma to vlastne teší lebo aspoň vidím že je taká akčná že sa tomu ani len uveriť nedá a tiež vám to nepríde normálne

@anonym_autor nie,len ty si strasne drbnuta babka,prepac ale naozaj sa uz spametaj,lebo ta odstrihne od vnucat a potom zase budes nariekat,aku mas hroznu nevestu.A pritom si hrozna ty.

selena_luna
20. aug 2025

Chcela by som byt aspon zpolovice taka skvela matka ako je tvoja nevesta....

amazonka13
20. aug 2025

☕ Aká škoda, že nepotrebuješ odpoveď.

😉 Ale keby si sa náhodou rozhodla prečítať moje riadky, budem rada. Úplne ťa chápem. Máš hroznú nevestu.  Hrozne – šikovnú, dynamickú, kreatívnu, ktorá svojim deťom ako matka dáva všetko. To čo cítiš okrem zlosti je ŽIARLIVOSŤ. Rozumieme, chceš sa s mužom zapojiť, byť súčasťou šťastia svojich vnúčat. Ale veď to môžeš. Ak môžem poradiť - prestaň súťažiť s nevestou. Spriateľ sa s ňou, je to starostlivá šikulka. Rob a venuj sa drobcom tak, ako najlepšie vieš. Skús svoju sólo snahu zmeniť na kolektívne snaženie, skús si uvedomiť hierarchiu – na prvom mieste je mama, potom babina ...🙂. Áno, tá mrcha nevesta dáva deťom takmer všetko, ale to čo im môže dať babkin múdry, skúsený prístup im nedá. Lebo babka ostane vždy babkou. Múdrou babkou, ktorá sa nepreteká, ale s radosťou pomôže vždy, keď je to potrebné. Ďakuj Bohu za takú nevestu🙂 .

veronicka1901
20. aug 2025

Nepáči sa mi tvoj opis nevesty. Buď rada, že je taká akčná. Ak máš problém, rieš so synom. Pri čítaní takýchto tém som celkom rada, že svokra, kým žila, nepomáhala vôbec a mama len sporadicky. A áno, sú to jej deti, nie vaše. Ani z voza, ani na voz. Keď je nevesta lenivá, zle je, keď je nezávislá, tiež je zle, ach jaj.

marca12
20. aug 2025

@anonym_autor Uprimne,ja lutujem tvoju nevesti. Je to uzasna mama a ty si obycajna ziarliva svokra. Preco by mali vnucata utekat sa vyzalovat babke? Nie je to krasne,ked maju krasny vztah s rodicmi? Nemusis byt vo vsetkom prva. Uzivaj si cas s nimi a co,ze tam uz boli? Hadam len nebudes detom vytykat taketo malichernosti. Ty si si deti odchovala,teraz si mas uzivat vnucata a nie ich vychovavat.

jankalukasova
20. aug 2025
@anonym_autor

Všetkým ktorý mi neveria odkazujem len že ma to vlastne teší lebo aspoň vidím že je taká akčná že sa tomu ani len uveriť nedá a tiež vám to nepríde normálne

@anonym_autor Tvoja nevesta je uveriteľná... Neuveriteľná si Ty si svojím postojom. Aby jedna mamina nemohla upiecť deťom buchty pre trafenú, ješitnú babku. ..

liaka
20. aug 2025
@anonym_autor

@basullinka ja som vďačná že majú baby dobrú mamu, ale chcela by som že keď budú raz veľké povedia svojim deťom že pozrite deti, toto je cukráreň kde ma brávala moja babka... ale moje baby takú spomienku mať nebudú lebo boli už všade kde ich zoberiem

@anonym_autor a co tak kupit farby, velke papiere a malovat rukami nohami aj to robili u mamy? Vymysliet proste nieco co este nerobili.

anna777115
20. aug 2025

Veď to, až do očí bije, že toto, je vymyslená recesia na témy svokra na modrom koni.

anonym_b7a885
20. aug 2025

Ono sa to už tak stáva, že naše predstavy sú iné ako realita.
Ale ako vnímaš realitu, aké pocity prežívaš je na tebe. Takže babka, deťom je jedno, kde boli s babkou prvé a kde s mamkou. Zato im nie je jedno, ak babka voči ich mame pociťuje zášť. A to netreba hovoriť, oni to vycítia.
Tak skús nájsť skutočnú príčinu, prečo ťa to všetko hnevá. Či to tak trochu nie je preto, že tvoja mama k tebe nemala taký vzťah a ty si si potom ten vzťah suplovala s babkou. Nie, nie je to bežné.
Alebo sa opýtaj seba, či tvoje deti mali a majú s tebou taký vzťah, že sa Ti chodili vyplakať z trápení, alebo utekali k babke.
Tvojim vnúčatám doprajem takú úžasnú mamu - super akčnú, verím, že majú pekné detstvo a budú radi spomínať i na čas strávený s babkou, ak si to nepokazíš nenávisťou voči ich mame.
V detských očiach je mama vždy viac ako babka a je to tak dobre. To však neznamená, že netúžia mať super vzťah s babkou a dedkom.
Možno by ste im mohli urobiť program podľa babky, môžeš im rozprávať o svojom detstve, ukázať im svoj rodný dom, tam kde si chodila do školy, nech majú i inú pamiatku, nech majú pocit, že babka je na seba a svoj život hrdá a čo všetko zvládla. Možno vo vnúčatách zapáliť hrdosť k ich predkom... Nie len túžbu s nimi zažiť niečo nové..

weleda123
20. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nie, autorka, myslím, že ženy ti tu skôr neveria, pretože nemôžu uveriť, že taká trúba ako ty existuje. Nie, že by si bola rada, že nevesta všetok čas venuje rodine, že deti sú spokojné, zjavne aj tvoj syn je spokojný, ty riešiš nezmysly. Poviem ti príbeh z iného súdka - máme v rodine "mater", ktorá celé dni pracuje a svojmu dieťaťu sa absolútne nevenuje (pomimo toho, čo si s ním ako matka roka robí selfíčka na siete) a všetko má na pleciach jej manžel. Domácnosť od upratovania po varenie, staranie sa o dieťa, nákupy... No proste všetko. Už len čakáme, kedy on buchne a bude zle, lebo sa to vlečie už cez rok. To by bolo lepšie pre tú rodinu podľa teba?

anonym_42aa04
20. aug 2025

Babka, haloooo, de ješ? 🤔

anonym_d986a5
20. aug 2025

Ak ťa tvoje vnúčatá nebudú mať radi tak v prvom rade preto aký máš otrasný postoj k ich mame. A nikto sa im nebude čudovať. A nejaké pečenie buchiet s babkou to rozhodne nezachráni.

anonym_5e43ff
20. aug 2025

@anonym_autor teta vypnite internety 😅😅

zuzu1994
20. aug 2025

@anonym_autor ja len dúfam že toto je vymyslené..lebo mi to nedáva žiadny zmysel mama bude vždy len jedna na to nezabudnite aj ja môjho syna zapájam do pečenia ak chce má 5 rokov a už vie čo mi má priniesť na palacinky aké ingrediencie buďte rada že sa im venuje.

janulik2008
20. aug 2025

Paneboze 🤣🤣🤣 ja tiez chodim s neterou do kina rovnako ako jej mama. Dokonca sme na jeden film boli 6x 🤣🤣🤣
Ked budu mat deti tak povedia ze do cukrarne chodili s babkou a mamou.

Ty pises ze nebudu mat spomienky co robili s babkou. Niektori sme nemali take stastie ze stari rodicia zili ked sme sa my narodili. Dedo mi zomrel tesne pred tym ako som sa narodila a ver mi ze stacila by mi len jedna fotka ako ma drzi na rukach a bola by som stastna. Mama mi tak isto kupovala keksik ako babka a vies co? Doteraz vzdy poviem ze VESNA keksik mi kupovala babka, odkrojila mi kôrku z chlebika lebo som ju nechcela alebo mi kupila na meniny obliecky na vankus a paplon. Jednoducho malickosti a pamatam si ich.

xena0
20. aug 2025

Otrasná svokra si.. máš potrebu sa s ňou predbiehať fakt tvoja nevesta "vyhrala"....

jablkovastrudla
20. aug 2025
@selena_luna

Chcela by som byt aspon zpolovice taka skvela matka ako je tvoja nevesta....

@selena_luna aj ja 🙆🏼‍♀️ ja mam pocit ze iba upratujem do deckach alebo varim.

anonym_545a78
20. aug 2025

@anonym_autor hanbíš sa že neodpovedáš?

andrea2323
20. aug 2025

Neživme už tohto TROLLA 😀

rebekabeka14
20. aug 2025

Kokos docitala som len druhu stranu a normálne mám ma vás autorka nervy 😅 vy až zákerne súťažíte s nevestou. To sa vylučuje byt dobrá mama aj dobrá stará mama? Dúfam ,že ste troll lebo neverím,že takéto zmýšľanie je regál

viera012345
20. aug 2025

@anonym_autor ... ale nooo😀. Starkí sú pre vnucatka dôležité, len Vy tak trochu ziarlite a pritom máte úžasnú nevestu, ktorá robí pre svoje dieťa prvé i posledné.Radujte sa tomu a môžem Vám aj po desiatkach rokov povedať, že napriek milujucim rodičom si s láskou spomínam aj na babku.spominam na jej príbehy s ponaučením, spomínam si na jej hlášky aj keď je to už 48r.,co odišla

ketrint
20. aug 2025

Chcela by som spoznať tu inšpiratívnu ženu a priučiť sa ako to cele stíhať 🙏🏻😅

ketrint
20. aug 2025

@anonym_autor
Autorka, komunikácia vždy pomôže… ak máš takéto pocity, tak to povedz synovi, alebo priamo neveste… Že by si chcela mať nieco také, čo bude taká vaša babska vec s vnúčatami. Možno Ti poradí, čo ešte neskúšali/nepiekli. Aj keď život fakt nie je súťaž a deti nehrajú na prvenstva… Štyridsiata zmrzlina nechuti o nič horšie ako prvá 😉😉 Ja si tiež nepamätám čo som s kým v živote robila ako dieťa prvýkrát, s kým som bola prvýkrát lyžovať, s kým som prvýkrát piekla buchty,… To je ilúzia, na ktorej si zakladás, a úplne zbytočne vám kto rodinne vzťahy. Deti naozaj nepotrebujú stále nieco nové… Kúpte spoločenskú hru, uvarte si cajik/spravte limonádu a spolu sa hrajte, smejte. Deti si určite budu pamätať POCIT, ako sa u vás a s vami cítili ☺️

Držte sa 💕

misicka31
20. aug 2025

Skús poriadny sex,snáď sa upokojiš🤷mala by si byť hrdá na takú nevestu

minka201
20. aug 2025

Tak tomuto neverím 😀 Doma nuda, však?

viera012345
20. aug 2025
@anonym_autor

Ešte som si celý život mylsela že budem vnučatam šiť bundy lebo som krajčírka, nie hádajte ... ona ani nie je krajčírka ale má stroj a šije im veci

Môžete vnúčatá učiť šiť, keď mamka uz šije pre ne.mozete.spolocne šiť napr.hracky/pomoc vnúčat závisí od ich veku, ale ak ich zapojíte, poteší ich to/

tiika
20. aug 2025
@anonym_autor

@basullinka ja som vďačná že majú baby dobrú mamu, ale chcela by som že keď budú raz veľké povedia svojim deťom že pozrite deti, toto je cukráreň kde ma brávala moja babka... ale moje baby takú spomienku mať nebudú lebo boli už všade kde ich zoberiem

@anonym_autor co tak spýtať sa nevesty, kde ešte neboli alebo čo s nimi nerobila? Určite neboli všade, len možno je ťažšie nájsť niečo, čo by bolo len vase, možno nejaký špeciálny kolac, urobit lekvár, nejaký rodinný recept, film, ktorý je novinkou v kinách, zasadiť spolu niečo netradične...
V každom prípade, môžeš byt stále babkou, s ktorou si piekli buchty, chodili na kupko, do kina, čítali si rozprávky, len tak pozerali na hviezdy, vela sa smiali a bolo im spolu dobre, mali s nou skvelý vzťah, pretože nič z toho nie je o niečom, čo s tebou robili/nerobili prvý ci jediný raz.